Asuntolaina - Kilpailuta asuntolaina yhdellä hakemuksella

 • Kilpailuta asuntolaina ilmaiseksi
 • Et sitoudu mihinkään
 • Tarjouksia useilta pankeilta
 • Finanssivalvonnan hyväksymä
;
Lainan määrä 155 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 20 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä (annuiteetti) -

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Asuntolainan kilpailutus kannattaa aina.

Lainapalvelumme avulla voit maksutta kilpailuttaa asuntolainasi vaivattomasti. Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali.  Voit  kilpailuttaa myös ASP-lainan. Näin asuntolainan kilpailutus käy helposti:

 • Täytä lainahakemus, me välitämme sen eteenpäin useille pankeille reaaliaikaisesti.
 • Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä.
 • Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin asuntolaina.

Asuntolainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita sinua mitenkään. Asuntolainan marginaali ja muut ehdot kannattaa aina kilpailuttaa. Tämä voi tuoda jopa tuhansien eurojen säästöt vuodessa. Asiakaspalvelummeauttaa sinua asuntolainan kilpailutuksessa ja muissa lainoihin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää asuntolainasi kilpailuttamisesta:

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lainapalvelumme on jo yli kymmenen vuoden ajan auttanut suomalaisia löytämään itselleen edullisemman lainan.

Asuntolainan marginaali – Halvin asuntolaina löytyy kilpailuttamalla

Asuntolainan marginaali on pankin saama korvaus asuntolainasta. Marginaali lisätään lainan viitekoron päälle ja nämä kaksi muodostavat yhdessä lainan kokonaiskoron. Kaikki yleisimmät viitekorot ovat jo vuosia olleet negatiivisia, joten käytössä lainasta maksettava korko muodostuu pelkästään pankin perimästä marginaalista.

Pankin tarjoaman marginaalin suuruus riippuu useasta eri tekijästä. Asuntolainan kilpailutus tähtää yleensä mahdollisimman alhaisen marginaalin löytämiseen tarjolla olevista vaihtoehdoista ja seuraavassa on listattu tärkeimmät marginaaliin vaikuttavat asiat.

 1. Pankkien välinen kilpailutilanne.  Pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista, koska asuntolaina sitoo asiakkaan pankkiin usein pitkäksi ajaksi. Asuntolaina-asiakkaille tarjotaan lainan lisäksi myös monia muita pankkipalveluita, joista pankille kertyy lisätuloja. Viime vuosina pankkien välinen kilpailu on ollut varsinkin isoissa kasvukeskuksissa kiivasta ja tämä on laskenut uusien asuntolainatarjousten marginaaleja selvästi.
 2. Asuntolainan vakuus. Asuntolainan vakuutena käytetään yleensä ostettavaa asuntoa. Asunnon kunto, sijainti ja monet muut tekijät vaikuttavat siihen, millaisen vakuusarvon pankki määrittelee ostettavalle asunnolle. Kun haettava lainasumma on selvästi pienempi kuin asunnon vakuusarvo, on asiakkaalla yleensä paremmat mahdollisuudet saada itselleen edullinen lainamarginaali. Pankin kannalta asunto-osake on usein turvallisempi vakuus kuin omakotitalo ja tämäkin seikka saattaa vaikuttaa lainamarginaalin suuruuteen.
 3. Asiakkaan taloudellinen tilanne. Pankit ovat lakisääteisesti velvoitettuja selvittämään asiakkaan taloudellisen tilanteen ja varmistamaan, että asiakkaan maksukyky riittää hoitamaan asuntolainan lyhennykset myös yllättävissä tilanteissa. Pankit tekevät asiakkaille ns. stressitestin, jolla testataan asiakkaan maksukyky selvästi nykyistä korkeammalla viitekoron suuruudella. Asiakas, jonka tulot mahdollistavat säästämisen asuntolainan lyhennysten lisäksi, on pankin kannalta erityisen houkutteleva ja tämä lisää mahdollisuutta saada edullinen marginaali asuntolainalle.
 4. Lainatarjousten määrä. Asiakkaan mahdollisuudet saada edullinen lainamarginaali paranevat, jos lainatarjouksia on pyydetty useilta pankeilta. Ilman vertailevia tarjouksia asuntolainaa hakevan asiakkaan on mahdotonta tietää, onko yksittäinen lainatarjous edullinen vai ei. Suomen Pankki tilastoi uusien asuntolainojen keskimääräistä korkoa, mutta tämäkään tilasto ei kerro yksittäisen asiakkaan lainamarginaalia. Seuraavaksi paneudutaan vielä tarkemmin asuntolainan kilpailutukseen.

Asuntolainan kilpailutus – Kilpailuta asuntolaina helposti

Asuntolainan kilpailutuksen tarkoituksena on löytää mahdollisimman hyvin asiakkaan tarpeita vastaava asuntolaina. Edullinen asuntolaina on yleensä kaikille asuntovelallisiille tärkeä asia, mutta hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin seikkoihin.

Asuntolainan kilpailutus aloitetaan pyytämällä lainatarjoukset useammalta pankilta. Helpoiten tämä käy täyttämällä maksuton asuntolainahakemus sivuillamme. Hakemuslomakkeella kysytään samoja tulo-ja velkatietoja kuin pankkien omilla verkkosivuilla.  Täyttämällä yhden hakemuksen Etuan sivuilla, säästät aikaa ja vaivaa. Välitämme  lainahakemuksen useilla palvelussa mukana oleville pankeille kerralla, eikä sinun tarvitse tätyttää samoja tietoja eri pankkien hakemuslomakkeilla.

Lainapalvelumme käsittelee kaikki hakemukset  reaaliaikaisesti ja välittää ne suoraan eri pankkien lainakäsittelijöille. Nopeimmillaan saat yhteydenoton pankista jo seuraavana arkipäivänä, mutta viimeistään parin arkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa yhteyttä suoraan lainahakijaan sopiakseen lainaneuvottelujen etenemisestä. Samassa yhteydessä asiakas voi vielä tarkemmin kertoa pankille omasta tilanteestaan ja odotuksista esimerkiksi aikatauluun liittyen.

Sekä uuden asuntolainan että nykyisen asuntolainan kilpailutus onnistuu samalla hakemuslomakkeella. Lomakkeen täyttö vie aikaa vain muutaman minuutin, eikä se sido asiakasta mitenkään. Lainahakija voi tutustua pankkien tarjouksiin rauhassa ja vertailla niitä mahdolliseen nykyiseen asuntolainaan. Pieni vaivannäkö asuntolaina-asioissa kannattaa. Säästöä voi kertyä jopa satoja euroja joka vuosi.

Asuntolainahakemus

Täyttämällä asuntolainahakemuksen, saat useita asuntolainatarjouksia eri pankeilta. Asuntolainahakemuksen täyttämiseen ei mene kuin muutama minuutti.

Asuntolainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat yleensä useita asuntolainatarjouksia, joista voit valita itsellesi mieluisimman. Ota huomioon, että edullisin asuntolaina saattaa löytyä vasta lainaneuvottelun tuloksena.

Kokemuksia asuntolainoista ja niiden kilpailuttamisesta

Muista kokeilla myös asuntolainalaskuria!

Usein kysyttyä asuntolainoista

Voinko kilpailuttaa useita asuntolainatarjouksia yhdellä hakemuksella?

Kyllä voit! Kilpailuttamalla asuntolainan Etuan kautta, voit saada tarjouksia useilta eri pankeilta. Edullisimman marginaalin valitsemalla voit säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa!

Miten haen asuntolainaa?

Asuntolainaa haetaan verkosta. Pankit kysyvät asuntolainaneuvotteluissa yleensä sinun ja mahdollisten muiden lainanhakijoiden tuloja, menoja, velkoja ja kuluja sekä tietoja varallisuudestasi.

Kuinka korkea marginaali on?

Lainojen marginaali riippuu omista säästöistä, tuloista ja menoista. Mitä riskialttiimpana pankki sinua pitää, sitä korkeampi on pankin tarjoama marginaali. Jos olet hoitanut raha-asiat hyvin ja sinulla on laajat vakuudet tai takaajat, voit saada erittäin edullista lainaa.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi ja kuluistasi. Määrä selviää hakemuksen yhteydessä. Jos sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Onko asuntolainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa yhdistelylainat, kulutusluotot ja asuntolainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.

Paljonko asuntolainaan tarvitaan vakuuksia?

Yleensä ostettava asunto kattaa 70-90% asuntolainan tarvittavista vakuuksista. 70% vakuusosuuden kohdalla saatat tarvita asuntolainahakemukseen myös ylimääräisiä vakuuksia. Jos olet esimerkiksi säästänyt asuntoon ASP-tilin avulla, saat asunnolle valtiontakauksen, jolloin et yleensä tarvitse säästöjen lisäksi muita vakuuksia.

Miten varaudun korkojen nousuun?

Pankit tarjoavat korkojen nousun varalta usein korkotunneleita (jolloin asuntolainaan on erikseen määritetty minimi- ja maksimikorot) sekä määräaikaisia korkokattoja, joiden aikana korot eivät ylitä tiettyä korkoprosenttia. Jos otat asuntolainaasi korkokaton varmistat, että lainan korko ei nouse yli tietyn rajan.

Mikä on ASP-tili?

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla Suomen valtio auttaa nuoria ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa. Pankki voi myöntää ASP-lainan, kun vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta on säästetty. ASP-etu toimii niin, että ensiasunnon ostaja säästää tätä tarkoitusta varten avatulle ASP-tilille 10 prosenttia asunnon hinnasta vähintään kahden vuoden ajan. Esimerkiksi 180 000 euron asunnosta tämä tarkoittaa 18 000 euroa. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.