Hae pikalainaa

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Saat lainapäätöksen heti
;
Lainan määrä 2 500 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 5 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä -

Esimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 - 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Pikalaina on yllättävään rahantarpeeseen nopeasti haettava ja pääomaltaan pienehkö laina, joka maksetaan takaisin keskimäärin 6–60 kuukaudessa. Esimerkiksi Credigon pikalainaa voi hakea 2 500 euroon asti ja maksuaika voi olla jopa 5 vuotta. Pikalaina on yleensä vakuudeton laina, jota hakiessa sinulla ei tarvitse olla omaisuutta lainan takaamiseksi. Lainaa haetaan internetistä ja luottosopimus allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Koska tämäntyylistä lainaa on helppo hakea ja laina maksetaan tilille nopeasti, se tunnetaan nimellä pikalaina.

Vuonna 2013 pikalainoille asetettiin korkokatto, joka koskee kaikkia alle 2 000 euron lainoja. Korkokatto määrittelee, että todellisen vuosikoron tulisi olla aina alle 50,5 %. Pikalainamarkkinoilla korkokattoa noudattaa osa lainanantajista, mutta suurin osa on siirtynyt myöntämään yli 2 000 euron suuruisia limiittilainoja, jotka toimivat käytännössä kuten pikalainat. Limiittilainoissa hakijalle myönnetään yli 2 000 euron limiitti, jonka vuoksi lainanantajan ei tarvitse noudattaa korkokattoa.

Hakiessasi pikalainaa sinun on hyvä huomioida muutamia asioita. Vakuudeton pikalaina on hyvä ratkaisu nopeaan tilapäiseen rahapulaan, mutta jatkuvaan talouden kannatteluun pikalaina ei ole omiaan. Eri lainanantajien kustannuksissa voi olla suuria eroja, joten ennen lainaamista muista vertailla lainatarjouksia huolella. Pikalainaa hakiessasi tarvitset käyttöösi toimivan verkkoyhteyden, verkkopankkitunnuksesi ja tarvittaessa todistuksen tuloistasi. Pienempiä pikalainoja myönnetään myös ilman palkkatodistuksia, mutta useamman tuhannen euron pikalainassa on hyvä varautua todistamaan palkkatulot.

Pikalainojen takaisinmaksuajoissa ja kuukausierissä voi olla paljon eroja. Muutamia vuosia sitten pikalainat olivat vain muutaman sadan euron suuruisia ja takaisinmaksuajat noin kuukaudesta puoleen vuoteen. Nykyään pikalainoja voi hakea jopa tuhansia euroja ja takaisinmaksuaika voi olla useita vuosia. Pidempi maksuaika pudottaa myös lainan kuukausikustannuksia pienemmiksi, jolloin lainan lyhentäminen on helpompaa ja voit varmistua siitä, ettei sinulle tule maksuvaikeuksia.

Kaiken kaikkiaan pikalaina on hyvä laina, jos tarvitset rahaa nopeasti ja se sopii käyttötarkoitukseesi. Kun vertailet lainasi huolella, varmistut siitä, että saat sinulle sopivimman lainahinnan, ja huomaat myös, että tänä päivänä markkinoilla kaikki pikalainat eivät ole huomattavasti kalliimpia kuin pankkien myöntämät luottokortit ja pienet lainat.