Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Yrityslaina kannattaa kilpailuttaa

Ilmainen. Et sitoudu mihinkään. Saat lainapäätöksen heti.
kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Yrityslaina helposti ja nopeasti

Palvelumme avulla kilpailutat yrityslainan antajat yhdellä nopealla hakemuksella. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain hetken ja lainapäätökset saat jopa muutamassa minuutissa. Lainatarjouksia vertailemalla löydät juuri sinun yritykselle sopivan lainan ja säästät selvää rahaa. Palvelumme on yrityksille aina maksuton eikä lainahakemuksen jättäminen sido mitenkään.

Kauttamme voit hakea yrityslainaa 2 000 eurosta aina 100 000 euroon. Lainojen takaisinmaksuaika on pisimmillään
24 kuukautta.

qred logo
Yritysluotto logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi useita lainantarjoajia.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat lainatarjoukset yrityksellesi
katsottavaksi muutamassa minuutissa ja voit valita parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Yritysluoton kilpailutus

Yritysluoton hakeminen käy kätevästi netissä, ja vastaukset tulevat muutamassa minuutissa, viimeistään samana päivänä. Yritysluoton voit käyttää esimerkiksi yrityksen laajentamiseen, uusien koneiden tai laittaiden hankintaan, tuotevalikoiman kasvattamiseen tai uuden työntekijän palkkaamiseen. Palvelumme kautta voit vertailla yritysluoton korkoja ja muita kuluja ja valita yrityksellesi edullisimman lainan.

Yrityslaina ei vaadi esinevakuuksia (kiinteistö, osakkeet tms.). Lainalle tarvitaan kuitenkin vähintään yksi takaaja. Takaajien luottotietojen tulee olla kunnossa.

Yrityslainan korot ovat yleensä vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa, mikäli laina on käytetty yritystoimintaan. Lainan pääoman lyhennyksiä ei voi vähentää verotuksessa. Lainan määrä tulee suhteuttaa yrityksen maksukykyyn. Laina on mahdollista maksaa myös alkuperäistä aikataulua nopeammin takaisin, eikä tästä aiheudu lisäkuluja yritykselle.

Etua on vuonna 2008 perustettu suomalainen palvelu, joka on auttanut kymmeniä tuhansia suomalaisia kilpailuttamaan itselleen tai yritykselleen edullisemman lainan. Palvelullamme on arvostettu Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta palvelusta.

Minkälaisille yrityksille palvelumme on tarkoitettu?

  • Yritysluottoa voivat hakea niin pienet kuin suuremmatkin yritykset ja myös toimintansa vastikään aloittaneet yritykset. Lainaa voidaan myöntää kaikille yritysmuodoille (toiminimi, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö jne.).
  • Yritykseltä ei edellytetä pitkää toimintahistoriaa, mutta yritykselle myönnettävän lainan takaajana tulee kuitenkin olla vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö, kuten osakkeenomistaja, hallituksen jäsen, toimitusjohtaja tai muu yksityishenkilö, jolla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriöitä.

Lue täältä lisää palvelustamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Yrityslainaa ilman vakuuksia Yrityslainavertailu

Kuinka hakea yrityslainaa? 3 helppoa steppiä

Lainatarjouksia vertailemalla löydät juuri sinun yrityksellesi sopivan lainan ja säästät selvää rahaa. Palvelumme on yrityksille aina maksuton eikä lainahakemuksen jättäminen velvoita mihinkään. Jos et ole tyytyväinen saamaasi lainatarjoukseen, voit jättää lainan ottamatta.

1. Täytä hakemus

Etuan kautta voi hakea vakuudetonta yritysluottoa
2 000–100 000 euroa. Yritysluottoa voivat hakea niin pienet kuin suuret kaupparekisteriin merkityt suomalaiset yritykset. Myös toimintansa juuri aloittaneet yritykset voivat hakea lainaa. Lainaa voidaan myöntää kaikille yritysmuodoille.

Täytä hakemus

2. Vertaa

Etua.fi-lainapalvelun avulla voit vertailla lainatarjouksia ja valita yrityksellesi sopivimman lainan. Palvelun käyttäminen on riskitöntä, sillä tarjouksen pyytäminen ja vertailu ei sido mihinkään. Yrityksellesi tarjottava lainasumma, korot, takaisinmaksuajat, kuukausierät ja muut lainaehdot ilmenevät saamistasi lainatarjouksista.

Kilpailuta lainat

3. Valitse paras

Kun yrityksen tarpeisiin sopiva laina on löytynyt, hyväksytään lainasopimus sähköisesti.

Luotonmyöntäjä käsittelee hakemuksen heti ja yrityslainan voi saada tilille 1-2 arkipäivän sisällä.

Miksi käyttää Etuaa?

Asiakkaidemme kokemuksia

Yksi yritysluottohakemus – monta tarjousta

Kilpailuta ilmaiseksi 2 000–100 000 euron suuruinen vakuudeton yritysluotto usean lainantarjoajan kesken.

Kilpailuta lainat

Tarvitseeko yrityksesi lisärahoitusta nopeasti ja joustavasti?

Etua.fi-lainapalvelun avulla voit vaivattomasti ja ilmaiseksi kilpailuttaa 2 000–100 000 euron suuruisen vakuudettoman yritysluoton usean lainantarjoajan kesken. Vakuudettoman yritysluoton hinta vaihtelee yrityskohtaisesti ja siksi edullisin laina löytyy vain kilpailuttamalla. Vakuudeton yrityslaina ei vaadi reaalivakuuksia kuten rakennuksia tai laitteita. Lainalle tarvitaan kuitenkin vähintään yksi takaaja. Yli 20 000 € lainalle tarvitaan kaksi takaajaa.

Palvelumme avulla kilpailutat lainanantajat yhdellä nopealla hakemuksella. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja lainapäätökset tulevat jopa muutamassa tunnissa. Eli ei ylimääräisiä paperitöitä, haastatteluja tai viikkojen odottelua lainapäätöksen saamiseksi. Lainapalvelumme käsittelee kaikki hakemukset puolueettomasti. Saat tarjoukset suoraan rahoitusyrityksiltä ilman välikäsiä tai piilokuluja.

Yleiset käyttötarkoitukset

Vakuudettomia yritysluottoja käytetään tyypillisesti lyhytaikaiseen ja usein myös yllättäviin lainatarpeisiin, jolloin rahat tarvitaan nopeasti tilille. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi koneen tai laitteen rikkoutuminen ja kassavajeen paikkaaminen.

Muita yritysluoton käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi yrityksen laajentaminen, uusien koneiden tai laitteiden hankinta, tuotevalikoiman kasvattaminen tai uuden työntekijän palkkaaminen. Yrityslainan korot ovat yleensä vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa, mikäli laina on käytetty yritystoimintaan.

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä

Mikäli haluat saada tietää vielä lisää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme sinua mielellämme.

Yksi takaaja riittää alle 20 000€ saakka

Alle 20 000 euron lainoille riittää yksi takaaja. Yrityslainan takaajana on yrityksen vastuuhenkilö, kuten toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai osakas. Takaaja voi olla myös muu yhtiön nimeämä henkilö. Takaajana voi olla yli 18-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus. Takaajan luottotietojen tulee olla kunnossa.

Yrityslainan takaaja antaa omavelkaisen takauksen, jossa takaaja vastaa päävelasta kuten henkilökohtaisesti vastuussa oleva velallinen.

Ennen lainankäsittelyä takaajien tulee hyväksyä sitoumuksensa. Yrityslainan takaussitoumus allekirjoitetaan sähköisesti luotonmyöntäjän verkkopalvelussa. Jos lainan takaaja ei ole yrityksen edustaja, vaaditaan takaajalta vielä uusi hyväksyntä lainapäätöksen jälkeen.

Yli 20 000€ yritysluotoille kaksi takaajaa

Etuan kautta voi hakea vakuudetonta yritysluottoa 2000–100 000 euroa. Vakuudettomalle yrityslainalle ei vaadita esine- tai rahavakuutta.

Yrityslainan ollessa suurempi kuin 20 000 euroa, vaaditaan takaus kahdelta yksityishenkilöltä. Yrityslainan takaajina voi olla yrityksen vastuuhenkilö, kuten toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai osakkeenomistaja tai muu yksityishenkilö. Takaajilla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja takaaja vastaa lainasta kuin henkilökohtaisesta lainasta.

Ennen lainankäsittelyä takaajien tulee hyväksyä sitoumuksensa. Yrityslainan takaussitoumus allekirjoitetaan sähköisesti luotonmyöntäjän verkkopalvelussa. Jos lainan takaaja ei ole yrityksen edustaja, vaaditaan takaajalta vielä uusi hyväksyntä lainapäätöksen jälkeen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Etuan kautta voi kilpailuttaa vakuudettomia yrityslainoja, joihin ei edellytetä reaalivakuuksia. Yritykselle myönnettävän lainan takaajana tulee kuitenkin olla vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö, joka toimii omavelkaisena takaajana. Lainapäätös tehdään jokaiselle yritykselle rahoitusyhtiön tekemän riskiarvion perusteella.

Yrityslainan kilpailuttaminen Etua.fi-palvelun avulla on täysin ilmaista, eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan tarjottua lainaa.

Vakuudetonta yrityslainaa voi hyödyntää yrityksen moninaisiin rahoitustarpeisiin, niin yrityksen päivittäiseen toimintaan kuin sen kehittämiseen.

Voit hakea yrityslainaa esimerkiksi

  • käyttöpääomaksi
  • hankintoihin
  • varaston täyttöön
  • markkinointiin
  • työntekijöiden palkkaamiseen
  • aiemman lainan uudelleen rahoitukseen ja
  • tilojen uusimiseen tai laajentamiseen.

Yrityslainan korko on aina hakijakohtainen lainanmyöntäjän tekemän kokonaisarvion mukaan. Yrityslainan koron määräytymiseen vaikuttaa moni tekijä kuten yrityksen ikä ja maksukyky, vastuuhenkilöiden taloudellinen tilanne, toimiala, tulevaisuuden näkymät sekä lainan määrä ja laina-aika.

Paras yrityslainan korko löytyy kilpailuttamalla lainan, jolloin voit vertailla eri lainayhtiöiden lainatarjouksia edullisemman lainan löytämiseksi. Etua.fi-palvelussa yhdellä lainahakemuksella voit saada useamman lainatarjouksen vertailua varten. Lainan kilpailutus ja lainatarjouksien pyytäminen Etuan kautta on maksutonta eikä sido mihinkään.

Yritysluottoa voivat hakea kaikenkokoiset kaupparekisteriin merkityt suomalaiset yritykset. Myös toimintansa juuri aloittaneet yritykset voivat hakea yrityslainaa. Lainaa myönnetään kaikille yritysmuodoille, kuten toiminimille ja osakeyhtiöille. Yrityslainaa voi hakea henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus lainaa hakevassa yrityksessä.

Saadakseen yrityslainaa yrityksellä tulee olla takaajana vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö. Takaajan ja yrityksen luottotiedot täytyy olla kunnossa.

Lähetettyäsi hakemuksen se käsitellään välittömästi. Sinulle lasketaan yrityskohtainen lainatarjous ja saat vastaukset yleensä minuuteissa, viimeistään yhden arkipäivän sisällä. Palvelumme kautta voit vertailla yritysluoton korkoja ja muita kuluja ja valita yrityksellesi edullisimman lainan. Hyväksyttyäsi tarjouksen sinulla on mahdollisuus saada laina tilillesi jopa samana päivänä tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Yrityslainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja vaivatonta. Hakemuksessa kysytään hakijan ja yrityksen perustietoja. Yrityksestä hakemukseen tulee täyttää muun muassa liikevaihto, tilinumero ja
Y-tunnus.

Etuan yrityslainahakemuksessa ei kysytä liitteitä. Rahoitusyhtiön täytyy kuitenkin varmistaa yrityksen luottokelpoisuus lainapäätöstä tehdessään. Tätä varten lainayhtiö voi kysyä hakemuksen lähettämisen jälkeen seuraavia asiakirjoja: tuorein tilinpäätös, tilikauden kirjanpito ja kirjanpidon väliajo, jos viimeisimmästä tilinpäätöksestä on yli 3 kk.

Hae edullinen laina osakeyhtiölle netistä

Laina osakeyhtiölle voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kätevästi netistä ja lainapäätöksen saa heti. Vakuudetonta lainaa voi hakea niin vanhat kuin uudet osakeyhtiöt vaivattomasti ja nopeasti. Lainan vakuudeksi ei […]

Yrityslainan korko – Näin saat edullisemman lainan

Yrityslainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti. Lue tästä, mitä yrityslainan koroista kannattaa tietää. Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Myös lainan vakuuksilla on merkitystä koron määräytymisessä. Yrityslainoja kannattaa vertailla […]

Yrityslainojen yhdistäminen – yhdistä yrityslainasi ja säästä lainakuluissa

Yrityslainojen yhdistämisen avulla yrityksesi voi säästää lainakuluissa merkittävän summan. Lue lisää tästä. Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yrityksesi säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja. […]

Copyright © 2023 Etua.fi