Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainavertailu – Vertaa lainoja Etuan avulla

Lainojen vertailulla voit pienentää kuukausimenojasi ja säästät selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Lainavertailu löytää sinulle parhaan lainan

Suunnitteletko lainan ottamista? Oletpa hakemassa lainaa sitten lainojen yhdistämiseen, kodin remontointiin, auton ostoon tai muihin menoihin, on aina järkevää vertailla eri rahoitusratkaisuja ennen lainapäätöksen tekemistä. Vertailemalla lainat varmistat, että saat lainan parhailla ehdoilla ja edullisimmilla mahdollisilla kuluilla. Lainavertailulla voit säästää rahaa. 

Paras lainavertailu löytää sinulle lainan nopeasti ja vaivattomasti.
Lainojen vertailu on helppoa ja nopeaa Etuan avulla. Etua on Suomen johtava lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa puolestasi yli 20 eri pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset. Voit hakea lainaa 500–60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. Täytät vain yhden hakemuksen netissä ja voit saada heti useita lainatarjouksia.

Lainavertailumme avulla voit löytää sinulle sopivan lainan, jossa on kilpailukykyinen korko, kohtuulliset kulut ja joustavat ehdot. Lainan kilpailutus ja lainatarjousten vertailu palvelumme avulla on sinulle täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Hae lainaa nyt ja hyödynnä lainavertailun edut!

kaarna logo
avida logo
collector bank logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi yli 10 eri lainantarjojaa.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi katsottavaksi muutamassa minuutissa ja voit valita parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Vertaa lainoja maksutta Etuan avulla

Etuan lainavertailu säästää sinulta aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei itse tarvitse etsiä ja verrata eri lainantarjoajia. Etua.fi tekee sen puolestasi nopeasti ja täysin maksutta. Riittää, että täytät yhden hakemuksen, jossa kerrot lainatarpeesi. Hakemuksesi välitetään useille eri lainanmyöntäjille, jotka antavat sinulle omat lainatarjoukset. Sinun tarvitsee vain verrata saamiasi lainatarjouksia ja halutessasi valita niistä sinulle parhaan vakuudettoman lainan.

Lainavertailu on apuna, kun

 • haet edullista kulutusluottoa ja haluat vertailla eri lainatarjouksia
 • tarvitset nopeasti lainaa joko päivittäisiin menoihin tai suurempaan hankintaan
 • haluat kilpailuttaa nykyisen lainan
 • sinulla on vanhoja lainoja ja haluat yhdistää ne yhdeksi yhdistelylainaksi
 • tarvitset vakuudetonta lainaa 500–60 000 euroa ja maksuaikaa 1–18 vuotta.

Kun vertaat lainat Etuan avulla

 • tavoitat yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä kerralla
 • saat lainapäätökset heti ja tarjoukset minuuteissa
 • varmistat, että saat kilpailukykyisen tarjouksen
 • saat rahat nopeasti tilillesi
 • käytät 100 % suomalaista, turvallista ja maksutonta lainavertailupalvelua.

Kokeile lainavertailulaskuria 

Lainavertailun tekeminen on helpointa aloittaa kokeilemalla lainalaskurilla, mikä olisi sinulla sopivin lainasumma. Etuan lainavertailun laskurissa voit kätevästi muuttaa lainasummaa ja lainan takaisinmaksuaikaa, jotta näet, kuinka suurta kuukausierää sinun tulee maksaa takaisin.

Sopivaa lainasummaa arvioidessa on hyvä rehellisesti listata kaikki kuukausittaiset menot, jotta pystyt niiden lisäksi varmasti huolehtimaan myös lainan takaisinmaksusta. Paras lainan kuukausittainen takaisinmaksuerä on sellainen, joka mahdollistaa lainan takaisinmaksun kohtuullisessa ajassa ja minimoi lainan kokonaiskustannukset.

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Asut vakituisesti Suomessa
 • Ansaitset vähintään 850 euroa kuukaudessa ennen veroja
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä

Lue täältä lisää palvelustamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Lainanhakijan muistilista Näin palvelu toimii Lainojen yhdistäminen Tietoa kulutusluotoista

Näin voit säästää rahaa lainavertailulla – katso esimerkit eri koroilla ja laina-ajoilla

Lainavertailun avulla voit helposti vertailla eri rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia ja valita niistä sinulle sopivimman. Lainatarjousten vertailu tuo säästöjä, kun löydät lainan, missä on alhaisempi korko ja muut kulut kuin muissa tarjouksissa.

Lainan korko vaikuttaa merkittävästi maksettavaan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä korkeampi korko on, sitä enemmän lainasta joutuu maksamaan takaisin. Seuraavista taulukoista ilmenee selvästi, miten eri korot vaikuttavat kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin 5 000 ja 10 000 euron lainoissa. Esimerkeissä ei ole huomioitu mahdollisia lainan avaus- ja käsittelymaksuja, mitkä vaihtelevat lainayhtiöittäin.

Laina-summa 5000 euroa, laina-aika 5 vuotta, 0 euroa käsittely- ja avausmaksu:

Korko %KuukausieräLainan kokonaiskustannukset €
594,36 €5 661,58
10106,246 374,33
15118,957 136,98
20132,477 948,10

Esimerkiksi, jos lainaa 5000 euroa viideksi vuodeksi, ja lainan korko on 5 %, kuukausierä on 94,36 euroa ja lainan kokonaiskustannukset ovat 5 661,58 euroa. Jos lainan korko on 20 %, kuukausierä on 132,47 euroa ja lainan kokonaiskustannukset ovat 7948,10 euroa. Eli korkojen erotus on 15 prosenttiyksikköä, mutta kokonaiskustannusten erotus on 2286,52 euroa, mikä on 45,4 % alkuperäisestä lainasummasta.

Sama pätee myös suurempiin lainasummiin ja pidempiin laina-aikoihin. Jos esimerkiksi lainaa 10 000 euroa kymmeneksi vuodeksi, ja lainan korko on 5 %, kuukausierä on 106,07 euroa ja lainan kokonaiskustannukset ovat 12 728,41 euroa. Jos lainan korko on 20 %, kuukausierä on 193,26 euroa ja lainan kokonaiskustannukset ovat 23 191,16 euroa. Eli korkojen erotus on 15 prosenttiyksikköä, mutta kokonaiskustannusten erotus on 10 462,75 euroa, mikä on 104,6 % alkuperäisestä lainasummasta.

Laina-summa 10000 euroa, laina-aika 10 vuotta, 0 euroa käsittely- ja avausmaksu:

Korko %KuukausieräLainan kokonaiskustannukset €
5106,0712 728,41
10132,15 15 858
15161,3319 359,60
20193,2623 191,16 

Lainatarjousten vertailulla voit siis löytää edullisimman lainan, missä on alhaisin korko ja pienin kuukausierä. Tämä auttaa säästämään rahaa pitkällä aikavälillä ja välttämään velkaantumista. Voit tehdä lainavertailun helposti ja nopeasti Etua.fi-lainapalvelun avulla! Lainan kilpailutus on maksutonta eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan lainaa.

Näin vertaat lainoja

Etua.fi-lainankilpailutuspalvelun avulla voit hakea lainaa aina 60 000 euroon saakka. Kauttamme voit löytää edullisemman koron lainalle ja säästää lainakuluissa.

1. Täytä hakemus

Lainankilpailutuspalvelumme avulla voit hakea yhdistelylainaa aina 60 000 euroon saakka. Kauttamme voit löytää edullisemman koron yhdistelylainalle ja säästää lainakuluissa.

Täytä hakemus

2. Vertaa

Toimimme yhteistyössä Suomen johtavien finanssisalan toimijoiden kanssa ja pystymme näin tarjoamaan markkinoiden parhaimmat tuotteet. Tavoitat yhdellä lainahakemuksella yli 20 rahoitusyhtiötä.

Kilpailuta lainat

3. Valitse paras

Hakemus on ilmainen eikä sido mihinkään. Lainapäätöksen saat heti ja voit rauhassa vertailla tarjouksia ennen hyväksymispäätöstä.

Miksi käyttää Etuaa?

Asiakkaidemme kokemuksia lainavertailusta

Löydä edullinen kulutusluotto vertailusta

Hakemuksen täyttäminen vie vain 2-3 minuuttia. Kilpailutamme puolestasi yli 20 eri lainantarjoajaa ja
saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi muutamassa minuutissa.

Vertaa lainat

Lainavertailu: tärkeimmät huomioitavat asiat

Lainavertailu on tärkeä toimenpide ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Ilman lainatarjousten vertailua voit joutua maksamaan lainastasi liikaa tai ottamasi laina ei ole paras mahdollinen ratkaisu sinun tilanteeseesi.

Hyvä lainatarjousten vertailu vaatii monen tekijän huomioimista. Pelkästään lainan nimelliskoron ja kuukausierän huomioiminen ei ole lainatarjousten vertailussa riittävää, vaan myös lainan todellinen vuosikorko, takaisinmaksuaika, muut lainaehdot ja lainatyyppi ovat tärkeitä asioita lainaa valittaessa.

Seuraavaksi paneudumme tarkemmin siihen, mihin seikkoihin sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota lainavertailua tehdessäsi:

 1. Lainan määrä ja takaisinmaksuaika: Lainan määrä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat suoraan lainan kuukausierään ja kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä enemmän korkoa ja muita kuluja kertyy. Toisaalta liian lyhyt takaisinmaksuaika voi johtaa suuriin kuukausieriin, mikä saattaa vetää talouden liian tiukalle. Haettavaa lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa kannattaakin harkita huolella esimerkiksi lainalaskurin avulla.
 2. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset vuositasolla. Se sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten korot, tilinhoitomaksut ja lainan avausmaksun. Mitä korkeampi todellinen vuosikorko, sitä enemmän laina maksaa kokonaisuudessaan. Siksi on järkevää valita laina, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman alhainen.
 3. Nimelliskorko kertoo lainan koron ennen muita kuluja eli lainayhtiölle maksettavan korvauksen lainasumman lainaamisesta. Nimelliskorko ei ole kuitenkaan riittävä mittari kuvaamaan lainan hintatasoa, sillä se ei huomioi muita kuluja, kuten avausmaksua, laskutuskuluja tai muita lainaan liittyviä maksuja.
 4. Lainan ehdot: Lainaehdot vaihtelevat lainayhtiöittäin ja lainatarjous kannattaa lukea huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Esimerkkinä lainayhtiöittäin vaihtelevista ehdoista on mahdollisuus maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin.
 5. Lainatyyppi: Markkinoilla on tarjolla monenlaista lainaa ja näistä on tärkeää valita juuri omaan tilanteeseen sopiva lainamuoto. Valittavissa on sekä vakuudellisia että vakuudettomia lainoja, kulutusluottoja, luottokortteja, osamaksuja, pikalainoja ja joustoluottoja. Nämä eroavat mm. käytettävien vakuuksien, lainasumman suuruuden, takaisinmaksuajan ja korkotason mukaan. Ennen lainan ottamista onkin suositeltavaa vertailla eri lainavaihtoehtoja ja ymmärtää lainaehdot.

Lainojen vertailu on siis avainasemassa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, ja kiinnittämällä huomiota edellä mainittuihin asioihin voit tehdä harkitun lainapäätöksen.

Vertaa lainoja helposti Etuan avualla – Löydä paras laina sinulle

Etuan nopea ja vaivaton lainavertailupalvelu sekä laaja kumppaniverkosto takaavat, että voit saada useita lainatarjouksia vertailtavaksi heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Parhaimmillaan voit saada jopa yli kymmenen tarjousta eri toimijoilta.

Lainatarjoukset näet kätevästi edullisuusjärjestyksessä esitettynä yhdellä sivulla Etuan Online-palvelussa, joten lainojen vertailu on helppoa. Mikäli haluat säästää lainakuluissa, kiinnitä huomiota kuukausierän ja laina-ajan lisäksi myös lainakuluihin. Voit välttyä turhilta maksuilta ainoastaan kilpailuttamalla lainan ja vertailemalla kustannuksia.

Lisäksi on järkevää pyrkiä maksamaan laina mahdollisimman nopeasti pois, jotta et maksaisi lainakuluja liikaa. Lainan saa aina maksaa nopeammin tai vaikka kerralla pois, ja maksat vain lainan käyttöajalta korkoa.

Viisasta taloudenpitoa on myös kilpailuttaa olemassaolevat lainat säännöllisin väliajoin. Rahoitusyhtiöiden välinen kilpailu ja rahamarkkinoiden tilanne vaikuttavat lainojen korkotasoon, ja ainoastaan lainojen kilpailuttaminen varmistaa, että et maksa liikaa nykyisistä lainoistasi. Eli kilpailuta myös vanhat lainat säännöllisesti tai yhdistä useampi laina yhdistelylainaksi säästääksesi lainakuluissa.

Etuan lainavertailun avulla voit kilpailuttaa kulutusluotot, yhdistelylainat, asuntolainat ja yritysluotot vaivattomasti ja luotettavasti.

Etua lainavertailukokemuksia

Lue alta esimerkki, kuinka Juha kilpailutti ja vertasi lainoja Etuan avulla.

Kuopiolainen Juha, 39, halusi yhdistää useat luottokortti- ja osamaksuvelkansa yhdeksi lainaksi. Hän käytti Etua.fi-lainavertailupalvelua ja haki 15 000 euron yhdistelylainaa. Lainavertailu oli helppoa ja nopeaa: Juha sai monta lainatarjousta eri rahoitusyhtiöistä ja näki Etuan lainatarjousnäkymästä, mikä tarjouksista oli edullisin todellisen vuosikoron perusteella. Juha valitsi edullisimman lainan ja säästi näin rahaa lainakuluissa. Etua.fi-lainavertailu teki lainojen yhdistämisestä selkeää ja yksinkertaista, ja nyt Juha on tyytyväinen, kun hänellä on vain yksi laina maksettavana.

Lue lisää Juhan kokemuksista lainapalvelustamme ja lainojen vertaamisesta täältä.

Vertaa paras laina Etuan luotettavan lainapalvelun avulla

Muista aina vertailla lainatarjouksia ennen päätöksen tekemistä! Etuan luotettava ja täysin kotimainen lainavertailupalvelu auttaa sinua kilpailuttamaan lainat ja voit helposti vertailla ja valita parhaan vaihtoehdon sinulle tehdyistä lainatarjouksista.

Etuan palvelu on turvallinen ja luotettava tapa hakea lainaa. Tietosi salataan pankkien käyttämällä vahvalla salaustekniikalla, eikä tietojasi luovuteta ulkopuolisille tahoille. Voit siis huoletta täyttää lainahakemuksen Etuan sivuilla.

Etua on myös Suomen vanhin lainapalvelu, joka on palvellut lainanhakijoita jo vuodesta 2008 lähtien. Palveluamme on käyttänyt yli neljännesmiljoona tyytyväistä asiakasta, ja moni on saanut merkittäviä säästöjä lainavertailumme kautta.

Lue lisää Etuan asiakkaiden kokemuksia palvelumme käytöstä täältä.

Voit vertailla lainoja Etuan kautta, jos olet vähintään 18-vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja ansaitset kuukaudessa vähintään 850 euroa ennen veroja. Olet myös hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä.

Lainahakemuksen täyttäminen Etuan sivuilla vie vain hetken. Heti hakemuksen jättämisen jälkeen voit saada vertailtavaksi useita tarjouksia eri lainantarjoajilta. Kun olet vertaillut eri vaihtoehtojen välillä, voit valita annetuista tarjouksista sinulle sopivimman lainatarjouksen. Tämän jälkeen sinut ohjataan allekirjoittamaan lainasopimus rahoitusyhtiön omilla sivuilla.

Kulutusluoton ja yhdistelylainan saat tilillesi yleensä viimeistään seuraavana arkipäivänä, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet ja hyväksynyt sinulle tehdyn lainatarjouksen.

Voit säästää paljon rahaa lainakuluissa vertailemalla tarjouksia lainaa hakiessasi! Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään ja sen täyttäminen on täysin ilmaista. Vertaa lainoja nyt!

Mikä on lainavertailu ja miksi se kannattaa?

Lainavertailu on tapa hakea lainaa ja vertailla eri lainatarjouksia netissä. Lainavertailun avulla voit löytää edullisen ja sinulle sopivimman lainan, säästää rahaa ja välttää turhat lainakulut, kuten korkeat avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut piilokulut.

Lainavertailu on helppo tehdä Etuan lainavertailupalvelun avulla, koska tavoitat yhdellä lainahakemuksella monta lainayhtiötä. Sinun tarvitsee vain vertailla saamiasi lainatarjouksia ja halutessasi valita niistä sopivin. Palvelun käyttö on ilmaista ja riskitöntä, sillä voit hylätä kaikki tarjoukset, jos et saa sinulle sopivaa lainatarjousta.

Onko lainavertailu maksutonta?

Lainavertailu Etuan palvelun avulla on täysin ilmaista, eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan lainaa.

Miksi lainavertailu kannattaa tehdä Etuan avulla?

Lainatarjoukset on helppo ja nopea kilpailuttaa ja vertailla täysin kotimaisen Etuan avulla. Kilpailutamme puolestasi halvimman kulutusluoton usean luotonmyöntäjän välillä. Laaja kumppaniverkostomme auttaa sinua saamaan parhaat lainatarjoukset vaivattomasti.
Etua.fi -lainapalvelua käyttämällä säästät aikaa ja rahaa. Täytät vain yhden maksuttoman hakemuksen ja saat monta tarjousta. Sinun ei tarvitse täyttää samoja tietoja jokaisen lainantarjoajan hakulomakkeelle erikseen, vain yksi lomake riittää.
Välitämme sinulle kaikki lainatarjoukset läpinäkyvästi ja selkeästi. Voit helposti vertailla tarjouksia Etuan Online-palvelussa ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Lainatarjousten vertailu on helppoa, koska näytämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestyksessä ja näin löydät lainan nopeasti mahdollisimman pienellä korolla. Vertailemalla tarjouksia voit säästää huomattavia summia lainakuluissa.

Copyright © 2024 Etua.fi