Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainojen yhdistäminen

Yhdistämällä lainat voit pienentää kuukausimenojasi ja säästät selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Yhdistä lainat Etuan avulla

Tuntuuko, että eri lainojen ja luottojen lyhennykset haukkaavat ison palan kuukausituloistasi? Yhdistä nykyiset pikavipit, kulutusluotot ja luottokorttivelat yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jossa on aiempia lainojasi pienempi korko. Lainojen yhdistämisellä voit pienentää kuukausimenojasi ja säästät selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.

Näin haet yhdistelylainaa

Etua.fi-lainankilpailutuspalvelun avulla voit hakea yhdistelylainaa aina 60 000 euroon saakka. Kauttamme voit löytää edullisemman koron yhdistelylainalle ja säästää lainakuluissa.

1. Täytä lainahakemus

Lainankilpailutuspalvelumme avulla voit hakea yhdistelylainaa aina 60 000 euroon saakka. Kauttamme voit löytää edullisemman koron yhdistelylainalle ja säästää lainakuluissa.

Täytä hakemus

2. Vertaa

Toimimme yhteistyössä Suomen johtavien finanssisalan toimijoiden kanssa ja pystymme näin tarjoamaan markkinoiden parhaimmat tuotteet. Tavoitat yhdellä lainahakemuksella yli 20 rahoitusyhtiötä.

Kilpailuta lainat

3. Valitse paras

Hakemus on ilmainen eikä sido mihinkään. Lainapäätöksen saat heti ja voit rauhassa vertailla tarjouksia ennen hyväksymispäätöstä.

Miksi käyttää Etuaa?

Lainojen yhdistäminen on taloudellisesti järkevää

Lainojen yhdistäminen on usein taloudellisesti järkevää. Nykyiset pienlainat tai luottokorttilainat voi yleensä aina maksaa kuluitta pois, vaikka laina-aikaa olisi vielä jäljellä. Tarkista kuitenkin etukäteen lainan ehdot sen myöntäjältä.

Yhdistämällä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi sinun ei tarvitse maksaa tilinhoitomaksuja moneen kertaan. Pelkästään tämä tuo jopa useiden satojen eurojen säästöt vuodessa.

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

  • Olet vähintään 18-vuotias
  • Asut vakituisesti Suomessa
  • Ansaitset vähintään 850 euroa kuukaudessa ennen veroja
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä

Lue täältä lisää palvelustamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Lainanhakijan muistilista Näin palvelu toimii Lainojen yhdistäminen Tietoa kulutusluotoista

kaarna logo
avida logo
credigo logo

Yhdistä lainat Etuan avulla

Voit yhdistellä luottoja jopa 60 000 euroon saakka, joten yhdistelylainalla pystyt saamaan taloutesi taas tasapainoon ja rahaa jää muuhunkin kuin lainakuluihin. Laina-aika yhdistelylainoissa on enintään 18 vuotta.

Kilpailuta lainat

Lainojen yhdistäminen on taloudellisesti järkevää

Lainojen yhdistäminen on usein taloudellisesti järkevää. Nykyiset pienlainat tai luottokorttilainat voi yleensä aina maksaa kuluitta pois, vaikka laina-aikaa olisi vielä jäljellä. Tarkista kuitenkin etukäteen lainan ehdot sen myöntäjältä.

Yhdistämällä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi sinun ei tarvitse maksaa tilinhoitomaksuja moneen kertaan. Pelkästään tämä tuo jopa useiden satojen eurojen säästöt vuodessa.

Lainat helposti kuriin yhdistelylainan avulla

Myös vertailemalla eri lainatuotteiden korkoja löydät itsellesi edullisimman ratkaisun. Eniten säästät valitsemalla yhdistelylainan, jonka korko on aiempien lainojen ja luottojen korkoja pienempi. Yhdistelylainan takaisinmaksuaika on usein mahdollista neuvotella pidemmäksi kuin nykyisten pienempien lainojen. Myös tämä alentaa yhdistelylainan kuukausimaksuja.

Lainojen yhdistäminen helpottaa myös oman talouden seurantaa, koska lainasumma ja kuukausittaiset lainanhoitokulut näkyvät yhdellä laskulla.

Lainojen yhdistäminen on helppoa Etua.fi:n avulla

Etualla on laaja kumppaniverkosto Suomen johtavien finanssisalan toimijoiden kanssa, joten avullamme löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Yhdellä lainahakemuksella saat lainatarjouksia jopa 20 eri rahoitusyhtiöltä ja siten sinulla on paras mahdollisuus löytää edullinen yhdistelylaina. Lainatarjoukset tulevat nähtävillesi jopa muutamissa minuuteissa. Laina kilpailutetaan helposti yhdellä hakemuksella.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu:

  • Täytä yhdistettävien lainojen määrä yhdistelylaskimeen ja valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä
  • Täytä lainahakemus ja hae yhdistelylainaa
  • Valitse tarjouksista sinulle parhaiten sopiva yhdistelylaina
  • Hyväksy lainatarjous rahoitusyhtiön antamien ohjeiden mukaisesti ja toimita mahdolliset liitteet
  • Saat lainan tilillesi ja voit maksaa vanhat lainat pois

Yhdistä vanhat lainasi heti täyttämällä ilmainen yhdistelylainahakemus tästä.

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Lue alta esimerkki, kuinka Anna yhdisti kulutusluotot yhdistelylainalla.

Anna yhdisti kolme kulutusluottoa, yhteensä 10 000 euroa, yhdeksi lainaksi. Ennen yhdistämistä Anna maksoi kuukaudessa yhteensä 840 euroa lainan lyhennyksiä ja lainanhoitokuluja.

Luottojen yhdistämisen jälkeen Annan kuukausierä on vain 250 euroa. Samalla Anna säästää 25 euroa lainanhoitokuluja kuukaudessa eli 300 euroa vuodessa. Esimerkin todellinen vuosikorko on 11,0 %.

Täältä löydät lisää kokemuksia lainojen yhdistämisestä.

Jos haluat tietää, kuinka paljon voisit itse säästää yhdistelylainalla, kokeile Etuan yhdistelylainalaskuria. Syöttämällä laskuriin lainasumman, jonka tarvitset vanhojen lainojen maksamiseksi, näet arvion uuden lainasi kuukausittaisesta takaisinmaksuerästä. Voit helposti vertailla, kuinka paljon pienempi kuukausierä on verrattuna tämänhetkisiin lainakuluihisi.

Yhdistä lainat helposti ja nopeasti

Maksatko tällä hetkellä takaisin useampaa lainaa tai luottokorttivelkaa? Yhdistämällä vanhat lainasi ja luottosi yhdeksi edullisemmaksi yhdistelylainaksi, voit säästää huomattavasti rahaa joka kuukausi. Sinun on myös helpompi hallita talouttasi, kun useamman maksun sijaan sinun tulee huolehtia vain yhdestä lyhennyksestä.

Yksi laina on useampaa lainaa järkevämpi vaihtoehto, sillä maksat korkoa ja lainan muita kuluja vain yhdestä lainasta. Monesti uuden vakuudettoman lainan voi saada vanhoja lainoja merkittävästi edullisemmalla korolla, joten parhaimmillaan sinulle jää rahaa satoja euroja enemmän käteen kuukaudessa. Ylimääräisen rahan voit laittaa esimerkiksi säästöön tai käyttää sitä lyhentämään lainaasi nopeammalla tahdilla. Lainojen yhdistäminen auttaa siis laittamaan taloutesi kuntoon nopeammin.

Uusille yhdistelylainoille laina-aikaa voi saada jopa 18 vuotta. Vaikka pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä pienempää kuukausittaista lyhennyserää, kertyy silloin enemmän korkoa ja kuluja maksettavaksi. Yleensä lainan pystyy maksamaan pois myös alkuperäistä laina-aikaa nopeammin.

Voit yhdistää lainoja jopa 60 000 euroon saakka ilman vakuuksia. Jos haluat hakea yhdistelylainaa yli 40 000 euroa, tarvitset lainahakemukseen rinnakkaishakijan, kuten avio- tai avopuolison.

Yhdistelylaina

Etuan avulla kilpailutat yhdistelylainat helposti yhdellä hakemuksella. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista eikä se sido sinua hyväksymään lainatarjousta.

Lainalaskuri auttaa sinua määrittelemään taloudellesi sopivimman lainasumman, laina-ajan ja kuukausierän. Syöttämällä laskuriin tiedot lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta, laskuri kertoo sinulle arvion kuukausierän suuruudesta. Pystyt helposti vertaamaan, kuinka paljon pienempi uusi lyhennyserä on verrattuna nykyisiin lyhennyksiisi.

Voit käyttää Etuan palvelua lainojesi yhdistämiseen, jos olet vähintään 20-vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on suomalaiset pankkitunnukset. Sinulla tulee myös olla kuukausittaisia tuloja vähintään 850 euroa ennen veroja eikä sinulla saa olla maksuhäiriömerkintojä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Lainojen yhdistäminen on helppoa. Laske ensin paljonko sinulla on nykyisiä lainoja olemassa. Seuraavaksi haet matalakorkoista yhdistelylainaa haluamallesi summalle täyttämällä maksuttoman hakemuksen  nettisivuillamme. Etua kilpailuttaa lainasi usean lainayhtiön kesken ja voit vertailla saamiasi lainatarjouksia vaivattomasti palvelumme avulla.

Valittuasi sinulle sopivimman lainan, maksetaan aiemmat lainat pois joko lainayhtiön toimesta tai voit maksaa lainat pois itse tilillesi siirretyllä lainalla. Näin sinulle jää vain yksi edullinen yhdistelylaina maksettavaksi, jolloin saavutat yleensä säästöjä kuukausittaisissa kustannuksissasi.

Mitkä lainat voin yhdistää?

Etuan avulla voit yhdistää haluamasi kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat yhdeksi lainaksi aina 60 000 euroon asti ja näin säästää lainakuluissa. Vakuudellisissa asunto- ja autolainoissa korko on usein alhaisempi kuin vakuudettomissa kulutusluotoissa, joten nämä yleensä jätetään vakuudettoman yhdistelylainan ulkopuolelle.

Mitkä ovat yhdistelylainan hyödyt ja missä tilanteessa sitä kannattaa harkita? 

Jos sinulla on monta eri lainaa, kannattaa harkita niiden yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Myös vanha laina kannattaa kilpailuttaa aika ajoin. Mikäli sinulla on useita lainoja korkealla korolla, yhdistelylaina voi olla parempi vaihtoehto. Yhdistelylainan avulla voit saada matalamman koron, minkä ansiosta säästät pitkällä aikavälillä merkittävän summan.

Yhdistelylainaa voi myös harkita, jos huomaa, että rahat eivät riitä lainan kuukausierien maksuun. Yhdellä yhdistelylainalla voit pienentää kuukausierää ja saada sopivasti aikaa rahatilanteesi vakauttamiseen.

Yhdistelylaina voi tuoda säästöjä, vaikka nykyisiä lainoja on vain muutama ja niiden kuukausimaksut eivät ole muodostuneet ongelmaksi. Ajoissa haettu yhdistelylaina ja lainojen kilpailuttaminen estää turhien korkojen ja kulujen maksamisen.
Yhdistelylaina on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos laskut kasautuvat ja eräpäivien muistaminen on hankalaa. Kun laskut on yhdistetty yhteen maksuun, lainojen ja luottojen hallitseminen on helppoa ilman huolta eräpäivien unohtamisesta.

Lisäksi yhdistelylaina voi tulla kysymykseen, jos molemmilla puolisoilla on monta pienlainaa. Tällöin voi olla järkevää yhdistää lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Lainojen hoitokulut pienevät ja usein rinnakkaishakija varmistaa paremman lainatarjouksen etenkin suuremmissa lainasummissa.

Lainan kilpailuttamisella on mahdollista saada kuukausisäästöjä vanhaankin lainaan. Kun kilpailutat lainasi säännöllisin väliajoin, varmistat, että et maksa vanhoista lainoista liikaa korkoja ja muita kuluja. Kilpailuttamalla lainan Etua.fi-palvelussa, löydät sinulle sopivimman yhdistelylainan helposti ja ilmaiseksi! Hakemuksen tekeminen ja tarjousten vertailu ei sido mihinkään.

Onko Etuan käyttö maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa yhdistelylainat,
kulutusluotot  ja  asuntolainat  palvelussamme täysin maksutta ja riskittä. Saatu lainatarjous ei velvoita nostamaan lainaa.

Paljon voin saada yhdistelylainaa?

Etuan kautta voit hakea yhdistelylainaa 500 – 60 000 euroa. Lainayhtiöt tekevät kokonaisarvion hakemuksesta ja esittävät lainatarjouksessa, kuinka paljon ovat valmiita myöntämään lainaa. Tarjottavaan lainasummaan vaikuttaa moni asia, esimerkiksi hakijan tulot ja menot, työsuhteen laatu, maksuhistoria, lainojen määrä ja se hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa.

Lainan hakeminen yhdessä puolison kanssa mahdollistaa parempien lainatarjousten saamisen, varsinkin jos on kyseessä suurempi lainasumma. Lainan myöntämisessä kahdelle hakijalle sisältää vähemmän riskejä lainayhtiölle, joten lainaa on mahdollista saada suuremmalle summalle ja pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa. Yhdistelylainaa voi saada yksinkin, jos on säännölliset tulot ja on hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

Yhdistelylainan hakeminen Etuan kautta on ilmaista eikä velvoita mihinkään. Voit siis ilman sitoumuksia katsoa, millaisella korolla lainayhtiöt ovat nyt sinulle valmiita tarjoamaan lainaa ja millaisia säästöjä saisit.

Paljonko yhdistelylainan korko on?

Yhdistelylainan korko riippuu hakemastasi lainasummasta, laina-ajasta, taloudellisesta tilanteestasi, lainayhtiöstä ja siitä, haetko lainaa yksin vai yhdessä puolison kanssa. Jokainen rahoitusyhtiö tekee hakijakohtaisen lainatarjouksen, joten lainan korko selviää vain yhdistelylainaa hakemalla.

Etuan avulla voit hakea yhdistelylainaa maksutta ja ilman sitoumuksia. Lainapäätöksen saat heti ja mahdolliset lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Voit rauhassa tutustua saamiisi lainatarjouksiin ja valita niistä sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen sopii kaikille ihmisille, joilla on useita pienempiä lainoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkoja, ja jotka haluavat säästää kuukausittaisissa kuluissa. Lainojen yhdistäminen pienentää lyhennysten määrää, jolloin säästät joka kuukausi koroissa ja muissa lainakuluissa.

Myös vanha laina kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin täyttämällä yhdistelylainahakemus nettisivuillamme. Lainan kilpailuttamisella varmistat, että et maksa vanhasta lainastasi liikaa.

Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja joilla luottotiedot ovat kunnossa.

Mikä on yhdistelylainan takaisinmaksuaika?

Voit hakea yhdistelylainallesi maksuaikaa 1–18 vuotta. Lainalaskurin avulla voit suunnitella sinulle sopivan lainan ja arvioida kuukausieriä ja laina-aikoja helposti.

Voinko maksaa yhdistelylainan nopeammin pois?

Voit aina maksaa lainan nopeammin takaisin kuin alkuperäinen takaisinmaksusuunnitelma oli. Lainan voi myös maksaa takaisin yhdessä erässä. Lainan nopeammasta takaisinmaksusta kannattaa sopia sen lainayhtiön kanssa, josta olet yhdistelylainan nostanut.

Mitä ottaa huomioon yhdistelylainaa kilpailuttaessa?

Yhdistelylainan hakeminen on helppoa ja usein taloudellisesti järkevää. Parasta on valita yhdistelylaina, joka sopii sinun tarpeisiisi ja tarjoaa parhaan koron. Mikäli harkitset yhdistelylainaa, on hyvä ottaa huomioon alla olevat asiat.
Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki vähintään 18-vuotiaat Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla voi yhdistää lainoja jopa 60 000 euroon saakka 1–18 vuoden maksuajalla.

Yhdistäessä lainoja kannattaa ensiksi selvittää nykyisten lainojen määrä ja niihin kuukaudessa käytettävä rahamäärä. Helpoiten asia selviää kokoamalla lainatiedot viimeisimmistä laskuista. Kannattaa myös arvioida, yhdistääkö kaikki nykyiset lainat vai vain osan niistä. Kaikkia lainoja ei välttämättä kannata yhdistää, jos yhdistettävä lainasumma kasvaa todella suureksi tai jos mukana on esimerkiksi alhaisella korolla olevaa autolainaa. Myös muut vakuudelliset lainat ovat yleensä koroiltaan sellaisia, ettei niiden yhdistäminen tuo säästöjä.

Kun lainojen kokonaissumma ja niiden lyhennyksiin menevä rahamäärä on selvillä, täytyy vielä miettiä omaan tilanteeseen sopiva uusi lyhennyserä. Sopiva lainan lyhennys on sellainen, joka mahdollistaa muiden pakollisten maksujen hoitamisen ilman ongelmia. Laina-aikaa pidentämällä yksittäinen kuukausierä alenee, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalta nousevat.

Laina-ajan osalta kannattaa muistaa, että lainaa on yleensä aina helpompi lyhentää ennakoitua nopeammin kuin lähteä neuvottelemaan pankin kanssa laina-ajan pidentämisestä. Kuukausierä onkin hyvä laina-ajan alussa jättää riittävän pieneksi ja mikäli rahaa jää yli, tehdä säästöillä ylimääräisiä lyhennyksiä.

Lisäksi on hyvä huomioida, että rinnakkaishakija eli samassa taloudessa asuva avo- tai aviopuoliso parantaa yhdistelylainan saantimahdollisuuksia etenkin suuremmissa lainasummissa. Puolison kanssa on helpompi saada isompi laina paremmilla lainaehdoilla.

Lainaehtoihin ja kuluihin kannattaa tutustua huolella ennen lainan nostamista. Erityisesti kannattaa varmistaa, että lainan korot ja ehdot ovat nykyisiä lainoja edullisempia.

Lainojen yhdistämisen yhteydessä on hyvä miettiä laajemmin omia kulutustottumuksiaan – mistä lainat alun perin kertyivät ja miten vastaavat tilanteet voisi ehkäistä tulevaisuudessa. Talouden saa pysyvästi tasapainoon vain, kun elää tulojensa mukaisesti.

Miksi en saa yhdistelylainaa?

Jokainen palvelussa mukana oleva rahoitusyhtiö tekee lainapäätöksen hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion ja omien lainanantokriteereiden mukaan. Lainapäätökseen vaikuttavat lainanhakijan kokonaistilanne, kuten tulot, menot, työsuhteen laatu, maksuhistoria ja lainojen määrä.

Etua on lainavertailupalvelu ja lähetämme hakemuksen useisiin lainayhtiöihin, jotta mahdollisimman moni asiakkaistamme saisi yhden tai useamman lainatarjouksen. Etua ei voi vaikuttaa lainayhtiöiden lainapäätöksiin emmekä saa tietää tarkkaa syytä kielteiselle lainapäätökselle.

Copyright © 2024 Etua.fi