Asiakkaamme kertovat

Tuhannet suomalaiset ovat löytäneet kauttamme itselleen sopivan lainaratkaisun. Tässä muutamia asiakkaidemme tarinoita:

PäiviPäivi, 44 vuotta, on espoolainen lastentarhanopettaja. Vuosien varrella hänelle oli kertynyt kulutusluottoja sekä velkaa kahdesta luottokortista yhteensä 12 000 euron verran. Lainojen kuukausierien maksaminen söi suuren osan Päivin kuukausittaisesta budjetista ja jatkuvat eräpäivät ahdistivat. Ystävältään Päivi kuuli Etua.fi:n tarjoamasta lainojen yhdistelypalvelusta. Päivi haki Etua.fi-palvelun kautta yhdistelylainan, jolla sai yhdistettyä kaikki aikaisemmat kulutusluottonsa yhdeksi suureksi lainaksi 10 vuoden maksuajalla. Samalla hän maksoi pois kaikki luottokorttivelat. Nyt Päivi maksaa lainoistaan 250 euroa kuukaudessa aikaisemman lähes 500 euron sijasta. Päivillä jää siis kuukausittain säästöön 250 euroa enemmän. ”Lainojen yhdistely auttoi minua tasapainottamaan talouteni. Menoja on myös helpompi seurata, kun lyhennän vain yhtä lainaa. Nyt tavoitteenani on luoda säästyneillä hoitokuluilla itselleni puskurirahasto, jotta jatkossa voisin rahoittaa yllättävät menot omilla säästöilläni”, Päivi kertoo.

Marko, 39 vuotta, on kolmen lapsen isä Lahdesta. Hän haki yhdessä puolisonsa Virpin kanssa 2000 euron lainan perheensä hiihtolomamatkaa varten. Vaikka matkaa varten oli säästetty jo jonkin aikaa, pääsivät kustannukset kuitenkin yllättämään. Etua.fi-lainapalvelun kautta Marko sai sähköpostiinsa lainatarjoukset neljältä eri lainantarjoajalta ja muutaman päivän sisällä rahat olivat tilillä. ”Palvelun nopeus oli yllätys”, Marko kiittelee.

Marika, 29 vuotta, työskentelee kampaajana Helsingissä. Viime keväänä Marika ajautui ottamaan pikavippejä 2000 euron edestä neljästä eri luottoyhtiöistä rahoittaakseen Indonesian matkansa. Puolen vuoden jälkeen Marika havahtui tilanteeseensa ja päätti hankkiutua eroon kalliista pikkulainoistaan. Marika haki Etua.fi-lainapalvelun kautta yhdistelylainan kahden vuoden maksuajalla. Marika pääsee näin eroon pikavipeistä kahden vuoden sisällä, mutta kohtuulliset kuukausierät mahdollistavat samalla normaalin elämän jatkumisen. Pikavippikierteeseen hän ei aio enää palata: ”Ennen pyrin ylläpitämään samaa elintasoa kuin melkein tuplasti paremmin tienaavat ystäväni. Nyt olen ymmärtänyt, että ainoa pitkällä aikavälillä toimiva ratkaisu on elää omien tulojen mukaan ilman pikaratkaisuina toimivia vippejä”, Marika toteaa.

HannuHannu, 51-vuotias oululainen myyntipäällikkö, on juuri eronnut 25 vuoden avioliitostaan. Iso omakotitalo esikaupunkialueella jäi erossa vaimolle ja eroprosessi vei suuren osan vuosien aikana kertyneistä säästöistä. Hannu on vastikään muuttanut vuokrakaksioon Oulun keskustassa. Hannu haki Etua.fi-lainapalvelun kautta 4000 euron lainan ostaakseen uuteen asuntoonsa kalusteita ja kodinkoneita. Hän sai sähköpostiinsa saman päivän aikana kolme eri lainatarjousta, joista valitsi itselleen sopivimman. “Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta vakuudettomista lainoista. Yritin aluksi hakea tietoa eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden sivuilta, mutta tämä oli vaivalloista ja hidasta. Etua.fi-lainapalvelun avulla sain helposti ja nopeasti erilaisia vaihtoehtoja, joita vertailin ennen lainan nostamista. Asiakaspalvelu vastasi ripeästi muutamaan minua askarruttaneeseen kysymykseen”, Hannu kertoo. Lainan avulla Hannu on päässyt jaloilleen uudessa elämätilanteessa ja odottaa nyt tulevaisuutta luottavaisin mielin.