Suunnitteletko lainan kilpailuttamista? Tuhannet suomalaiset ovat löytäneet kauttamme itselleen sopivan lainaratkaisun. Lue tästä asiakkaidemme kokemuksia Etua.fi-lainapalvelusta:

Niinalla, 26-vuotiaalla keskisuomalaisella luokanopettajalla, oli useita lainoja. Opettajaksi valmistumisen jälkeen luottokorttivelkaa ja osamaksusopimuksia oli kertynyt yhteensä 10 000 euroa muun muassa uuden asunnon remontoimisesta ja sisustamisesta.

– Pystyin kyllä hoitamaan lainojen takaisinmaksun, mutta useat lainat ja niiden eräpäivät ahdistivat, kertoo Niina.

Niina huomasi Etuan mainoksen netissä ja päätti kokeilla lainojen yhdistämistä. Lainahakemus oli nopea ja helppo tehdä ja lainapäätös tuli saman tien. Niina sai useita lainojen yhdistämistarjouksia, joista hän valitsi itselleen edullisimman.

Lainojen yhdistämisellä Niina pienensi lainoista maksamiaan korkoja ja kuukausieriä. Aiemmin Niina lyhensi lainoja 600 euroja kuukaudessa. Lainojen yhdistämisen jälkeen hän maksaa lainaa takaisin 216 euroa kuukaudessa 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Kuukaudessa säästöjä Ninalle kertyy 384 euroa.  

– Koko lainaprosessi oli todella selkeä ja nopea, summaa Niina lainojensa yhdistämiskokemusta Etua.fi palvelussa.

Lue lisää Niinan kokemuksista Etua.fi:stä ja lainojen yhdistämisestä

 

PäiviPäivi, 44 vuotta, on espoolainen lastentarhanopettaja. Vuosien varrella hänelle oli kertynyt kulutusluottoja sekä velkaa kahdesta luottokortista yhteensä 12 000 euron verran. Lainojen kuukausierien maksaminen söi suuren osan Päivin kuukausittaisesta budjetista, ja jatkuvat eräpäivät ahdistivat.

Ystävältään Päivi kuuli Etua.fi:n tarjoamasta lainojen yhdistelypalvelusta. Päivi haki Etua.fi-palvelun kautta yhdistelylainan, jolla sai yhdistettyä kaikki aikaisemmat kulutusluottonsa yhdeksi suureksi lainaksi 10 vuoden maksuajalla. Samalla hän maksoi pois kaikki luottokorttivelat.

Nyt Päivi maksaa lainoistaan 250 euroa kuukaudessa aikaisemman lähes 500 euron sijasta. Päivillä jää siis kuukausittain säästöön 250 euroa enemmän.

– Lainojen yhdistely auttoi minua tasapainottamaan talouteni. Menoja on myös helpompi seurata, kun lyhennän vain yhtä lainaa. Nyt tavoitteenani on luoda säästyneillä hoitokuluilla itselleni puskurirahasto, jotta jatkossa voisin rahoittaa yllättävät menot omilla säästöilläni, Päivi kertoo.

 

Kokemuksia Etua.fi lainapalvelusta

Turkulainen Uli Meyer oli ottanut useita pienempiä lainoja asunnon remonttia ja erilaisia hankintoja varten. Pienten lainojen kulut olivat kuitenkin huomattavan kalliit, ja Uli alkoi etsiä parempaa ratkaisua.

Netin avulla Uli löysi Etua.fi-lainapalvelun ja päätti kokeilla, löytyisikö sen avulla hänen tilanteeseensa sopiva laina.

– Etuan kautta eri lainanantajia pystyy kilpailuttamaan. Palvelun avulla voin helposti vertailla esimerkiksi korkoja ja laina-aikoja. Nämä ovat asioita, joita kannattaa pohtia ennen lainanottoa, Uli toteaa.

Hän tutustui saamiinsa lainatarjouksiin ja vertaili kustannuksia nykyisiin pienempiin lainoihin.

– Sain heidän kauttaan hyvän lainatarjouksen, jolla pystyin maksamaan aiemmat kalliit lainat pois ja säästin muutaman satasen. Väitän, että kilpailuttamalla lainanantajat rahaa pystyy säästämään huomattavasti, hän jatkaa.

Tutustu tarkemmin Uli Meyerin kokemuksiin lainapalvelustamme täällä.

 

Marko, 39 vuotta, on kolmen lapsen isä Lahdesta. Hän haki yhdessä puolisonsa Virpin kanssa 2 000 euron lainan perheensä hiihtolomamatkaa varten. Vaikka matkaa varten oli säästetty jo jonkin aikaa, pääsivät kustannukset kuitenkin yllättämään. Etua.fi-lainapalvelun kautta Marko sai sähköpostiinsa lainatarjoukset neljältä eri lainantarjoajalta, ja muutaman päivän sisällä rahat olivat tilillä.

– Palvelun nopeus oli yllätys, Marko kiittelee.

 

Marika, 29 vuotta, työskentelee kampaajana Helsingissä. Viime keväänä Marika ajautui ottamaan pikavippejä 2 000 euron edestä neljästä eri luottoyhtiöstä rahoittaakseen Indonesian-matkansa. Puolen vuoden jälkeen Marika havahtui tilanteeseensa ja päätti hankkiutua eroon kalliista pikkulainoistaan.

Marika haki Etua.fi-lainapalvelun kautta yhdistelylainan kahden vuoden maksuajalla. Marika pääsee näin eroon pikavipeistä kahden vuoden sisällä, mutta kohtuulliset kuukausierät mahdollistavat samalla normaalin elämän jatkumisen. Pikavippikierteeseen hän ei aio enää palata.

– Ennen pyrin ylläpitämään samaa elintasoa kuin melkein tuplasti paremmin tienaavat ystäväni. Nyt olen ymmärtänyt, että ainoa pitkällä aikavälillä toimiva ratkaisu on elää omien tulojen mukaan ilman pikaratkaisuina toimivia vippejä, Marika toteaa.

 

Ålhström

Christer Åhlström on vantaalainen kahden lapsen isä. Christerillä oli useita pienempiä lainoja eri yrityksiltä, joiden tilalle hän alkoi etsiä edullisempaa ratkaisua. Christer löysi Etuan yhdistelylainapalvelun netistä ja päätti täyttää lainahakemuksen.

– Kilpailutusprosessi hoitui todella nopeasti. Syötin tiedot, eikä mennyt montaa minuuttia, kun lainatarjouksia alkoi tulla monesta eri paikasta, Christer muistelee.

Hän vertaili eri pankeilta tulleita tarjouksia ja valitsi itselleen sopivimman yhdistelylainan.

– Koin prosessin luotettavaksi sekä ennen kaikkea hyvin nopeaksi, Christer kuvailee.

Yhdistelylainan avulla lainanhoitokulut ovat nyt pienemmät ja Christer on saanut aikaisempaa enemmän rahaa säästöön joka kuukausi.

Lue tarkemmin Christerin kokemuksista lainapalvelustamme ja lainojen yhdistämisestä täältä.

 

HannuHannu, 51-vuotias oululainen myyntipäällikkö, on juuri eronnut 25 vuoden avioliitostaan. Iso omakotitalo esikaupunkialueella jäi erossa vaimolle, ja eroprosessi vei suuren osan vuosien aikana kertyneistä säästöistä. Hannu on vastikään muuttanut vuokrakaksioon Oulun keskustassa.

Hannu haki Etua.fi-lainapalvelun kautta 4 000 euron lainan ostaakseen uuteen asuntoonsa kalusteita ja kodinkoneita. Hän sai sähköpostiinsa saman päivän aikana kolme eri lainatarjousta, joista valitsi itselleen sopivimman.

– Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta vakuudettomista lainoista. Yritin aluksi hakea tietoa eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden sivuilta, mutta tämä oli vaivalloista ja hidasta. Etua.fi-lainapalvelun avulla sain helposti ja nopeasti erilaisia vaihtoehtoja, joita vertailin ennen lainan nostamista. Asiakaspalvelu vastasi ripeästi muutamaan minua askarruttaneeseen kysymykseen, Hannu kertoo.

Lainan avulla Hannu on päässyt jaloilleen uudessa elämäntilanteessa ja odottaa nyt tulevaisuutta luottavaisin mielin.

 

Jarna on lasten ja nuorten parissa työskentelevä, helsinkiläinen kahden lapsen äiti. Jarnan tyttären aloittaessa lukio-opinnot syksyllä 2019, havahtui Jarna tilanteeseen, että talouden kokonaismenot olivat noususuuntaiset. Hänen oli aika ottaa tarkasteluun perheen raha-asiat kokonaisuudessaan ja pohtia miten talouden menoissa olisi mahdollista säästää. Jarnalla oli erilaisiin kodin hankintoihin otettu oman pankin käyttölaina sekä toisesta rahoitusyhtiöstä otettu luottokorttilaina. Kaikkiaan hänellä oli velkaa noin 5 000 euroa.

– En ollut pulassa talouteni kanssa, mutta oivalsin, että järkevintä olisi maksaa lainaa ja kuluja vain yhdelle luotonantajalle”, kertoo Jarna.

Jarna selvitti lainojen yhdistelymahdollisuutta Googlen avulla ja löysi sieltä Etua.fin. Tutustuttuaan palvelun sivuihin, Jarna laittoi hakemuksen yhdistelylainasta eteenpäin. Lähetettyään hakemuksen ei kulunut kuin minuutteja, kun ensimmäiset lainatarjoukset tulivat jo sähköpostiin. Tunnissa hän oli jo hyväksynyt itselleen sopivimman lainatarjouksen.

Kokonaisuudessaan lainan kilpailutus oli prosessina helppo ja nopea. Jarna on erittäin tyytyväinen lopputulokseen:

– Nyt olen yksinkertaistanut talouteni ja oloni on todella vapautunut ja onnellinen. Kuukausittainen lyhennys on 1/3 entisestä ja säästän kolmelle vuodelle laskettuna lainojen hoitokuluissa yhteensä noin 500 euroa. 

Jarnan mielestä palvelu niin Etua.fissä kuin rahoitusyhtiössäkin oli erinomaista ja kommunikointi molempien toimijoiden kanssa oli mutkatonta ja läsnä olevaa.

Lue tarkemmin Jarnan kokemuksista Etua-fi lainapalvelusta ja lainojen yhdistämisestä

 

Asuntolainan kilpailutuskokemuksia Etua.fissä

Timo on 38-vuotias, Lappeenrannassa avopuolisonsa kanssa asuva tehdastyöntekijä. Helmikuussa -19 he myivät pois oman asuntonsa, etsiäkseen yhteistä omakotitaloa. Kun uusi koti oli löytynyt, oli aika miettiä rahoituskuviot kuntoon.

Timo näki houkuttelevana mahdollisuuden kilpailuttaa useampia pankkeja kerralla. Timo löysi  Googlen avulla Etua.fin asuntolainojen kilpailutuspalveluun. Sen helppous ja selkeys vakuuttivat siinä määrin, että hän päätti kokeilla kilpailutusta Etua.fin kautta.

Hakemuksen täyttäminen oli Timon mukaan yllättävän helppoa eikä siinä mennyt kauaa aikaa. Hakemuslomakkeen kysymykset olivat selkeitä eikä mitään lisäselvityksiä tarvittu. Heti hakemuksen lähetettyään Timo sai sähköpostitse kuittauksen, että hakemus on vastaanotettu ja välitetty eteenpäin usealle asuntolainoja tarjoavalle pankille.

Hakemuksen jätettyään Timo yllättyi positiivisesti siitä, miten nopeasti pankit vastasivat heidän hakemukseensa.

– Ensimmäiset yhteydenotot tulivat jo hakemuksen jättämistä seuraavana päivänä ja jo viikon sisällä olivat kaikki hakemuksemme vastaanottaneet pankit ottaneet meihin yhteyttä, Timo kiittelee.

Timon mielestä pankkien yhteydenotot tulivat riittävän nopeasti ja tarjouksia tuli riittävä määrä. Tarjousten läpikäynti oli Timon mielestä suurin ja eniten aikaa vievä osuus prosessissa. Ensisijaisesti Timo kiinnitti tarjouksissa huomiota lainamarginaaleihin ja muihin lainakuluihin.

– Parasta Etua.fi -palvelussa oli oman vaivan väheneminen, kun Etua hoiti kilpailutuksen eri pankkeihin puolestamme ja hakemuksen täyttö oli varsin yksinkertaista, kommentoi tyytyväinen Timo.

– Jos joskus vielä tarvitsen uutta asuntolainaa, tai haluan kilpailuttaa nykyisen asuntolainani, tulen varmasti käyttämään silloinkin Eua.fi -palvelua. Kokemus ja fiilis jälkikäteen ovat niin hyvät, toteaa Timo.