Asiakkaamme kertovat

Tuhannet suomalaiset ovat löytäneet kauttamme itselleen sopivan lainaratkaisun. Tässä muutamia asiakkaidemme tarinoita:

PäiviPäivi, 44 vuotta, on espoolainen lastentarhanopettaja. Vuosien varrella hänelle oli kertynyt kulutusluottoja sekä velkaa kahdesta luottokortista yhteensä 12 000 euron verran. Lainojen kuukausierien maksaminen söi suuren osan Päivin kuukausittaisesta budjetista, ja jatkuvat eräpäivät ahdistivat. Ystävältään Päivi kuuli Etua.fi:n tarjoamasta lainojen yhdistelypalvelusta. Päivi haki Etua.fi-palvelun kautta yhdistelylainan, jolla sai yhdistettyä kaikki aikaisemmat kulutusluottonsa yhdeksi suureksi lainaksi 10 vuoden maksuajalla. Samalla hän maksoi pois kaikki luottokorttivelat. Nyt Päivi maksaa lainoistaan 250 euroa kuukaudessa aikaisemman lähes 500 euron sijasta. Päivillä jää siis kuukausittain säästöön 250 euroa enemmän. ”Lainojen yhdistely auttoi minua tasapainottamaan talouteni. Menoja on myös helpompi seurata, kun lyhennän vain yhtä lainaa. Nyt tavoitteenani on luoda säästyneillä hoitokuluilla itselleni puskurirahasto, jotta jatkossa voisin rahoittaa yllättävät menot omilla säästöilläni”, Päivi kertoo.

Kokemuksia Etua.fi lainapalvelusta

Turkulainen Uli Meyer oli ottanut useita pienempiä lainoja asunnon remonttia ja erilaisia hankintoja varten. Pienten lainojen kulut olivat kuitenkin huomattavan kalliit, ja Uli alkoi etsiä parempaa ratkaisua. Netin avulla Uli löysi Etua.fi-lainapalvelun ja päätti kokeilla, löytyisikö sen avulla hänen tilanteeseensa sopiva laina. ”Etuan kautta eri lainanantajia pystyy kilpailuttamaan. Palvelun avulla voin helposti vertailla esimerkiksi korkoja ja laina-aikoja. Nämä ovat asioita, joita kannattaa pohtia ennen lainanottoa”, Uli toteaa. Hän tutustui saamiinsa lainatarjouksiin ja vertaili kustannuksia nykyisiin pienempiin lainoihin. ”Sain heidän kauttaan hyvän lainatarjouksen, jolla pystyin maksamaan aiemmat kalliit lainat pois ja säästin muutaman satasen. Väitän, että kilpailuttamalla lainanantajat rahaa pystyy säästämään huomattavasti”, hän jatkaa.

Tutustu tarkemmin Uli Meyerin kokemuksiin lainapalvelustamme täällä.

Marko, 39 vuotta, on kolmen lapsen isä Lahdesta. Hän haki yhdessä puolisonsa Virpin kanssa 2 000 euron lainan perheensä hiihtolomamatkaa varten. Vaikka matkaa varten oli säästetty jo jonkin aikaa, pääsivät kustannukset kuitenkin yllättämään. Etua.fi-lainapalvelun kautta Marko sai sähköpostiinsa lainatarjoukset neljältä eri lainantarjoajalta, ja muutaman päivän sisällä rahat olivat tilillä. ”Palvelun nopeus oli yllätys”, Marko kiittelee.

Lohjalainen Jari Launiainen halusi ostaa itselleen auton, johon hän tarvitsi lainan. Jari täytti lainahakemuksen Etuan sivuilla ja sai nopeasti useita lainatarjouksia suoraan sähköpostiin. Tarjouksia oli helppo vertailla rauhassa ja valita niistä paras vaihtoehto. ”Tärkein palvelusta saamani hyöty on korkohyöty, eli selvä rahansäästö. Maksuajat ja korot ovat kohtuulliset.” Tutustu tarkemmin Jari Launiaisen kokemuksiin lainapalvelustamme täällä.

Marika, 29 vuotta, työskentelee kampaajana Helsingissä. Viime keväänä Marika ajautui ottamaan pikavippejä 2 000 euron edestä neljästä eri luottoyhtiöstä rahoittaakseen Indonesian-matkansa. Puolen vuoden jälkeen Marika havahtui tilanteeseensa ja päätti hankkiutua eroon kalliista pikkulainoistaan. Marika haki Etua.fi-lainapalvelun kautta yhdistelylainan kahden vuoden maksuajalla. Marika pääsee näin eroon pikavipeistä kahden vuoden sisällä, mutta kohtuulliset kuukausierät mahdollistavat samalla normaalin elämän jatkumisen. Pikavippikierteeseen hän ei aio enää palata: ”Ennen pyrin ylläpitämään samaa elintasoa kuin melkein tuplasti paremmin tienaavat ystäväni. Nyt olen ymmärtänyt, että ainoa pitkällä aikavälillä toimiva ratkaisu on elää omien tulojen mukaan ilman pikaratkaisuina toimivia vippejä”, Marika toteaa.

Ålhström

Christer Åhlström on vantaalainen kahden lapsen isä. Christerillä oli useita pienempiä lainoja eri yrityksiltä, joiden tilalle hän alkoi etsiä edullisempaa ratkaisua. Christer löysi Etuan yhdistelylainapalvelun netistä ja päätti täyttää lainahakemuksen. ”Kilpailutusprosessi hoitui todella nopeasti. Syötin tiedot, eikä mennyt montaa minuuttia, kun lainatarjouksia alkoi tulla monesta eri paikasta”, Christer muistelee. Hän vertaili eri pankeilta tulleita tarjouksia ja valitsi itselleen sopivimman yhdistelylainan. ”Koin prosessin luotettavaksi sekä ennen kaikkea hyvin nopeaksi”, Christer kuvailee. Yhdistelylainan avulla lainanhoitokulut ovat nyt pienemmät ja Christer on saanut aikaisempaa enemmän rahaa säästöön joka kuukausi.
Lue tarkemmin Christerin kokemuksista lainapalvelustamme ja lainojen yhdistämisestä täältä.

HannuHannu, 51-vuotias oululainen myyntipäällikkö, on juuri eronnut 25 vuoden avioliitostaan. Iso omakotitalo esikaupunkialueella jäi erossa vaimolle, ja eroprosessi vei suuren osan vuosien aikana kertyneistä säästöistä. Hannu on vastikään muuttanut vuokrakaksioon Oulun keskustassa. Hannu haki Etua.fi-lainapalvelun kautta 4 000 euron lainan ostaakseen uuteen asuntoonsa kalusteita ja kodinkoneita. Hän sai sähköpostiinsa saman päivän aikana kolme eri lainatarjousta, joista valitsi itselleen sopivimman. ”Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta vakuudettomista lainoista. Yritin aluksi hakea tietoa eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden sivuilta, mutta tämä oli vaivalloista ja hidasta. Etua.fi-lainapalvelun avulla sain helposti ja nopeasti erilaisia vaihtoehtoja, joita vertailin ennen lainan nostamista. Asiakaspalvelu vastasi ripeästi muutamaan minua askarruttaneeseen kysymykseen”, Hannu kertoo. Lainan avulla Hannu on päässyt jaloilleen uudessa elämäntilanteessa ja odottaa nyt tulevaisuutta luottavaisin mielin.