Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainan kilpailutus

Kilpailuta laina ja löydä paras lainatarjous!
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Paras lainan kilpailutus – vertaile ja säästä

Tarvitsetko lainaa ja etsit parasta lainatarjousta? Kilpailuta lainasi Etuan lainavertailupalvelun avulla ja löydä parhaat tarjoukset
nopeasti ja vaivattomasti.

Lainan kilpailutus ja lainatarjousten pyytäminen useasta pankista ja rahoitusyhtiöstä voi olla uuvuttavaa ja aikaa vievää. Mutta ei hätää – Etuan lainapalvelun avulla voit säästää sekä aikaa että vaivaa. Tarjoamme sinulle helpon ja nopean tavan vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia samalla kertaa, niin että voit saada merkittäviä säästöjä lainojen korkomenoissa.

Sinun tarvitsee vain täyttää yksi lainahakemus nettisivuillamme ja me kilpailutamme puolestasi useita eri lainantarjoajia.
Sinulle jää vain lainatarjousten vertailu ja parhaimman lainan valitseminen.

Etuan avulla voit kilpailuttaa vakuudettomia kulutusluottoja, yhdistelylainoja ja yrityslainoja sekä vakuudellisia asuntolainoja. Sivuillamme olevien lainalaskurien avulla voit arvioida sinun talouteesi sopivaa kuukausierää muuttamalla lainamäärää ja laina-aikaa.

Näin palvelumme toimii

1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi useita eri lainantarjojaa.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi
katsottavaksi muutamassa minuutissa ja
voit valita parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Yhteistyökumppanimme

Yli 100 000 000 € edestä kilpailutettuja lainoja tänä vuonna.

Aktia logo
kaarna logo
avida logo
Yritysluotto logo

Säästä rahaa lainan kilpailutuksella

Lainojen korot vaihtelevat eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä, joten lainan kilpailutus kannattaa aina. Kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään edullisimman rahoituksen ja säästämään pitkällä aikavälillä.

Lainan kilpailutuksella ja lainatarjouksia vertailemalla voit löytää merkittävästi paremman tarjouksen kuin jos hakisit lainaa suoraan vain yhdestä pankista.  Jos jätät kilpailuttamisen tekemättä, saatat maksaa lainastasi liikaa.

Olitpa hakemassa pientä tai suurempaa lainaa, lainan kilpailutus netissä Etuan avulla hyödyttää monin tavoin. Ensinnäkin, saat paremman käsityksen lainamarkkinoista ja tarjolla olevista vaihtoehdoista. Toiseksi, kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään lainan edullisemmalla korolla ja säästämään lainakuluissa. Kolmanneksi, voit säästää aikaa ja vaivaa, kun yhdellä hakemuksella voit saada monta lainatarjousta.

Myös vanhan lainan kilpailutus kannattaa säännöllisin väliajoin varmistaaksesi sen edullisuuden koko laina-ajan. Mikäli lainan nostamisesta on kulunut aikaa, toinen pankki voi tarjota sinulle nyt saman lainan halvemmalla korolla. Tämä on erityisen hyödyllistä, mikäli taloustilanteesi on muuttunut, kuten tulojesi noustessa tai omistusasunnon hankkiessasi. Kannattaa siis kilpailuttaa lainasi uudelleen.

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot
 • Asut vakituisesti Suomessa
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä

Lue täältä lisää palveluistamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Yhdistä lainasi Kilpailuta kulutusluotto Kilpailuta asuntolaina  Kilpailuta yrityslaina

Lainanhakijan muistilista

Näistä syistä lainojen kilpailutus Etuan avulla kannattaa

Etualla on laaja verkosto luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Tämä tarkoittaa, että kilpailuttamalla lainasi Etuan kautta voit saada useita lainatarjouksia samalla kertaa.

Meillä on myös vankka kokemus lainojen kilpailutuksesta, olemmehan ensimmäinen lainavertailupalvelu Suomessa. Yli 15 vuoden kokemuksemme takaa sinullekin edullisen lainan kymmenien vaihtoehtojen joukosta. Olemme auttaneet jo satoja tuhansia kuluttajia vertailemaan lainatarjouksia maksutta ja voit lukea asiakkaidemme lainan kilpailutus kokemuksia tästä.

Lainan kilpailuttaminen kauttamme on erittäin turvallista ja käytämme tietojen suojaamiseen yhtä vahvaa salaustekniikkaa kuin pankitkin. Tietoja käsitellään ainoastaan lainapäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Olemme myös täysin kotimainen yritys, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta palvelusta.

Lisäksi palvelumme on täysin maksuton eikä velvoita mihinkään. Sinun ei tarvitse maksaa mitään kilpailutuksesta ja halutessasi voit vain katsoa mllaisella korolla lainaa sinulle nyt tarjotaan. Haluamme vain auttaa sinua saamaan parhaat lainatarjoukset, jotta sinä voit säästää rahaa ja löytää sinulle sopivimman lainan.

Kilpailuta lainasi Etuan avulla ja hyödynnä vaivaton ja tehokas palvelumme. Voit saada kilpailukykyisiä lainatarjouksia nopeasti, ja vertailla tarjouksia helposti. Tartu tilaisuuteen ja säästä aikaa ja rahaa – kilpailuta lainasi nyt!

Kilpailuttamalla lainan Etuan avulla

 • varmistat ettet maksa lainastasi liikaa
 • saat lainapäätökset heti ja tarjoukset minuuteissa
 • saat nopeasti rahat tilillesi
 • hyödynnät 100 % suomalaista, turvallista ja ilmaista lainavertailupalvelua.

Näin lainan kilpailutus netissä tapahtuu

Lainan kilpailutus netissä ja hakemuksen täyttäminen Etuan sivuilla onnistuu koska tahansa. Lainojen kilpailutus ei sido mihinkään ja palvelu on täysin ilmainen, joten voit huoletta kokeilla millaisia tarjouksia saat.

Ensimmäiseksi on hyvä selvittää oma rahoitustarve ja budjettisi. Mieti mihin tarkoitukseen tarvitset lainaa ja kuinka paljon voit maksaa lainaa takaisin joka kuukausi.

Etuan lainalaskurit auttavat sinua määrittämään talouteesi sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan. Syöttäessäsi laskuriin tiedot lainan määrästä ja laina-ajasta, laskuri antaa sinulle arvion kuukausierästä, jolla lyhennät lainaa. Voit myös muuttaa lainasummaa ja -aikaa nähdäksesi niiden vaikutukset kuukausierään ja vertailla eri vaihtoehtoja.

Kun tiedät lainan määrän ja takaisinmaksuajan, siirry hakemuslomakkeeseen. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Täytä kaikki tiedot, tarkista ja lähetä hakemus. Lainapäätöksen saat heti ja lainatarjoukset hetkessä.

Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lainan korkoon, laina-aikaan ja kuukausierään. Todellinen vuosikorko on tärkeä luku, sillä se antaa kokonaiskuvan lainan vuosittaisista kustannuksista. Mitä alhaisempi vuosikorko, sitä edullisempi laina, mutta myös muut lainaehdot kannattaa huomioida.

Vertailemalla tarjouksia, voit säästää huomattavia summia lainakuluissa. Kun olet vertaillut eri vaihtoehtojen välillä, voit valita itsellesi sopivimman lainatarjouksen. Lainasopimus allekirjoitetaan rahoitusyhtiön sivuilla omilla verkkopankkitunnuksilla.

Vinkit lainan kilpailutukseen netissä:

 • Lainatarjousta kannattaa kysyä useasta rahoitusyhtiöstä, sillä lainojen korot vaihtelevat pankeittain. Kilpailuttamalla lainan säästät rahaa. Helpoiten lainan kilpailutus tapahtuu Etuan avulla.
 • Lainayhtiöt tekevät aina hakijakohtaisen lainatarjouksen tämän taloudelliseen tilanteeseen perustuen, joten hakemuksen täyttäminen huolellisesti kannattaa.
 • Ilmoita hakemuksessa nykyiset tulosi ja menosi. Merkitse vain oma osuutesi menoista ja omissa nimissä jäljellä olevista lainoistasi.
 • Lainayhtiöt yleensä pyytävät todistuksen tuloista lopullista lainapäätöstä tehdessä, joten tulot kannattaa merkitä rehellisesti. Uusimmasta palkkatodistuksesta tai eläketodistuksesta saat tiedon tuloistasi.
 • Jos tulosi vaihtelevat, laske keskipalkka esimerkiksi edellisen 6 tai 12 kuukauden mukaan.
 • Jos teet töitä eläkkeellä, laske yhteen palkka- ja eläketulot. Mikäli tulosi vaihtelevat, voit ilmoittaa keskipalkan.
 • Rinnakkaishakijan liittäminen hakemukseen mahdollistaa paremmat lainatarjoukset. Lainan myöntämisessä kahdelle maksukykyiselle hakijalle on pienemmät riskit pankille, mikä mahdollistaa lainan saamisen suuremmalle summalle ja halvemmalla korolla kuin yksin hakiessa.

Lainaa heti tilille

Lainan tarve voi joskus tulla yllättäen, olipa kyseessä odottamaton lasku, kiireellinen remontti tai kodinkoneen rikkoutuminen. Etuan kautta voit saada lainaa heti tilille ja samalla varmistat, että et maksa lainastasi liikaa.

Etuan avulla haettavat lainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja. Lainassa ei vaadita reaali- tai henkilötakauksia, mikä mahdollistaa lainahakemuksen nopean käsittelyn. Lainayhtiöt tekevät lainapäätöksen hakijan taloudellisen tilanteen ja hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion perusteella ja siksi lainan voi saada nopeasti.

Täytät vain yhden helpon lainahakemuksen sivuillamme, jonka jälkeen saat välittömästi päätöksen lainan myöntämisestä. Voit vertailla saamiasi lainatarjouksia ja tarvittaessa valita sopivimman lainan heti. Jos hakemuksesi hyväksytään, lainasumma voidaan siirtää tilillesi jopa saman päivän aikana. Etuan avulla on siis mahdollista saada lainaa heti tilille ilman turhia viivästyksiä.

Sinulla on myös mahdollisuus harkita lainatarjousta pidempään, tarjous on voimassa lainayhtiöstä riippuen 2–4 viikkoa. Tarkat lainaehdot ja tarjouksen voimassaoloaika ilmenevät lainayhtiön antamasta lainatarjouksesta. Jos sinulla on erityisen kiire saada laina tilille, voit tiedustella lainayhtiön asiakaspalvelusta, miten nopeasti lainan on mahdollista saada.

Kilpailuta lainatarjoukset

Aiotko ottaa lainaa tai onko sinulla aikaisempia lainoja? Kilpailuta lainatarjoukset ja voit säästää huomattavia summia joka kuukausi!

Lainojen kilpailuttaminen voi olla hyödyllistä eri tilanteissa. Saatat harkita uuden lainan ottamista, jolloin kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään parhaat lainatarjoukset markkinoilta. Voit myös kilpailuttaa vanhan lainasi uudelleen ja pyrkiä saamaan parempia lainaehtoja jo olemassa olevaan lainaan. Toisinaan on myös järkevää yhdistää useita erillisiä lainoja yhdeksi lainaksi lainakuluissa säästämiseksi, ja kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään sopivimman vaihtoehdon tähän tarkoitukseen.

Palvelumme tavoitteena on auttaa sinua löytämään sinulle sopivin ja mahdollisimman edullinen laina, haitpa lainaa mihin tarkoitukseen tahansa. Kilpailutamme lainasi aina usean luotonmyöntäjän kesken ja voit saada lainatarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainapalvelumme käsittelee kaikki hakemukset puolueettomasti ja saat lainatarjoukset suoraan rahoitusyrityksiltä ilman piilokuluja.

Vertailun helpottamiseksi edullisin lainatarjous on listattu ensimmäisenä ja jokaisen tarjouksen tiedot on esitetty selkeästi yhdellä sivulla omassa lainatarjousnäkymässäsi. Näin sinun on helppo katsoa, mikä saamistasi lainatarjouksista on kokonaiskuluiltaan edullisin tai muutoin taloudelliseen tilanteesi sopivin.

Lainan kilpailutus ei velvoita nostamaan tarjottua lainaa -palvelumme ei sido mihinkään ja on täysin ilmainen.

Kilpailuta lainat

Kilpailuta lainat Etuan avulla ja voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta! Lainan kilpailutus on tehokas tapa säästää rahaa ja saada paremmat lainaehdot. Kilpailuttamalla lainan voit vertailla eri tarjouksia ja valita sinun tarpeisiisi sopivimman lainan.

Etua kautta voit kätevästi kilpailuttaa kulutusluotot ja hakea yhdistelylainaa aina 60 000 euroon asti. Etualla on laaja kumppaniverkosto rahoitusyhtiöitä, joten voit saada useita lainatarjousta, joiden joukosta voit valita itsellesi parhaan ja edullisimman vaihtoehdon. Parasta on, että lainan kilpailutus on myös nopeaa, sillä lainahakemuksen täyttäminen käy hetkessä ja ensimmäiset lainatarjoukset saat yleensä jo heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Myös asuntolainan, yhdistelylainan ja yritysluoton kilpailutus onnistuu Etuan kautta yhdellä hakemuksella. Kilpailuttamalla ja yhdistämällä vanhat lainasi yhdeksi uudeksi yhdistelylainaksi voit taas säästää rahaa joka kuukausi. Myös vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa aika ajoin.

Etuan kautta lainojen kilpailuttaminen on ilmaista eikä lainahakemuksen täyttäminen sido sinua mihinkään. Voit käyttää Etuan palvelua, jos olet vähintään 18-vuotias, asut Suomessa vakituisesti ja sinulla on kuukausittain tuloja vähintään 850 euroa ennen veroja. Sinulla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä, jotta voit hakea lainaa.

Jo sadattuhannet suomalaiset ovat hakeneet uutta lainaa tai yhdistäneet vanhoja lainoja Etua.fi lainapalvelun avulla, ja näin säästäneet satoja euroja kuukaudessa. Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä puolison kanssa.

Muista aina vertailla eri lainatarjouksia ennen päätöksen tekemistä. Etuan kilpailutusprosessi on helppo ja nopea, joten kannattaa hyödyntää lainavertailupalveluamme. Kilpailuttamalla et häviä mitään, mutta voit säästää paljon ja pitkään! Muista tutustua myös asuntolainaan ja joustoluottoon.

Usein kysyttyä

Miten kilpailuttaa laina?

Lainan kilpailuttaminen on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Syötä sivuillamme olevaan lainalaskuriin lainan määrä, laina-aika ja tietosi. Seuraavalla sivulla on muutama lisäkysymys. Tämän jälkeen voit saada useita lainatarjouksia, joista voit valita sinun tarpeisiisi sopivimman.


Onko lainojen kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä! Etuan kautta lainojen kilpailuttaminen on maksutonta. Saamme pienen komission rahoitusyhtiöltä, jos nostat lainan tilillesi, joten sinulle palvelu ei maksa mitään. Lainojen kilpailuttaminen ei myöskään velvoita nostamaan tarjottua lainaa.


Kuinka kauan lainojen kilpailutus kestää?

Lainojen kilpailutus tapahtuu tuossa tuokiossa. Kulutusluotoissa vastaukset saat minuuteissa ja lainan tilille 1-2 arkipäivässä hakemuksen hyväksymisen jälkeen. Asuntolaina-asioissa pankit ottavat sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän kuluessa soittamalla.


Mitä tietoja tarvitsen lainan kilpailutusta varten?

Lainan kilpailutusta varten tarvitset ilmoittaa henkilökohtaiset tietosi, kuten nimesi, osoitteesi, tulo- ja menotietosi sekä tietoja nykyisistä lainoistasi.


Onko Etuan palveluun turvallista syöttää henkilökohtaiset tiedot?

Kyllä, ehdottoman turvallista. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaiden tietojen suojaamiseen ja käytämme vahvaa SSL-salausta, jota pankitkin käyttävät. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille.


Miksi käyttäisin lainan hakemiseen Etua.fi-palvelua?

Palvelumme avulla voit kilpailuttaa lainan nopeasti ja helposti! Kilpailutamme puolestasi halvimman lainan usean lainayhtiön kesken. Täytät vain yhden maksuttoman hakemuksen ja voit saada monta tarjousta. Sinun ei siis tarvitse täyttää samoja tietoja jokaiselle rahoitusyhtiölle erikseen – yksi lomake riittää. Voit helposti vertailla kulutusluotto- ja yhdistelylainatarjouksia Etuan Online-palvelussa ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Vertailemalla lainatarjouksia voit säästää merkittäviä summia lainakuluissa. Lainan kilpailuttaminen kauttamme on täysin maksutonta eikä velvoita mihinkään.


Voiko lainan maksaa nopeammin pois?

Halutessasi saat maksaa lainaa takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin. Voit myös maksaa lainan kerralla kokonaan pois. Korkoa maksat vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Voit sopia takaisinmaksujärjestelyistä sen luotonmyöntäjän asiakaspalvelun kanssa, josta olet lainan ottanut.


Voinko kilpailuttaa vanhan lainani uudelleen?

Kyllä, voit kilpailuttaa myös vanhan lainasi uudelleen. Saatat löytää edullisemman lainaratkaisun ja säästää rahaa takaisinmaksun aikana.

Voit tutustua muihin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä

Copyright © 2024 Etua.fi