Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Milloin kannattaa maksaa luottokortilla ja milloin kulutusluotolla?

14.9.2022
Luottokortti voi antaa taloudellista liikkumavaraa, mutta kaikissa tilanteissa se ei ole järkevin maksutapa.

Luottokortti on monen lompakosta löytyvä maksuväline, joka antaa joustoa omaan talouteen. Mutta milloin kannattaa käyttää luottokorttia ja milloin on järkevämpää harkita muita maksutapoja?

Mitä tarkoittaa luottokortti?

Luottokortti on maksuväline, jolla voi tehdä ostoksia luottokortin myöntäneen rahoitusyhtiön myöntämää luottoa vastaan. Luottokortilla maksetuista ostoista saa laskun, joka maksetaan joko kerralla pois tai osissa.

Luottokortissa on korotonta maksuaikaa tietyn ajan, yleensä noin kuukauden. Tämän jälkeen maksamattomasta laskusta alkaa kertyä korkoa kuten muissakin lainoissa.

Luottokorttien todelliset vuosikorot vaihtelevat 10–30 %, joten halpaa luottokortin laina ei ole. Luottokorttilasku tulisikin pyrkiä maksamaan pois heti, koska silloin lainasta ei tarvitse maksaa korkoa.

Milloin kannattaa käyttää luottokorttia?

Tietyissä tilanteissa luottokortilla maksaminen on perusteltua. Verkkokaupoissa luottokortilla maksaminen on usein järkevää, varsinkin jos ostaa ulkomaisesta nettikaupasta. Jos tilattu tavara ei saavukaan tai se on viallinen, voi luottokorttiyhtiöltä pyytää rahojaan takaisin.

Matkat ja lennot kannattaa maksaa myös luottokortilla. Esimerkiksi lentoyhtiön mennessä konkurssiin, voi luottokorttiyhtiö korvata maksetun matkan. Muutenkin matkustaessa luottokortti voi olla ainoa tapa maksaa, sillä hotellit ja vuokraamot usein hyväksyvät maksutavaksi vain luottokortin.

Luottokortti antaa taloudellista liikkumavaraa, kunhan muistaa, että luottokortti ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseksi lainaksi. Parasta olisi maksaa luottokorttivelka heti ensimmäisen laskun yhteydessä, tai ainakin lyhentää sitä joka kerta niin paljon kuin mahdollista.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Luottokortilla ei ole viisasta rahoittaa kaikkia hankintoja

Luottokortti ei ole paras rahoitustapa kaikissa tilanteissa. Erityisesti isompien hankintojen ja pidempien maksuaikojen kohdalla kannattaa harkita muita rahoitustapoja.

Ylipäätänsä jos luottokortilla maksaessa ei ole selkeää kuvaa siitä, miten ja milloin maksaa lainan takaisin, on hyvä miettiä luottokorttivelkaa kahteen kertaan.

Kuten jo aiemmin todettiin, luottokorttilaina ei ole halpaa rahaa. Luottokorttien nimelliskorot vaihtelevat noin 8–14 % välillä ja todellinen vuosikorko noin 11–31 %. Vakuudettomia kulutusluottoja koskevat korkorajoitukset eivät siis koske luottokortteja.

Sen sijaan kulutusluottojen enimmäiskorkoa säädellään. Tilapäinen korkokatto rajoittaa vakuudettomien kulutusluottojen korot 10 prosenttiin, joten kulutusluotto voi olla edullisempi tapa rahoittaa ostos kuin luottokortti.

Vakuudettomiin kulutusluottoihin on mahdollista saada myös pidempi takaisinmaksuaika kuin luottokortteihin. Silloin omaa taloutta ei tarvitse vetää liian tiukalle.

Vertaa aina lainan kuluja ja säästä rahaa

Laina aina maksaa, niin luottokortin laina, osamaksu kuin kulutusluotto. Viisas kuluttaja tarkistaa aina luoton hinnan ja vertailee lainan kuluja eri maksutapojen välillä.

Lainan hinnan vertailua kannattaa tehdä todellisen vuosikoron avulla. Todellinen vuosikorko sisältää lainan koron, tilinhoitomaksut sekä vuosi- ja kuukausimaksut. Jo pienikin ero todellisessa vuosikorossa voi merkitä paljon, erityisesti lainan takaisinmaksun pidetessä.

Kilpailuta laina helposti Etuan avulla

Laina kannattaa kilpailuttaa, sillä vain siten voi varmistaa, että ei maksa lainasta liikaa. Erityisesti jos on tekemässä isompaa hankintaa, kannattaa rahoitus kilpailuttaa etukäteen. Näin voi helposti pienentää lainakuluja ja säästää rahaa.

Myös olemassa olevat lainat -luottokorttivelat, osamaksusopimukset ja kulutusluotot- kannattaa kilpailuttaa hakemalla yhdistelylainaa!

Etua.fi-palvelun avulla lainan kilpailuttaminen on helppoa ja ilmaista. Kauttamme voit kilpailuttaa 500–60 000 euron vakuudettoman kulutusluoton. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. saat heti lainapäätöksen ja lainan tilillesi 1-2 arkipäivän sisällä.

Lue myös: Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Löydä osinkokalenterista kaikki Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024.

Osinkokalenteri

20.5.2024

Katso osinkokalenterista Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024. Näet mm. osingonmaksupäivät ja tuottoprosentit.


Verovähennykset kannattaa tarkistaa veroilmoituksesta ja hyödyntää ainakin yleisimmät verovähennykset.

Verovähennykset vuodelta 2023 – näitä kuluja voit vähentää verotuksessa

26.4.2024

Nyt on aika tarkistaa viime vuoden veroilmoituksen tiedot ja verovähennykset. Lue tästä, mitä kuluja voit vähentää verotuksessa. Viime vuoden esitäytetyistä veroilmoituksista kannattaa tarkistaa tulo- ja vähennystiedot. Esitäytetyssä veroilmoituksessa on laskettu verotuksen lopputulos niillä […]


Copyright © 2024 Etua.fi