Asuntolainalaskuri

 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Tarjouksia useilta pankeilta
 • Finanssivalvonnan hyväksymä
Lainan määrä 155 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 20 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä (annuiteetti) -

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Yhteistyökumppanit

 • Aktia
 • Nordea
 • Danskebank
 • Saastopankki

Yli 10 vuoden kokemus lainavertailusta, yli 150 000 tyytyväistä asiakasta

Näin Etuan lainahakemus toimii

1. Täytä hakemus
1. Täytä hakemus
Hakemuksen täyttäminen vie vain 2-3 minuuttia.
2. Kilpailutamme pankit
2. Kilpailutamme pankit
Kilpailutamme puolastasi yli 10 eri lainantarjojaa. Hakemus ei sido sinua mitenkään.
3. Valitse paras tarjous
3. Valitse paras tarjous
Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi muutamassa minuutissa.
 • ✓ Kilpailuta asuntolainasi maksutta
 • ✓ Hakemus vain muutamassa minuutissa
 • ✓ Hakeminen ei velvoita sinua mihinkään
Lue lisää asuntolainasi kilpailuttamisesta:
Etua.fi lainapalvelu on
 • ✓ perustettu 2008
 • ✓ täysin kotimainen
 • ✓ luotettava ja puolueeton
 • ✓ turvallinen ja nopea

Yli 150 000 000 € edestä kilpailutettuja lainoja tänä vuonna

Aiotko hakea asuntolainaa tai kilpailuttaa vanhan asuntolainasi? Hyödynnä Etuan kätevää asuntolainalaskuri ja laske helposti juuri sinulle sopiva lainamäärä.

Asuntolainalaskurin avulla voit helposti laskea asuntolainan arvioidun kuukausierän ja vertailla eri lainasummien ja laina-aikojen vaikutusta kuukausierän suuruuteen. Lainalaskuri kertoo suuntaa antavan kuukausierän käyttämällä annuiteettilyhennystapaa. Annuiteettilainassa lainan maksuerä sisältää sekä lyhennyksen että koron. Maksuerä muuttuu silloin, kun korko muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana.

Kuinka paljon lainaa voi hakea

Suunnitteletko uuden asunnon hankkimista, mutta olet epävarma, kuinka paljon lainaa voisit saada? Tähän osioon olemme koonneet tietoa, kuinka tulot vaikuttavat lainan määrään ja paljonko säästöjä tulisi olla lainaa varten.

Yleensä vakituinen työpaikka tai ainakin säännölliset tulot ovat ehtona lainan myöntämiselle. Pankit arvioivat takaisinmaksukykyäsi sen perusteella, kuinka paljon tuloistasi jää rahaa käteen pakollisten menojen jälkeen.

Asumiskulujen, sisältäen lainan lyhennyksen, ei tulisi viedä liian suurta osaa tuloista, jotta rahaa jää myös mahdollisiin yllättäviin kuluihin sekä säästöön. Yleisenä sääntönä voi pitää, että asumiskulujen tulisi olla reilusti alle puolet kuukausittaisista nettotuloista, mielellään alle 30 prosenttia. Ennen asuntolainan hakemista sinun kannattaa siis arvioida realistisesti tulosi, jotta löydät taloudellesi sopivan lainasumman.

Asuntoa ei voi ostaa pelkästään lainalla käyttäen vakuutena vain ostettavaa asuntoa, vaan ostajalla tulee olla myös säästöjä ja mahdollisesti muita vakuuksia. Yleensä asuntolainaa varten tulee säästää omaa rahaa vähintään kymmenen prosenttia asunnon arvosta. Ensiasunnossa saattavat riittää myös viiden prosentin omat säästöt.

Moni ensimmäisen asunnon ostaja rahoittaa asuntonsa ASP-lainalla. ASP-lainaa hakeakseen täytyy olla säästänyt ASP-tilille vähintään kaksi vuotta. ASP-lainaa voi saada jopa 90 prosenttia asunnon hinnasta, joten lainaa varten ei tarvitse olla muita vakuuksia.

Miten asuntolainalaskuri toimii

Aloita syöttämällä asuntolainalaskuriin tiedot lainan määrästä ja laina-ajasta. Lainasumman tulee olla 10 000 ja 500 000 euron välillä, kun taas laina-ajan voit valita yhden ja 30 vuoden väliltä toivomasi vaihtoehdon.

Muuttamalla summaa ja laina-aikaa näet hetkessä, kuinka esimerkiksi pidempi tai lyhyempi laina-aika muuttaisi arvioitua kuukausierää tai millainen vaikutus olisi hieman isommalla tai pienemmällä lainasummalla. Suunnitellessasi lainan hakemista muista aina arvioida rehellisesti oman taloutesi tulot ja menot, niin että pystyt varmasti lyhentämään lainaasi suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Laskurilla voit myös testata marginaalin vaikutusta lainan kuukausierään. Vaikka erot kuukausierissä voivat vaikuttaa pieniltä marginaalimuutosten välillä, kannattaa muistaa, että asuntolainaa maksetaan takaisin yleensä kymmeniä vuosia ja pidemmän ajanjakson kuluessa voivat pienemmän marginaalin tuomat säästöt olla huomattavia.

Löydä halvin asuntolaina

Asuntolainan kustannukset muodostuvat pankin perimästä korkomarginaalista sekä muista kustannuksista. Kaikki yleisimmät asuntolainojen viitekorot ovat edelleen negatiivisia, joten korko muodostuu vain pankin perimästä marginaalista.

Halvimman asuntolainan löydät kilpailuttamalla useita eri pankkeja ja vertailemalle niiden tekemiä lainatarjouksia. Pankin perimä marginaali on aina asiakaskohtainen ja pankkien sinulle tarjoamissa marginaaleissa voi olla suuriakin eroja.

Helpoiten lainan kilpailutus käy Etuan sivujen kautta, sillä Etua kilpailuttaa puolestasi eri pankit helposti ja nopeasti. Etua on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä, joten voit olla huoletta, sillä asuntolainasi kilpailutus tapahtuu luotettavasti ja turvallisesti.

Lainahakemuksen tekeminen on aina ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis tehdä hakemuksen ja katsoa, minkälaisia lainatarjouksia saat, vaikka et olisikaan vielä löytänyt unelmiesi asuntoa.

Kokeile siis laskuria heti ja kilpailuta asuntolainasi helposti!

Voit myös kokeilla kulutusluottojen lainalaskuria.