Asuntolainalaskuri

 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Tarjouksia useilta pankeilta
 • Laske lyhennyksen määrä
;
Lainan määrä 155 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 20 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä (annuiteetti) -

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Yhteistyökumppanit

 • Aktia
 • Nordea
 • Saastopankki

Yli 10 vuoden kokemus lainavertailusta, yli 200 000 tyytyväistä asiakasta

Näin Etuan lainahakemus toimii

1. Täytä hakemus
1. Täytä hakemus
Hakemuksen täyttäminen vie vain 2-3 minuuttia.
2. Kilpailutamme pankit
2. Kilpailutamme pankit
Kilpailutamme puolastasi yli 10 eri lainantarjojaa. Hakemus ei sido sinua mitenkään.
3. Valitse paras tarjous
3. Valitse paras tarjous
Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi muutamassa minuutissa.
 • ✓ Kilpailuta asuntolainasi maksutta
 • ✓ Hakemus vain muutamassa minuutissa
 • ✓ Hakeminen ei velvoita sinua mihinkään
Lue lisää asuntolainasi kilpailuttamisesta:
Etua.fi lainapalvelu on
 • ✓ perustettu 2008
 • ✓ täysin kotimainen
 • ✓ luotettava ja puolueeton
 • ✓ turvallinen ja nopea

Yli 150 000 000 € edestä kilpailutettuja lainoja tänä vuonna

Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan itsellesi sopivan asuntolainan.

Aiotko hakea asuntolainaa tai kilpailuttaa vanhan asuntolainasi? Hyödynnä Etuan kätevä asuntolainalaskuri ja laske helposti juuri sinulle sopiva lainamäärä.

Asuntolainalaskurin avulla voit helposti laskea asuntolainan arvioidun kuukausierän ja vertailla eri lainasummien ja laina-aikojen vaikutusta kuukausierän suuruuteen. Lainalaskuri kertoo suuntaa antavan kuukausierän käyttämällä annuiteettilyhennystapaa. Annuiteettilainassa lainan maksuerä sisältää sekä lyhennyksen että koron. Maksuerä muuttuu silloin, kun korko muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Suunnitteletko uuden asunnon hankkimista, mutta olet epävarma, kuinka paljon asuntolainaa voit saada? Tähän osioon olemme koonneet tietoa, kuinka tulot vaikuttavat asuntolainan määrään ja paljonko säästöjä tulisi olla lainaa varten. 

Asuntolainan määrä riippuu monista asioista. Yleensä vakituinen työpaikka tai ainakin säännölliset tulot ovat ehtona lainan myöntämiselle. Pankit arvioivat takaisinmaksukykyäsi sen perusteella, kuinka paljon tuloistasi jää rahaa käteen pakollisten menojen jälkeen.

Asumiskulujen, sisältäen lainan lyhennyksen, ei tulisi viedä liian suurta osaa tuloista, jotta rahaa jää myös mahdollisiin yllättäviin kuluihin sekä säästöön. Yleisenä sääntönä voi pitää, että asumiskulujen tulisi olla reilusti alle puolet kuukausittaisista nettotuloista, mielellään alle 30 prosenttia. Ennen asuntolainan hakemista sinun kannattaa siis arvioida realistisesti tulosi, jotta löydät taloudellesi sopivan asuntolainan.

Asuntoa ei voi ostaa pelkästään lainalla käyttäen vakuutena vain ostettavaa asuntoa, vaan ostajalla tulee olla myös säästöjä ja mahdollisesti muita vakuuksia. Yleensä asuntolainaa varten tulee säästää omaa rahaa vähintään kymmenen prosenttia asunnon arvosta. Ensiasunnossa saattavat riittää myös viiden prosentin omat säästöt.

Moni ensimmäisen asunnon ostaja rahoittaa asuntonsa ASP-lainalla. ASP-lainaa hakeakseen täytyy olla säästänyt ASP-tilille vähintään kaksi vuotta. ASP-lainaa voi saada jopa 90 prosenttia asunnon hinnasta, joten lainaa varten ei tarvitse olla muita vakuuksia.

Miten asuntolainalaskin toimii

Aloita syöttämällä asuntolainalaskuriin tiedot lainan määrästä ja laina-ajasta. Lainasumman tulee olla 10 000 ja 500 000 euron välillä, kun taas laina-ajan voit valita yhden ja 30 vuoden väliltä toivomasi vaihtoehdon.

Muuttamalla summaa ja laina-aikaa näet hetkessä, kuinka esimerkiksi pidempi tai lyhyempi laina-aika muuttaisi arvioitua kuukausierää tai millainen vaikutus olisi hieman isommalla tai pienemmällä lainasummalla. Suunnitellessasi lainan hakemista muista aina arvioida rehellisesti oman taloutesi tulot ja menot, niin että pystyt varmasti lyhentämään lainaasi suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Laskurilla voit myös testata marginaalin vaikutusta lainan kuukausierään. Vaikka erot kuukausierissä voivat vaikuttaa pieniltä marginaalimuutosten välillä, kannattaa muistaa, että asuntolainaa maksetaan takaisin yleensä kymmeniä vuosia ja pidemmän ajanjakson kuluessa voivat pienemmän marginaalin tuomat säästöt olla huomattavia.

Löydä halvin asuntolaina

Asuntolainan kustannukset muodostuvat pankin perimästä korkomarginaalista sekä muista kustannuksista. Kaikki yleisimmät asuntolainojen viitekorot ovat edelleen negatiivisia, joten korko muodostuu vain pankin perimästä marginaalista.

Halvimman asuntolainan löydät kilpailuttamalla useita eri pankkeja ja vertailemalle niiden tekemiä lainatarjouksia. Pankin perimä marginaali on aina asiakaskohtainen ja pankkien sinulle tarjoamissa marginaaleissa voi olla suuriakin eroja. Paras asuntolaina saattaa löytyä myös pidempien lainaneuvottelujen tuloksena.

Helpoiten lainan kilpailutus käy Etuan sivujen kautta, sillä Etua kilpailuttaa puolestasi eri pankit helposti ja nopeasti. Etua on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä, joten voit olla huoletta, sillä asuntolainasi kilpailutus tapahtuu luotettavasti ja turvallisesti.

Lainahakemuksen tekeminen on aina ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis tehdä hakemuksen ja katsoa, minkälaisia lainatarjouksia saat, vaikka et olisikaan vielä löytänyt unelmiesi asuntoa.

Kokeile siis laskuria heti ja kilpailuta asuntolainasi helposti!

Voit myös kokeilla kulutusluottojen lainalaskuria.

Usein kysyttyä asuntolainoista

Miten käytän asuntolainalaskuria?

Asuntolainalaskurin käyttäminen on helppoa. Syötät vain lomakkeeseen lainan määrän, laina-ajan ja arvioidun marginaalin. Saat vastauksena laskelmasi mukaisen kuukausittaisen lyhennyksen. Voit Etuan kautta myös kilpailuttaa asuntolainan netissä. Täytä tällöin myös omat tietosi ja klikkaa ”Kilpailuta lainat” -painiketta. Etua kilpailuttaa puolestasi useat pankit, jolloin asuntolainan valitseminen on entistä helpompaa.

Miten kilpailutan asuntolainat?

Voit kilpailuttaa asuntolainan netissä, täyttämällä hakemuksemme. Tämän jälkeen saat alustavia tarjouksia pankeilta. Pankit kysyvät asuntolainaneuvotteluissa yleensä sinun ja mahdollisten muiden lainanhakijoiden tuloja, menoja, velkoja ja kuluja sekä tietoja varallisuudestasi.

Kuinka korkea marginaali on?

Lainojen marginaali riippuu omista säästöistä, tuloista ja menoista. Mitä riskialttiimpana pankki sinua pitää, sitä korkeampi on pankin tarjoama marginaali. Jos olet hoitanut raha-asiat hyvin ja sinulla on laajat vakuudet tai takaajat, voit saada erittäin edullista lainaa.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi ja kuluistasi. Määrä selviää hakemuksen yhteydessä. Jos sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Onko asuntolainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa yhdistelylainat, kulutusluotot ja asuntolainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.

Paljonko asuntolainaan tarvitaan vakuuksia?

Yleensä ostettava asunto kattaa 70-90% asuntolainan tarvittavista vakuuksista. 70% vakuusosuuden kohdalla saatat tarvita asuntolainahakemukseen myös ylimääräisiä vakuuksia. Jos olet esimerkiksi säästänyt asuntoon ASP-tilin avulla, saat asunnolle valtiontakauksen, jolloin et yleensä tarvitse säästöjen lisäksi muita vakuuksia.

Voinko arvioida laskurilla myös korkokaton vaikutuksen korkoihin?

Pankit tarjoavat korkojen nousun varalta usein korkotunneleita (jolloin asuntolainaan on erikseen määritetty minimi- ja maksimikorot) sekä määräaikaisia korkokattoja, joiden aikana korot eivät ylitä tiettyä korkoprosenttia. Koska jokaisella pankilla on eri ehdot korkokattojen marginaalin osalta, et voi suoraan arvioida korkokaton vaikutusta asuntolainaasi asuntolainalaskurin avulla. Suosittelemme tällöin kilpailuttamaan asuntolainan Etuan avulla ylläolevalla laskurilla, jolloin saat suoraan korkokattojen ja -tunnelien ehdot eri pankeilta.

Mikä on ASP-tili ja voinko käyttää asuntolainalaskuria myös ASP-lainan arvioimiseen?

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla Suomen valtio auttaa nuoria ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa. Pankki voi myöntää ASP-lainan, kun vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta on säästetty. ASP-etu toimii niin, että ensiasunnon ostaja säästää tätä tarkoitusta varten avatulle ASP-tilille 10 prosenttia asunnon hinnasta vähintään kahden vuoden ajan. Esimerkiksi 180 000 euron asunnosta tämä tarkoittaa 18 000 euroa. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.

Voit ilman muuta käyttää Etuan asuntolainalaskuria ASP-lainan arviointiin. Tällöin asuntolainalaskurin marginaaliksi suositellaan asetettavan noin 0,5-0,9%.
Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »