Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainalaskuri

Ilmainen. Et sitoudu mihinkään. Tarjouksia useilta pankeilta. Laske lyhennyksen määrä.
vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Asuntolainalaskuri

Aiotko hakea asuntolainaa tai kilpailuttaa vanhan asuntolainasi? Hyödynnä Etuan kätevää asuntolainalaskuria ja laske helposti juuri sinulle sopiva lainamäärä.

Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan itsellesi sopivan asuntolainan.

Aktia logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi useita pankkeja.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun ja
voit valita tarjouksista parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan itsellesi sopivan asuntolainan

Asuntolainalaskurin avulla voit helposti laskea asuntolainan arvioidun kuukausierän ja vertailla eri lainasummien ja laina-aikojen vaikutusta kuukausierän suuruuteen. Lainalaskuri kertoo suuntaa antavan kuukausierän käyttämällä annuiteettilyhennystapaa. Annuiteettilainassa lainan maksuerä sisältää sekä lyhennyksen että koron. Maksuerä muuttuu silloin, kun korko muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana.

Etua.fi lainapalvelu on

  • perustettu 2008
  • täysin kotimainen
  • luotettava ja puolueeton
  • turvallinen ja nopea

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

  • harkitset uutta asuntolainaa
  • haluat kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi marginaalin
  • haet ASP-lainaa
  • haet lainaa mökin tai sijoitusasunnon ostoon

Näin asuntolainan kilpailutus käy helposti

Asuntolainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat yleensä useita asuntolainatarjouksia, joista voit valita itsellesi mieluisimman. Ota huomioon, että edullisin asuntolaina saattaa löytyä vasta lainaneuvottelun tuloksena.

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus, me välitämme sen eteenpäin useille pankeille reaaliaikaisesti.

Täytä hakemus

2. Tarjous tai kutsu neuvotteluun

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä.

Kilpailuta lainat

3. Vertaa

Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin asuntolaina.

Miksi käyttää Etuaa?

Asiakkaidemme kokemuksia

Löydä edullinen asuntolaina vertailusta

Lainahakemuksen tekeminen on aina ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis tehdä hakemuksen ja katsoa, minkälaisia lainatarjouksia saat, vaikka et olisikaan vielä löytänyt unelmiesi asuntoa.

Kokeile laskuria ja kilpailuta asuntolainasi

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Suunnitteletko uuden asunnon hankkimista, mutta olet epävarma, kuinka paljon asuntolainaa voit saada? Tähän osioon olemme koonneet tietoa, kuinka tulot vaikuttavat asuntolainan määrään ja paljonko säästöjä tulisi olla lainaa varten.

Asuntolainan määrä riippuu monista asioista. Yleensä vakituinen työpaikka tai ainakin säännölliset tulot ovat ehtona lainan myöntämiselle. Pankit arvioivat takaisinmaksukykyäsi sen perusteella, kuinka paljon tuloistasi jää rahaa käteen pakollisten menojen jälkeen.

Asumiskulujen, sisältäen lainan lyhennyksen, ei tulisi viedä liian suurta osaa tuloista, jotta rahaa jää myös mahdollisiin yllättäviin kuluihin sekä säästöön. Yleisenä sääntönä voi pitää, että asumiskulujen tulisi olla reilusti alle puolet kuukausittaisista nettotuloista, mielellään alle 30 prosenttia. Ennen asuntolainan hakemista sinun kannattaa siis arvioida realistisesti tulosi, jotta löydät taloudellesi sopivan asuntolainan.

Asuntoa ei voi ostaa pelkästään lainalla käyttäen vakuutena vain ostettavaa asuntoa, vaan ostajalla tulee olla myös säästöjä ja mahdollisesti muita vakuuksia. Yleensä asuntolainaa varten tulee säästää omaa rahaa vähintään kymmenen prosenttia asunnon arvosta. Ensiasunnossa saattavat riittää myös viiden prosentin omat säästöt.

Moni ensimmäisen asunnon ostaja rahoittaa asuntonsa ASP-lainalla. ASP-lainaa hakeakseen täytyy olla säästänyt ASP-tilille vähintään kaksi vuotta. ASP-lainaa voi saada jopa 90 prosenttia asunnon hinnasta, joten lainaa varten ei tarvitse olla muita vakuuksia.

Miten asuntolainalaskin toimii

Aloita syöttämällä asuntolainalaskuriin tiedot lainan määrästä ja laina-ajasta. Lainasumman tulee olla 10 000 ja 500 000 euron välillä, kun taas laina-ajan voit valita yhden ja 30 vuoden väliltä toivomasi vaihtoehdon.

Laskurilla voit myös testata marginaalin vaikutusta lainan kuukausierään. Vaikka erot kuukausierissä voivat vaikuttaa pieniltä marginaalimuutosten välillä, kannattaa muistaa, että asuntolainaa maksetaan takaisin yleensä kymmeniä vuosia ja pidemmän ajanjakson kuluessa voivat pienemmän marginaalin tuomat säästöt olla huomattavia.

Löydä halvin asuntolaina

Asuntolainan kustannukset muodostuvat pankin perimästä korkomarginaalista sekä muista kustannuksista. Kaikki yleisimmät asuntolainojen viitekorot ovat edelleen negatiivisia, joten korko muodostuu vain pankin perimästä marginaalista.

Halvimman asuntolainan löydät kilpailuttamalla useita eri pankkeja ja vertailemalle niiden tekemiä lainatarjouksia. Pankin perimä marginaali on aina asiakaskohtainen ja pankkien sinulle tarjoamissa marginaaleissa voi olla suuriakin eroja. Paras asuntolaina saattaa löytyä myös pidempien lainaneuvottelujen tuloksena.

Helpoiten lainan kilpailutus käy Etuan sivujen kautta, sillä Etua kilpailuttaa puolestasi eri pankit helposti ja nopeasti. Etua on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä, joten voit olla huoletta, sillä asuntolainasi kilpailutus tapahtuu luotettavasti ja turvallisesti.

Lainahakemuksen tekeminen on aina ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis tehdä hakemuksen ja katsoa, minkälaisia lainatarjouksia saat, vaikka et olisikaan vielä löytänyt unelmiesi asuntoa.

Kokeile siis laskuria heti ja kilpailuta asuntolainasi helposti!

Voit myös kokeilla kulutusluottojen lainalaskuria.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko kilpailuttaa useita asuntolainatarjouksia yhdellä hakemuksella?

Kyllä voit! Kilpailuttamalla asuntolainan Etuan kautta, voit saada tarjouksia useilta eri pankeilta. Edullisimman marginaalin valitsemalla voit säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa!

Onko asuntolainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa asuntolainat, kulutusluotot ja yhdistelylainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.

Kuinka korkea marginaali on?

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttaa pankin tekemä kokonaisarvio hakijan tilanteesta. Marginaaliin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa asiakkaan tulot ja menot, käytettävät vakuudet sekä ostettava kohde ja sen sijainti.
Marginaalit vaihtelevat pankeittain ja edullisin asuntolainan marginaali löytyy kysymällä tarjous useasta pankista. Helpoiten tämä käy täyttämällä hakemus Etuan sivuilla.
Vaikka jokainen pankki määrittelee marginaalin hakijakohtaisesti, voi pankkien välisiin marginaalieroihin tutustua yleisellä tasolla Etuan kuukausittaisessa asuntolainojen marginaalivertailusta.

Miten varaudun korkojen nousuun?

Pankit tarjoavat korkojen nousun varalta usein korkotunneleita (jolloin asuntolainaan on erikseen määritetty minimi- ja maksimikorot) sekä määräaikaisia korkokattoja, joiden aikana korot eivät ylitä tiettyä korkoprosenttia. Jos otat asuntolainaasi korkokaton varmistat, että lainan korko ei nouse yli tietyn rajan.

Kuinka pitkä asuntolainan takaisinmaksuaika on?

Pankki mitoittaa asuntolainan takaisinmaksun ja maksuerien suuruuden asiakkaan tilanteen mukaan. Tavallisesti asuntolainan takaisinmakuaika on enintään 30 vuotta.

Miten haen asuntolainaa?

Asuntolainaa haetaan täyttämällä asuntolainahakemuksen sivuillamme. Hakemuksessa kysytään tuloja, menoja ja velkoja sekä tietoja varallisuudesta. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi, kuluistasi ja vakuuksista. Määrä selviää lainaneuvotteluissa. Jos sinulla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Paljon asuntolainaan tarvitaan säästöjä ja vakuuksia?

Suomessa asuntolainojen lainakatto määrittelee, että lainaa voi saada enintään 85 prosenttia asunnon arvosta. Tällöin omia säästöjä tai reaalivakuuksia tulisi olla vähintään 15 prosenttia (ensiasunnon ostajilla 5 prosenttia, ASP-säästäjillä 10 prosenttia).
Ostettava asunto toimii lainan vakuutena, mutta koska asunnon vakuusarvo pankille on yleensä noin 70-75 prosenttia asunnon kauppahinnasta, tarvitaan lainaa varten usein lisävakuuksia.
Lisävakuuksia voivat olla esimerkiksi säästöt tai vanhempien omistamat kiinteistöt, mutta näiden lisäksi asuntolainaan voi ostaa takauksen valtiolta tai pankilta.
Pankin kanssa käytävissä lainaneuvotteluissa selvitetään vakuuksien tarve asiakaskohtaisesti.

Mikä on ASP-tili?

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla Suomen valtio auttaa nuoria ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa. Pankki voi myöntää ASP-lainan, kun vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta on säästetty. ASP-etu toimii niin, että ensiasunnon ostaja säästää tätä tarkoitusta varten avatulle ASP-tilille 10 prosenttia asunnon hinnasta vähintään kahden vuoden ajan. Esimerkiksi 180 000 euron asunnosta tämä tarkoittaa 18 000 euroa. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.

Kauan asuntolainahakemuksen käsittely kestää?

Lainapalvelumme käsittelee hakemuksen reaaliaikaisesti ja välittää sen heti eri pankkien lainakäsittelijöille. Voit saada yhteydenoton pankista jo samana päivänä, mutta viimeistään parin pankkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.
Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa lainanhakijaan suoraan yhteyttä jatkoneuvotteluja varten. Tällöin asiakas voi vielä tarkentaa omaa tilannettaan ja esittää toiveitaan esimerkiksi aikataulun suhteen.

Copyright © 2024 Etua.fi