Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Yrityslainan korko – Näin saat edullisemman lainan

25.5.2022
yrityslainan korko

Yrityslainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti. Lue tästä, mitä yrityslainan koroista kannattaa tietää.

Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Myös lainan vakuuksilla on merkitystä koron määräytymisessä. Yrityslainoja kannattaa vertailla edullisemman lainan löytämiseksi.

Mikä on yrityslainan korko

Yrityslainan korko muodostuu viitekorosta ja lainayhtiölle rahan lainaamisesta maksettavasta palkkiosta eli korkomarginaalista.  Koron lisäksi lainasta maksetaan avaus- ja tilinhoitopalkkioita.

Yrityslainan viitekorko on joko euriboriin sidottu tai kiinteä. Euribor osoittaa, millä hinnalla suuret pankit lainaavat toisilleen euromääräisiä lainoja. Euribor lasketaan päivittäin eripituisille jaksoille, esimerkiksi 12 kk:n, 6 kk:n tai 3 kk:n ajanjaksoille.

Euriboriin sidottu yrityslainan korko pysyy muuttumattomana koko koronmääräytymisjakson verran. Esimerkiksi 12 kuukauden euribor pysyy samana vuoden ajan, jonka jälkeen viitekorko tarkistetaan. Uusi korko on taas voimassa seuraavan vuoden ajan.

Yrityslainan korko voi olla myös kiinteä. Tällöin korko pysyy samana markkinakorkojen vaihtelusta huolimatta koko sovitun laina-ajan, esimerkiksi 3 tai 5 vuoden ajan.

Kiinteään korkoon sidottu yrityslaina on usein vaihtuvakorkoista lainaa kalliimpi, mutta tämä riippuu vallitsevasta markkinatilanteesta. Toisaalta kiinteäkorkoinen laina on vaihtuvakorkoista lainaa ennakoitavampi, ja vähentää yrityksen riskejä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Yrityslainaa harkitsevan on hyvä muistaa, että pienin lainan marginaali ei aina tarkoita halvinta lainaa. Lainasta voi joutua maksamaan marginaalin lisäksi myös muita lainakuluja, kuten lainan perustamiskustannukset, tilinhoitomaksut ja laskutuslisät. Lainoja vertaillessa kannattaakin huomioida lainan kokonaiskustannukset.

Lainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti

Yrityslainan korko ja muut lainaehdot vaihtelevat yrityksittäin perustuen lainayhtiön tekemään kokonaisarvioon lainan myönnön riskeistä. Koron määräytymiseen vaikuttaa moni tekijä kuten yrityksen ikä ja maksukyky, vakuudet, vastuuhenkilöiden taloudellinen tilanne, toimiala, tulevaisuuden näkymät, lainan käyttötarkoitus sekä lainan määrä ja laina-aika.

Yrityslainoja on tarjolla vakuudellisena ja vakuudettomana. Pankista haettava vakuudellinen yrityslaina on usein edullisin laina, koska käytettävät vakuudet pienentävät pankin lainanantoon liittyvää riskiä. Suomen Pankin mukaan uusien vakuudellisten yrityslainojen keskimääräinen korko on ollut kahden prosentin luokkaa, mutta lainan korko vaihtelee lainanmyöntäjän, yrityksen ja lainasumman mukaan.

Vakuudellisessa yrityslainassa pankille täytyy osoittaa muun muassa käytettävien vakuuksien arvo ja yrityksen kannattavuus. Siksi vakuudellisesta lainaa ei välttämättä ole saatavilla esimerkiksi äkillisiin tai aloittavan yrityksen rahoitustarpeisiin. Tällöin ratkaisuna voi olla vakuudeton yritysluotto.

Vakuudettomassa yrityslainassa ei yritykseltä edellytetä reaaliomaisuutta tai pitkää toimintahistoriaa. Yrityskoolla, toimialalla, yrityksen muodolla tai sijainnilla ei myöskään ole merkitystä lainan saannissa, jos vain on kaupparekisteriin merkitty suomalainen yritys ja hakijan luottotiedot ovat kunnossa.  

Koska vakuuksia ei käytetä, on vakuudettoman yrityslainan korko vakuudellista korkeampi. Tyypillinen vakuudettoman yrityslainan korko on noin 10–30 %, mutta korko määräytyy yrityksittäin lainayhtiön tekemän riskiarvion mukaan.

Mistä paras yrityslainan korko

Yrityslainan korko vaihtelee lainanmyöntäjän mukaan. Paras yrityslainan korko löytyy kilpailuttamalla lainan, jolloin voit vertailla eri lainayhtiöiden lainatarjouksia edullisemman lainan löytämiseksi. Etua.fi-palvelussa yhdellä lainahakemuksella voit saada useamman lainatarjouksen vertailua varten.

Kauttamme voit hakea vakuudetonta yritysluottoa 2 000–100 000 euroa. Laina-aika on pisimmillään 24 kuukautta, ja lainan takaisinmaksu on mahdollista nopeammallakin aikataululla. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen yrityksesi voi saada lainan tililleen samana päivänä tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa. Yrityslainaa maksetaan takaisin kiinteinä kuukausimaksuina samansuuruisina erinä.

Lainan kilpailutus ja lainatarjouksien pyytäminen Etuan kautta on ilmaista eikä lainahakemuksen täyttäminen velvoita nostamaan lainaa. Lainatarjoukset saatuasi voit vertailla eri lainavaihtoehtojen korkoja ja muita ehtoja ja valita parhaan lainan yrityksellesi.

Kilpailuta vakuudeton yrityslaina tästä. Muista myös kokeilla yrityslainalaskuria!

Lue myös: Vakuudellinen vai vakuudeton yrityslaina – kenelle vakuudeton yrityslaina sopii?

Lue seuraavaksi


laina osakeyhtiölle

Hae edullinen laina osakeyhtiölle netistä

6.6.2022

Laina osakeyhtiölle voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kätevästi netistä ja lainapäätöksen saa heti. Vakuudetonta lainaa voi hakea niin vanhat kuin uudet osakeyhtiöt vaivattomasti ja nopeasti. Lainan vakuudeksi ei […]


yrityslainan korko

Yrityslainan korko – Näin saat edullisemman lainan

25.5.2022

Yrityslainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti. Lue tästä, mitä yrityslainan koroista kannattaa tietää. Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Myös lainan vakuuksilla on merkitystä koron määräytymisessä. Yrityslainoja kannattaa vertailla […]


Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yritys säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja.

Yrityslainojen yhdistäminen – yhdistä yrityslainasi ja säästä lainakuluissa

20.5.2022

Yrityslainojen yhdistämisen avulla yrityksesi voi säästää lainakuluissa merkittävän summan. Lue lisää tästä. Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yrityksesi säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja. […]


Copyright © 2024 Etua.fi