Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Vakuudellinen vai vakuudeton yrityslaina – kenelle vakuudeton yrityslaina sopii?

13.8.2021
Vakuudetonta yrityslainaa voi saada myös aloittava yritys yllättäviin kuluihin.

Vakuudeton yrityslaina sopii kaikenkokoisten yritysten investointeihin, toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen. Koska vakuudettomaan yritysluottoon ei vaadita reaalivakuuksia, on sitä mahdollista saada nopeasti myös yllättäviin kuluihin.

Yritys tarvitsee usein lisärahoitusta käyttöpääomaksi sekä liiketoiminnan laajentamista ja kehittämistä varten. Yrityksen rahoitukseen on tarjolla niin vakuudellista kuin vakuudetonta yrityslainaa.

Vakuudetonta yritysluottoa voi saada myös uudet yritykset, joilla ei ole pitkää toimintahistoriaa. Vakuudellisessa yrityslainassa pankit yleensä edellyttävät, että yritys on ollut toiminnassa jo jonkin aikaa ja ainakin yksi tilinpäätös tehty.

Vakuudellinen yrityslaina myönnetään taloudellisesti kannattaville yrityksille

Vakuudellisen yrityslainan myöntämisen edellytyksenä on, että yrityksen taloudellinen tilanne ja kasvunäkymät ovat hyviä. Lisäksi pankin yrityslainaan tarvitaan vakuuksia, jos odotetusta kasvusta huolimatta yritys joutuu maksuvaikeuksiin eikä pysty maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudellisen yrityslainan panttina voivat olla reaalivakuudet, eli jokin rahanarvoinen omaisuus, kuten yrityksen tai yrittäjän omaisuus. Vakuutena voi olla myös henkilötakaus tai esimerkiksi valtion erityisrahoittaja Finnveran antama takaus.

Koska vakuudellisessa yritysluotossa täytyy pankille osoittaa niin yrityksen kannattavuus kuin vakuuksien arvo, ei yrityslainan saaminen pankilta ole välttämättä helppoa eikä nopeaa. Toisaalta vakuudellisen yrityslainan kulut ovat vakuuksien vuoksi alhaisemmat kuin vakuudettomassa yrityslainassa.

Yleisimmät yrityslainan vakuudet ovat reaalivakuuksia

Yleisimmät yrityslainan vakuudet ovat reaalivakuuksia. Tällöin yritysluoton vakuudeksi pantataan yrityksen tai yrittäjän rahanarvoista fyysistä omaisuutta, kuten kiinteistöjä, irtaimistoja, asuntoja tai sijoituksia.  

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Pankki voi hyväksyä yrityslainan vakuudeksi esimerkiksi

-yrityksen irtaimiston kuten koneet ja kalustot

-liiketilan tai teollisuuskiinteistön

-asunnon tai kesämökin

-osakkeita ja rahastoja

-metsää.

Yrityslainalle asetettavien vakuuksien arvot vaihtelevat pankeittain. Pankit ovat usein varovaisua vakuuksien arvon laskemisessa, ja esimerkiksi asunnon vakuusarvo on n. 70 %, arvopapereiden n. 60 % ja kiinteistöjen alle 70 % markkina-arvosta.

Vakuudeton yrityslaina mahdollistaa yrityksen toiminnan yllättävissäkin tilanteissa

Vakuudettomassa yrityslainassa rahoitusyhtiöt eivät edellytä omaisuutta tai ulkopuolista takaajaa lainan myöntämiseksi. Koska vakuudettomassa yritysluotossa ei arvioida omaisuuden vakuusarvoja eikä edellytetä pitkää toimintahistoriaa, on myös aloittavan yrityksen mahdollista saada lainaa nopeasti ja vaivattomasti odottamattomiinkin yrityksen kuluihin.

Vakuudetonta yrityslainaa hyödynnetään yrityksen moninaisissa rahoitustarpeissa, oli sitten kyse yrityksen päivittäisestä toiminnasta tai sen kehittämisestä. Vakuudetonta yritysluottoa haetaan muun muassa käyttöpääomaksi, uusiin laitteisiin, tilojen uusimiseen ja laajentamiseen sekä työntekijöiden palkkaamiseen. Vakuudeton laina voi tulla myös kyseeseen tilanteissa, missä reaalivakuuksia ei haluta käyttää.

Kaikenkokoiset yritykset voivat saada lainaa ilman vakuuksia. Yritysmuodolla, toimialalla, iällä tai sijainnilla ei ole myöskään merkitystä lainan saannissa, kunhan on kaupparekisteriin merkitty suomalainen yritys ja hakijan luottotiedot ovat kunnossa.

Vakuudettoman yrityslainan kulut ovat vakuudellista yrityslainaa korkeammat, koska omaisuutta ei ole lainan takaisinmaksun takeena. Vakuudettomalla yrityslainalla paikataankin lähinnä yrityksen lyhytaikaisia, enintään 1–2 vuoden rahoitustarpeita.

Miten yrityslaina ilman vakuuksia toimii?

Yrityslainaa ilman vakuuksia voivat hakea kaikki suomalaiset yritykset.  Vaikka lainaan ei tarvita vakuuksia, tulee lainalla olla yksi tai useampi takaaja lainasummasta riippuen. Alle 20 000 euron lainoissa riittää yksi takaaja, kun taas yli 20 000 euron lainoissa edellytetään kaksi takaajaa.

Lainahakemuksessa kysytään tiedot lainan käyttötarkoituksesta, sen takaajista sekä itse yrityksestä. Haettu lainasumma kannattaa suhteuttaa realistisesti yrityksen tarpeen ja takaisinmaksukyvyn mukaan. Yrityksellä tulisi myös olla takaisinmaksusuunnitelma lainaa varten.

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus käsitellään välittömästi. Rahoitusyhtiö laskee yrityskohtaisen lainatarjouksen ja vastauksen saa yhdessä arkipäivässä. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen yritys voi saada lainan tililleen samana päivänä tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Hae vakuudetonta yrityslainaa Etua.fi-palvelun kautta

Edullinen yrityslaina löytyy kilpailuttamalla lainat, jolloin voi vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjoamia vaihtoehtoja. Etuan sivuilla vakuudettoman yrityslainan kilpailutus on tehty helpoksi, joten voit hakea lainaa missä ja milloin vain.

Palvelussamme voit hakea vakuudetonta yritysluottoa 2000–100 000 euroa. Avullamme yrityslainan hakeminen on nopeaa, sillä yhdellä hakemuksella pystyt vertailemaan useita eri lainatarjouksia. Näin löydät juuri yrityksesi tarpeisiin vastaavan lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Lainatarjouksien pyytäminen Etuan kautta on ilmaista eikä siihen sisälly mitään riskejä, sillä lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua nostamaan lainaa. Lainatarjoukset saatuasi voit vertailla eri lainavaihtoehtojen korkoja ja muita kuluja ja valita parhaan lainan yrityksellesi.

Kilpailuta vakuudeton yrityslaina tästä. Muista myös kokeilla yrityslainalaskuria!

Lue seuraavaksi


laina osakeyhtiölle

Hae edullinen laina osakeyhtiölle netistä

6.6.2022

Laina osakeyhtiölle voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kätevästi netistä ja lainapäätöksen saa heti. Vakuudetonta lainaa voi hakea niin vanhat kuin uudet osakeyhtiöt vaivattomasti ja nopeasti. Lainan vakuudeksi ei […]


yrityslainan korko

Yrityslainan korko – Näin saat edullisemman lainan

25.5.2022

Yrityslainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti. Lue tästä, mitä yrityslainan koroista kannattaa tietää. Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Myös lainan vakuuksilla on merkitystä koron määräytymisessä. Yrityslainoja kannattaa vertailla […]


Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yritys säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja.

Yrityslainojen yhdistäminen – yhdistä yrityslainasi ja säästä lainakuluissa

20.5.2022

Yrityslainojen yhdistämisen avulla yrityksesi voi säästää lainakuluissa merkittävän summan. Lue lisää tästä. Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yrityksesi säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja. […]


Copyright © 2024 Etua.fi