Ajankohtaista

28-1-2020
Suomalaisten suosituin asuntolainan viitekorko on 12 kuukauden euribor, joka on nyt miinuksella. Kun euriborit lähtevät nousuun, korkomenot kasvavat. Pitäisikö sittenkin ottaa kiinteä korko? Lue tästä,  mitä kannattaa huomioida asuntolainan viitekorkoa valittaessa.

24-1-2020
Danske Bankin kotitalouskatsauksen mukaan suomalaisten kotitalouksien näkymät ovat suotuisat, vaikka Suomen talouskasvu hidastuu tänä vuonna. Palkansaajien ostovoima nousee palkankorotusten ja hitaan inflaation tukemana. Kotitalouskatsaus ennustaa tälle vuodelle keskimääräisesti matalaa asuntojen hintojen nousua, asuntomarkkinoita tukee kuitenkin matala korkotaso Lue lisää suomalaisten kotitalouksien näkymistä vuodelle 2020.

23-1-2020
Asuntojen hinnat ovat eriytyneet isoimpien kasvukeskusten ja muun maan välillä, ja myös myyntiajoissa eroista on tullut merkittäviä. Suomalaiset asuntovelalliset saavat nauttia myös jatkossa euroalueen matalimmista asuntolainakorkoista. Lue lisää asuntomarkkinanäkymistä vuodelle 2020.

20-1-2020
Asuntolaina ei ole samanhintaista kaikille, ja eri pankeista voi samakin asiakas saada eri marginaalin. Moni asia vaikuttaa marginaaliin ja haarukka voi olla hyvin leveä. Siksi asuntolaina kannattaa kilpailuttaa. Lue tästä, mitkä tekijät vaikuttavat asuntolainan marginaaliin.

17-1-2020
Suomalaiset harkitsevat vuonna 2020 matkoja kotimaankohteisiin, sekä Ruotsiin, Viroon ja Etelä-Euroopan kohteisiin.  Kaupunkilomat ulkomailla säilyttävät asemansa, mutta myös kotimaan kaupunkikohteet kiinnostavat. Erityisesti suomalaisia houkuttelee kaupunkiloman ja luontomatkailun yhdistelmä kotimaassa.  Lue, mihin suomalaiset aikovat matkustaa vuonna 2020.

15-1-2020
Joustoluottoa käytetään vähän samalla tavalla kuin luottokorttia, mutta tyypillisesti luoton kohteet ovat lentolippuja hieman isompia hankintoja. Lisäksi on hyvä huomata, että joustoluoton kustannus varsinkin suuremmissa lainasummissa on usein edullisempi kuin luottokorteissa. Nämä viisi asiaa on hyvä tietää joustoluotosta.

14-1-2020
Asuntolainaa hakiessa pankki haluaa varmistaa, että asiakkaalla on varaa maksaa lainansa takaisin. Säännöllisten tulojen ja ostettavan asunnon lisäksi pankit vaativat lainan vakuudeksi omia säästöjä tai muita vakuuksia. Lue, miten paljon asunnonostajalla täytyy olla säästöjä ja vakuuksia asuntolainan saamiseksi.

9-1-2020
Asunnon ostamiseen tarvitaan omia säästöjä tai vakuuksia. Vanhempien nimi paperissa ei kelpaa lainan vakuudeksi, mutta vanhemmat voivat auttaa muulla tavoin. Asuntolainaan voi myös ostaa vakuuden. Lue tästä lisää, mikä kelpaa asuntolainan vakuudeksi.

8-1-2020
Isännöitsijäntodistus on tärkein paperi asuntokaupassa. Oikein tehdyssä todistuksessa on kaikki perustiedot sekä huoneistosta että taloyhtiöstä ja kiinteistöstä. Koska isännöitsijäntodistukseen kirjatuilla tiedoilla on vaikutusta asunnon hintaan, se on syytä lukea tarkkaan jo ennen ostotarjouksen jättämistä. Lue tästä neuvot, mitä isännöitsijäntodistuksesta pitää vähintään tarkistaa.

19-12-2019
Asunnon ostoon tarvitaan omia säästöjä. Mutta mistä tietää, kuinka paljon  ja miten saada omarahoitusosuus säästettyä? Tärkeintä on aloittaa säästäminen – vaikka pienillä summilla.  Lue lisää vinkkejä kuinka paljon ja miten säästät omaan asuntoon.

17-12-2019
Tarvitseeko yrityksesi rahoitusta nopeasti? Vakuudettoman yrityslainan hakeminen voi tulla kyseeseen, kun haluat kasvattaa yrityksesi liiketoimintaa nopeasti tai hakea rahoitusta äkillisiin kuluihin. Etua.fi-lainapalvelun avulla voit kilpailuttaa nopeasti ja vaivattomasti vakuudettomia yrityslainoja. Lainankilpailutus on täysin ilmaista eikä se sido mihinkään. Lue lisää vakuudettoman yrityslainan hakemisesta ja kilpailuttamisesta

16-12-2019
Timo kilpailutti asuntolainan Etua.fissä. Yhdellä hakemuksella Timo sai useita asuntolainatarjouksia ja näin Timo säästi aikaa ja vaivaa. Kilpailuttamalla asuntolainan Timo myös löysi halvimman asuntolainan. Eniten lainatarjoukset erosivat toisistaan korkomarginaalien ja lainanhoitokulujen osalta. Lue tarkemmin Timon asuntolainan kilpailutuksen kokemuksista.

9-12-2019
Asp-tilien suosio on kasvanut hurjasti eikä syyttä. Samaan aikaan kun markkinakorot ovat nollassa eikä tavallisille säästötileille makseta korkoa,
asp-tilille maksetaan 1 prosentin korkoa sekä pankista riippuen vielä 2-4 prosentin lisäkorkoa. Lue lisää miten asp-tili auttaa ensiasunnon ostamisessa

5-12-2019
Moni vuokralla-asuja pohtii oman asunnon ostamista. Olisiko se sittenkin taloudellisesti järkevämpää? Kun vertailee vuokralla asumista ja omistusasumista, kannattaa muistaa, että omistusasuja on jossain vaiheessa maksanut asuntolainan kokonaan pois. Lue lisää vuokralla asumisen ja omistusasumisen plussista ja miinuksista

29-11-2019
Jarnan tyttären aloittaessa lukio-opinnot syksyllä 2019, havahtui Jarna tilanteeseen, että talouden kokonaismenot olivat noususuuntaiset. Hänen oli aika ottaa tarkasteluun perheen raha-asiat kokonaisuudessaan ja pohtia miten talouden menoissa olisi mahdollista säästää. Jarna selvitti lainojen yhdistelymahdollisuutta Googlen avulla ja löysi sieltä Etua.fin. Lainojen yhdistäminen Etua.fi-palvelun avulla helpotti Jarnan taloudenhallintaa ja toi säästöjä lainakuluissa. Lue lisää Jarnan lainojen yhdistämisen kokemuksista

29-11-2019
Suurin osa suomalaisista aikoo ostaa tuotteita Black Fridayna. Kuluttaja voi kuitenkin pettyä, sillä alennukset jäävät usein toivottua pienemmiksi ja osalla tuotteista hinnat jopa nousevat. Black Friday -ostoksilla kannattaa vertailla hintoja ja etsiä alin mahdollinen hinta, eikä keskittyä vain alennusprosenttiin. Lue lisää Black Friday tarjousten hinnoista

26-11-2019
Omistusasuntoa on Suomessa totuttu pitämään vähintäänkin arvonsa säilyttävänä sijoituksena. Vuokraturvan Metsolan mukaan jatkossa ei näin enää ole, vaan kasvukeskusten ulkopuolella sijaitseviin asuntoihin on opittava suhtautumaan kuin autoihin. Niillä on käyttöarvoa ja usein myös jälleenmyyntiarvoa, mutta mitä pidempään käyttö jatkuu, sitä alemmas arvo painuu. Lue lisää asuntomarkkinoiden kehityksestä tästä

22-11-2019
Suomen Hypoteekkiyhdistys arvioi tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessaan, että asuntolainojen korot pysyvät pitkään matalina. Muutaman kasvukeskuksen ulkopuolella hinnat ovat laajalti laskussa, ja joka toisen asunnon arvo laskee. Maailman metropoleista tuttu vajaakäytöllä pidettyjen arvoasuntojen ilmiö on rantautunut Suomeen. Lue HYPOn asuntomarkkinakatsauksesta lisää.

11-11-2019
Moni meistä vertailee päivittäin eri tuotteiden hintoja, mutta asuntolainan kilpailuttaminen säännöllisesti jää helposti tekemättä. Nykyisen asuntolainan uudelleen kilpailuttamisella voi säästää satoja euroja vuodessa. Listasimme tärkeimmät asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun vertailet saamiasi lainatarjouksia.

6-11-2019
Finanssivalvonta (FIVA) rekisteröi Etua Oy:n finanssivalvonnan asuntolainan välittäjärekisteriin. FIVA on arvioinut Etuan asuntoluottovälitystä  ja todennut kaiken määräysten mukaisiksi. Rekisteröinnin myötä Etua Oy voi tarjota entistäkin parempaa palvelua sekä kuluttajille että pankeille.

31-10-2019
Asuntojen hinnat jakavat Suomea entistä voimakkaammin. Helsingissä, Turussa ja Tampereella hinnat nousevat. Muualla maassa hinnat laskevat tai säilyvät ennallaan.

30-10-2019
Asuntokauppa käy odotettua vilkkaampana eri puolilla Suomea. Erityisesti kaupaksi käyvät omakotitalot. Omakotitalojen kauppamäärät kasvoivat koko Suomessa 7,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Nyt ostajia kiinnostavat kuntotarkastetut ja muuttokuntoiset omakotitalot.

18-10-2019
ASP-säästäminen on yhä suositumpaa. ASP-tilien lukumäärä on kymmenessä vuodessa yli kuusinkertaistunut. Lue tarkemmin ASP-lainasta.

10-10-2019
Hallitus julkisti ensi vuoden budjettinsa. Lue, mitä veromuutoksia on odotettavissa vuonna 2020 tästä

3-10-2019
Useiden lainojen eräpäivät ja isot kuukausierät tuottivat Tanjalle stressiä – yhdistelylainalla Tanja säästi satoja euroja.

25-9-2019
Uudiskohteiden todellisen hinnan hahmottaminen asuntojen myynti-ilmoituksissa on aiempaa vaikeampaa. Myynti-ilmoituksissa hintojen esitystavat vaihtelevat ja asunto vaikuttaa usein todellisuutta halvemmalta. Lue, mitä asunnon ostajan tulisi huomioida uudiskohteen myynti-ilmoituksessa,

13-9-2019
Vahva tunnistautuminen tulee pakolliseksi kaikessa sähköisessä maksamisessa ja koskee myös monia muita sähköisiä palveluita. Lisävarmistus vaaditaan 14.9.2019 lähtien verkkopankissa, verkkokaupoissa, mobiilisovelluksissa sekä viranomaisten verkon kautta käytettävissä palveluissa. Lue mihin kaikkeen vahva tunnistauminen vaikuttaa.

6-9-2019
Syyskuun alussa astui voimaan luottojen korkosääntely, joka vaikuttaa erityisesti kulutusluottoihin. Listasimme viisi asiaa, jotka sinun kannattaa tietää
paljon puhuttaneesta lakimuutoksesta. Jos sinulla on lainoja, nyt voi olla hyvä hetki kilpailuttaa ne uudestaan!

30-8-2019
Asuntolainan kilpailuttamisella voi säästää jopa satasia vuodessa. Lue mitä asioita lainatarjouksia vertaillessa kannattaa huomioida.

20-8-2019
Kulutusluottoja koskeva lainsäädäntö muuttuu 1.9.2019: lainojen maksimikorko on jatkossa 20 prosenttia vuodessa. Listasimme 5 asiaa, jotka on hyvä tietää lakimuutoksesta.

12-8-2019
Asuntolainojen viitekorot ovat nyt ennätysalhaiset. Samalla moni uutta asuntolainaa harkitseva miettii suojautumista korkojen nousua vastaan. Negatiiviset viitekorot ovat laskeneet myös korkosuojaksen hintaa. Lue lisää eri tavoista toteuttaa korkosuojaus.

30-7-2019
Asunnon osto iso päätös ja moni asia saattaa askarruttaa asunnon ostajaa. Listasimme 10 vinkkiä asuntokauppaan. 

26-7-2019
Auton valinnassa ratkaisevat hinta ja merkki, mutta myös ympäristöarvot ovat tärkeitä. 

23-7-2019
Suomi on yksi maailman venetiheimmistä maista. Alkuvuoden tilastojen mukaan veneiden määrä on kasvussa.

19-7-2019
Käytettyjen autojen tuonti ulkomailta on noussut ennätyslukemiin. Lue lisää tuontiautoista.

17-7-2019
Asuntosijoittamisen alueelliset erot kasvavat. Katso miten Suomen kaupungit sijoittuvat asuntosijoittamisen näkökulmasta.

12-7-2019
Oma vai vuokra-asunto? Suomalainen haaveilee edelleen omistusasunnosta, mutta unelman esteenä on muita Pohjoismaita useammin taloudelliset syyt.

10-7-2019
Entistä kalliimpia ja laajempia remonteja kaupitellaan suoraan pientalojen omistajille kotikäynneillä. Pidä pintasi ovelta ovelle kiertävien remonttimyyjien kanssa.

3-7-2019
Alma Media kasvattaa omistustaan Etua.fi-lainavertailupalvelussa.

28-6-2019
Esimakua Etua.fi-lainapalvelun uudesta ilmeestä. Tutustu tästä

27-6-2019
Kesämökki mielessä? Mökkikaupassa on nyt ostajan markkinat ja mökkien hinnat ovat laskussa koko Suomessa.

26-6-2019
Suomalaisten kesälomabudjetti on 1200 euroa. Lue lisää tästä

24-6-2019
Ensimmäisen oman asunnon hankinta mietityttää monia. Rahoitus, taloyhtiön kunto ja asunnon todellinen hinta ovat esimerkkejä selvitettävkistä asioista.  Mitä kaikkea ensiasunnon ostajan tulisi huomioida asuntokauppoja tehdessä?

20-6-2019
Asuntokauppa digitalisoituu. Lue lisää miten

20-6-2019
Pohjois- ja Itä-Suomen asuntovelallisilla asuntokunnilla on keskimäärin 60 000 euroa vähemmän asuntovelkaa kuin pääkaupunkiseudulla. Lue lisää

18-6-2019
Suomalaiset hakevat mökkeilystä rauhaa ja rentoutumista. Lue lisää suomalaisten mökkitavoista tästä

7-6-2019
Miten ja missä kaupunkilaiset haluavat asua? Lue tästä

3-6-2019
Tuleva hallitus aikoo poistaa asuntolainan korkovähennyksen kokonaan. Katso esimerkkejä, miten korkovähennyksen poisto vaikuttaa tästä

28-5-2019
Valtaosa suomalaisista arvioi autoilun kustannukset todellisuutta pienemmiksi. Moni ei myöskään tiedä seuraavan autonsa merkkiä. Lue lisää

27-5-2019
Kotimaanmatkailu kiinnostaa suomalaisia, ja tänä kesänä halutaan tutkia etenkin lähiseutuja. Lue lisää

20-5-2019
Asuntolainaa on 29 prosentilla suomalaisista. Yhä useampi kysyy asuntolainatarjouksia useammalta pankilta netissä. Lue lisää

14-5-2019
Suomalaiset ovat aiempaa kiinnostuneempia sähkö-, kaasu- ja hybridiautoista. Lue lisää

13-5-2019
Aktian mukaan asuntolainoissa ei ole odotettavissa koronnostoa tänä ja ensi vuonna. Lue lisää

29-4-2019
Suomalaisten suhde omaan asuntoon riippuu paljon iästä ja asunnon ostoajankohdasta. Lue lisää tästä

24-4-2019
Esitäytetystä veroilmoituksesta kannattaa tarkistaa muutakin kuin veronpalautukset tai mätkyt. Vähennyksiä on osattava itse pyytää. Lue lisää miten

15-4-2019
Verovähennyksiä ei pidä unohtaa. Lue lisää suomalaisten suosituimmista itse tekemistä verovähennyksistä tästä.

12-4-2019
Suomen Pankki varoittaa tonttirahastojen omistamista vuokratonteista, jotka voivat antaa väärän kuvan asumiskustannuksista. Lue lisää

27-3-2019
Lapsen syntymä vaikuttaa perheen talouteen – joka neljäs asuntovelallinen otti lyhennysvapaata lapsen syntymän takia. Lue lisää

26-3-2019
Vuokra-asumisen suosio kasvaa, mutta silti enemmistö nuorista aikuisista asuisi tulevaisuudessa mieluiten omistuskodissa. Lue lisää

25-3-2019
Lapsiperheillä on suurimmat asuntovelat. Lainoja myös maksetaan entistä pidempään takaisin. Lue lisää

19-3-2019
Ensiasunnon ostajan kannattaa noudattaa osin samoja kriteereitä kuin asuntosijoittajankin. Lue lisää

13-3-2019
Omistusasunnoissa asuvat tienaavat tuplasti sen minkä vuokralla asuvat asumiskustannusten vähennyksen jälkeen. Lue lisää tästä

12-3-2019
Rantamökkien hinnat jatkoivat laskuaan, mutta kauppojen määrä nousi. Lue lisää rantamökkien hinnoista tästä

26-2-2019
Sadat tuhannet suomalaiset maksavat liikaa autovakuutuksista. Joko sinä olet kilpailuttanut autovakuutuksesi?

21-2-2019
Autolainojen vertailu kannattaa: lainojen kustannuksissa suuria eroja. Lue lisää tästä

14-2-2019
Pankit kilpailevat taas asuntolainoilla. Lue asiantuntijan vinkit asuntolainan hakemiseen ja kilpailuta itsellesi edullisempi laina tästä

12-2-2019
Talouskasvu ja lämmin kesä piristivät venealaa. Lue lisää tästä

8-2-2019
Miten säästää pienistäkin tuloista? Lue tästä

2-2-2019
Suomalaiset lyhensivät asuntolainojaan ennätysmäärän viime vuonna. Lue lisää

1-2-2019
Moottoripyörien myynti on kääntynyt kasvuun. Sähkökäyttöiset moottoripyörät tekevät tuloaan markkinoille. Lue lisää

30-1-2019
Ikäryhmien välillä on eroja asuntolainojen määrässä erityisesti Uudellamaalla. Lue lisää tästä

25-1-2019
Matala asuntolainojen korkotaso jatkunee vielä pitkään. Asuntovelallisen on silti hyvä tiedostaa, että laina ei ole aina näin halpaa. Lue lisää

23-1-2019
Kuluttajan sähkölaskussa nousupaineita –sähkön kilpailuttaminen kannattaa. Lue lisää tästä

22-1-2019
Asuntoja ostettiin ennakoitua vähemmän vuonna 2018. Kasvukeskuksien suosio näkyy asuntomarkkinoilla. Lue lisää tästä

16-1-2019
Suomalaiset suunnittelevat matkustavansa tänä vuonna kotimaassa ja Euroopan lähikohteissa. Lue lisää tästä

10-1-2019
Asuntojen hintojen nousu keskittyy vain suurimpiin kaupunkeihin, ennustaa Pellervon tutkimuskeskus. Lue lisää tästä

9-1-2019
Kiinteistönvälittäjien asuntomarkkinaennusteessa arvellaan asuntokaupan käyvän normaalisti vuonna 2019, mutta alueiden sisäisten
erojen odotetaan kasvavan. Lue lisää

8-1-2019
Asuntolainojen takaisinmaksuajat ovat pidentyneet. Lue lisää tästä

4-1-2019
Muuttovalmiit talopaketit ovat perinteisä talopaketteja suositumpia. Lue lisää omakotitaloasumisen trendeistä tästä

31-12-2018
Kuinka kauan asunnon myynti kestää Suomessa? Lue tästä

21-12-2018
Etua.fi-lainapalvelu toivottaa kaikille rauhallista joulua! Lainahakemuksia voi jättää sivustollamme normaalisti ja asiakaspalvelu palvelee jälleen torstaina 27.12.2018.

20-12-2018
Suomalaiseen jouluun kuuluu kiitettävä määrä erilaisia perinteitä. Mutta millaisia tilastoja suomalaisten joulutavat pitävät sisällään? Lue tästä

18-12-2018
Suomalaiset pitävät itseään järkevinä joulukuluttajina, jotka hankkivat lahjansa harkiten ja hintatietoisesti. Lue lisää suomalaisten joulukulutuksesta tästä

14-12-2018
Mitä kannattaa huomioida asunto-osaketta ostaessa? Lue tästä

13-12-2018
Asuntojen hinnoissa on ensi vuonna neuvotteluvaraa. Asiantuntijoiden neuvo asuntokaupoille onkin yksinkertainen. Lue lisää tästä

10-12-2018
Tänä vuonna suomalaiset aikovat käyttää jouluun keskimäärin 580 euroa. Lue lisää tästä

5-12-2018
Asuntolainojen kilpailuttaminen kannattaa, vertailussa kuuden eri pankin asuntolainamarginaalit.

23-11-2018
Korkosuojaus suojaa asuntovelallista korkojen nousulta, mutta kannattaako suojaus hankkia? Lue tästä

20-11-2018
Kuluttaja voi tehdä hyviäkin löytöjä Black Fridayn aikana, mutta alehuumassa on hyvä pitää pää kylmänä. Lue lisää tästä

16-11-2018
Asuntolainojen korkojen ennustetaan nousevan ensi vuoden aikana. Lue tästä, miten varautua asuntolainan lyhennyserän kasvuun. 

15-11-2018
Asuntolainan korko nyt. Lue millaisia korkoja asuntolainasta tällä hetkellä maksetaan täältä.

8-11-2018
Milloin viimeeksi olet vertaillut autovakuutuksen hintoja? Voit säästää jopa satoja euroja kilpailuttamalla autovakuutuksesi. 

2-11-2018
Ensiasunnot ovat entistä suurempia ja kalliimpia eivätkä nuoret mielellään osta remontoitavia kohteita.

1-11-2018
Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja pääkaupunkiseudulla.

31-10-2018
Nordea ennustaa, että asuntolainojen korot nousevat jo keväällä 2019.

26-10-2018
Houkuttaako oman asunnon osto, mutta et tiedä miten säästää asuntolainan omarahoitusosuus? Lue tästä vinkit omarahoitusosuuden säästämiseen.

23-10-2018
Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja Tampereella.

23-10-2018
Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja Turussa.

19-10-2018
Yhä useampi rakennus rakennetaan tonttirahaston omistamalle tontille. Asuntokauppoja tehdessä onkin hyvä huomioida mahdollinen tonttivelka.

12-10-2018
Verokortti uudistuu – sama verokortti käy kaikille palkkatuloille, sivutulon verokortti poistuu. Lue lisää verokortin uudistuksesta

28-09-2018
Asuntojen kysynnän arvioidaan pysyvän melko vilkkaana, mutta alueelliset erot ovat suuria. Lue lisää asuntokaupan alueellista eroista tästä

21-09-2018
Paperiset osakekirjat katoavat taloyhtiöistä. Uudistuksen myötä asuntokauppa helpottuu.

17-09-2018
Etua.fi-lainapalvelu selvitti, mitkä ammattiryhmät hakevat eniten kulutusluottoja palvelun kautta.

14-09-2018
Kiinteistöjen korjauskustannukset, korkojen nousu ja sähkölasku nostavat kotitalouksien asumismenoja, kertoo Asumismenot 2018 -selvitys.

31-08-2018
Tunnetko kuluttajansuojan periaatteet? Tutustu kuluttajien oikeuksiin tästä

29-08-2018
Perusteet talouden hallintaan opitaan kotoa, mutta miten opettaa lapselle rahan käyttöä? Lue tästä

15-08-2018
Etua selvitti asiakkaidensa lainankilpailutuskokemuksia Etua.fi -palvelusta. Etua.fi -lainapalvelun avulla lainanhaku on nopeaa, helppoa ja selkeää.

03-08-2018
Onko taloutesi tiukilla kesäloman jälkeen? Laita budjettisi kuntoon näillä vinkeillä.

27-07-2018
Älä päästä hellettä sisälle. Näillä nikseillä säästät sähköä ja rahaa kesällä.

20-07-2018
Tutkimus: jopa viidennes suomalaisista käyttää yli puolet nettotuloistaan asumiseen. Lue asumisen tutkimuksesta lisää tästä

13-07-2018
Mökkeily on edelleen suosittu tapa viettää kesälomaa ja moni perhe haaveilee tänäkin kesänä omasta kesämökistä. Lue lisää kesämökin ostamisesta tästä

06-07-2018
Matkaehtojen säännöt muuttuivat heinäkuun alussa, kun uusi matkapakettilaki astui voimaan. Uusi laki parantaa matkustajan oikeuksia virhetilanteissa. Lue lisää tästä

28-06-2018
Alueelliset erot Suomessa pienentyneet, varallisuuserot hieman kasvaneet. Asunto on yhä suomalaisten suurin sijoitus. Lue lisää

19-06-2018
Suomalaisten kesälomabudjetti on 1300 euroa ja kesämökkien suosio ei hiivu nuortenkaan keskuudessa. Lue lisää suomalaisten kesälomasuunnitelmista tästä

30-05-2018
Mitä lahjaksi vastavalmistuneelle? Monet suosivat rahaa tai lahjakortteja. Lue lisää lahjavinkkejä tästä

23-05-2018
Nyt on hyvä aika tarkastaa kodin ja loma-asunnon kunto. Ennalta ehkäisevillä tarkastustoimilla voit säästää rahaa ja ylläpitää kiinteistön tai huoneiston arvoa.

17-05-2018
Yhä useampi asuu kerrostaloissa – yksin asuvien määrän kasvu yhtenä syynä. Lue lisää

11-05-2018
Suomalaisten asumiseen liittyvät haaveet ovat yllättävän maltillisia -toiveena lisää komeroita ja koti kaupungissa. Lue lisää tästä

03-05-2018
Nyt kannattaa neuvotella asuntolainasopimuksensa uusiksi, kun pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista. Lue lisää tästä

03-05-2018
Muista asuntolainan ja sijoitusasunnon lainojen verovähennys. Lue mitä kannattaa huomioida

02-05-2018
Esitäytetyn veroilmoituksen palautuspäivä lähestyy – tarkista veroilmoituksen tiedot

25-04-2018
Etua selvitti, millainen on suomalainen kulutusluoton hakija. Lue lisää tästä

25-04-2018
Etua on mukana Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa. Kampanjan myötä haluamme muistuttaa kotimaisen
työn merkityksestä palvelumme taustalla. Lue lisää

20-04-2018
Asuntokaupan volyymi hidastui maaliskuussa, suurissa kaupungeissa hinnat nousevat edelleen. Lue lisää

20-04-2018
Yhdistelylainan avulla voit säästää lainanhoitokustannuksia. Lue miten

12-04-2018
Nuorten kiinnostus ensiasunnon ostamiseen on kasvanut. Asiasta lisää tässä

26-03-2018
Asuntolainaneuvotteluissa pankit tarjoavat monia asuntolainan oheistuotteita. Tutustu rauhassa näihin tuotteisiin ennen ostoa. Lue lisää tästä

21-03-2018
Asuntolainojen ehtoja kiristetään – asunnon ostajalla oltava enemmän rahaa. Lisätietoja täältä

15-03-2018
Luottokorttien kuluissa on eroja, joten kustannusten vertailu on järkevää. Lue luottokorttien kuluista täältä

09-03-2018
Alma Media osakkaaksi Etua Lainanvertailupalveluun. Lue tiedote täältä.

07-03-2018
Oman talouden suunnittelu kannattaa -Turvaa taloutesi näillä vinkeillä.

20-02-2018
Asuntolainatarjousten vertailussa kannattaa huomioida ainakin nämä seikat. Lue lisää täältä.

30-01-2018
Tilastokeskus julkaisi tilaston asuntojen hintakehityksestä loppuvuoden 2017 aikana. Lue lisää täältä.

25-01-2018
Tilastokeskus on julkaissut selvityksen suomalaisten kotitalouksien velkaantumisesta. Asuntolainojen kokonaismäärä on kasvussa, mutta lainoista maksettiin edellistä vuotta vähemmän korkoja. Lue lisää täältä.

17-01-2018
Suomalaiset viihtyvät paitsi kaupunki- myös rantalomilla. Joka toinen suomalainen aikoo matkustaa ulkomaille tänä vuonna. Lue lisää täältä.

16-01-2018
Asuntolainaneuvottelut onnistuvat näppärästi verkossa. Kyseistä palvelua tarjoaa Suomessa toistaiseksi neljä pankkia. Suomessa on käyty asuntolainaneuvotteluja verkossa vuodesta 2013 lähtien. Lue lisää täältä.

12-01-2018
Asuntolainakilpailu on kiristynyt. Markkinajohtajia ovat OP Ryhmä ja Nordea, mutta muidenkin pankkien kilpailu on kovaa. Lue tarkemmin pankkien tilanteesta asuntolainojen suhteen täältä.

08-01-2018
Asuntolainojen maksuajat ovat pidentymässä. Nordea tarjoaa jatkossa jopa 35 vuoden takaisinmaksuaikaa asuntolainalle. Aiemmin S-Pankki on kertonut tarjoavansa pisimmillään 45 vuoden maksuaikaa. Lue tarkemmin asuntolainojen maksuaikojen muutoksista täältä.

13-12-2017
Joulu lähestyy, ja joulurahan tarve voi yllättää. Suomen Rahatieto on toteuttanut tutkimuksen, joka osoittaa, että edullisimman joulurahan saa asuntolainasta. Lue lisää, miten voit saada jopa 1 000 € jouluostoksia varten!

20-11-2017
Alhaisten asuntolainakorkojen aika näyttää jatkuvan edelleen. Esimerkiksi 12 kk euribor on ollut negatiivinen helmikuusta 2016 lähtien ja 3 kk euribor alitti nollatason jo huhtikuussa 2015. Kannattaa kuitenkin muistaa, että alhaisten korkojen aika päättyy jossain vaiheessa. Pankit ovatkin kehittäneet omia tuotteita koron nousun varalle. Kokosimme artikkeliin tietoa asuntolainan korkosuojauksesta.

09-11-2017
Marraskuu toi jälleen hyviä uutisia uutta asuntolainaa harkitseville. Asuntolainojen keskikorko oli marraskuussa 0,95 %. Pankkien välinen kilpailu uusista laina-asiakkaista voi tuoda sinulle tuhansien eurojen säästöt. Tutustu asuntolainavertailuun.

24-10-2017
Ensiasunnon ostajan kannattaa tutustua ja vertailla eri pankkien tarjoamia asuntolainoja. Lue, miten ensiasunnon ostoa harkinnut Emma löysi sopivan asuntolainan unelma-asuntonsa rahoittamiseen.

06-10-2017
Asuntolainojen marginaalit laskivat entisestään – myös vanhaa lainaa kannattaa kilpailuttaa. Näin uutisoi Taloussanomat tänään. Tutustu tarkemmin eri pankkien tarjoamiin lainamarginaaleihin ja asuntolainan todellisen vuosikoron muutoksiin sivuillamme.

14-09-2017
Asuntolainan kilpailutus kannattaa, vaikka et olisikaan vaihtamassa pankkia. Muiden pankkien lainatarjoukset auttavat sinua saamaan edullisemman lainatarjouksen nykyisestä pankistasi. Lue Sirpan ja Markun kokemukset Etuan asuntolainapalvelusta.

28-08-2017
Tilastokeskuksen tänään julkaiseman tilaston mukaan osakeasuntojen hinnat nousivat heinäkuussa. Lue lisää asuntojen hintakehityksestä.

15-08-2017
Yrityksen toiminnan kehittäminen ja laajentaminen vaatii yleensä pääomia. Mikäli yrityksen omat varat eivät riitä, kannattaa harkita ulkopuolisen rahoituksen käyttämistä. Lue lisää, yrityslainasta millaisille yrityksille lainaa myönnetään.

03-08-2017
Tilastokeskuksen tänään julkaiseman raportin mukaan vuokrien nousu oli huhti-kesäkuussa 2,5 % vuositasolla. Lue lisää vuokramarkkinoiden kehityksestä ja vertaile asuntolainan kustannuksia nykyisiin vuokriin.

31-07-2017
Suomen Pankin tänään julkaiseman tilaston mukaan kotitaloudet nostivat uusia asuntolainoja kesäkuussa 1,8 mrd euron edestä. Uusien asuntolainojen korot jatkoivat edelleen laskua. Katso, miten asuntolainojen korot ovat viime vuosina laskeneet, ja kilpailuta nykyinen asuntolainasi edullisemmaksi kätevästi netissä.

27-06-2017
Finanssivalvonta on tänään julkaissut tiedotteen lainakattoon liittyen. Asuntolainojen lainakattoon ei tullut muutoksia.

26-06-2017
Vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa nyt. Taloussanomat listaa seitsemän vinkkiä asuntolainan kilpailutukseen.

15-06-2017
Pankkipalveluiden kilpailutus kannattaa tehdä muutaman vuoden välein. Eri pankkien hintoja vertaillessa saatat huomata, että nykyinen pankkisi ei olekaan enää sinulle paras vaihtoehto. Pankin vaihto saattaa kuitenkin tuntua hankalalta ja monimutkaiselta, vaikka todellisuudessa pankin vaihtaminen käy vaivattomasti. Lue vinkit asuntolainan kilpailutukseen ja pankin vaihtoon täältä.

14-06-2017
Asuntolaina mietityttää varsinkin ensimmäistä yhteistä asuntoa ostavia pariskuntia. Yksi yhteinen asuntolaina vai molemmille omat asuntolainat? Kokosimme tärkeimmät asiat asuntolainoista artikkeliin.

06-06-2017
Asuntolainan kilpailutus tuo helposti jopa tuhannen euron säästön vuodessa. Pankkien kilpailu uusista laina-asiakkaista on kiihtynyt, ja tämä näkyy myös lainamarginaalien laskuna. Tamperelainen pariskunta Milla ja Pekka päättivät kilpailuttaa kolme vuotta sitten otetun asuntolainan. Lue koko artikkeli asuntolainan kilpailutuksesta.

31-05-2017
Lainojen yhdistely tuo helposti useiden satojen eurojen säästöt kuukaudessa, ja vain yhden lainan lyhentäminen helpottaa myös oman talouden hallintaa. Vantaalainen Maija yhdisti kaikki pienet lainat kerralla ja säästää 330 € joka kuukausi. Lue koko artikkeli lainojen yhdistämisestä.

24-05-2017
Pienet kulutusluotot näyttävät usein edullisilta, mutta niitä tulee helposti otettua useampia. Tällöin lyhennysten kokonaissumma saattaa kohota jopa tuhanteen euroon kuukaudessa. Lue lisää asiakkaamme kokemuksista lainojen yhdistämisestä.

22-05-2017
Asuntolainojen kysyntä on lisääntynyt vilkkaasti sujuvan asuntokaupan myötä. Pankit kilpailevat jälleen lainamarginaalilla erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa marginaalit ovat pudonneet jo alle puolen prosentin. Lue lisää aiheesta ja hyödynnä marginaalien lasku. Asuntolainan kilpailutus onnistuu helposti netissä.

17-05-2017

Voiko työtön tai opiskelija saada lainaa? Lue, miten lainan hakemiseen kannattaa valmistautua.

10-05-2017

Lainaa hakiessa sinulle saattaa tulla eteen kysymys rinnakkaishakijasta. Me kerromme, mitä rinnakkaishakijalla tarkoitetaan ja mitä seikkoja kannattaa huomioda rinnakkaishakijaa harkitessa.

26-04-2017

Joskus elämässä tulee eteen tilanteita, jolloin lainalyhennyksiin on tarvetta tehdä muutoksia. Me kerromme, mitä asioita kannattaa huomioida uutta maksusuunnitelmaa tehdessä.

21-04-2017

Tällainen on keskimääräinen asuntolaina – onko sinulla enemmän vai vähemmän? Kahden viime vuoden aikana Suomessa nostettujen uusien asuntolainojen suuuruus oli keskimäärin noin 154 000 euroa. Tämä ilmenee FK:n vuosittaisesta Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat -tutkimuksesta, joka julkaistaan lähiaikoina. Lue aiheesta tarkemminTaloussanomista.

19-04-2017

Joskus lainantarve tulee yllätäen eikä rahaa ole säästössä riittävästi. Lainanvertailupalvelun avulla saat nopeasti sinulle räätälöityjä lainatarjouksia ilman sitoumuksia. Lue tarkemmin täältä.

11-04-2017

Yrityslainapalvelumme on uudistunut. Nyt lainaa on mahdollista saada jopa 100 000 €, ja nopean lainaprosessin ansiosta rahat ovat yrityksen käytettävissä jo seuraavana päivänä. Yritysluotto on tarkoitettu kaikille yrityksille yritysmuodosta ja koosta riippumatta. Tutustu tarkemmin yritysluottoihin tästä.

05-04-2017

Voinko saada lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta?
Tähän ja moniin muihin luottotietoihin liittyviin kysymyksiin löydät vastaukset tästä.

23-03-2017

Kannattaako asua vuokralla vai omistusasunnossa?
Listasimme tärkeimmät erot, lue koko artikkeli tästä.

16-03-2017

Kannattaako lainaa nostaa pankista vai avata lainalimiitti?
Lue lisää tästä.

03-03-2017

Kannattaako lainaa nostaa omasta pankista vai kilpailuttaa myös muita yrityksiä?
Lue lisää tästä.

01-03-2017

Lainapalvelumme on saanut jälleen uuden kumppanin. Komplett Bank on norjalainen pankki, joka tarjoaa kulutusluotto- ja jälleenrahoituspalveluita ilman vakuuksia ja edullisin ehdoin. Komplett Bank on perustettu vuonna 2014 Norjan finanssivalvonnan toimiluvalla ja on Norjan pankkien talletussuojarahaston jäsen. Etuan palvelussa tavoitat nyt Suomen kattavimman kumppaniverkoston, yhteensä 20 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Jatka täyttämään kulutusluottohakemusta tästä linkistä.

02-02-2017

Kannattaako isompi hankinta rahoittaa luottokortilla vai kulutusluotolla? Vertailimme näitä kahta maksutapaa.

23-01-2017

Oletko etsimässä itsellesi uutta kotia ja mietitkö, millainen laina olisi paras? Kokosimme tärkeimmät asiat asuntolainojen vertailuun.

16-01-2017

Sopivan asuntolainan löytäminen voi tuntua hankalalta. Listasimme tärkeimmät asiat asuntolainan valintaan.

09-01-2017

Lainoja on monenlaisia ja niiden vertailu voi tuntua vaikealta. Lue täältä vinkkejä kulutusluoton valintaan.

28-12-2016

Oletko miettinyt, miten lainojen vertailu ja kilpailutus onnistuisi vaivattomasti? Lue täältä lainojen vertailupalveluista.

22-12-2016

Lainojen yhdistäminen ja yhdistelylainat herättävät paljon kysymyksiä. Kokosimme tärkeimmät huomioitavat asiat yhdelle sivulle. Lainojen yhdistely.

14-12-2016

Lainapalvelumme on saanut jälleen uuden kumppanin. Lainasto on suomalainen rahoitusyhtiö, joka on aloittanut toimintansa jo vuonna 2011. Etuan palvelussa tavoitat nyt Suomen kattavimman kumppaniverkoston, yhteensä 18 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Jatka täyttämään kulutusluottohakemusta tästä linkistä.

30-11-2016

Moni harkitsee lyhennysvapaiden kuukausien ottamista asuntolainaa hakiessaan. Kannattaako se? Vastaus riippuu siitä, miten lyhennysvapaasta jäävän rahan käyttää. Kuluttajan kannattaa selvittää lainojensa kustannusrakenne, sillä korkeakorkoiset lainat on pääsääntöisesti järkevää maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Jos kuluttajalla on useampi laina maksettavana kerrallaan, voi lainojen priorisoinnilla säästää huomattavan summan rahaa. Tällöin lyhennysvapaa voi olla keino oman talouden tasapainottamiseen. Tutustu koko uutiseen tästä.

Siirry kilpailuttamaan oma nykyinen asuntolainasi tai hakemaan uutta lainaa asuntolainahakemuksellemme.

14-11-2016

Uuden asuntolainan kuukausimaksu on tullut reippaasti alaspäin tällä vuosikymmenellä, kertoo Taloussanomien Suomen Rahatiedolla teettämä vertailu. Eroa 2010-luvun halvimman ja kalleimman kuukausimaksun välillä on siis 81,30 euroa. Asuntovelallisen talouteen ero on todellisuudessa kuitenkin pienempi, kun huomioi verotuksen alijäämähyvityksen alentumisen. Tutustu koko vertailuun tästä.

Mikäli asuntolainaasi ei ole kilpailutettu muutamiin vuosiin, kannattaa tehdä se nyt asuntolainahakemuksellamme..

11-11-2016

”Kyteekö taloyhtiössäsi velkapommi?” kysyy Taloussanomien artikkeli. Näin loppuvuodesta monessa taloyhtiössä mietitään ensi vuoden korjaushankkeita ja niiden rahoitusta. Osakkaiden kannattaa aina laskea, mikä on itselle parhaiten sopiva tapa rahoittaa esimerkiksi putkiremontin kuluja. Lainan kilpailutus kannattaa tehdä, oli kyseessä sitten taloyhtiön ottama korjauslaina tai osakkaan asuntolaina. Lue koko artikkeli tästä.

Asuntolainan kilpailuttaa kätevästi tästä.

13-10-2016

Tilastokeskuksen julkaiseman raportin mukaan ensiasunnon ostajien määrä on kasvussa. Vuonna 2015 ensiasunnon ostajia oli yhteensä 20 500 henkilöä, kasvua edellisestä vuodesta oli noin 400 henkilöä. Ensiasunnon ostajat ovat keskimääärin 28,3 vuotta. Eniten ensiasunnon ostajia asui suurimmissa kaupungeissa. Vuonna 2015 ensiasunnon ostajia oli pääkaupunkiseudulla 7 200, mikä on noin 600 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna. Muualla maassa ensiasunnon ostajien määrä väheni.  

Ensiasunnon ostoa harkitsevan kannattaa tutustua asuntolainapalveluumme ja kilpailuttaa asuntolaina tästä.

11-10-2016

Palveluumme on liittynyt nyt jo 18. yhteistyökumppani! Credigo on tarjonnut erilaisia rahoitustuotteita luottamuksellisesti jo vuodesta 2006, ja heillä on yli 150 000 tyytyväistä asiakasta Pohjoismaissa. Kilpailuttamalla kulutusluotot kauttamme tavoitat nyt entistä suuremman verkoston rahoitusyhtiöitä. Jatka täyttämään lainahakemus tästä.

26-09-2016

Lainapalvelumme on saanut jälleen uuden kumppanin. Resurs Bank on pohjoismaalainen rahoitusyhtiö, joka on aloittanut toimintansa Suomessa jo vuonna 2002. Etuan palvelussa tavoitat nyt Suomen kattavimman kumppaniverkoston, yhteensä 17 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Jatka täyttämään kulutusluottohakemusta tästä linkistä.

08-09-2016

Asuntolainan kustannukset alenivat edelleen syyskuussa. Taloussanomien Suomen Rahatiedolla teettämän kuukausittaisen lainavertailun mukaan pankit tarjosivat syyskuun alussa lainaa keskimäärin 1,12 prosentin marginaalilla, joka on 0,02 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin viime kuussa. Tutustu koko artikkeliin tästä.

Siirry kilpailuttamaan oma nykyinen asuntolainasi tai hakemaan uutta lainaa asuntolainahakemuksellemme.

30-08-2016

VertaaEnsin.fi on teettänyt kyselytutkimuksen ihmisten suhtautumisesta vakuudettomiin kulutusluottoihin ja niiden tarjoajiin. Tutkimuksessa mainittiin useita Etua Oy:n yhteistyökumppaneita kuten Santander, Euroloan, BigBank ja Nordax. ”Kulutusluottoja netissä tarjoavien yritysten kirjo on laaja. Kuluttajien on ehkä hankalaa muodostaa kuvaa niiden luotettavuudesta”, päättelee VertaaEnsin.fi:n perustaja Lauri Timgren. Tutkimuksesta voidaan kuitenkin päätellä, että suuri osa asiakkaista olisi valmis luopumaan oman pankin tarjonnasta, jos vastaava kulutusluotto löytyy jostain edullisemmin. Tutustu Kauppalehden artikkeliin tästä.

Laajaa tarjontaa on helppo arvioida kilpailuttamalla kulutusluotot palvelumme kautta. Täyttämällä lainahakemus sivustoillamme kilpailutamme lainat puolestasi jopa 16 pankin ja rahoitusyhtiön tarjoomista. Siirry täyttämään lainahakemus tästä linkistä.

25-08-2016

Tiesitkö, että lainapalvelumme kautta voi hakea myös yritysluottoa? Yritysluottoa voivat hakea kaikenkokoiset yritykset. Myös erilaiset yritysmuodot toiminimestä osakeyhtiöön sopivat yrityslaina-asiakkaiksi. Lainahakemuksen voi jättää kätevästi netissä, ja lainapäätöksen saa yleensä jo samana päivänä. Yrityslainaa voi hakea aina 50 000 € asti, ja takaisinmaksuaika on kuukaudesta aina kahteen vuoteen asti. Lue lisää yritysluotoista tästä linkistä.

05-08-2016

Toteutimme heinäkuussa asiakaskyselyn uusille asiakkaillemme. Kysely on päättynyt ja kyselyyn liittynyt arvonta on suoritettu. 50 euron lahjakortin voitti Riitta K. Onnea voittajalle!

Kyselyn tulokset osoittavat, että asiakkaamme ovat erityisen tyytyväisiä palvelumme luotettavuuteen ja nopeuteen. Yksi asiakkaistamme kommentoi palveluamme seuraavasti: ”En keksi parannettavaa, toimii hyvin ja nopeasti. Kiitos.”

Kiitämme vielä kaikkia kyselyyn vastanneita!

27-07-2016

Lainapalvelumme on saanut jälleen uuden kumppanin. Surimo Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, jonka tavoitteena on mahdollistaa pitkäaikaiset, kohtuuhintaiset luotot asiakkaille. Etuan palvelussa tavoitat nyt Suomen kattavimman kumppaniverkoston, yhteensä 16 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Jatka täyttämään kulutusluottohakemusta tästä linkistä.

25-07-2016

Kauttamme voi nyt kilpailuttaa kulutusluotot jopa 50 000 euroon asti. Yli 40 000 euron hakemuksille vaaditaan rinnakkaishakija, ja pienemmilläkin lainasummilla rinnakkaishakijan olemassaolo lisää mahdollisuuksia saada sopivia lainatarjouksia.

Hae lainaa ja kilpailuta kulutusluotot tästä.

11-07-2016

Kilpailu asuntolainamarginaaleilla on hyytynyt kesän aikana. Taloussanomien Suomen Rahatiedon teettämän jatkuvan seurannan perusteella marginaalit olivat heinäkuun alussa samat kuin touko- ja kesäkuun alussa voimaan astuneesta lainakatosta huolimatta.

Marginaalit ovat laskeneet hiljalleen jo yli vuoden ajan. Nyt uuden asuntolainan marginaali on keskimäärin 1,16 prosenttia, kun viime vuoden kesäkuussa se oli 1,29 prosenttia. ”Pankit todennäköisesti tarkkailevat kesäkauden, miten lainakatto vaikuttaa asiakkaiden käyttäytymiseen”, arvioi Suomen Rahatiedon toimitusjohtaja Seppo Rekonen.

Tutustu Taloussanomien koko artikkeliin tästä.

06-6-2016

Pankeissa ja asuntomarkkinoilla tunteita kuumentanut lainakatto astuu voimaan heinäkuun alussa. Jos on tekemässä asuntokauppoja, kannattaa rientää pankkiin – tai kilpailuttaa lainat palvelussamme. Taloussanomat kokosi artikkeliinsa viiden kohdan muistilistan siitä, mikä muuttuu lainakaton myötä.

Lainakatto tarkoittaa, että asuntolainaa saa enimmillään 90 prosenttia suhteessa lainan vakuuksien arvosta. Ensiasunnon ostajalla lainakatto on 95 prosenttia vakuuksien arvosta, pois lukien ASP-lainat. Lisäksi henkilötakaukset poistuvat kokonaan käytöstä. Jatkossa vakuudeksi tarvitaan pääsääntöisesti reaaliomaisuutta. Myös ostettavien takuuksien käyttöä rajoitetaan laajalti.

Lainakatolla ei ole kovin suuria vaikutuksia lainamarkkinoihin, sillä lainansaanti on finanssikriisien seurauksena kiristynyt ja pankit pääsääntöisesti käyttävät jo lainakattoa. Muutos kuitenkin yhtenäistää käytäntöjä pankkien välillä. Syynä lainakatolle on kuluttajien ylivelkaantumisen ja markkinoiden ylikuumenemisen hillitseminen.

Tutustu Taloussanomien koko artikkeliin tästä.

09-5-2016

Lainapalvelumme on saanut jälleen uuden kumppanin. Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Etuan palvelussa tavoitat nyt Suomen kattavimman kumppaniverkoston, yhteensä 15 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Jatka täyttämään kulutusluottohakemusta tästä linkistä.

22-4-2016

Pankkia vaihtamalla voi säästää huomattavia summia – tai aiheuttaa negatiivisia yllätyksiä.

Toimitusjohtajamme Antti Aarvala kertoo Yle Svenskan artikkelissa pankkien kilpailuttamisesta yleisesti. Etua on yrityksenä erikoistunut yksityishenkilöiden lainojen kilpailuttamiseen.

Pankin valinnalla voi säästää suuriakin summia. ”Koska hinnoittelu vaihtelee jatkuvasti myös pankkien sisällä, on epävarmaa, onko edullisin sopimus sitä myös tulevaisuudessa”, sanoo Aarvala.

Useimmiten kilpailutus tehdään kokonaiskuvan mukaan, johon sisällytetään kaikki pankin tarjoamat palvelut ja aiheutuvat kulut. Marginaalikorkoja on yksinkertaista vertailla, mutta mitä enemmän asiakkaan sopimus sisältää tekijöitä, sitä hankalampaa vertailu on.

”Tutustu ehtoihin perusteellisesti, ennen kuin teet päätöksen pankin vaihdoksesta”, kehottaa Aarvala.

Voi olla mahdollista säästää huomattavasti vaihtamalla pankkia, erityisesti jos kyseessä on suurempi laina, esimerkiksi asuntolaina. Jos laina on sidottu kiinteään korkoon, lainaehdot voivat kuitenkin antaa pankille oikeuden veloittaa muutoksesta. Lisäkustannus saattaa olla yli 1 000 euroa, ehdoista riippuen. Asiakkaan tulee siis selvittää tarkkaan, kannattaako vaihtoa ylipäätään harkita.

Kustannusten kokonaiskuva voi olla erittäin hankala määrittää, erityisesti jos ei ole perehtynyt rahoitusmarkkinoiden toimintaan sen syvemmin. ”Osa kuluista ilmoitetaan prosentteina, osa euroina. Osa maksuista on kuukausittaisia, osa vuosittaisia. Kun tällaiset piilokulut lasketaan yhteen, voi muodostunut summa olla erittäinkin suuri. Kilpailutuksella ylimääräiset kulut voidaan pyrkiä välttämään”, selittää Aarvala.

Pankit ovat velvollisia selittämään selkeästi kaikki ehdot ja kulut. Asiakkaan ei tulisi epäröidä kysyä lisätietoja pankilta, ennen kuin kokonaiskuva on ymmärretty täysin.

Voit tutustua koko artikkeliin tästä.

8-4-2016

Olemme päivittäneet kulutusluoton hakemuslomakkeen. Lomake on nyt entistä selkeämpi ja helppokäyttöisempi.

Samalla lomakkeelle on lisätty kysymys siitä, onko lainanhakija tai hänen lähipiiriinsä kuuluva henkilö toisessa valtiossa merkittävässä julkisessa tehtävässä. Kyseinen kysymys liittyy pankeille asetettuihin vaatimuksiin rahanpesun estämiseksi. Nykyinen rahanpesulaki edellyttää, että pankki varmistaa, onko asiakas laissa tarkoitettu poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö ulkomailla tai tällaisen henkilön perheenjäsen tai yhtiökumppani. Poliittisesti vaikutusvaltaisella henkilöllä tarkoitetaan henkilöä, jolla on korkean asemansa vuoksi lisääntynyt mahdollisuus sekaantua esimerkiksi lahjontaan tai korruptioon.

Otamme mielellämme vastaan palautetta hakemuslomakkeen toiminnasta. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tällä lomakkeella.

24-3-2016

Asiakaspalvelumme on suljettuna 25.-28.3. Lainahakemuksen voit kuitenkin jättää totuttuun tapaan nettisivuillamme sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Vastaamme mahdollisiin tiedusteluihin tiistaina 29.3.

Hyvää pääsiäistä!

11-2-2016

Asuntolainojen yleisin viitekorko 12 kuukauden euribor painui viime viikolla negatiiviseksi ensimmäisen kerran euriborkorkojen historiassa. ”Asuntovelallisten on syytä kilpailuttaa asuntolainansa hinta ja muut ehdot erityisesti, jos asuntolaina on sidottu pankin prime–korkoon. Lähes jokaisen pankin prime–korko on totaalisesti väärällä tasolla yleiseen korkotasoon nähden”, Hypon toimitusjohtaja Ari Pauna sanoo (5.2.2016 uusisuomi.fi). Asuntolainan kilpailutus käy helposti Etua.fi-lainapalvelun avulla. Kilpailuta asuntolainasi täyttämällä lainahakemus.

10-2-2016

Asuntolainan nosto on aina iso päätös. Olemmekin koonneet asuntolainatarjousten vertailua helpottamaan Asuntolainan hakijan muistilistan. Muistilistalle on koottu keskeistä tietoa esimerkiksi lainan lyhennystavoista ja korkotyypeistä.

Tutustu muistilistaan tästä.

20-1-2016

Lainapalvelumme on saanut jälleen uuden kumppanin. My Lender Oy on uusi suomalainen rahoitusyhtiö, jonka ovat perustaneet kokeneet rahoitusalan toimijat. Etuan palvelussa tavoitat nyt Suomen kattavimman kumppaniverkoston, yhteensä 13 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Jatka täyttämään kulutusluottohakemusta tästä linkistä.

30-11-2015

Oman asuntolainan korko kannattaa tarkistaa ja kilpailuttaa myös laina-aikana. Pienetkin muutokset lainamarginaalissa voivat tuoda satojen tai jopa tuhansien eurojen säästön vuosien aikana. Viime perjantain Taloussanomissa on artikkeli asuntolainojen koroista ja lainamarginaalien muutoksista. Lue koko artikkeli täältä.

Asuntolainan kilpailutus on helppoa. Pyydä tarjous uudesta asuntolainasta tai kilpailuta nykyinen asuntolainasi täyttämällä hakemus. Mikäli olet kilpailuttamassa nykyistä asuntolainaasi, kannattaa asuntolainan viitekorko ja lainamarginaali selvittää valmiiksi ennen uuden tarjouksen pyytämistä. Nämä tiedot löytyvät lainasopimuksesta ja usein myös verkkopankin kautta lainan tiedoista.

20-11-2015

Meille on tärkeää, että löydät laajasta lainatarjonnasta juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan. Helpottaaksemme lainatarjousten vertailua olemme luoneet avuksesi Lainanhakijan muistilistan. Sivustolla on selitetty selkosuomella keskeistä lainasanastoa ja neuvottu muissa lainan kilpailutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Tutustu muistilistaan tästä linkistä.

25-9-2015

Meidät on nyt entistä helpompi tavoittaa, sillä kokeilemme nettisivuillamme chat-palvelua. Chat on auki toistaiseksi vain päivisin. Päätämme palvelun jatkosta chatin suosion ja saamamme asiakaspalautteen perusteella.

Jos jatkossa sinulle tulee ongelmia hakemuslomakkeen täytössä tai herää muita palveluumme liittyviä kysymyksiä, voit avata chatin painamalla nettisivujemme oikeassa alalaidassa olevaa ”Kysy meiltä” -painiketta.

16-9-2015

Kulutusluottohakemuksen minimilainasumma on 2 000 €. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö pienempääkin lainaa olisi mahdollista saada palvelumme kautta. Osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa lainoja, joita asiakas voi nostaa useammassa erässä. Esimerkiksi Euroloan tarjoaa Etuan asiakkaille luottotiliä, josta nostoja voi tehdä pienemmissä erissä. Euroloan tarjoaa lainoja aina 5 000 € asti. Euroloanin ja 11 muuta kumppania tavoitat helposti yhdellä hakemuksella.

9-9-2015

Kulutusluottohakemusten käsittelyprosessi on nyt entistäkin nopeampi. Tavoitat kauttamme maan laajimman kumppaniverkoston minuuteissa. Lähetettyäsi lainahakemuksen saat välittömästi sähköpostiisi tiedon niistä rahoitusyhtiöistä, jotka ovat ottaneet lainahakemuksesi käsittelyyn.

Jatka täyttämään kulutusluottohakemusta tästä linkistä.

19-8-2015

Olemme uudistaneet yhdistelylainapalvelumme. Voit hakea yhdistelylainaa aina 40 000 euroon asti uudella helppokäyttöisellä lainalaskurilla. Yhdistelylaskurin avulla lasket, miten paljon voit säästää kuukausikuluissa yhdistämällä pikavipit, luottokorttivelat ja pienet kulutusluotot yhdeksi lainaksi. Laskurissa voit takaisinmaksuaikaa muuttamalla löytää sinulle parhaiten sopivan kuukausierän. Aloita tutustumalla uuteen yhdistelylaskimeen.

31-7-2015

Olemme uudistaneet nettisivumme. Uudet sivut ovat aiempaa selkeämmät sekä toimivat paremmin myös mobiilikäytössä.

Otamme mielellämme vastaan palautetta sivujen toiminnasta. Siirry täyttämään palautelomake tästä linkistä.

30-6-2015

Olemme päivittäneet hakemuslomakettamme. Voit nyt hakea kauttamme kulutusluottoa tai yhdistelylainaa aina 40 000 euroon asti.

Jatka täyttämään lainahakemusta tästä linkistä.

2-6-2015

Kesällä on parempaakin tekemistä kuin murehtia laina-asioita. Kauttamme löydät parhaat lainatarjoukset vaivatta. Kilpailuttamalla lainat palvelussamme tavoitat kattavan kumppaniverkoston – kaiken kaikkiaan mukana on jo 12 rahoitusyhtiötä. Uusimpana yhteistyökumppaninamme on aloittanut Svea-laina.

Jatka täyttämään lainahakemusta tästä linkistä.

12-5-2015

Vuosi 2015 on 50 vuotta täyttävän Avainlipun juhlavuosi. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo tuotteen tai palvelun suomalaisuudesta. Merkin tarkoituksena on muistuttaa, että omilla kulutusvalinnoillasi voit vaikuttaa suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointiin. Etua.fi-lainapalvelu on yksi yli 2 000:sta Avainlippu-yrityksestä.

Kilpailuttamalla lainasi palvelumme kautta voit säästää satoja euroja lainan korkokuluissa ja muissa kustannuksissa. Samalla tuet suomalaista työtä ja yrittäjyyttä.

17-4-2015

Selvitimme, mitkä ammattiryhmät hakevat eniten kulutusluottoja. Selvityksen mukaan kulutusluottoja haettiin tasaisesti eri ammattiryhmistä. Suosituimpia ammattinimikkeitä olivat lähihoitaja, yrittäjä sekä myyjä. Lue selvityksen tuloksista tarkemmin Talouselämän 16.4.2015 julkaisemasta artikkelista: linkki artikkeliin.

16-3-2015

Lainapalvelumme on nyt entistä nopeampi ja laajempi.

Olemme ottaneet 2.3.2015 käyttöömme uudistetun kulutusluottojen käsittelyprosessin. Käsittelemme hakemukset uudessa prosessissa reaaliaikaisesti niiden saavuttua. Jos siis lähetät lainahakemuksen nyt, saat ensimmäiset vastaukset sähköpostiisi jopa vartin sisällä!

Myös kumppaniverkostomme on laajentunut: palvelussamme on mukana jo 10 luottoyritystä. Uutena kumppanina aloitti Ostosraha kulutusluotto.

Jatka täyttämään lainahakemusta tästä linkistä.

23-2-2015

Toteutimme helmikuussa asiakastyytyväisyyskyselyn uusille asiakkaillemme. Kysely on nyt päättynyt ja kyselyyn liittynyt arvonta suoritettu. 50 euron Superlahjakortin voitti Mika H. Onnea voittajalle!

Kyselyn tulokset osoittavat, että asiakkaamme ovat erityisen tyytyväisiä palvelun nopeuteen. Myös selkeä hakemuslomakkeemme sai kiitosta. Eräs asiakkaistamme kommentoi: ”Nopea ja vaivaton palvelu. Olen tyytyväinen.”

Saimme myös hyviä kehitysideoita jatkoa varten. Seuraavien kuukausien aikana tulemme panostamaan erityisesti siihen, että hakemusprosessin etenemisestä tiedotetaan entistä tehokkaammin ja kattavammin.

Kiitämme vielä kaikkia kyselyyn vastanneita! Otamme myös jatkossa mielellämme vastaan palautetta nettisivujemme kautta.

4-2-2015

Yhteistyökumppaniverkostomme uudistuu.

AS LHV Pank Suomen sivuliike on myynyt kulutusluottotoimintansa Cashbuddy Oy:lle. Omistusvaihdoksen myötä yritys jatkaa liiketoimintaansa nimellä Cashbuddy. Cashbuddyn ja muut seitsemän yhteistyökumppaneinamme toimivaa rahoitusyhtiötä tavoitat edelleen kätevästi yhdellä lainahakemuksella. Voit hakea lainaa väliltä 1 000 – 35 000 € arjen hankintoihin tai yhdistellä aikaisemmat kulutusluottosi isommaksi kokonaisuudeksi.

Jatka täyttämään lainahakemusta tästä linkistä.

Muistathan myös asuntolainapalvelumme. Täyttämällä yhden lainahakemuksen voit hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi vaivattomasti.

Hae asuntolainaa tästä linkistä.

22-1-2015

Yhdistelemällä pienet kulutusluottosi yhdeksi isoksi lainaksi voit järkeistää talouttasi. Suuremmalle lainasummalle on tyypillisesti mahdollista saada pidempi maksuaika sekä alhaisempi korkoprosentti, jolloin kuukausittainen maksuerä pienenee. Lisäksi vältät päällekkäiset tilinhoitomaksut ja muut ylimääräiset hoitomenot. Saatatkin säästää kuukausitasolla jopa satoja euroja lainanhoitokustannuksissa!

Kokeile Etua.fi-lainapalvelun yhdistelylaskimella, kuinka paljon sinä hyötyisit lainojen yhdistelystä.

7-1-2015

Markkinatilanne on nyt asunnonostajalle suotuisa.

Kuluttajaekonomian professori Visa Heinonen toteaa Taloussanomissa 5.1.2015, että mikäli oma elämäntilanne on vakaa, nyt on hyvä aika isommille hankinnoille. Myös HS jakoi 4.1.2015 vinkkejä asunnonostoon artikkelissaan ”Näin voit hyödyntää asunnonostajan markkinat”. Helsingin Sanomienkin haastattelemat asiantuntijat kehottavat lähtemään rohkeasti asuntokaupoille, sillä asuntojen hintojen odotetaan laskevan maltillisesti tämän vuoden aikana myös pääkaupunkiseudulla.

Asiantuntijat myös muistuttivat asuntolainan kilpailuttamisen tärkeydestä. Asuntolainamarginaalit ovat HS:n mukaan laskupaineessa, ja parhaimmillaan marginaali saattaakin jäädä jopa alle prosenttiin. Etua.fi-lainapalvelun avulla voit tavoittaa yhdellä lainahakemuksella useamman pankin ja löytää näin kaikista edullisimman lainatarjouksen.

Ensimmäisen askeleen kohti unelma-asuntoasi voit ottaa täyttämällä asuntolainahakemuksen osoitteessa www.etua.fi/asuntolainat.

Linkki Taloussanomien alkuperäiseen artikkeliin.

23-12-2014

Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää Joulua ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2015!

Lainahakemuksen voit täyttää totuttuun tapaan nettisivuillamme ympäri vuorokauden myös pyhäpäivinä. Käsittelemme hakemukset sekä vastaamme tiedusteluihin seuraavana arkipäivänä.

4-12-2014

Olemme kehittäneet palveluamme entistä paremmaksi saamamme palautteen perusteella. Voit nyt hakea lainaa myös yhdessä puolisosi kanssa. Erityisesti suuremmissa lainoissa toinen yhteisvastuullinen hakija helpottaa lainansaantia. Lisätäksesi lainahakemuksellesi yhteisvastuullisen rinnakkaishakijan valitse hakemuslomakkeen ensimmäiseltä sivulta kohta ”Haen luottoa yhdessä puolisoni kanssa”.

Lisäksi yhteistyöverkostomme laajenee edelleen. Uusin yhteistyökumppanimme on Aasa-laina. Voit nyt siis tavoittaa yhdellä lainahakemuksella 10 rahoitusyhtiötä!

Jatka täyttämään lainahakemusta tästä linkistä.

27-10-2014

”Asuntovelkaisen arki vain helpottui lokakuussa. Uutta asuntolainaa saa reippaasti alle kahden prosentin korolla.” Näin kirjoittaa Taloussanomat 14.10.2014. Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemän tutkimuksen mukaan uuden asuntolainan keskimarginaali oli lokakuussa 1,46 %. Marginaali ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka vaikuttaa asuntolainan hintaan. Lisäksi kannattaa huomioida lainan nostokulut, jotka vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta lähes tuhanteen euroon. Myös erilaisista laskutuslisistä ja tilinhoitomaksuista kertyy asuntolainan takaisinmaksuaikana satoja euroja. Asuntolainoja vertailtaessa pitääkin huomioida todellinen kokonaiskorko, johon sisältyvät marginaalin ja viitekoron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut.

Suomen Rahatiedon tekemän tutkimuksen mukaan halvimman ja kalleimman pankin välillä oli lähes 4 000 €:n ero, kun lainasumma on 85 000 € ja laina-aika 15 vuotta. Kannattaa siis kilpailuttaa pankit ennen asuntolainan nostamista. Tutustu ja tee asuntolainahakemus palvelussamme.

20-10-2014

Yhdistelylainoista on tullut yksi suosituimmista lainatuotteista palvelussamme. Yhdistelylaina tarkoittaa lainaa, jolla maksetaan pienemmät kulutusluotot ja luottokorttilainat pois. Lainojen yhdistelyn jälkeen asiakas maksaa vain yhtä isompaa lainaa. Tämä helpottaa oman talouden hallintaa, koska useiden eri päivinä erääntyvien lyhennysten tilalla on yksi kuukausimaksu. Lainojen yhdistely alentaa usein myös kuukausimaksua, koska isommalle lainasummalle on mahdollista saada pidempi takaisinmaksuaika. Näin asiakkaalle jää enemmän rahaa kuukaudessa lainamaksujen jälkeen. Tutustu ja hae yhdistelylainaa.

09-09-2014

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Etua.fi-lainapalvelulle Avainlippu-tunnuksen merkkinä suomalaisesta työstä.
Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo tuotteen tai palvelun suomalaisuudesta. Avainlipun nähdessään kuluttaja tietää yhdellä silmäyksellä, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa. Tulemme jatkossa käyttämään Avainlippua verkkosivuillamme sekä muussa viestinnässä.

25-08.2014

Asuntolainamarginaalit selvässä laskupaineessa. Näin kirjoittaa Kauppalehti 22.8.2014 (http://www.kauppalehti.fi/etusivu/asuntolainamarginaalit+selvassa+laskupaineessa/201408695361). Marginaalien kääntyminen laskuun on hyvä uutinen uutta asuntoa ostavalle. Pankkien välillä on kuitenkin eroja, joten kannattaa aina kysyä lainatarjous usemmasta pankista. Tämä käy kätevästi asuntolainapalvelussamme. Mikäli olet ottanut asuntolainasi alle 3 vuotta sitten, kannattaa tarkistaa, voisiko lainan kilpailutuksella säästää. Esimerkiksi 0,5-prosenttiyksikön säästö lainamarginaalissa 100 000 €:n asuntolainassa tekee noin 500 € vuodessa. Myös nykyisen lainan kilpailutus onnistuu palvelussamme yhdellä lomakkeella.

26-06-2014

Etua.fi-lainapalvelun avulla löydät itsellesi edullisen lainan. Tarjoamme helpon ja nopean tavan kilpailuttaa asuntolaina tai kulutusluotto. Asunnonostoa harkitsevan kannattaa huomioida, että asuntolainojen korkomarginaalit ovat kääntyneet taas laskuun (Taloussanomat 2.6.2014). Marginaalien lasku kertoo pankkien välisen kilpailun lisääntymisestä, ja tämän takia kannattaa pyytää useampi asuntolainatarjous palvelumme avulla.

Myös kulutusluottoa harkitsevan kannattaa olla tarkkana ja vertailla eri vaihtoehtoja itselleen edullisemman kulutusluoton löytämiseksi. Lainatarjouksien vertailussa kannattaa kiinnittää kuukausierän lisäksi huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainakulut ja palkkiot. Mikäli sinulla on jo aikaisempia lainoja useammalta rahoitusyhtiöltä, saattaa lainojen yhdistäminen alentaa lainakustannuksia. Lainojen yhdistäminen helpottaa myös oman talouden hallintaa, koska yhdistämisen jälkeen tiedät tarkasti kuukausierän ja jäljellä olevan lainan määrän.

03-06-2014

Etua.fi-lainapalvelu on uudistunut. Et enää tarvitse pankkitunnuksia hakemuksen jättämiseen, vaan tunnistautuminen tapahtuu lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Tämä muutos nopeuttaa lainahakemuksen tekoa.

Kumppaniverkostomme on myös laajentunut, uutena kumppanina on aloittanut Avida Finans. Etua.fi-lainapalvelun avulla tavoitat peräti 9 rahoitusyhtiötä yhdellä lainahakemuksella. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat vastuullisia ja kokeneita rahoituslaitoksia. Saat nopeasti parhaat lainatarjoukset aina 35 000 € asti ja voit valita itsellesi parhaan ratkaisun. Pyrimme aina löytämään asiakkaille mahdollisimman monta lainatarjousta kumppaniverkostostamme, joita asiakkaamme voi rauhassa vertailla ennen lainapäätöstä.

Tarjoamme myös mahdollisuuden yhdistellä nykyiset lainat ja säästää samalla kuluissa. Yhdistelylaskimen avulla voit laskea säästösi ja tehdä hakemuksen yhdistelylainasta.

Jatka täyttämällä asuntolaina– tai kulutusluottohakemus.