Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia tälle sivulle. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme »

Etuan lainapalvelu

Miten Etuan palvelu toimii?

Etuan palvelua on erittäin helppo ja nopea käyttää:

– Valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
– Täytä hakemuslomake-
– Lähetä hakemuslomake ja jää odottamaan parasta tarjousta.

Kulutusluotoissa vastaukset saat muutamissa minuuteissa. Asuntolaina-asioissa pankit ottavat sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän kuluessa soittamalla.

Kuka voi hakea lainaa Etuan palvelun kautta?

Etuan palvelun kautta voi hakea kuka tahansa Suomessa pysyvästi asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on säännölliset kuukausitulot eikä maksuhäiriömerkintöjä.

Miksi käyttäisin mieluummin Etuan kuin lainantarjoajien omia hakulomakkeita?

Etua.fi-palvelua käyttämällä säästät aikaa ja rahaa. Täytä yksi hakemus, saat monta tarjousta. Sinun ei siis tarvitse täyttää samoja tietoja jokaisen lainantarjoajan hakulomakkeelle erikseen, vaan yksi lomake riittää. Laaja kumppaniverkostomme auttaa sinua saamaan parhaat lainatarjoukset helposti ja nopeasti.

Voinko jäädä kokonaan ilman lainatarjousta?

Pyrimme aina välittämään lainahakemuksen kumppaneillemme. On kuitenkin mahdollista, että lainahakemusta ei välitetä eteenpäin pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Tämä johtuu siitä, että yhteistyökumppanimme ovat asettaneet välitettäville hakemuksille kriteereitä, jotka eivät täyty.

Onko Etuan palveluun turvallista syöttää henkilötunnus ja muut henkilökohtaiset tiedot?

Kyllä, ehdottoman turvallista. Etua.fi-palvelun rakentamisessa on kiinnitetty erityisesti huomiota tietoturvaan ja asiakkaiden henkilökohtaisten tietojen suojaamiseen. Kaikki hakemuslomakkeemme ovat SSL-suojatut. Suojatun yhteyden huomaat internetpalvelun osoiterivillä kirjainsarjasta https://. SSL-suojausta käyttävät myös esimerkiksi viranomaiset yhteys- sekä asiointitietolomakkeissaan.

Lainahakemuksen tietoja käytetään ainoastaan luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta eteenpäin kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille.

Minkä hintaista kulutusluottoa tai asuntolainaa Etuan palvelun kautta voi saada?

Etuan kautta haettavien lainojen korot perustuvat kumppaneiden eli lainantarjoajien hinnoitteluun. Korot vaihtelevat rahoitusyhtiön, lainan määrän ja asiakkaan maksukyvyn mukaan. Näet sinulle tarjottujen lainojen tarkat ehdot saamistasi lainatarjouksista. Voit tämän jälkeen rauhassa vertailla tarjouksia ja päättää, haluatko hyväksyä jonkun niistä.

Mitä tarkoittaa rinnakkaishakija tai yhteisvastuullinen lainanhakija?

Lainan voi hakea yksin tai yhdessä samassa taloudessa asuvan avio- tai avopuolison kanssa. Jos hakemuksella on kaksi hakijaa, molemmat hakijat vastaavat lainasta yhteisvastuullisesti. Myös rinnakkaishakija on siis henkilökohtaisesti vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta. Rinnakkaishakija parantaa lainansaantimahdollisuuksia etenkin suurempien luottojen kohdalla.

Mitä tarkistuksia lainahakemukselle tehdään?

Teemme tiettyjä perustarkistuksia, kuten saatamme laskea tulojen ja velan määrän suhteen. Lisäksi tarkistamme luottotiedot Suomen Asiakastiedon luottotietorekisteristä. Saatamme tarkistaa myös osoitetiedot Väestörekisterikeskuksesta.

Miten kirjaudun Etuan Online-palveluun?

Syötä online-palvelussamme henkilötunnuksesi ja puhelinnumerosi siinä muodossa, kun olet ne hakemukseen merkinnyt. Painettuasi lähetä-painiketta, saat heti tekstiviestillä PIN-koodin kirjautumista varten (koodi vanhenee nopeasti, joten se kannattaa syöttää samantien tai sitten pyydä uusi koodi).

Jos et pysty kirjautumaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@etua.fi , puh. 010 665 5800. arkisin kello 10–15. Palvelemme lisäksi chatissa.

Voit myös tarkastella lainatarjoustilannettasi Etuan lähettämästä lainatarjousviestistä löytyvästä linkistä.

Onko Etuan palvelun käyttäminen maksuton?

Kyllä, palvelu on ilmainen.

Miten täytän lainahakemuksen?

Tutustu ohjeisiin ja aloita vaikka lainalaskurista, toki voit klikata suoraan hakemuslomakkeeseenkin. Kun olet päättänyt lainan määrän, takaisinmaksuajan ja kuukausierän suuruuden, siirry hakemuslomakkeeseen. Täytä kaikki tiedot, tarkista ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Sitten voit jäädä odottamaan tarjouksia.

Jos tarvitsen apua hakemuksen täyttämisessä, mihin voin ottaa yhteyttä?

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhteystietomme löytyvät kohdasta ’Asiakaspalvelu’. Voit myös kysyä neuvoa chat-palvelun välityksellä. Chat-ikkuna aukeaa sivun oikeassa alalaidassa olevasta Kysy meiltä -painikkeesta.

Kuinka monta lainatarjousta voi saada yhdellä hakemuksella?

Saatujen tarjousten määrä riippuu monesta tekijästä, kuten haettavan lainan määrästä sekä ilmoitetuista hakemustiedoista. Välitämme hakemuksen aina mahdollisimman monelle yhteistyökumppanille hakemuksille asetettujen kriteerien mukaisesti. Näin saat mahdollisimman paljon etua.

Voiko palvelua käyttää ilman henkilötunnusta?

Ei voi. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt tarvitsevat henkilötunnuksen ja muut yksilöivät tiedot lainanhakijasta luotonmyöntöprosessiinsa. Henkilötunnus on välttämätön asiakkaan tunnistamisessa. Pankkeja ja rahoitusyhtiöitä valvova Finanssivalvonta vaatii, että ennen jokaista asiakassuhteen alkamista asiakkaan henkilöllisyys on todennettava.

Kuinka suuren lainan voin hakea?

Arvioi mahdollisimman tarkasti sekä lainantarpeesi että takaisinmaksukykysi. Riittävä takaisinmaksukyky tarkoittaa sitä, että kun nettokuukausituloista on vähennetty kaikki normaalit kuukausittaiset menot, jäljelle jäävällä osuudella tulisi selviytyä lainanlyhennyksestä. Taloutta ei kannata vetää liian tiukalle, vaan on hyvä aina jättää pelivaraa myös odottamattomien menojen varalle. Myös lainantarjoajien tuotteissa on eroja. Toisilla kumppaneillamme on tarjota suurempia lainoja pitkillä takaisinmaksuajoilla ja toisilla pienempiä. Monesti kuukausierä saattaa suuremmissakin lainoissa olla kohtuullinen juuri pitkän maksuajan vuoksi.

Kuinka suuret kuukausikustannukset lainassani on?

Kuukausikustannukset vaihtelevat lainantarjoajien ja erilaisten tuotteiden mukaan. Yleensä kulutusluotoissa maksetaan kuukausierää, joka muodostuu korosta, lyhennyksestä ja tilinhoitomaksusta. Asuntolainassa kuukausierä muodostuu niin ikään lyhennyksestä sekä koron osuudesta. Näet sinulle tarjottujen lainojen tarkat ehdot saamistasi lainatarjouksista.

Voiko Etuan palvelun kautta hakea lainaa, jos on maksuhäiriömerkintä?

Valitettavasti emme voi käsitellä lainahakemusta, niin kauan kuin hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Mikä on Suomen Asiakastiedon ylläpitämä tekninen kyselyjärjestelmä?

Kulutusluottohakemuksen yhteydessä pyydämme suostumustasi kerätä ja käsitellä luotonantajilta saatavia tietoja aikaisemmista luotoistasi luottohakemuksen käsittelyä varten. Tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän avulla. Luotonhakijalla on oikeus tarkastaa, mille tahoille ja mitä tietoja Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta on luovutettu. Tarkistusoikeuden toteuttaa Suomen Asiakastieto Oy.

Etua ei käsittele tietoja muista luotoistasi vaan ainoastaan välittää suostumuksesi lainahakemuksen mukana. Järjestelmästä saatavia tietoja käsittelevät ainoastaan Etua.fi-palvelussa mukana olevat rahoitusyhtiöt. Käsiteltävät tiedot koskevat luottoja ja niiden hoitamista.

Tietoja kerätään vain luottohakemuksen käsittelyä varten ja luottohakemuksen yhteydessä kerättyjä tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman lainmukaista velvoitetta. Viranomaisilla voi olla pääsy näihin tietoihin omassa toiminnassaan. Mikäli luotto myönnetään, rahoitusyhtiö säilyttää tiedot viiden vuoden ajan siitä, kun luotto on kokonaisuudessaan erääntynyt maksettavaksi, ellei laissa säädetä velvollisuutta säilyttää niitä tätä pidempään. Mikäli luottoa ei myönnetä, tiedot poistetaan kahden vuoden kuluttua luottohakemuksen tekemisestä.

Kulutusluotto

Miten kilpailutan kulutusluoton?

Kulutusluoton kilpailuttaminen on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Syötä sivun ylälaidassa olevaan lainalaskuriin lainan määrä, laina-aika ja tietosi. Seuraavalla sivulla on muutama lisäkysymys. Tämän jälkeen voit saada useita lainatarjouksia, joista voit valita sinun tarpeisiisi sopivimman.

Kuka voi hakea lainaa Etua.fi palvelun kautta?

Voit hakea kulutusluottoa, kun
-olet yli 18-vuotias
-ansaitset vähintään 850 euroa kuukaudessa ennen veroja
-asut vakituisesti Suomessa
-sinulla on suomalainen pankkitili, verkkopankkitunnukset ja voimassa oleva sähköpostiosoite
-luottotietosi on puhtaat

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Etuan kautta voit hakea lainaa 500–60 000 euroa. Lainayhtiöt tekevät kokonaisarvion hakemuksesta ja esittävät lainatarjouksessa, kuinka paljon ovat valmiita myöntämään lainaa. Tarjottavaan lainasummaan vaikuttaa moni asia, esimerkiksi hakijan tulot ja menot, työsuhteen laatu ja aiemmat lainat.
Lainan hakeminen yhdessä puolison kanssa mahdollistaa parempien lainatarjousten saamisen. Lainan myöntämisessä kahdelle hakijalle sisältää vähemmän riskejä lainayhtiölle, joten lainaa on mahdollista saada suuremmalle summalle ja pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa.

Miten voin alentaa nykyisten lainojen kustannuksia?

Voit alentaa nykyisten lainojen kustannuksia yhdistämällä lainasi. Yhdistelylainan avulla maksat yhtä edullisempaa lainaa takaisin usean sijaan. Näin säästät lainakuluja ja oman talouden hallinta helpottuu.
Voit myös kilpailuttaa vanhalle lainallesi edullisemman koron yhdistelylainan avulla. Erityisesti vanhemmassa lainassa voi olla korkea korko, ja lainan kilpailutuksella voit säästää merkittävän summan.
Yhdistelylainalla kaikki kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttilainat voi yhdistää yhdeksi lainaksi, jolla vanhat luotot maksetaan pois. Tarkoituksena on aina löytää edullisempi korko ja laskea kuukausittaisia lainakuluja.
Hae yhdistelylainaa tästä.

Miksi kannattaa hakea lainaa Etua.fi-palvelun kautta?

Kilpailuta kulutusluotto nopeasti ja helposti!
Kilpailutamme puolestasi halvimman kulutusluoton usean luotonmyöntäjän välillä. Laaja kumppaniverkostomme auttaa sinua saamaan parhaat lainatarjoukset vaivattomasti.
Etua.fi -lainapalvelua käyttämällä säästät aikaa ja rahaa. Täytät vain yhden maksuttoman hakemuksen ja saat monta tarjousta. Sinun ei tarvitse täyttää samoja tietoja jokaisen lainantarjoajan hakulomakkeelle erikseen, vain yksi lomake riittää.
Välitämme sinulle kaikki lainatarjoukset läpinäkyvästi ja selkeästi. Voit helposti vertailla tarjouksia Etuan Online-palvelussa ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.
Lainatarjousten vertailu on helppoa, koska näytämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestyksessä ja näin löydät lainan nopeasti mahdollisimman pienellä korolla. Lainatarjouksia vertailemalla voit säästää huomattavia summia lainakuluissa.

Voiko lainaa hakea toisen henkilön puolesta?

Ei voi. Lainaa voi kuitenkin hakea yhdessä samassa taloudessa asuvan avio- tai avopuolison kanssa. Rinnakkaishakija parantaa lainansaantimahdollisuuksia etenkin suurempien luottojen kohdalla. Myös rinnakkaishakija on henkilökohtaisesti vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta.

Mikä on kulutusluoton korko ja takaisinmaksuaika?

Voit hakea kulutusluotollesi maksuaikaa 1–18 vuotta. Lainalaskurin avulla voit suunnitella sinulle sopivan lainan ja arvioida kuukausieriä ja laina-aikoja helposti.
Kulutusluoton korot (nimelliskorko) voivat vaihdella välillä 4,68 %–20 % ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0–150 euroa. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.
Takaisinmaksuajat, lainasummat ja muut lainaehdot vaihtelevat luotonmyöntäjän mukaan. Rahoitusyhtiöt tekevät jokaiselle hakijalle henkilökohtaisen lainatarjouksen ja lopulliset lainaehdot ilmenevät lainatarjouksista.
Lainan voi maksaa alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin pois, jolloin lainan takaisinmaksuaika lyhenee ja korkomenot pienenevät. Lainan nopeammasta takaisinmaksusta kannattaa sopia lainayhtiön kanssa.
Useat lainanmyöntäjät tarjoavat mahdollisuutta lyhennysvapaisiin kuukausiin. Lyhennysvapaa pidentää yleensä laina-aikaa, jolloin korkomenot kasvavat. Tämä kannattaa huomioida lainan kokonaiskustannuksissa.

Miten nopeasti saan lainan tililleni?

Lainan maksu riippuu rahoitusyhtiöstä. Nopeimmillaan laina on tilillä samana päivänä, mutta viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa. Voit tiedustella lainan maksuun kuluvaa aikaa lainatarjouksen tehneeltä pankilta.

Onko lainan hakeminen maksutonta?

Lainanhakeminen on ilmaista eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan lainaa.

Voiko lainan maksaa aiottua nopeammin pois?

Halutessasi voit maksaa lainaa takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin. Voit myös maksaa lainan kerralla kokonaan pois. Korkoa maksat vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Voit sopia takaisinmaksujärjestelyistä sen luotonmyöntäjän asiakaspalvelun kanssa, josta olet lainan ottanut.

Tein virheen hakemukseen, miten pystyn korjaamaan sen?

Jos hakemukseen on tullut virhe, voit ottaa yhteyttä Etuan asiakaspalveluun Asiakaspalvelu | Etua.fi. Hakemus kannattaa tarkistaa huolellisesti ennen lähettämistä, sillä hakemusta ei voi aina korjata lähettämisen jälkeen.

Miten lainapäätös tehdään ja mitkä asiat siihen vaikuttavat?

Lainayhtiöt tekevät lainapäätöksen hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion mukaan. Jokaisella rahoitusyhtiöllä on oma tapansa arvioida hakijan lainan takaisinmaksukykyä, ja siksi lainatarjouksissa on eroja. 
Lainapäätökseen vaikuttavat kaikki hakemuksessa esitetyt asiat, mutta lainayhtiön kannalta tärkeä tieto on tulojen ja menojen välinen suhde eli maksuvara. Lisäksi työsuhteen laatu, lainojen määrä ja maksuhistoria ovat tärkeimpiä lainapäätökseen vaikuttavia tekijöitä. 

Voiko luottoa hakea ilman henkilötunnusta?

Ei voi. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt tarvitsevat henkilötunnuksen ja muut yksilöivät tiedot lainanhakijasta luotonmyöntöprosessiinsa. Henkilötunnus on välttämätön asiakkaan tunnistamisessa. Pankkeja ja rahoitusyhtiötä valvova Finanssivalvonta vaatii, että ennen jokaista asiakassuhteen alkamista asiakkaan henkilöllisyys on todettava.
Etua.fi palveluun on turvallista syöttää henkilötunnus ja muut henkilökohtaiset tiedot. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaiden tietojen suojaamiseen ja käytämme vahvaa SSL-salausta, jota pankitkin käyttävät. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille.

Miksi en saanut lainatarjouksia?

Etua.fi toimii lainan kilpailuttajana eli emme myönnä lopullisia lainoja. Rahoitusyhtiöt tekevät henkilökohtaisen lainatarjouksen omien luotonmyöntökriteeriensä ja hakemuksen tietoihin perustuen. Yleisempiä syitä kielteiselle lainapäätökselle ovat virheellisesti tehty lainahakemus, maksuhäiriömerkintä tai luotonmyöntäjän tekemä kokonaisarvio lainan takaisinmaksukyvystä.
Etua.fi ei voi vaikuttaa luotonantopäätöksiin. Emme myöskään tiedä syytä kielteiselle lainapäätökselle.

Miksi hakemuksessa kysytään tilinumeroa?

Yhteistyökumppanimme vaativat tilinumeron osana lainahakemusta, koska silloin ei tarvitse kysyä tilinumeroa myöhemmin uudestaan. Tämä nopeuttaa lainaprosessia eli hakija saa lainan nopeammin tililleen.
Etua.fi palveluun on turvallista syöttää tilinumero ja muut henkilökohtaiset tiedot. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaiden tietojen suojaamiseen ja käytämme vahvaa SSL-salausta, jota pankitkin käyttävät. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille.

Kuinka nopeasti saan lainatarjouksia?

Lainapäätöksen saat heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Mahdolliset lainatarjoukset saat muutamissa minuuteissa, viimeistään tunnin sisällä. Voit tarkastella lainatarjouksia omasta lainatarjousnäkymästä Etuan Online-palvelussa.

Asuntolaina

Voinko kilpailuttaa useita asuntolainatarjouksia yhdellä hakemuksella?

Kyllä voit! Kilpailuttamalla asuntolainan Etuan kautta, voit saada tarjouksia useilta eri pankeilta. Edullisimman marginaalin valitsemalla voit säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa!

Onko asuntolainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa asuntolainat, kulutusluotot ja yhdistelylainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.

Kuinka korkea marginaali on?

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttaa pankin tekemä kokonaisarvio hakijan tilanteesta. Marginaaliin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa asiakkaan tulot ja menot, käytettävät vakuudet sekä ostettava kohde ja sen sijainti.
Marginaalit vaihtelevat pankeittain ja edullisin asuntolainan marginaali löytyy kysymällä tarjous useasta pankista. Helpoiten tämä käy täyttämällä hakemus Etuan sivuilla.
Vaikka jokainen pankki määrittelee marginaalin hakijakohtaisesti, voi pankkien välisiin marginaalieroihin tutustua yleisellä tasolla Etuan kuukausittaisessa asuntolainojen marginaalivertailusta.

Miten varaudun korkojen nousuun?

Pankit tarjoavat korkojen nousun varalta usein korkotunneleita (jolloin asuntolainaan on erikseen määritetty minimi- ja maksimikorot) sekä määräaikaisia korkokattoja, joiden aikana korot eivät ylitä tiettyä korkoprosenttia. Jos otat asuntolainaasi korkokaton varmistat, että lainan korko ei nouse yli tietyn rajan.

Kuinka pitkä asuntolainan takaisinmaksuaika on?

Pankki mitoittaa asuntolainan takaisinmaksun ja maksuerien suuruuden asiakkaan tilanteen mukaan. Tavallisesti asuntolainan takaisinmakuaika on enintään 30 vuotta.

Miten haen asuntolainaa?

Asuntolainaa haetaan täyttämällä asuntolainahakemuksen sivuillamme. Hakemuksessa kysytään tuloja, menoja ja velkoja sekä tietoja varallisuudesta. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi, kuluistasi ja vakuuksista. Määrä selviää lainaneuvotteluissa. Jos sinulla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Paljon asuntolainaan tarvitaan säästöjä ja vakuuksia?

Suomessa asuntolainojen lainakatto määrittelee, että lainaa voi saada enintään 90 prosenttia vakuuksien käyvästä arvosta. Tällöin omia säästöjä tai reaalivakuuksia tulisi olla vähintään 10 prosenttia (ensiasunnon ostajilla 5 prosenttia, ASP-säästäjillä 10 prosenttia).
Ostettava asunto toimii lainan vakuutena, mutta koska asunnon vakuusarvo pankille on yleensä noin 70-75 prosenttia asunnon kauppahinnasta, tarvitaan lainaa varten usein lisävakuuksia.
Lisävakuuksia voivat olla esimerkiksi säästöt tai vanhempien omistamat kiinteistöt, mutta näiden lisäksi asuntolainaan voi ostaa takauksen valtiolta tai pankilta.
Pankin kanssa käytävissä lainaneuvotteluissa selvitetään vakuuksien tarve asiakaskohtaisesti.

Mikä on ASP-tili?

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla Suomen valtio auttaa nuoria ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa. Pankki voi myöntää ASP-lainan, kun vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta on säästetty. ASP-etu toimii niin, että ensiasunnon ostaja säästää tätä tarkoitusta varten avatulle ASP-tilille 10 prosenttia asunnon hinnasta vähintään kahden vuoden ajan. Esimerkiksi 180 000 euron asunnosta tämä tarkoittaa 18 000 euroa. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.

Kauan asuntolainahakemuksen käsittely kestää?

Lainapalvelumme käsittelee hakemuksen reaaliaikaisesti ja välittää sen heti eri pankkien lainakäsittelijöille. Voit saada yhteydenoton pankista jo samana päivänä, mutta viimeistään parin pankkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.
Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa lainanhakijaan suoraan yhteyttä jatkoneuvotteluja varten. Tällöin asiakas voi vielä tarkentaa omaa tilannettaan ja esittää toiveitaan esimerkiksi aikataulun suhteen.

Yhdistelylaina

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Lainojen yhdistäminen on helppoa. Laske ensin paljonko sinulla on nykyisiä lainoja olemassa. Seuraavaksi haet matalakorkoista yhdistelylainaa haluamallesi summalle täyttämällä maksuttoman hakemuksen  nettisivuillamme. Etua kilpailuttaa lainasi usean lainayhtiön kesken ja voit vertailla saamiasi lainatarjouksia vaivattomasti palvelumme avulla.

Valittuasi sinulle sopivimman lainan, maksetaan aiemmat lainat pois joko lainayhtiön toimesta tai voit maksaa lainat pois itse tilillesi siirretyllä lainalla. Näin sinulle jää vain yksi edullinen yhdistelylaina maksettavaksi, jolloin saavutat yleensä säästöjä kuukausittaisissa kustannuksissasi.

Mitkä lainat voin yhdistää?

Etuan avulla voit yhdistää haluamasi kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat yhdeksi lainaksi aina 60 000 euroon asti ja näin säästää lainakuluissa. Vakuudellisissa asunto- ja autolainoissa korko on usein alhaisempi kuin vakuudettomissa kulutusluotoissa, joten nämä yleensä jätetään vakuudettoman yhdistelylainan ulkopuolelle.

Mitkä ovat yhdistelylainan hyödyt ja missä tilanteessa sitä kannattaa harkita? 

Jos sinulla on monta eri lainaa, kannattaa harkita niiden yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Myös vanha laina kannattaa kilpailuttaa aika ajoin. Mikäli sinulla on useita lainoja korkealla korolla, yhdistelylaina voi olla parempi vaihtoehto. Yhdistelylainan avulla voit saada matalamman koron, minkä ansiosta säästät pitkällä aikavälillä merkittävän summan.

Yhdistelylainaa voi myös harkita, jos huomaa, että rahat eivät riitä lainan kuukausierien maksuun. Yhdellä yhdistelylainalla voit pienentää kuukausierää ja saada sopivasti aikaa rahatilanteesi vakauttamiseen.

Yhdistelylaina voi tuoda säästöjä, vaikka nykyisiä lainoja on vain muutama ja niiden kuukausimaksut eivät ole muodostuneet ongelmaksi. Ajoissa haettu yhdistelylaina ja lainojen kilpailuttaminen estää turhien korkojen ja kulujen maksamisen.
Yhdistelylaina on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos laskut kasautuvat ja eräpäivien muistaminen on hankalaa. Kun laskut on yhdistetty yhteen maksuun, lainojen ja luottojen hallitseminen on helppoa ilman huolta eräpäivien unohtamisesta.

Lisäksi yhdistelylaina voi tulla kysymykseen, jos molemmilla puolisoilla on monta pienlainaa. Tällöin voi olla järkevää yhdistää lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Lainojen hoitokulut pienevät ja usein rinnakkaishakija varmistaa paremman lainatarjouksen etenkin suuremmissa lainasummissa.

Lainan kilpailuttamisella on mahdollista saada kuukausisäästöjä vanhaankin lainaan. Kun kilpailutat lainasi säännöllisin väliajoin, varmistat, että et maksa vanhoista lainoista liikaa korkoja ja muita kuluja. Kilpailuttamalla lainan Etua.fi-palvelussa, löydät sinulle sopivimman yhdistelylainan helposti ja ilmaiseksi! Hakemuksen tekeminen ja tarjousten vertailu ei sido mihinkään.

Onko Etuan käyttö maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa yhdistelylainat,
kulutusluotot  ja  asuntolainat  palvelussamme täysin maksutta ja riskittä. Saatu lainatarjous ei velvoita nostamaan lainaa.

Paljon voin saada yhdistelylainaa?

Etuan kautta voit hakea yhdistelylainaa 500 – 60 000 euroa. Lainayhtiöt tekevät kokonaisarvion hakemuksesta ja esittävät lainatarjouksessa, kuinka paljon ovat valmiita myöntämään lainaa. Tarjottavaan lainasummaan vaikuttaa moni asia, esimerkiksi hakijan tulot ja menot, työsuhteen laatu, maksuhistoria, lainojen määrä ja se hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa.

Lainan hakeminen yhdessä puolison kanssa mahdollistaa parempien lainatarjousten saamisen, varsinkin jos on kyseessä suurempi lainasumma. Lainan myöntämisessä kahdelle hakijalle sisältää vähemmän riskejä lainayhtiölle, joten lainaa on mahdollista saada suuremmalle summalle ja pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa. Yhdistelylainaa voi saada yksinkin, jos on säännölliset tulot ja on hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

Yhdistelylainan hakeminen Etuan kautta on ilmaista eikä velvoita mihinkään. Voit siis ilman sitoumuksia katsoa, millaisella korolla lainayhtiöt ovat nyt sinulle valmiita tarjoamaan lainaa ja millaisia säästöjä saisit.

Paljonko yhdistelylainan korko on?

Yhdistelylainan korko riippuu hakemastasi lainasummasta, laina-ajasta, taloudellisesta tilanteestasi, lainayhtiöstä ja siitä, haetko lainaa yksin vai yhdessä puolison kanssa. Jokainen rahoitusyhtiö tekee hakijakohtaisen lainatarjouksen, joten lainan korko selviää vain yhdistelylainaa hakemalla.

Etuan avulla voit hakea yhdistelylainaa maksutta ja ilman sitoumuksia. Lainapäätöksen saat heti ja mahdolliset lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Voit rauhassa tutustua saamiisi lainatarjouksiin ja valita niistä sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen sopii kaikille ihmisille, joilla on useita pienempiä lainoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkoja, ja jotka haluavat säästää kuukausittaisissa kuluissa. Lainojen yhdistäminen pienentää lyhennysten määrää, jolloin säästät joka kuukausi koroissa ja muissa lainakuluissa.

Myös vanha laina kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin täyttämällä yhdistelylainahakemus nettisivuillamme. Lainan kilpailuttamisella varmistat, että et maksa vanhasta lainastasi liikaa.

Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja joilla luottotiedot ovat kunnossa.

Mikä on yhdistelylainan takaisinmaksuaika?

Voit hakea yhdistelylainallesi maksuaikaa 1–18 vuotta. Lainalaskurin avulla voit suunnitella sinulle sopivan lainan ja arvioida kuukausieriä ja laina-aikoja helposti.

Voinko maksaa yhdistelylainan nopeammin pois?

Voit aina maksaa lainan nopeammin takaisin kuin alkuperäinen takaisinmaksusuunnitelma oli. Lainan voi myös maksaa takaisin yhdessä erässä. Lainan nopeammasta takaisinmaksusta kannattaa sopia sen lainayhtiön kanssa, josta olet yhdistelylainan nostanut.

Mitä ottaa huomioon yhdistelylainaa kilpailuttaessa?

Yhdistelylainan hakeminen on helppoa ja usein taloudellisesti järkevää. Parasta on valita yhdistelylaina, joka sopii sinun tarpeisiisi ja tarjoaa parhaan koron. Mikäli harkitset yhdistelylainaa, on hyvä ottaa huomioon alla olevat asiat.
Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki vähintään 18-vuotiaat Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla voi yhdistää lainoja jopa 60 000 euroon saakka 1–18 vuoden maksuajalla.

Yhdistäessä lainoja kannattaa ensiksi selvittää nykyisten lainojen määrä ja niihin kuukaudessa käytettävä rahamäärä. Helpoiten asia selviää kokoamalla lainatiedot viimeisimmistä laskuista. Kannattaa myös arvioida, yhdistääkö kaikki nykyiset lainat vai vain osan niistä. Kaikkia lainoja ei välttämättä kannata yhdistää, jos yhdistettävä lainasumma kasvaa todella suureksi tai jos mukana on esimerkiksi alhaisella korolla olevaa autolainaa. Myös muut vakuudelliset lainat ovat yleensä koroiltaan sellaisia, ettei niiden yhdistäminen tuo säästöjä.

Kun lainojen kokonaissumma ja niiden lyhennyksiin menevä rahamäärä on selvillä, täytyy vielä miettiä omaan tilanteeseen sopiva uusi lyhennyserä. Sopiva lainan lyhennys on sellainen, joka mahdollistaa muiden pakollisten maksujen hoitamisen ilman ongelmia. Laina-aikaa pidentämällä yksittäinen kuukausierä alenee, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalta nousevat.

Laina-ajan osalta kannattaa muistaa, että lainaa on yleensä aina helpompi lyhentää ennakoitua nopeammin kuin lähteä neuvottelemaan pankin kanssa laina-ajan pidentämisestä. Kuukausierä onkin hyvä laina-ajan alussa jättää riittävän pieneksi ja mikäli rahaa jää yli, tehdä säästöillä ylimääräisiä lyhennyksiä.

Lisäksi on hyvä huomioida, että rinnakkaishakija eli samassa taloudessa asuva avo- tai aviopuoliso parantaa yhdistelylainan saantimahdollisuuksia etenkin suuremmissa lainasummissa. Puolison kanssa on helpompi saada isompi laina paremmilla lainaehdoilla.

Lainaehtoihin ja kuluihin kannattaa tutustua huolella ennen lainan nostamista. Erityisesti kannattaa varmistaa, että lainan korot ja ehdot ovat nykyisiä lainoja edullisempia.

Lainojen yhdistämisen yhteydessä on hyvä miettiä laajemmin omia kulutustottumuksiaan – mistä lainat alun perin kertyivät ja miten vastaavat tilanteet voisi ehkäistä tulevaisuudessa. Talouden saa pysyvästi tasapainoon vain, kun elää tulojensa mukaisesti.

Miksi en saa yhdistelylainaa?

Jokainen palvelussa mukana oleva rahoitusyhtiö tekee lainapäätöksen hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion ja omien lainanantokriteereiden mukaan. Lainapäätökseen vaikuttavat lainanhakijan kokonaistilanne, kuten tulot, menot, työsuhteen laatu, maksuhistoria ja lainojen määrä.

Etua on lainavertailupalvelu ja lähetämme hakemuksen useisiin lainayhtiöihin, jotta mahdollisimman moni asiakkaistamme saisi yhden tai useamman lainatarjouksen. Etua ei voi vaikuttaa lainayhtiöiden lainapäätöksiin emmekä saa tietää tarkkaa syytä kielteiselle lainapäätökselle.

Yrityslaina

Mikä on vakuudeton yrityslaina?

Etuan kautta voi kilpailuttaa vakuudettomia yrityslainoja, joihin ei edellytetä reaalivakuuksia. Yritykselle myönnettävän lainan takaajana tulee kuitenkin olla vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö, joka toimii omavelkaisena takaajana. Lainapäätös tehdään jokaiselle yritykselle rahoitusyhtiön tekemän riskiarvion perusteella.

Onko yrityslainan hakeminen maksutonta?

Yrityslainan kilpailuttaminen Etua.fi-palvelun avulla on täysin ilmaista, eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan tarjottua lainaa.

Mihin tarkoitukseen yrityslainaa voi hakea?

Vakuudetonta yrityslainaa voi hyödyntää yrityksen moninaisiin rahoitustarpeisiin, niin yrityksen päivittäiseen toimintaan kuin sen kehittämiseen.

Voit hakea yrityslainaa esimerkiksi:
– käyttöpääomaksi
– hankintoihin
– varaston täyttöön
– markkinointiin
– työntekijöiden palkkaamiseen
– aiemman lainan uudelleen rahoitukseen ja
tilojen uusimiseen tai laajentamiseen.

Mikä on yrityslainan korko?

Yrityslainan korko on aina hakijakohtainen lainanmyöntäjän tekemän kokonaisarvion mukaan. Yrityslainan koron määräytymiseen vaikuttaa moni tekijä kuten yrityksen ikä ja maksukyky, vastuuhenkilöiden taloudellinen tilanne, toimiala, tulevaisuuden näkymät sekä lainan määrä ja laina-aika.
Paras yrityslainan korko löytyy kilpailuttamalla lainan, jolloin voit vertailla eri lainayhtiöiden lainatarjouksia edullisemman lainan löytämiseksi. Etua.fi-palvelussa yhdellä lainahakemuksella voit saada useamman lainatarjouksen vertailua varten. Lainan kilpailutus ja lainatarjouksien pyytäminen Etuan kautta on maksutonta eikä sido mihinkään.

Kuka voi hakea yrityslainaa?

Yritysluottoa voivat hakea kaikenkokoiset kaupparekisteriin merkityt suomalaiset yritykset. Myös toimintansa juuri aloittaneet yritykset voivat hakea yrityslainaa. Lainaa myönnetään kaikille yritysmuodoille, kuten toiminimille ja osakeyhtiöille. Yrityslainaa voi hakea henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus lainaa hakevassa yrityksessä.rnrnSaadakseen yrityslainaa yrityksellä tulee olla takaajana vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö. Takaajan ja yrityksen luottotiedot täytyy olla kunnossa.

Kuinka nopeasti yrityslainan saa?

Lähetettyäsi hakemuksen se käsitellään välittömästi. Sinulle lasketaan yrityskohtainen lainatarjous ja saat vastaukset yleensä minuuteissa, viimeistään yhden arkipäivän sisällä. Palvelumme kautta voit vertailla yritysluoton korkoja ja muita kuluja ja valita yrityksellesi edullisimman lainan. Hyväksyttyäsi tarjouksen sinulla on mahdollisuus saada laina tilillesi jopa samana päivänä tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Miten yrityslainahakemus täytetään?

Yrityslainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja vaivatonta. Hakemuksessa kysytään hakijan ja yrityksen perustietoja. Yrityksestä hakemukseen tulee täyttää muun muassa liikevaihto, tilinumero ja Y-tunnus.

Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan?

Etuan yrityslainahakemuksessa ei kysytä liitteitä. Rahoitusyhtiön täytyy kuitenkin varmistaa yrityksen luottokelpoisuus lainapäätöstä tehdessään. Tätä varten lainayhtiö voi kysyä hakemuksen lähettämisen jälkeen seuraavia asiakirjoja: tuorein tilinpäätös, tilikauden kirjanpito ja kirjanpidon väliajo, jos viimeisimmästä tilinpäätöksestä on yli 3 kk.

Copyright © 2024 Etua.fi