Onko Etuan palvelun käyttäminen kuluttajalle maksuton?

Kyllä, palvelu on kuluttajalle ilmainen.

Miksi käyttäisin mieluummin Etuan kuin lainantarjoajien omia hakulomakkeita?

Etua.fi-palvelua käyttämällä säästät aikaa ja rahaa. Täytä yksi hakemus, saat monta tarjousta. Sinun ei siis tarvitse täyttää samoja tietoja jokaisen lainantarjoajan hakulomakkeelle erikseen, vaan yksi lomake riittää. Laaja kumppaniverkostomme auttaa sinua saamaan parhaat lainatarjoukset helposti ja nopeasti.

Miksi Etuan kaltaista palvelua ei ole ollut aikaisemmin Suomessa?

Lainamarkkina on kasvanut viime vuosina myös Suomessa. Markkinoille on tullut sekä uusia vähittäispankkeja että rahoitusyhtiöitä ja niiden myötä lukemattomia eri lainatuotteita. Lainantarjoajien ja lainatuotteiden määrän lisääntyminen antaa kuluttajille yhä enemmän valinnanvaraa. Tänä päivänä internet tarjoaa helpon ja nopean tavan vertailla ja hakea lainatuotteita. Etua.fi-palvelussa vertailu on kuluttajalle kaikkein helpointa ja kustannustehokkainta. Etua hankkii kuluttajalle yhdellä lainahakemuksella mahdollisimman monta lainatarjousta, joista hän voi itse valita parhaimman.

Miten Etuan palvelu toimii?

Etuan palvelua on erittäin helppo ja nopea käyttää:
1. Valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
2. Täytä hakemuslomake.
3. Lähetä hakemuslomake ja jää odottamaan parasta tarjousta. Kulutusluotoissa vastaukset saat sähköpostitse yleensä tunnin kuluessa. Asuntolaina-asioissa pankit ottavat sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän kuluessa soittamalla.

Kuka voi hakea lainaa Etuan palvelun kautta?

Etuan palvelun kautta voi hakea kuka tahansa Suomessa pysyvästi asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on säännölliset kuukausitulot eikä maksuhäiriömerkintöjä Suomen Asiakastiedon luottotietorekisterissä.

Voiko Etuan palvelun kautta hakea lainaa, jos on maksuhäiriömerkintä?

Ei voi.

Kuinka monta lainatarjousta voi saada yhdellä hakemuksella?

Saatujen tarjousten määrä riippuu monesta tekijästä, kuten haettavan lainan määrästä sekä ilmoitetuista hakemustiedoista. Välitämme hakemuksen aina mahdollisimman monelle yhteistyökumppanille hakemuksille asetettujen kriteerien mukaisesti. Näin saat mahdollisimman paljon etua.

Voinko jäädä kokonaan ilman lainatarjousta?

Pyrimme aina välittämään lainahakemuksen kumppaneillemme. On kuitenkin mahdollista, että lainahakemusta ei välitetä eteenpäin pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Tämä johtuu siitä, että yhteistyökumppanimme ovat asettaneet välitettäville hakemuksille kriteereitä, jotka eivät täyty.

Miten täytän lainahakemuksen?

Tutustu ohjeisiin ja aloita vaikka lainalaskurista, toki voit klikata suoraan hakemuslomakkeeseenkin. Kun olet päättänyt lainan määrän, takaisinmaksuajan ja kuukausierän suuruuden, siirry hakemuslomakkeeseen. Täytä kaikki tiedot, tarkista ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Sitten voit jäädä odottamaan tarjouksia.

Jos tarvitsen apua hakemuksen täyttämisessä, mihin voin ottaa yhteyttä?

Voit lähettää asiakaspalveluumme sähköpostia, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät kohdasta Asiakaspalvelu. Voit myös kysyä neuvoa chat-palvelun välityksellä. Chat-ikkuna aukeaa sivun oikeassa alalaidassa olevasta Kysy meiltä -painikkeesta.

Onko Etuan palveluun turvallista syöttää henkilötunnus ja muut henkilökohtaiset tiedot?

Kyllä, ehdottoman turvallista. Etua.fi-palvelun rakentamisessa on kiinnitetty erityisesti huomiota tietoturvaan ja asiakkaiden henkilökohtaisten tietojen suojaamiseen. Kaikki hakemuslomakkeemme ovat SSL-suojatut. Suojatun yhteyden huomaat internetpalvelun osoiterivillä kirjainsarjasta https://. SSL-suojausta käyttävät myös esimerkiksi viranomaiset yhteys- sekä asiointitietolomakkeissaan.

Lainahakemuksen tietoja käytetään ainoastaan luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta eteenpäin kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille.

Voiko palvelua käyttää ilman henkilötunnusta?

Ei voi. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt tarvitsevat henkilötunnuksen ja muut yksilöivät tiedot lainanhakijasta luotonmyöntöprosessiinsa. Henkilötunnus on välttämätön asiakkaan tunnistamisessa. Pankkeja ja rahoitusyhtiöitä valvova Finanssivalvonta vaatii, että ennen jokaista asiakassuhteen alkamista asiakkaan henkilöllisyys on todennettava.

Minkä hintaista kulutusluottoa tai asuntolainaa Etuan palvelun kautta voi saada?

Etuan kautta haettavien lainojen korot perustuvat kumppaneiden eli lainantarjoajien hinnoitteluun. Korot vaihtelevat lainan määrän ja asiakkaan maksukyvyn mukaan. Näet sinulle tarjottujen lainojen tarkat ehdot saamistasi lainatarjouksista. Voit tämän jälkeen rauhassa vertailla tarjouksia ja päättää, haluatko hyväksyä jonkun niistä.

Kuinka suuret kuukausikustannukset lainassani on?

Kuukausikustannukset vaihtelevat lainantarjoajien ja erilaisten tuotteiden mukaan. Yleensä kulutusluotoissa maksetaan kuukausierää, joka muodostuu korosta, lyhennyksestä ja tilinhoitomaksusta. Asuntolainassa kuukausierä muodostuu niin ikään lyhennyksestä sekä koron osuudesta. Näet sinulle tarjottujen lainojen tarkat ehdot saamistasi lainatarjouksista.

Kuinka suuren lainan voin hakea?

Arvioi mahdollisimman tarkasti sekä lainantarpeesi että takaisinmaksukykysi. Riittävä takaisinmaksukyky tarkoittaa sitä, että kun nettokuukausituloista on vähennetty kaikki normaalit kuukausittaiset menot, jäljelle jäävällä osuudella tulisi selviytyä lainanlyhennyksestä. Taloutta ei kannata vetää liian tiukalle, vaan on hyvä aina jättää pelivaraa myös odottamattomien menojen varalle. Myös lainantarjoajien tuotteissa on eroja. Toisilla kumppaneillamme on tarjota suurempia lainoja pitkillä takaisinmaksuajoilla ja toisilla pienempiä. Monesti kuukausierä saattaa suuremmissakin lainoissa olla kohtuullinen juuri pitkän maksuajan vuoksi.

Mitä tarkoittaa rinnakkaishakija tai yhteisvastuullinen lainanhakija?

Lainan voi hakea yksin tai yhdessä samassa taloudessa asuvan avio- tai avopuolison kanssa. Jos hakemuksella on kaksi hakijaa, molemmat hakijat vastaavat lainasta yhteisvastuullisesti. Myös rinnakkaishakija on siis henkilökohtaisesti vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta. Rinnakkaishakija parantaa lainansaantimahdollisuuksia etenkin suurempien luottojen kohdalla.

Mitä tarkistuksia lainahakemukselle tehdään?

Teemme tiettyjä perustarkistuksia, kuten saatamme laskea tulojen ja velan määrän suhteen. Lisäksi tarkistamme luottotiedot Suomen Asiakastiedon luottotietorekisteristä. Saatamme tarkistaa myös osoitetiedot Väestörekisterikeskuksesta sekä puhelinnumeron Numeronetistä.

Mikä on Suomen Asiakastiedon ylläpitämä tekninen kyselyjärjestelmä?

Kulutusluottohakemuksen yhteydessä pyydämme suostumustasi kerätä ja käsitellä luotonantajilta saatavia tietoja aikaisemmista luotoistasi luottohakemuksen käsittelyä varten. Tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän avulla. Luotonhakijalla on oikeus tarkastaa, mille tahoille ja mitä tietoja Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta on luovutettu. Tarkistusoikeuden toteuttaa Suomen Asiakastieto Oy.

Etua ei käsittele tietoja muista luotoistasi vaan ainoastaan välittää suostumuksesi lainahakemuksen mukana. Järjestelmästä saatavia tietoja käsittelevät ainoastaan Etua.fi-palvelussa mukana olevat rahoitusyhtiöt. Käsiteltävät tiedot koskevat luottoja ja niiden hoitamista.

Tietoja kerätään vain luottohakemuksen käsittelyä varten ja luottohakemuksen yhteydessä kerättyjä tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman lainmukaista velvoitetta. Viranomaisilla voi olla pääsy näihin tietoihin omassa toiminnassaan. Mikäli luotto myönnetään, rahoitusyhtiö säilyttää tiedot viiden vuoden ajan siitä, kun luotto on kokonaisuudessaan erääntynyt maksettavaksi, ellei laissa säädetä velvollisuutta säilyttää niitä tätä pidempään. Mikäli luottoa ei myönnetä, tiedot poistetaan kahden vuoden kuluttua luottohakemuksen tekemisestä.

Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmään kuuluvat seuraavat yhtiöt: Bigbank AS, Cashbuddy Oy, Collector Credit Ab, DFC Nordic Oyj, Euroloan Consumer Finance Oyj, Ferratum Finland Oy, Finaref Oy, Folkia AS, Ikano Bank AB (publ), Finland filial, J.W. Yhtiöt Oy, Lainaamo Oy, Luoteen Sirtox Oy, NDN – Yhtiö Oy, Oy Netford Capital Ltd, OPR-Vakuus Oy, Santander Consumer Finance Oy, Svea Ekonomi AB, Filial i Finland, Tact Finance Oy, Top Finance Oy, WHT-Yhtiöt Oy.

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »