Lainaa - edullinen laina netistä

 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Saat lainapäätöksen heti
;
Lainan määrä 10 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 10 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä -

Esimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 - 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Sisältö

 1. Lainaa jokaiseen tarpeeseen
 2. Mistä lainaa voi hakea?
 3. Paljonko lainaa 2000 euron tuloilla?
 4. Lainaa yhteishakijan kanssa
 5. Miksi en saa lainaa?
 6. Edullinen laina löytyy kilpailuttamalla
 7. Etua kilpailuttaa lainat helposti puolestasi
 8. Jopa 20 lainatarjousta eri pankeilta
 9. Laina tilille nopeasti
 10. Lainasummat

Lainaa jokaiseen tarpeeseen

Tarvitsetko lainaa esimerkiksi kodin remonttiin, auton hankintaan tai nykyisten lainojen yhdistämiseen? Voit hakea Etuan kautta lainaa valitsemallesi summalle aina 500 eurosta ylöspäin jopa 60 000 euroon asti, joten lainalla katat helposti niin suuret hankinnat kuin pienemmät menot.

Vakuudettomaan lainaan et tarvitse mitään vakuuksia tai takaajia, joten lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Lainaan saa takaisinmaksuaikaa 1–18 vuotta ja tällä hetkellä lainojen nimelliskorot vaihtelevat 4,68–20 prosentin välillä.

Mistä lainaa voi hakea?

Vakuudetonta lainaa tarjoavat useat eri pankit ja rahoitusyhtiöt, joten vaihtoehtoja on runsaasti. Helpoiten lainan hakeminen käy nykyään netissä, joten saadaksesi lainan sinun ei tarvitse vierailla pankissa tai olla yhteydessä pankkiin soittamalla.

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa eikä yleensä vie kuin muutaman minuutin. Hakemuksen täyttäminen onnistuu myös mobiililaitteilla, joten lainaa pystyy hakemaan missä tahansa ja milloin tahansa.

Lainahakemukseen sinun tulee täyttää, kuinka paljon lainaa haet ja millaisen takaisinmaksuajan haluat lainaasi. Tämän lisäksi hakemuksessa kysytään lainanhakijalta perustiedot sekä esimerkiksi tiedot tuloista ja mahdollisista aiemmista lainoista tai veloista. Nopeutat lainahakemuksen täyttämistä etsimällä tiedot valmiiksi ennen kuin aloitat.

Paljonko lainaa 2000 euron tuloilla?

Miettiessäsi sopivaa lainasummaa kannattaa arvioida rehellisesti omat tulot ja menot. Näin tiedät, paljonko sinulla jää kuukaudessa rahaa pakollisten menojen jälkeen ja paljonko sinulla olisi varaa lyhentää lainaa kuukaudessa.

Jos pystyisit lyhentämään lainaa vaikkapa 200 eurolla kuussa, pystyisit maksamaan takaisin noin 10000 euron lainaa viiden vuoden laina-ajalla. Mikäli pakollisten menojen jälkeen sinulle jäisi noin 100 euroa lainan lyhentämiseen, täytyy joko lainasummaa pienentää tai maksuaikaa pidentää.

Hyödyntämällä Etuan lainalaskuria pystyt helposti selvittämään, millaisella kuukausierällä toivomaasi lainasummaa tulisi lyhentää. Voit vertailla lainan määrän ja laina-ajan vaikutusta kuukausierään, jotta löydät omaan budjettiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Pankit arvioivat muun muassa tulojesi ja mahdollisten muiden lainojen perusteella, kuinka paljon ne ovat sinulle valmiita myöntämään lainaa. Tämän vuoksi pankista saamassasi lainatarjouksessa voi olla pienempi summa, kun mitä alun perin olit hakenut.

Lainaa yhteishakijan kanssa

Voit hakea lainaa yksin tai rinnakkaishakijan, kuten puolison kanssa. Jos haet lainaa yksin, voit hakea lainaa enintään 40 000 euroa, kun taas yhteishakijan kanssa lainaa voi saada jopa 60 000 euroon asti.  

Jos haet lainaa yhteishakijan kanssa, paranevat mahdollisuutesi myös saada lainaa paremmilla ehdoilla, kuten pienemmällä korolla ja pidemmällä laina-ajalla.

Koska pankit perustavat lainatarjouksen omaan arvioonsa asiakkaan taloudellisesta tilanteesta ja takaisinmaksukyvystä, kahden henkilön yhteinen lainahakemus saa yleensä paremman tarjouksen. Kahden henkilön yhdessä ottama laina on pankille pienempi riski, sillä vaikka toisen lainanottajan maksukyky heikkenisi, pystyy toinen todennäköisesti silti huolehtimaan lainan takaisinmaksusta alkuperäisen maksusuunnitelman mukaan.

Miksi en saa lainaa?

Pankit voivat olla tarjoamatta sinulle lainaa eri syistä. Aiemmat maksuhäiriömerkinnät ovat usein este lainan saamiselle.

Mikäli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, voi olla, ettet täytä kaikkia pankin lainanhakijalle asettamia kriteerejä. Jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja, olet alaikäinen tai et asu vakituisesti Suomessa, pankit eivät välttämättä myönnä sinulle lainaa.

Jos olet hakenut lainaa yhdestä pankista ja saanut kieltävän vastauksen, kannattaa pyytää lainatarjouksia muilta pankeilta, sillä pankkien käytännöt lainan myöntämisessä vaihtelevat. Kilpailuttamalla lainan esimerkiksi Etuan kautta, sinun ei tarvitse itse lähettää hakemuksia erikseen jokaiselle pankille, vaan yhdellä hakemuksella tavoitat useita pankkeja ja rahoitusyhtiöitä.

Voit koittaa hakea lainaa myös alkuperäistä hakemusta pienemmälle summalle, sillä voi olla, että pankit eivät esimerkiksi taloudellisen tilanteesi vuoksi pysty myöntämään sinulle juuri toivomaasi summaa lainaa.

Edullinen laina löytyy kilpailuttamalla

Eri pankit voivat tehdä sinulle erilaisia lainatarjouksia, joissa vaihtelevat esimerkiksi koron suuruus, lainan määrä tai takaisinmaksuaika. Uutta lainaa hakiessa kannattaakin aina kilpailuttaa laina ja pyytää tarjouksia useammalta pankilta ja lainantarjoajalta, jotta löydät sinulle sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Ethän vaikkapa asuntoa tai autoa ostaessasi tyytyisi ensimmäiseen vaihtoehtoon näkemättä muuta tarjontaa, joten miksi ottaisit ensimmäisen tarjotun lainan selvittämättä parasta mahdollista vaihtoehtoa.

Kilpailuttamalla lainan voit säästää huomattavasti rahaa, sillä edullisimman ja kalleimman koron välillä saattaa olla suuriakin eroja kuukausittaisen maksuerän suuruudessa.

Etua kilpailuttaa lainat helposti puolestasi

Etuan kautta lainojen kilpailutus on vaivatonta, ja täyttämällä Etuan lainahakemuksen varmistat sinulle parhaan lainaratkaisun aina helposti ja turvallisesti.

Täyttämällä lainahakemuksen Etuan sivuilla, lähtee hakemus kerralla kätevästi useille eri pankeille. Hakemukseen tarvitsee täyttää yhteystietojen lisäksi vain perustiedot tuloista, työtilanteesta ja mahdollisista muista lainoista. Hakemuksen täyttäminen on aina ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

Voit hakea lainaa Etuan lainahakemuksella, jos

 • olet vähintään 20-vuotias
 • asut vakituisesti Suomessa
 • ansaitset vähintään 850 euroa kuukaudessa ennen veroja ja
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä.

Jopa 20 lainatarjousta eri pankeilta

Etualla on Suomen laajin kumppaniverkosto, joten yhdellä hakemuksella saat kätevästi lukuisia lainatarjouksia eri toimijoilta. Etuan kumppaneihin kuuluu niin perinteisiä pankkeja kuin nykyaikaisia rahoitusalan toimijoita. Voit lukea lisää Etuan eri kumppaneista täältä.

Laajan kumppaniverkoston ansioista voit parhaimmillaan saada jopa 20 lainatarjousta ja nopeimmat saapuvat alle 10 minuutissa. Mitä enemmän sinulle on valinnanvaraa, sitä helpommin pystyt valitsemaan sinulle parhaan lainantarjoajan ja lainaehdoiltaan mieluisimman vaihtoehdon.

Lähetettyäsi lainahakemuksen näet saapuvat lainatarjoukset helposti yhdelle sivulle koottuna. Pystyt nopeasti vertailemaan tarjouksia esimerkiksi tarjotun lainasumman, kuukausierän ja korkojen perusteella. Nimelliskoron lisäksi kannattaa lainoja vertailla myös todellisen vuosikoron perusteella, sillä tämä antaa realistisemman kuvan lainan kokonaiskuluista.

Laina tilille nopeasti

Kun löydät lainatarjouksista juuri sinulle parhaan vaihtoehdon, siirtymällä pankin sivuille löydät tarkemmat tiedot lainaehdoista, voit toimittaa mahdolliset tarvittavat liitteet sekä hyväksyä lainatarjouksen.

Kun sopimus on hyväksytty, laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana ja yleensä viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Saat siis rahat käyttöösi parhaimmillaan jopa muutaman tunnin kuluessa siitä, kun olet päättänyt hakea lainaa.

Lue täältä lisää palvelustamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Lainasummat

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »