Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Hae lainaa - kilpailuttamalla löydät parhaan lainatarjouksen

Hae lainaa Suomen kokeneimman lainavertailun avulla. Ilmainen ja nopea.
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Hae lainaa – vertaile ja säästä

Hakiessasi lainaa kilpailutamme puolestasi useita eri lainantarjoajia yhdellä hakemuksella. Lainavertailu on ilmaista, vie vain muutaman minuutin, eikä velvoita mihinkään. Sivuillamme olevien lainalaskurien avulla voit arvioida sinun talouteesi sopivaa kuukausierää muuttamalla lainamäärää ja laina-aikaa.

Näin palvelumme toimii

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi useita eri lainantarjojaa.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi katsottavaksi muutamassa minuutissa ja voit valita parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Aktia logo
kaarna logo
avida logo
qred logo
collector bank logo
Yritysluotto logo

Vinkkejä lainan hakemiseen

 • Lainaa hakiessa tarjous kannattaa kysyä useasta rahoitusyhtiöstä, sillä pankit myöntävät lainaa eri ehdoilla ja korkotasoilla. Säästät rahaa kilpailuttamalla tarjoukset lainaa hakiessasi. Helpoin tapa hakea lainaa ja vertailla tarjouksia on Etuan palvelun avulla.
 • Lainaa myöntävät yhtiöt tekevät aina hakijakohtaisen lainatarjouksen taloudellisen tilanteesi perusteella, joten hakemus kannattaa täyttää huolella.
 • Ilmoita hakemuksessa nykyiset tulosi ja menosi. Merkitse vain oma osuutesi menoista ja omissa nimissä jäljellä olevista lainoistasi.
 • Lainayhtiöt pyytävät yleensä todistuksen tuloista lopullista lainapäätöstä tehdessä, joten tulot kannattaa merkitä rehellisesti. Uusimmasta palkkatodistuksesta tai eläketodistuksesta saat tiedon tuloistasi. – Lisätietoa liitteistä
 • Jos tulosi vaihtelevat, laske keskipalkka esimerkiksi edellisen 6 tai 12 kuukauden mukaan. Miten tulot vaikuttavat myönnettävään lainasummaan?
 • Jos teet töitä eläkkeellä, laske yhteen palkka- ja eläketulot. Mikäli tulosi vaihtelevat, voit ilmoittaa keskipalkan.
 • Rinnakkaishakijan liittäminen hakemukseen mahdollistaa paremmat lainatarjoukset. Lainan myöntämisessä kahdelle maksukykyiselle hakijalle on pienemmät riskit pankille, mikä mahdollistaa lainan saamisen suuremmalle summalle ja halvemmalla korolla kuin yksin hakiessa. – Lue lisää rinnakkaishakijan kanssa hakemisesta

Lainaa kaikkiin elämäntilanteisiin

Etuan palvelun avulla voit hakea lainaa niin pieniin kuin suurempiinkin hankintoihin. Palvelumme hyödyttää sinua monin tavoin: Saat paremman käsityksen lainamarkkinoista ja voit vertailla tarjolla olevia vaihtoehtoja. Kilpailutamme useamman lainantarjoajan yhdellä hakemuksella, joten autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen. Voit myös säästää aikaa ja vaivaa, sillä voit saada monta lainatarjousta yhdellä hakemuksella.

Jos sinulla on olemassa olevia lainoja, on lainan kilpailuttaminen säännöllisin väliajoin kannattavaa varmistaaksesi edullisen koron koko laina-ajaksi: Mikäli lainan nostamisesta on kulunut jo aikaa, voi toinen pankki tarjota sinulle saman lainan edullisemmalla korolla.

Erityisen hyödyllistä vanhan lainan kilpailuttaminen on, jos taloustilanteesi on muuttunut siitä, mikä se oli alkuperäistä lainaa hakiessasi. Jos tulotasosi on noussut tai olet vaikkapa muuttanut omistusasuntoon, kannattaa laina kilpailuttaa uudestaan.

Sinun ei tarvitse luottaa vain meidän sanaamme:
Lue asiakkaidemme kokemuksia palvelun käytöstä

Lainasummat

Voit hakea lainaa palvelumme kautta, jos

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot
 • Asut vakituisesti Suomessa
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä

Lue täältä lisää palveluistamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Yhdistä lainasi Hae kulutusluottoa Hae asuntolainaa  Hae yrityslainaa

Lainanhakijan muistilista

Näistä syistä lainaa kannattaa hakea Etuan kautta

Etuan yhteistyökumppanit koostuvat laajasta verkostosta luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia, joille välitämme lainahakemuksesi. Tämän ansiosta voit saada useita lainatarjouksia kerralla hakiessasi lainaa Etuan kautta.

Etua on pisimpään Suomessa toiminut lainojen vertailupalvelu. Yli 15 vuoden kokemuksemme takaa sinullekin edullisen lainan kymmenien vaihtoehtojen joukosta. Olemme auttaneet jo satoja tuhansia suomalaisia kuluttajia vertailemaan lainatarjouksia veloituksetta.

Mitä asiakkaamme sanovat Etuan palvelusta? – Lue lisää

Käytämme tietojesi suojaamiseen yhtä vahvaa salaustekniikkaa kuin pankitkin, joten voit huoletta täyttää lainahakemuksen Etuan palvelun kautta. Syöttämiäsi tietoja käytetään ainoastaan luottopäätöksen tekemiseen, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille tahoille. Etua on myös täysin kotimainen yritys, jonka merkkinä yrityksellemme on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Lisäksi palvelun käyttäminen on täysin maksutonta, etkä sitoudu mihinkään hakiessasi lainaa palvelumme kautta. Voit siis halutessasi käyttää palvelua täysin veloituksetta katsoaksesi millä korolla lainaa sinulle tällä hetkellä myönnettäisiin. Etuan tavoite on auttaa sinua löytämään paras lainatarjous, jotta sinä voit säästää rahaa ja löytää juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivan lainan.

Hae lainaa Etuan avulla ja hyödynnä vaivaton ja tehokas palvelumme. Voit saada lainatarjouksen useammalta lainantarjoajalta yhdellä hakemuksella ja vertailla tarjouksia helposti. Tartu tilaisuuteen ja säästä aikaa ja rahaa – hae lainaa nyt!

Näin haet lainaa netissä

Voit täyttää lainahakemuksen kätevästi suoraan netissä, ja sen täyttäminen onnistuu Etuan sivuilla koska tahansa. Hakiessasi lainaa Etuan kautta et sitoudu mihinkään ja palvelun käyttäminen on täysin ilmaista, joten voit huoletta kokeilla palvelua ja vertailla lainatarjouksia nopeasti. Alta löydät muutamia vinkkejä, jotka on hyvä ottaa huomioon lainaa hakiessa.

Ensimmäiseksi on hyvä selvittää oma budjettisi sekä rahoituksen tarve. Voit miettiä mihin tarkoitukseen lainaa tarvitset, ja kuinka paljon voit lyhentää lainaa kuukausittain.

Voit määritellä omaan talouteesi sopivan lainasumman sekä takaisinmaksuajan Etuan lainalaskurin avulla. Laskuri antaa sinulle arvion kuukausierästä syöttäessäsi laskuriin tiedot lainan määrästä sekä laina-ajan pituudesta. Voit myös muuttaa lainasummaa ja -aikaa nähdäksesi miten ne vaikuttavat lainan kuukausierään ja vertailla erilaisia vaihtoehtoja.

Kun lainan määrä sekä sopiva takaisinmaksuaika on tiedossa, siirry hakemuslomakkeeseen hakeaksesi lainaa. Hakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja nopeaa: Täytä pyydetyt tiedot, tarkista että tiedot ovat oikein, ja lähetä hakemus klikkaamalla painiketta. Etuan kautta saat lainapäätöksen heti ja lainatarjoukset hetkessä.

Lainatarjouksessa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää lainan korkoon, laina-aikaan sekä kuukausierään. Todellinen vuosikorko on tärkeä luku, sillä se antaa sinulle kokonaiskuvan lainasi vuosittaisista kustannuksista. Mitä alhaisempi vuosikorko on, sitä edullisempi myös laina on, mutta myös muihin lainaehtoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Voit säästää huomattavia summia lainakustannuksissa vertailemalla tarjouksia lainaa hakiessasi. Kun olet vertaillut eri vaihtoehtojen välillä, voit valita annetuista tarjouksista sinulle sopivimman lainatarjouksen. Jos päätät hyväksyä tarjouksen, sinut ohjataan allekirjoittamaan lainasopimus rahoitusyhtiön omilla sivuilla verkkopankkitunnuksillasi.

Hae lainaa ja kilpailuta lainatarjoukset

Etuan avulla voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta! Lainan kilpailutus on tehokas tapa säästää rahaa ja vertailla lainoja saadaksesi parhaat mahdolliset lainaehdot. Kilpailuttamalla lainan voit vertailla eri tarjouksia ja valita sinun tarpeisiisi sopivimman lainan.

Etua kautta voit kätevästi kilpailuttaa kulutusluotot ja hakea lainaa aina 60 000 euroon asti. Etualla on laaja kumppaniverkosto rahoitusyhtiöitä, joten voit saada useita lainatarjoksia, joiden joukosta voit valita itsellesi parhaan ja edullisimman vaihtoehdon. Parasta on, että lainan hakeminen on myös nopeaa, sillä lainahakemuksen täyttäminen käy hetkessä ja ensimmäiset lainatarjoukset saat yleensä jo heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Myös asuntolainan, yhdistelylainan ja yritysluoton kilpailutus onnistuu Etuan kautta yhdellä hakemuksella. Kilpailuttamalla ja yhdistämällä vanhat lainasi yhdeksi uudeksi yhdistelylainaksi voit taas säästää rahaa joka kuukausi. Myös vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa aika ajoin.

Siirry sivulle: Asuntolainan hakeminenYhdistelylainan hakeminenYrityslainan hakeminen

Etuan kautta lainan hakeminen on ilmaista eikä lainahakemuksen täyttäminen sido sinua mihinkään. Voit käyttää Etuan palvelua, jos olet vähintään 18-vuotias, asut Suomessa vakituisesti ja sinulla on kuukausittain tuloja vähintään 850 euroa ennen veroja. Sinulla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä, jotta voit hakea lainaa.

Jo sadattuhannet suomalaiset ovat hakeneet uutta lainaa tai yhdistäneet vanhoja lainoja Etua.fi lainapalvelun avulla, ja näin säästäneet satoja euroja kuukaudessa. Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä puolison kanssa.

Muista aina vertailla eri lainatarjouksia ennen päätöksen tekemistä. Etuan kilpailutusprosessi on helppo ja nopea, joten kannattaa hyödyntää lainavertailupalveluamme. Kilpailuttamalla et häviä mitään, mutta voit säästää paljon ja pitkään! Muista tutustua myös asuntolainaan ja joustoluottoon.

Usein kysyttyä lainaa hakiessa

Miten saan lainaa mahdollisimman alhaisella korolla?

Lainan kilpailuttaminen kannattaa aina lainaa hakiessa. Voit kilpailuttaa lainan helposti, nopeasti, ja täysin veloituksetta syöttämällä sivuiltamme löytyvään lainalaskuriin lainan määrän, laina-ajan, sekä omat tietosi. Sinulta kysytään muutama lisäkysymys luottopäätöstä varten, jonka jälkeen voit valita saamistasi lainatarjouksista omaan tilanteeseesi sopivimman lainan.
Lue lisää: Mistä lainaa kannattaa hakea?Mikä on hyvä lainan korko?
Edullinen rahoitus käytetylle autolleEdullinen käyttölainaMistä edullisin kulutusluotto?

Voiko lainan kilpailuttaa ilmaiseksi?

Kyllä! Voit kilpailuttaa pankit lainaa hakiessasi täysin veloituksetta Etuan palvelun avulla. Jos nostat lainaa palvelumme kautta tehdyn hakemuksen kautta, saamme pienen komission rahoitusyhtiöltä, joten palvelun käyttö ei maksa sinulle mitään. Et ole myöskään velvoitettu nostamaan lainaa, vaikka täyttäisit lainahakemuksen palvelun kautta.
Lue lisää: Miten saan lainaa parhaalla mahdollisella korolla?

Voiko lainan korko nousta kesken sopimuksen?

Lainan korko koostuu usein viitekorosta sekä marginaalikorosta. Viitekorko on julkinen korko, joka on kaikille sama, eikä pankki tai asiakas voi vaikuttaa sen suuruuteen. Marginaalikorko on pankin sinulle myöntämä henkilökohtainen korko, joka pysyy aina samana koko lainanmaksun ajan. Pankit eivät myöskään voi lain mukaan tarjota sinulle edullisempaa korkoa nyt, ja muuttaa korkoa myöhemmin.
Lue lisää: Voiko lainan korko muuttua kesken sopimuksen?Miten Euribor-korko vaikuttaa kulutusluottoon?

Mitä tietoja tarvitsen lainahakemusta varten?

Lainaa hakiessasi sinun tulee ilmoittaa henkilökohtaiset tietosi, kuten nimesi, osoitteesi, tulo- ja menotietosi sekä tietoja nykyisistä lainoistasi.
Lue lisää: Tietoa kulutusluoton hakijalleMitä tietoja tarvitsen lainahakemusta varten?

Onko Etuan palveluun turvallista syöttää henkilötietoja?

Etuan palvelun käyttäminen on ehdottoman turvallista. Asiakastietojen suojaamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota, ja käytämme pankeillakin käytössä olevaa vahvaa SSL-suojausta tietojesi suojaamiseksi. Lainaa hakiessa syöttämiäsi henkilötietoja käytetään ainoastaan luottopäätöksen tekemiseen, eikä niitä luovuteta kumppaniverkostomme ulkopuolisille tahoille.
Lue lisää: Tietosuojakäytäntö

Kannattaako lainaa hakea myyjäliikkeestä vai käyttää kulutusluottoa?

Lainantarjoajia on monenlaisia, ja erilaiset rahoitusvaihtoehdot sopivat erilaisiin tilanteisiin. Usein lainaa voi myös hakea hankinnan yhteydessä suoraan myyjäliikkeen kautta, mutta sinun kannattaa aina vertailla rahoitusvaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Voit myös hakea lainaa useammalta lainantarjoajalta, ja vertailla lainojen ominaisuuksia ja ehtoja saadaksesi parhaan mahdollisen lainavaihtoehdon juuri sinulle.
Lue lisää: Kulutusluotto vai liikkeen rahoitus – Kumpi kannattaa?

Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

Myönteisen lainapäätöksen saamisen edellytys on lähtökohtaisesti se, että olet hoitanut aikaisempia maksuvelvollisuuksiasi huolellisesti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lainan saaminen ilman luottotietoja on usein haastavaa. Lainaa voi saada kuitenkin heti, kun olet maksanut maksuhäiriömerkinnän perusteena olevat velat pois, ja luottotietomerkintäsi on poistettu rekisteristä.
Lue lisää: Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?Tietoa luottotiedoistaMiten luottotiedot saa takaisin?

Voiko kilpailuttaa nykyisiä lainojani?

Kyllä, voit kilpailuttaa myös nykyiset lainasi uudelleen. Saatat saada tarjouksen aiempaa paremmilla ehdoilla ja säästää rahaa takaisinmaksun aikana. Voit hakea lainaa myös olemassa olevien lainojesi yhdistelemiseen, ja pienentää nykyisten lyhennystesi kokonaissummaa.
Lue lisää: Kannattaako lainojen yhdisteleminen?

Paljonko lainaa suomalaisilla on keskimäärin?

Kuinka paljon on paljon lainaa? Lainan tarve voi vaihdella huomattavasti elämäntilanteen ja esimerkiksi iän mukaan. Harvalla myöskään on mahdollisuutta tehdä kaikkia elämän aikana eteen tulevia hankintoja ilman lainaa.
Lue lisää: Paljonko Suomalaisilla on lainaa? Tarkista oman ikäluokkasi tilanne!

Voiko lainaa saada 18-vuotiaana?

Lainan myöntämisen edellytykset vaihtelevat lainasumman, hakijan taloudellisen tilanteen sekä monen muun tekijän vuoksi. Lainan myöntämisen ikäraja on 18 vuotta, joten myös 18-vuotiaalle voidaan myöntää lainaa tietyin ehdoin.
Lue lisää: Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

Miten nopeasti saan lainan tililleni?

Voit saada hakemasi lainan tilillesi jopa saman päivän aikana. Etuan palvelun kautta saat alustavan luottopäätöksen heti hakemuksen lähetettyäsi. Voit myös saada lopullisen lainapäätöksen ja lainatarjouksen heti.
Lue lisää: Miten nopeasti laina maksetaan tililleni? – Vinkit nopeaan luottopäätökseen

Miksi en saa lainaa, vaikka luottotiedoissani ei ole merkintää?

Lainan myöntämiseen vaikuttavat monet tekijät, ja pankki tekee aina luottopäätöksen taloudellisen tilanteesi kokonaisarvion perusteella. Puhtaat luottotiedot ovat edellytys lainan myöntämiselle, mutta ne eivät aina takaa myönteistä luottopäätöstä.
Lue lisää: Miksi lainahakemukseni hylättiin? Lue yleisimmät syyt

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Myönnettävä lainan summa on pankin harkinnan varassa. Lainasummaan voivat vaikuttaa useat tekijät, kuten tulotasosi, yleinen taloudellinen tilanteesi, mahdollinen rinnakkaishakija, sekä nykyisten lainojesi lyhennykset.
Lue lisää: Paljonko saan kulutusluottoa tai asuntolainaa? Lue asiantuntijan arviot

Voinko maksaa lainaa nopeammin pois?

Nostettua lainaa voit maksaa myös nopeammin pois. Koko lainan voi maksaa pois milloin tahansa ilman ylimääräisiä kustannuksia, mutta suuremmista yksittäisistä lyhennyksistä kannattaa aina keskustella pankin kanssa erikseen, sillä pankki voi periä maksuohjelman muuttamisesta kuluja hinnaston mukaan.
Lue lisää: Tietoa lainan maksuohjelman muuttamisesta

Miten lainan korko määräytyy?

Lainan korko määräytyy usein viitekorosta sekä pankin sinulle henkilökohtaisesti myöntämästä marginaalikorosta. Marginaalikoron suuruuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten taloudellinen tilanteesi.
Lue lisää: Miten lainan korko määräytyy?

Mikä on kulutusluoton takaisinmaksuaika?

Voit hakea kulutusluotollesi maksuaikaa 1–18 vuotta. Lainalaskurin avulla voit suunnitella sinulle sopivan lainan ja arvioida kuukausieriä ja laina-aikoja helposti. Voit myös maksaa lainan nopeammin pois. Sinun kannattaa neuvotella lainan maksuohjelman muutoksista lainan myöntäneen pankin kanssa.
Lie lisää: Tietoa lainan maksuohjelmasta

Voinko pyytää lainalleni maksuvapaata?

Useat lainanmyöntäjät tarjoavat mahdollisuutta lyhennysvapaisiin kuukausiin. Lyhennysvapaa pidentää yleensä laina-aikaa, jolloin korkomenot kasvavat. Tämä kannattaa huomioida lainan kokonaiskustannuksissa. Lyhennysvapaata voit pyytää omalta lainantarjoajaltasi.

Voiko lainaa saada, jos ei käy töissä?

Lainan myöntämisen perusedellytyksiin kuuluvat mm. säännölliset tulot. Voit siis saada lainaa myös työttömänä, jos sinulla on säännöllisiä tuloja. Työttömän tai opiskelevan hakijan kannattaa lisätä hakemukselle rinnakkaishakija, jos mahdollista.
Lue lisää: Voiko lainaa saada, jos on työtön tai opiskelija?

Mitä eroa on annuiteetti-, tasaerä-, ja tasalyhennyksellä?

Lainaa voi lyhentää monella eri tavalla. Esimerkiksi asuntolainassa lyhennystapaan kannataakin kiinnittää huomiota, sillä se voi vaikuttaa kuukausierääsi tai laina-aikaasi korkojen muuttuessa.
Lue lisää: Miten asuntolainan lyhennystavat eroavat toisistaan?Asuntolainan hakijan muistilista

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdisteleminen voi olla kannattavaa monesta syystä: Voit pienentää olemassa olevien lainojesi kuukausierää, tai säästää lainan kokonaiskustannuksissa jos saat edullisemman korkotarjouksen.
Lue lisää: Kannattaako lainojen yhdisteleminen? Katso hyödytLue asiakaskokemuksia lainojen yhdistelemistä

Onko lainan myöntämiselle yläikärajaa?

Lainan myöntämiselle ei ole yläikärajaa. Lainapäätös on aina henkilökohtainen, ja se tehdään kokonaisarvion perusteella.
Lue lisää: Mistä lainaa yli 75-vuotiaalle?

Voinko siirtää lainani toiseen pankkiin?

Lainan siirtäminen toiseen pankkiin on mahdollista. Voit myös säästää lainakustannuksissa yhdistämällä lainasi, jos sinulla on useampia lainoja monesta eri pankista.
Lue lisää: Lainan siirtäminen toiseen pankkiinKannattaako lainojen yhdistäminen?

Miten voin tietää, että palvelunne on luotettava?

Etua on pisimpään Suomessa toiminut lainojen kilpailutuspalveluita tarjoava yritys, ja olemmekin palvelleet suomalaisia asiakkaita jo vuodesta 2008. Palvelun tarjoaa Etua Oy, jonka omistaa Alma Media Oyj. Olemme osa Alma Median Consumer -segmenttiä, johon kuuluvat mm. Iltalehti, Etuovi.com ja Nettiauto.
Lue lisää: Lehdistötiedote (almamedia.fi) – Etua lainavertailupalvelu Alma Media Oyj:n omistukseen

Voinko hakea lainaa yritykselleni Etuan kautta?

Kyllä! Etuan kautta voit kilpailuttaa lainantarjoajat myös yrityslainaa hakiessa.
Lue lisää: YrityslainalaskuriYrityslainojen yhdistäminen

Mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa?

Todellinen vuosikorko kertoo lainanhakijalle luottosopimuksen kokonaiskustannukset. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan lainan varsinaisen koron lisäksi myös kaikki muut lainanhoitoon liittyvä kustannukset.
Lue lisää: Nimelliskorko, viitekorko ja todellinen vuosikorko – mitä termit tarkoittavat?

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat tuoda haasteita omaan talouteen, jolloin tulee tarve säästää kuukausimenoissa. Näillä neuvoilla voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi.
Lue lisää: Näin pienennät lainasi kuukausierää

Onko pankkilaina aina parempi kuin kulutusluotto?

Pankit tarjoavat asiakkailleen monenlaisia lainoja. Lainat kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa ennen lopullisen päätöksen tekemistä, jotta saat varmasti mahdollisimman edullisen lainatarjouksen.
Lue lisää: Pankkilaina – onko se aina edullisin vaihtoehto?

Voit tutustua muihin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä

Lue myös muut lainoihin liittyvät artikkelimme tästä

Copyright © 2024 Etua.fi