Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Yhdistelylaina - Yhdistämällä lainat säästät

Kilpailuta lainat 60 000 € asti. Ilmainen. Et sitoudu mihinkään. Saat lainapäätöksen heti.
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Miten yhdistelylaina toimii?

Yhdistelylaina on laina, jolla useampi laina, osamaksusopimus ja luottokorttivelka yhdistetään yhdeksi lainaksi. Yhdistelylaina voi auttaa sinua alentamalla lainakorkoa ja vähentämällä ylimääräisiä lainakuluja, kuten tilinhoitomaksuja tai paperilaskulisiä. Lisäksi huolehdit vain yhdestä eräpäivästä. Näistä syistä yhdistelylaina on ylivoimaisesti yleisin syy hakea kulutusluottoa.

Miksi lainat kannattaa yhdistää juuri Etuan kautta?

Etua on Suomen pitkäaikaisin lainavertailu ja auttanut lainanhakijoita vertailemaan edullisimmat yhdistelylainat jo 16 vuoden ajan. Yhdistelylainojen vertailu on nopeaa ja maksutonta, eikä velvoita sinua nostamaan lainaa. Voit huoletta tarkistaa toisiko yhdistelylaina sinulle säästöjä. Alta näet asiakkaidemme viimeaikaisia säästöjä yhdistelylainan avulla.

Mies, 58 vuotta
LAINASUMMA 27 500 €
SÄÄSTÖ KK:SSA 29 %
Vuosisäästö 2 436 €
Nainen, 47 vuotta
LAINASUMMA 40 000 €
SÄÄSTÖ KK:SSA 29 %
Vuosisäästö 2 460 €
Nainen, 29 vuotta
LAINASUMMA 25 000 €
SÄÄSTÖ KK:SSA 29 %
Vuosisäästö 4740 €

Yhdistelylainan ABC – Ota nämä asiat huomioon hakiessasi yhdistelylainaa 

Elämässä tulee eteen yllättäviä tilanteita, jolloin pieni lisärahoitus voi olla tarpeen. Jos tarve kuitenkin toistuu ja pieniä lainoja kertyy useita, niin tämä alkaa ajan myötä rasittaa sekä taloutta että omaa jaksamista. Useamman lainan kuukausi- ja maksuerät vievät ison siivun omista tuloista, eikä asiaa helpota jokaisesta lainasta erikseen kertyvät ylimääräiset kulut kuten tilinhoitomaksut.  

Tämä on hyvä hetki harkita yksittäisten lainojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Sopivan yhdistelylainan löytäminen on oivallinen keino tasapainottaa oma talous ja mahdollistaa toisaalta jopa satojen eurojen säästöt kuussa. Yhdistelylaina ei kuitenkaan ole hopealuoti taloudellisen tilanteen parantamiseen, vaan sen hyödyt ovat tapauskohtaisia.  

Ota ainakin nämä asiat huomioon hakiessasi yhdistelylainaa: 

1. Ymmärrys yhdistelylainan merkityksestä  Yhdistelylaina on laina, joka mahdollistaa useiden pienempien velkojen maksamisen pois yhdellä suuremmalla lainalla. Tämä voi helpottaa raha-asioitasi, sillä sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä kuukausittaisesta lainaerästä useiden sijaan. 

2. Korkotaso ja lainakulut – Etsi laina, jossa on mahdollisimman edullinen lainakorko ja pienet lainakulut. Etua.fi toimii tässä apurinasi ja vertailee kaikkien pankkien korko- ja kulutasot yhdellä hakemuksella. Alhaisin nimelliskorko ei automaattisesti tarkoita edullisinta lainaa, sillä siihen voi liittyä muita piilokuluja. Lainan todellinen vuosikorko on parempi mittari lainan edullisuuden suhteen. 

3. Arvioi lainan takaisinmaksuajan pituus huolella – Pidempi takaisinmaksuaika voi alentaa kuukausittaista maksuerää, mutta saatat maksat enemmän korkoa laina-ajan kuluessa. Lyhyempi takaisinmaksuaika voi nostaa kuukausittaista maksuerääsi, mutta säästät korkokuluissa pitkällä tähtäimellä. Arvioi huolellisesti sinulle sopiva laina-ajan pituus. 

4. Lue lainasopimus tarkasti läpi – Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, lue se huolellisesti läpi ja varmista, että ymmärrät kaikki ehdot. Kiinnitä erityistä huomiota mahdollisiin lisäkuluihin, kuten avaus- ja tilinhoitomaksuihin. 

5. Kartoita kaikki vaihtoehdot – Yhdistelylaina ei ole ainoa tapa tasapainottaa henkilökohtaista taloutta. Voit perehtyä muihin vaihtoehtoihin, kuten velkaneuvontaan, budjetoinnin tehostamiseen tai neuvotteluihin nykyisten velkojien kanssa maksuehtojen parantamiseksi. 

6. Älä lisää velkamäärääsi – Yhdistelylainan tarkoitus on vähentää lainojen määrää ja niiden kuluja, ei lisätä kokonaisvelan määrää. Varmista, että valitsemasi yhdistelylainatarjous auttaa sinua tasapainottamaan taloutesi. Yhdistelylainan hakeminen Etua.fi:n kautta on ei velvoita nostamaan lainaa, joten voit kartoittaa yhdistelylainan järkevyyden ilmaiseksi kauttamme. 

7. Seuraa talouttasi myös yhdistelylainan jälkeen – Yhdistelylaina voi tarjota merkittäviä säästöjä tilanteeseen, jossa usean lainan tai osamaksun kulut ovat alkaneet rasittamaan. Se on kuitenkin vain yksi askel tasapainoisempaan talouteen. On fiksua noudattaa omaa kuukausittaista budjettia ja seurata omaa rahankäyttöä. Tämä auttaa lainan tasaisessa lyhentämisessä ja taloudellisten tavoitteidesi saavuttamisessa. 

Tiivistettynä yhdistelylaina tarjoaa monelle lainanhakijalle helpotusta taloudelliseen tilanteeseen ja voi toisaalta säästää jopa tuhansia euroja vuositasolla. Tämä ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan jokainen talous ja sen saamat lainatarjoukset ovat yksilöllisiä. Jos saadut lainatarjoukset eivät tarjoa tavoitteellisia säästöjä, kannattaa perehtyä vaihtoehtoisiin ratkaisuihin. Yhdistelylainojen vertailu kuitenkin kannatta, sillä se vie vain muutaman minuutin, eikä maksa mitään. 

Tuula saavutti yli 2 000 € vuosittaiset säästöt yhdistelylainan avulla

Tuula kyllästyi maksamaan useita eri lainoja ja niiden korkeita korkoja ja kuluja. Hän halusi yksinkertaistaa talouttaan ja haki yhdistelylainaa Etua.fi:n kautta.

Tuula sai 25 000 euron yhdistelylainan, jolla hän maksoi pois luottokorttivelkansa ja autolainansa. Hän myös vaihtoi autonsa leasing-sopimukseen. Tuulaa Etuan palvelussa viehätti sen helppous ja nopeus. Hän sai rahat tililleen samana päivänä, kun hän täytti hakemuksen.

Yhdistelylainan ansiosta Tuula säästää nyt huomattavasti lainanhoitokustannuksissa. Hän maksaa vain yhtä lainaa, jonka korko ja kulut ovat edullisemmat kuin aiempien lainojen. Hänen kuukausieränsä laski 187 euroa, mikä tekee vuodessa 2 244 euron säästön. Helpotus on suuri, kun laskuja ja eräpäiviä on vain yksi.

Lue muita asiakaskokemuksiamme täältä.

Asiakkaidemme suusta

Näin haet yhdistelylainaa

Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla voit hakea yhdistelylainaa aina 60 000 euroon saakka. Kauttamme voit löytää edullisemman koron yhdistelylainalle ja säästää lainakuluissa.

1. Täytä lainahakemus

Jotta löytäisit edullisimman mahdollisen koron lainaasi, kannattaa yhdistelylainat kilpailuttaa. Lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti Etuan kautta, sillä sinun ei tarvitse täyttää kuin yksi lainahakemus. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutamia minuutteja ja se on täysin ilmaista.

Täytä hakemus

2. Kilpailuta lainat

Etuan kautta voit yhdellä hakemuksella saada jopa 20 lainatarjousta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Lainatarjouksista ensimmäiset tulevat yleensä jo muutamassa minuutissa ja kaikki tarjoukset näet kätevästi yhdeltä sivulta. Yhdistelylainan hakeminen on siis nopeaa ja vaivatonta.

Kilpailuta lainat

3. Vertaa

Lainatarjouksissa kannattaa katsoa erityisesti koron ja lainan muiden kulujen suuruutta ja verrata sitä aiempien lainojen vastaaviin. Näin valitset varmasti entisiä lainojen edullisemman vaihtoehdon yhdistelylainaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Lainojen yhdistäminen on helppoa. Laske ensin paljonko sinulla on nykyisiä lainoja olemassa. Seuraavaksi haet matalakorkoista yhdistelylainaa haluamallesi summalle täyttämällä maksuttoman hakemuksen  nettisivuillamme. Etua kilpailuttaa lainasi usean lainayhtiön kesken ja voit vertailla saamiasi lainatarjouksia vaivattomasti palvelumme avulla.

Valittuasi sinulle sopivimman lainan, maksetaan aiemmat lainat pois joko lainayhtiön toimesta tai voit maksaa lainat pois itse tilillesi siirretyllä lainalla. Näin sinulle jää vain yksi edullinen yhdistelylaina maksettavaksi, jolloin saavutat yleensä säästöjä kuukausittaisissa kustannuksissasi.

Mitkä lainat voin yhdistää?

Etuan avulla voit yhdistää haluamasi kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat yhdeksi lainaksi aina 60 000 euroon asti ja näin säästää lainakuluissa. Vakuudellisissa asunto- ja autolainoissa korko on usein alhaisempi kuin vakuudettomissa kulutusluotoissa, joten nämä yleensä jätetään vakuudettoman yhdistelylainan ulkopuolelle.

Mitkä ovat yhdistelylainan hyödyt ja missä tilanteessa sitä kannattaa harkita? 

Jos sinulla on monta eri lainaa, kannattaa harkita niiden yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Myös vanha laina kannattaa kilpailuttaa aika ajoin. Mikäli sinulla on useita lainoja korkealla korolla, yhdistelylaina voi olla parempi vaihtoehto. Yhdistelylainan avulla voit saada matalamman koron, minkä ansiosta säästät pitkällä aikavälillä merkittävän summan.

Yhdistelylainaa voi myös harkita, jos huomaa, että rahat eivät riitä lainan kuukausierien maksuun. Yhdellä yhdistelylainalla voit pienentää kuukausierää ja saada sopivasti aikaa rahatilanteesi vakauttamiseen.

Yhdistelylaina voi tuoda säästöjä, vaikka nykyisiä lainoja on vain muutama ja niiden kuukausimaksut eivät ole muodostuneet ongelmaksi. Ajoissa haettu yhdistelylaina ja lainojen kilpailuttaminen estää turhien korkojen ja kulujen maksamisen.
Yhdistelylaina on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos laskut kasautuvat ja eräpäivien muistaminen on hankalaa. Kun laskut on yhdistetty yhteen maksuun, lainojen ja luottojen hallitseminen on helppoa ilman huolta eräpäivien unohtamisesta.

Lisäksi yhdistelylaina voi tulla kysymykseen, jos molemmilla puolisoilla on monta pienlainaa. Tällöin voi olla järkevää yhdistää lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Lainojen hoitokulut pienevät ja usein rinnakkaishakija varmistaa paremman lainatarjouksen etenkin suuremmissa lainasummissa.

Lainan kilpailuttamisella on mahdollista saada kuukausisäästöjä vanhaankin lainaan. Kun kilpailutat lainasi säännöllisin väliajoin, varmistat, että et maksa vanhoista lainoista liikaa korkoja ja muita kuluja. Kilpailuttamalla lainan Etua.fi-palvelussa, löydät sinulle sopivimman yhdistelylainan helposti ja ilmaiseksi! Hakemuksen tekeminen ja tarjousten vertailu ei sido mihinkään.

Onko Etuan käyttö maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa yhdistelylainat,
kulutusluotot  ja  asuntolainat  palvelussamme täysin maksutta ja riskittä. Saatu lainatarjous ei velvoita nostamaan lainaa.

Paljon voin saada yhdistelylainaa?

Etuan kautta voit hakea yhdistelylainaa 500 – 60 000 euroa. Lainayhtiöt tekevät kokonaisarvion hakemuksesta ja esittävät lainatarjouksessa, kuinka paljon ovat valmiita myöntämään lainaa. Tarjottavaan lainasummaan vaikuttaa moni asia, esimerkiksi hakijan tulot ja menot, työsuhteen laatu, maksuhistoria, lainojen määrä ja se hakeeko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa.

Lainan hakeminen yhdessä puolison kanssa mahdollistaa parempien lainatarjousten saamisen, varsinkin jos on kyseessä suurempi lainasumma. Lainan myöntämisessä kahdelle hakijalle sisältää vähemmän riskejä lainayhtiölle, joten lainaa on mahdollista saada suuremmalle summalle ja pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa. Yhdistelylainaa voi saada yksinkin, jos on säännölliset tulot ja on hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

Yhdistelylainan hakeminen Etuan kautta on ilmaista eikä velvoita mihinkään. Voit siis ilman sitoumuksia katsoa, millaisella korolla lainayhtiöt ovat nyt sinulle valmiita tarjoamaan lainaa ja millaisia säästöjä saisit.

Paljonko yhdistelylainan korko on?

Yhdistelylainan korko riippuu hakemastasi lainasummasta, laina-ajasta, taloudellisesta tilanteestasi, lainayhtiöstä ja siitä, haetko lainaa yksin vai yhdessä puolison kanssa. Jokainen rahoitusyhtiö tekee hakijakohtaisen lainatarjouksen, joten lainan korko selviää vain yhdistelylainaa hakemalla.

Etuan avulla voit hakea yhdistelylainaa maksutta ja ilman sitoumuksia. Lainapäätöksen saat heti ja mahdolliset lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Voit rauhassa tutustua saamiisi lainatarjouksiin ja valita niistä sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen sopii kaikille ihmisille, joilla on useita pienempiä lainoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkoja, ja jotka haluavat säästää kuukausittaisissa kuluissa. Lainojen yhdistäminen pienentää lyhennysten määrää, jolloin säästät joka kuukausi koroissa ja muissa lainakuluissa.

Myös vanha laina kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin täyttämällä yhdistelylainahakemus nettisivuillamme. Lainan kilpailuttamisella varmistat, että et maksa vanhasta lainastasi liikaa.

Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja joilla luottotiedot ovat kunnossa.

Mikä on yhdistelylainan takaisinmaksuaika?

Voit hakea yhdistelylainallesi maksuaikaa 1–18 vuotta. Lainalaskurin avulla voit suunnitella sinulle sopivan lainan ja arvioida kuukausieriä ja laina-aikoja helposti.

Voinko maksaa yhdistelylainan nopeammin pois?

Voit aina maksaa lainan nopeammin takaisin kuin alkuperäinen takaisinmaksusuunnitelma oli. Lainan voi myös maksaa takaisin yhdessä erässä. Lainan nopeammasta takaisinmaksusta kannattaa sopia sen lainayhtiön kanssa, josta olet yhdistelylainan nostanut.

Mitä ottaa huomioon yhdistelylainaa kilpailuttaessa?

Yhdistelylainan hakeminen on helppoa ja usein taloudellisesti järkevää. Parasta on valita yhdistelylaina, joka sopii sinun tarpeisiisi ja tarjoaa parhaan koron. Mikäli harkitset yhdistelylainaa, on hyvä ottaa huomioon alla olevat asiat.
Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki vähintään 18-vuotiaat Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla voi yhdistää lainoja jopa 60 000 euroon saakka 1–18 vuoden maksuajalla.

Yhdistäessä lainoja kannattaa ensiksi selvittää nykyisten lainojen määrä ja niihin kuukaudessa käytettävä rahamäärä. Helpoiten asia selviää kokoamalla lainatiedot viimeisimmistä laskuista. Kannattaa myös arvioida, yhdistääkö kaikki nykyiset lainat vai vain osan niistä. Kaikkia lainoja ei välttämättä kannata yhdistää, jos yhdistettävä lainasumma kasvaa todella suureksi tai jos mukana on esimerkiksi alhaisella korolla olevaa autolainaa. Myös muut vakuudelliset lainat ovat yleensä koroiltaan sellaisia, ettei niiden yhdistäminen tuo säästöjä.

Kun lainojen kokonaissumma ja niiden lyhennyksiin menevä rahamäärä on selvillä, täytyy vielä miettiä omaan tilanteeseen sopiva uusi lyhennyserä. Sopiva lainan lyhennys on sellainen, joka mahdollistaa muiden pakollisten maksujen hoitamisen ilman ongelmia. Laina-aikaa pidentämällä yksittäinen kuukausierä alenee, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalta nousevat.

Laina-ajan osalta kannattaa muistaa, että lainaa on yleensä aina helpompi lyhentää ennakoitua nopeammin kuin lähteä neuvottelemaan pankin kanssa laina-ajan pidentämisestä. Kuukausierä onkin hyvä laina-ajan alussa jättää riittävän pieneksi ja mikäli rahaa jää yli, tehdä säästöillä ylimääräisiä lyhennyksiä.

Lisäksi on hyvä huomioida, että rinnakkaishakija eli samassa taloudessa asuva avo- tai aviopuoliso parantaa yhdistelylainan saantimahdollisuuksia etenkin suuremmissa lainasummissa. Puolison kanssa on helpompi saada isompi laina paremmilla lainaehdoilla.

Lainaehtoihin ja kuluihin kannattaa tutustua huolella ennen lainan nostamista. Erityisesti kannattaa varmistaa, että lainan korot ja ehdot ovat nykyisiä lainoja edullisempia.

Lainojen yhdistämisen yhteydessä on hyvä miettiä laajemmin omia kulutustottumuksiaan – mistä lainat alun perin kertyivät ja miten vastaavat tilanteet voisi ehkäistä tulevaisuudessa. Talouden saa pysyvästi tasapainoon vain, kun elää tulojensa mukaisesti.

Miksi en saa yhdistelylainaa?

Jokainen palvelussa mukana oleva rahoitusyhtiö tekee lainapäätöksen hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion ja omien lainanantokriteereiden mukaan. Lainapäätökseen vaikuttavat lainanhakijan kokonaistilanne, kuten tulot, menot, työsuhteen laatu, maksuhistoria ja lainojen määrä.

Etua on lainavertailupalvelu ja lähetämme hakemuksen useisiin lainayhtiöihin, jotta mahdollisimman moni asiakkaistamme saisi yhden tai useamman lainatarjouksen. Etua ei voi vaikuttaa lainayhtiöiden lainapäätöksiin emmekä saa tietää tarkkaa syytä kielteiselle lainapäätökselle.

Lainojen yhdistäminen on järkevää – yhdistelylaina tuo Juhalle satoja euroja säästöä

Lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi on usein järkevää. Kuopiolainen Juha kilpailutti 15 000 euron yhdistelylainan Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla ja säästää nyt satoja euroja lainakuluissa. Kuljetusalalla työskentelevälle 39-vuotiaalle Juhalle oli kertynyt luottokorttivelkoja ja osamaksuja auton […]

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi Etuan palvelun vaivattomuudesta

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]

Copyright © 2024 Etua.fi