Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin.

Lainan kilpailutus kannattaa

Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla yllättävän kalliiksi, jos tarttuu ensimmäiseen rahoitusratkaisuun eikä kilpailuta ja vertaile lainan hintaa. Jo pienikin ero lainakuluissa tuo merkittäviä säästöjä.

Lainan vertailematta jättäminen voi tulla kalliiksi

Lainaa ottaessa tulee usein kiinnitettyä huomiota lainan kuukausierään. Kuukausilyhennys onkin tärkeä asia, sillä omaan talouteen mitoitettu lainanlyhennys ei vedä kukkaroa liian tiukalle ja lainan takaisinmaksusta pystyy suoriutumaan hyvin.

Mutta kuukausierän tarkistamisen jälkeen voi lainan kilpailutus unohtua, jolloin rahoitusvaihtoehtojen kulujen vertailu jää tekemättä.  Esimerkiksi vähäiseltä tuntuva parinkympin ero lainan kuukausierässä voi kasvaa muutamassa vuodessa tonnin ylimääräiseksi kuluksi. Tämän voi välttää kilpailuttamalla lainan ja vertaamalla lainatarjouksia.

Lainan kilpailutuksen kautta saatu pienikin säästö merkitsee

Lainoista on maksettava pankeille korkoja ja lainakuluja, jotka vaihtelevat eri rahoitusyhtiöiden välillä. Kuukausierä koostuu lainan lyhennyksestä, korosta ja mahdollisista muista lainakuluista, kuten avaus- ja tilinhoitomaksuista. Mitä alhaisempi pankin perimä korko ja lainakulut ovat, sitä vähemmän laina maksaa.

Lainakuluja vertailemalla ja valitsemalla edullisemman vaihtoehdon voi säästä huomattavan summan. Esimerkiksi 20 euron säästö kuukaudessa merkitsee kahdessa vuodessa miltei 500 euron säästöä, viidessä vuodessa 1 200 euron säästöä ja 15 vuodessa jopa 3 600 euron säästöä lainakuluissa. Vastaavasti 60 euron pienempi kuukausierä säästää kahdessa vuodessa lähes 1 500 euroa lainakuluissa, viidessä vuodessa säästö on 3 600 euroa ja 15 vuodessa lähes 11 000 euroa.

Lainakulut kannattaa siis huomioida koko laina-ajalta, se sijaan että tekee lainapäätöksen vain kuukausierän perusteella. Taulukossa on havainnollistettu, miten vähäiseltä tuntuva ero lainakuluissa voi merkitä huomattavia summia. 

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Erot kuukausimaksuissa tuo tuntuvia säästöjä koko laina-aikana.

Lainan kilpailutus Etuan avulla on vaivatonta ja luotettavaa

Jos haluat säästä lainakuluissa, kiinnitä huomiota laina-ajan ja kuukausierän lisäksi lainakuluihin. Vain kilpailuttamalla lainan ja vertailemalla kustannuksia, voit välttää turhia maksuja.

Laina kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopeasti pois, jotta lainakuluja ei tarvitse maksaa liikaa. Lainan saa aina maksaa nopeammin tai vaikka kerralla pois, ja korkoa maksetaan vain lainan käyttöajalta.

Lainat kannattaa myös kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Rahoitusyhtiöiden välinen kilpailu ja alhainen korkotaso vaikuttavat lainojen korkoihin ja vain kilpailuttamalla lainan voi varmistaa, että ei maksa nykyisistä lainoista liika.

Lainan kilpailutus käy vaivattomasti ja luotettavasti Etua-lainavertailupalvelun avulla.

Kilpailuta lainasi tästä

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi