Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin.

Lainan kilpailutus kannattaa

Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla yllättävän kalliiksi, jos tarttuu ensimmäiseen rahoitusratkaisuun eikä kilpailuta ja vertaile lainan hintaa. Jo pienikin ero lainakuluissa tuo merkittäviä säästöjä.

Lainan vertailematta jättäminen voi tulla kalliiksi

Lainaa ottaessa tulee usein kiinnitettyä huomiota lainan kuukausierään. Kuukausilyhennys onkin tärkeä asia, sillä omaan talouteen mitoitettu lainanlyhennys ei vedä kukkaroa liian tiukalle ja lainan takaisinmaksusta pystyy suoriutumaan hyvin.

Mutta kuukausierän tarkistamisen jälkeen voi lainan kilpailutus unohtua, jolloin rahoitusvaihtoehtojen kulujen vertailu jää tekemättä.  Esimerkiksi vähäiseltä tuntuva parinkympin ero lainan kuukausierässä voi kasvaa muutamassa vuodessa tonnin ylimääräiseksi kuluksi. Tämän voi välttää kilpailuttamalla lainan ja vertaamalla lainatarjouksia.

Lainan kilpailutuksen kautta saatu pienikin säästö merkitsee

Lainoista on maksettava pankeille korkoja ja lainakuluja, jotka vaihtelevat eri rahoitusyhtiöiden välillä. Kuukausierä koostuu lainan lyhennyksestä, korosta ja mahdollisista muista lainakuluista, kuten avaus- ja tilinhoitomaksuista. Mitä alhaisempi pankin perimä korko ja lainakulut ovat, sitä vähemmän laina maksaa.

Lainakuluja vertailemalla ja valitsemalla edullisemman vaihtoehdon voi säästä huomattavan summan. Esimerkiksi 20 euron säästö kuukaudessa merkitsee kahdessa vuodessa miltei 500 euron säästöä, viidessä vuodessa 1 200 euron säästöä ja 15 vuodessa jopa 3 600 euron säästöä lainakuluissa. Vastaavasti 60 euron pienempi kuukausierä säästää kahdessa vuodessa lähes 1 500 euroa lainakuluissa, viidessä vuodessa säästö on 3 600 euroa ja 15 vuodessa lähes 11 000 euroa.

Lainakulut kannattaa siis huomioida koko laina-ajalta, se sijaan että tekee lainapäätöksen vain kuukausierän perusteella. Taulukossa on havainnollistettu, miten vähäiseltä tuntuva ero lainakuluissa voi merkitä huomattavia summia. 

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Erot kuukausimaksuissa tuo tuntuvia säästöjä koko laina-aikana.

Lainan kilpailutus Etuan avulla on vaivatonta ja luotettavaa

Jos haluat säästä lainakuluissa, kiinnitä huomiota laina-ajan ja kuukausierän lisäksi lainakuluihin. Vain kilpailuttamalla lainan ja vertailemalla kustannuksia, voit välttää turhia maksuja.

Laina kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopeasti pois, jotta lainakuluja ei tarvitse maksaa liikaa. Lainan saa aina maksaa nopeammin tai vaikka kerralla pois, ja korkoa maksetaan vain lainan käyttöajalta.

Lainat kannattaa myös kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Rahoitusyhtiöiden välinen kilpailu ja alhainen korkotaso vaikuttavat lainojen korkoihin ja vain kilpailuttamalla lainan voi varmistaa, että ei maksa nykyisistä lainoista liika.

Lainan kilpailutus käy vaivattomasti ja luotettavasti Etua-lainavertailupalvelun avulla.

Kilpailuta lainasi tästä

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Nainen istumassa sähköpotkulaudan päällä.

Sähköpotkulautojen hintavertailu 2024 

28.5.2024

Tässä artikkelissa vertailemme vuokrattavien sähköpotkulautojen minuutti- ja kuukausihintoja Helsingissä kesällä 2024.


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Copyright © 2024 Etua.fi