Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mistä löytyy edullisin remonttilaina?

4.6.2020

Kaipaako kotisi tai vapaa-ajan asuntosi remonttia, mutta rahoitus mietityttää? Remonttia voi rahoittaa niin asuntolainan yhteydessä otetulla lainalla kuin vakuudellisella tai vakuudettomalla remonttilainalla.

Remonttilaina auttaa toteuttamaan unelmasi

Sananlasku ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee hyvin remontointiin. Kartoita ensin remonttitarpeesi ja pyydä tarvittaessa asiantuntijan apua suunnitteluun ja laskelmien tekoon. Näin saat realistisemman kuvan tarvittavasta lisärahoituksen määrästä eikä remonttikulut pääse yllättämään.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Vakuudellisesta asuntolainaa voi saada remonttiin, jos vakuudet ja maksukyky riittävät. Asuntolainan yhteyteen otettu remonttilaina onkin usein edullisin tapa rahoittaa remontti.

Remonttilaina voi olla mahdollista yhdistää myös vanhaan asuntolainaan, mutta asuntolainan ehdot voivat muuttua.  

Pankit voivat asettaa omia ehtoja asuntolainan yhteyteen otettavalle remonttilainalle. Pankki voi esimerkiksi vaatia, että remontti on asunnon arvoa nostavaa peruskorjausta pintaremontin sijaan. Peruskorjauksella tarkoitetaan talon rakenteita korjaavia remontteja, joita ovat muun muassa vesieristys- tai laaja keittiöremontti, ei vain seinien maalaus tai keittiökaappien vaihtaminen.

Vakuudellinen remonttilaina

Pankki voi myöntää vakuudellista kulutusluottoa asuntolainan yhteydessä. Tällöin remonttilainan vakuutena toimii remontoiva asunto, ja kulutusluoton ehdot ovat yleensä edullisemmat kuin muuten kulutusluottoa nostaessa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Vakuudellinen, asuntolainan yhteydessä otettu kulutusluotto maksetaan asuntolainaa nopeammin pois. 

Vakuudeton remonttilaina heti käyttöön

Remonttia voi rahoittaa vakuudettomalla kulutusluotolla, jos vakuuksia tai säästöjä ei ole tai niitä ei halua käyttää. Vakuudeton laina mahdollistaa remontin heti ja lainaa voi lyhentää itselle sopivin kuukausierin. Vakuudetonta kulutusluottoa varten ei tarvitse myöskään selvittää pankille, millaista remonttia on tekemässä. Olipa tarpeesi sitten kevyt pintaremontointi tai perusteellisempi peruskorjaus, voit hakea netistä lainaa ilman tarkempia selontekoja.

Vakuudettomia kulutusluottoja tarjoaa moni rahoitusyhtiö ja markkinoille on tullut myös uusia nettipankkeja. Vakuudetonta remonttilainaa netistä voi hakea niin pieneen kuin isoon remonttiin aina 60 000 euroon asti.

Vakuudetonta kulutusluottoa on tarjolla sekä kerta-eräisenä lainana että joustoluottona. Joustoluotossa lainaa voi nostaa omien tarpeiden mukaan luottolimiitin puitteissa. Tämä sopii esimerkiksi tilanteisiin, jossa remontin kustannukset eivät ole tarkalleen tiedossa.

Vakuudettomissa kulutusluotoissa on hyvä tietää, että eri lainantarjoajien lainaehdot voivat vaihdella paljonkin. Siksi edullisin laina löytyy vain kilpailuttamalla ja vertailemalla lainatarjouksia. Helpoiten remonttilainan kilpailutus käy tästä

Remonttikuluja voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä

Remonteissa kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys. Kun ostat remonttipalveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää remonttityötä verotuksessasi. Vähennys myönnetään yleensä sinä vuonna, jona remonttityö on maksettu.

Kotitalousvähennys voidaan tehdä remonttityöstä, joka on tehty omassa, vanhempien tai isovanhempien asunnossa tai mökillä. Henkilön on maksettava itse kustannukset, jos hän haluaa vähennyksen omaan verotukseensa. Vanhemmat tai isovanhemmat eivät voi remonttityötä tällöin maksaa.

Remonttityön tekevän yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin, jotta työ voidaan huomioida verotuksessa. Yrityksen ennakkoperintärekisteriin kuulumisen voi tarkistaa esimerkiksi Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän julkisesta yrityshausta ytj.fi.

Kotitalousvähennys haetaan itse selvittämällä työn tiedot ja hinnat verottajalle. Materiaalit ja työn osuus täytyy olla eriteltyinä, remonttimateriaaleista ei saa kotitalousvähennystä. Voit lukea vähennyksestä lisää verottajan sivuilta www.vero.fi.

Huomioi nämä asiat remonttilainaa hakiessasi

Remonttikustannukset ja tarvittava lainamäärä on hyvä selvittää ennen lainan hakua. Remonttien hintahaitarit voivat olla suuria, joten suunnittelu ja remonttien kilpailutukset kannattaa.

On myös hyvä tietää, että eri remontteihin sopii erilainen laina. Pankista voi tiedustella voiko remonttia yhdistää asuntolainaan. Jos ei, niin remonttilaina kannattaa kilpailuttaa. Lainantarjoajien lainaehdot voivat vaihdella paljonkin ja siksi edullisin laina löytyy vain kilpailuttamalla.

Lainan voi kilpailuttaa ilmaiseksi eikä saatu lainatarjous velvoita mihinkään.

Kilpailuta kulutusluotto ilmaiseksi tästä

Etua.fi-lainapalvelun avulla löydät sinulle sopivan lainan nopeasti ja helposti juuri sinun tarpeisiisi. Voit tehdä lainahakemuksen milloin tahansa netissä ja käsittelemme lainahakemuksesi välittömästi. Nopeimmillaan saat lainan tilillesi jopa samana päivänä.

Etua.fi on pisimpään Suomessa toiminut, täysin suomalainen lainavertailupalvelu. Kilpailutamme lainasi usean luottoyhtiön kesken. Yli 10 vuoden kokemus lainojen kilpailutuksesta varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaat mahdolliset lainatarjoukset tarkkaan valituilta yhteistyökumppaneilta.

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Nainen istumassa sähköpotkulaudan päällä.

Sähköpotkulautojen hintavertailu 2024 

28.5.2024

Tässä artikkelissa vertailemme vuokrattavien sähköpotkulautojen minuutti- ja kuukausihintoja Helsingissä kesällä 2024.


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Copyright © 2024 Etua.fi