Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Joustoluottolaskuri

Lainalaskurilla voit kätevästi määrittää, mikä on juuri sinulle sopivin lainasumma.
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Joustoluottolaskuri

Tarvitsetko joustavaa lainaa vapaa-ajan hankintojen rahoittamiseen tai yllättävien menojen kattamiseen? Jos taloutesi kaipaa väliaikaista lisäbudjettia, voi joustoluotto olla sopiva vaihtoehto ylimääräisten menojen rahoittamiseen.

Joustoluoton saat parhaimmillaan käyttöösi jopa saman päivän aikana, joten se on nopea ratkaisu yllättävässä rahantarpeessa.

kaarna logo
avida logo
collector bank logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä hakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi yli 20 eri lainantarjoajaa.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesirnkatsottavaksi muutamassa minuutissa jarnvoit valita parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Laske sopiva laina joustoluottolaskurilla

Minkä suuruinen joustoluotto sitten sopisi juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi? Koska voit hakea luottoa juuri toivomasi määrän ja valita myös laina-ajan, on joustoluotto jokaiseen tilanteeseen mukautuva ratkaisu.

Sopivaa lainasummaa miettiessä on tärkeä suhteuttaa laina omaan tilanteeseen ja takaisinmaksukykyyn. Älä siis automaattisesti valitse suurinta lainasummaa ja pisintä laina-aikaa, jotka ovat tarjolla. Sekä lainasumma että -aika vaikuttavat siihen, kuinka paljon sinun tulee lyhentää lainaa kuukausittain, joten ennen lainan hakemista on hyvä laskea, millaisen lainan lyhentämiseen sinulla on varaa.

Miettiessäsi sopivaa lainasummaa laske realistisesti, kuinka paljon sinulla on menoja kuukaudessa ja arvioi, kuinka paljon tuloistasi jää käteen kaikki menot vähennettynä. Ota menoihin mukaan ainakin pakolliset kuukausittaiset laskut ja ruokakauppalaskut. Jos esimerkiksi shoppailet tai syöt usein ulkona, varaa kuukausibudjetista osa myös näihin menoihin.

Kun tiedät paljonko sinulla suurin piirtein jää rahaa kuukaudessa käteen menojen jälkeen, pystyt arvioimaan, millaisella summalla sinun on mahdollista lyhentää joustoluottoa joka kuukausi. Tämän jälkeen avuksi kannattaa ottaa Etuan joustoluottolaskuri, jolla lasket helposti, minkä suuruista lainaa voisit lyhentää tuolla kuukausittaisella summalla.

Näin joustoluottolaskuri toimii

Etuan joustoluottolaskuri on kätevä apuväline juuri sinulle sopivan joustoluoton löytämiseen. Joustoluottolaskurilla lasket helposti, kuinka valitsemasi lainasumma ja -aika vaikuttavat kuukausittaisen takaisinmaksuerän suuruuteen.

Muuttamalla lainasumma- ja aikaa joustoluottolaskurissa näet heti arvion, kuinka suuri takaisinmaksuerä valitsemallasi yhdistelmällä on. Kokeile eri suuruisia lainasummia ja takaisinmaksuaikoja löytääksesi juuri omaan tilanteeseesi sopivimman lainan, jonka kuukausierän maksaminen ei aiheuta taloudellesi liikaa kuormitusta.

Jos kuukausierä tuntuu liian suurelta, saat laskettua erän suuruutta joko pienentämällä lainasummaa tai pidentämällä laina-aikaa. Jos taas uskoisit pystyväsi lyhentämään lainaa hieman enemmän kuukausittain, kokeile lyhentää laina-aikaa hieman.

Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempää kuukausierää, mutta on hyvä muistaa, että pidemmältä laina-ajalta kertyy myös enemmän maksettavaksi lainan korkoa ja muita kuluja, kuten kuukausittaisia tilinhoitomaksuja. Loppupeleissä pitkästä lainasta voikin tulla kalliimpi, joten älä automaattisesti valitse pisintä laina-aikaa, vaan suhteuta se realistisesti omaan takaisinmaksukykyysi.

Joustoluottolaskurin esittämät summat ovat aina arvioita, jotka perustuvat esimerkkikorkoon. Koska korko vaihtelee asiakaskohtaisesti, vasta lainatarjouksesta näet todellisen takaisinmaksuerän. Sinulle tarjottu korko saattaa olla esimerkkikorkoa matalampi tai korkeampi, joten laskuria hyödyntäessäsi muista, että myös takaisinmaksuerä pankin tarjoamassa lainassa voi olla laskurin tarjoamaa arviota pienempi tai suurempi.

 

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

  • olet vähintään 18-vuotias
  • asut Suomessa vakituisesti
  • tulosi ennen veroja ovat vähintään 850 euroa kuukaudessa ja
  • sinulle ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lue täältä lisää palvelustamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Lainanhakijan muistilista Näin palvelu toimii Lainojen yhdistäminen Tietoa kulutusluotoista

Hae ja kilpailuta joustoluotto helposti Etuan kautta

Joustoluoton hakeminen käy helposti netissä ja Etuan vertailupalvelua hyödyntämällä varmistat, että löydät edullisimman ja ehdoiltaan parhaan lainan joka tilanteessa. Etuan kumppaniverkostoon kuuluu jopa parikymmentä pankkia ja rahoitusalan yritystä, ja täyttämällä joustoluottohakemuksen Etuan sivuilla voit parhaimmillaan saada lainatarjouksen kaikilta.

Joustoluottojen vertailu kannattaa, sillä eri pankit voivat tarjota sinulle lainaa eri korolla. Korot ovat aina asiakaskohtaisia ja ne perustuvat pankin arvioon esimerkiksi asiakkaan taloudellisesta tilanteesta, joten pankkien sinulle tekemissä lainatarjouksissa voi olla suuriakin eroja koron suhteen.

Etuan sivuilla pankkien kilpailuttaminen on aina turvallista ja ilmaista, ja hakemuksen täyttäminen on nopeaa. Täytettyäsi ja lähetettyäsi joustoluottohakemuksen saat nopeimmillaan jopa muutamassa minuutissa nähtäville lainatarjouksia. Kaikki tarjoukset näet kätevästi yhdeltä sivulta, joten pystyt helposti vertailemaan niitä keskenään.

Kun sopiva tarjous löytyy, pääset tekemään lainasopimuksen valitsemasi pankin kanssa ja parhaimmillaan voit saada joustoluoton tilillesi jopa saman pankkipäivän aikana. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua nostamaan joustoluottoa eli jos tarjouksista ei tällä kertaa löydy juuri sinulle sopivaa vaihtoehtoa, ei sinulla ole velvollisuutta valita mitään tarjouksista.

Jos olet suunnitellut joustoluoton hakemista, testaa joustoluottolaskuria jo tänään ja hae edullista joustoluottoa Etuan kautta!

Asiakkaidemme kokemuksia

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kilpailutan joustoluoton?

Joustoluoton kilpailuttaminen on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Syötä sivun ylälaidassa olevaan lainalaskuriin lainan määrä, laina-aika ja tietosi. Seuraavalla sivulla on muutama lisäkysymys. Tämän jälkeen voit saada useita lainatarjouksia, joista voit valita sinun tarpeisiisi sopivimman.

Kuka voi hakea joustoluottoa Etua.fi palvelun kautta?

Joustoluottoa hakeaksesi sinun tulee täyttää muutamat peruskriteerit, jotta pankit voivat myöntää sinulle joustolainan. Vaatimukset saattavat hieman vaihdella pankeittain, mutta yleensä hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, jolla on vakituiset tulot ja asuinpaikka Suomessa.

Etuan kautta voit hakea joustoluottoa, jos:
– olet vähintään 18-vuotias
– asut Suomessa vakituisesti
– tulosi ennen veroja ovat vähintään 850 euroa kuukaudessa ja
– sinulle ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
Joustoluoton saaminen ei edellytä mitään vakuuksia tai takaajia lainanhakijalta.
Hakemuksen voi tehdä yksin tai yhdessä avo- tai aviopuolison kanssa. Yksin joustolainaa haettaessa on lainasumman yläraja 40 000 euroa, kun taas rinnakkaishakijan kanssa lainaa voi hakea aina 60 000 euroon asti.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Etuan kautta voit hakea lainaa 500–60 000 euroa. Lainayhtiöt tekevät kokonaisarvion hakemuksesta ja esittävät lainatarjouksessa, kuinka paljon ovat valmiita myöntämään lainaa. Tarjottavaan lainasummaan vaikuttaa moni asia, esimerkiksi hakijan tulot ja menot, työsuhteen laatu ja aiemmat lainat. 
Lainan hakeminen yhdessä puolison kanssa mahdollistaa parempien lainatarjousten saamisen. Lainan myöntämisessä kahdelle hakijalle sisältää vähemmän riskejä lainayhtiölle, joten lainaa on mahdollista saada suuremmalle summalle ja pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa. 

Miten voin alentaa nykyisten lainojen kustannuksia?

Voit alentaa nykyisten lainojen kustannuksia yhdistämällä lainasi joustoluoton avulla. Yhdistelylainan avulla maksat yhtä edullisempaa lainaa takaisin usean sijaan. Näin säästät lainakuluja ja oman talouden hallinta helpottuu. 
Voit myös kilpailuttaa vanhalle lainallesi edullisemman koron yhdistelylainan avulla. Erityisesti vanhemmassa lainassa voi olla korkea korko, ja lainan kilpailutuksella voit säästää merkittävän summan.  
Yhdistelylainalla kaikki kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttilainat voi yhdistää yhdeksi lainaksi, jolla vanhat luotot maksetaan pois. Tarkoituksena on aina löytää edullisempi korko ja laskea kuukausittaisia lainakuluja.
Hae yhdistelylainaa tästä. 

Voiko lainaa hakea toisen henkilön puolesta?

Ei voi. Lainaa voi kuitenkin hakea yhdessä samassa taloudessa asuvan avio- tai avopuolison kanssa. Rinnakkaishakija parantaa lainansaantimahdollisuuksia etenkin suurempien luottojen kohdalla. Myös rinnakkaishakija on henkilökohtaisesti vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta.

Miten nopeasti saan lainan tililleni?

Lainan maksu riippuu rahoitusyhtiöstä. Nopeimmillaan laina on tilillä samana päivänä, mutta viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa. Voit tiedustella lainan maksuun kuluvaa aikaa lainatarjouksen tehneeltä pankilta. 

Kuinka nopeasti saan lainatarjouksia?

Lainapäätöksen saat heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Mahdolliset lainatarjoukset saat muutamissa minuuteissa, viimeistään tunnin sisällä. Voit tarkastella lainatarjouksia omasta lainatarjousnäkymästä Etuan Online-palvelussa.  

Onko lainan hakeminen maksutonta?

Lainanhakeminen on täysin ilmaista, eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan lainaa. 

Voiko lainan maksaa aiottua nopeammin pois?

Halutessasi voit maksaa lainaa takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin. Voit myös maksaa lainan kerralla kokonaan pois. Korkoa maksat vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Voit sopia takaisinmaksujärjestelyistä sen luotonmyöntäjän asiakaspalvelun kanssa, josta olet lainan ottanut. 

Tein virheen hakemukseen, miten pystyn korjaamaan sen?

Jos hakemukseen on tullut virhe, voit ottaa yhteyttä Etuan asiakaspalveluun Asiakaspalvelu | Etua.fi . Hakemus kannattaa tarkistaa huolellisesti ennen lähettämistä, sillä hakemusta ei voi aina korjata lähettämisen jälkeen. 

Miten lainapäätös tehdään ja mitkä asiat siihen vaikuttavat?

Lainayhtiöt tekevät lainapäätöksen hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion mukaan. Jokaisella rahoitusyhtiöllä on oma tapansa arvioida hakijan lainan takaisinmaksukykyä, ja siksi lainatarjouksissa on eroja.  
Lainapäätökseen vaikuttavat kaikki hakemuksessa esitetyt asiat, mutta lainayhtiön kannalta tärkeä tieto on tulojen ja menojen välinen suhde eli maksuvara. Lisäksi työsuhteen laatu, lainojen määrä ja maksuhistoria ovat tärkeimpiä lainapäätökseen vaikuttavia tekijöitä.  

Miksi en saanut lainatarjouksia?

Etua.fi toimii lainan kilpailuttajana eli emme myönnä lopullisia lainoja. Rahoitusyhtiöt tekevät henkilökohtaisen lainatarjouksen omien luotonmyöntökriteeriensä ja hakemuksen tietoihin perustuen. Yleisempiä syitä kielteiselle lainapäätökselle ovat virheellisesti tehty lainahakemus, maksuhäiriömerkintä tai luotonmyöntäjän tekemä kokonaisarvio lainan takaisinmaksukyvystä.
Etua.fi ei voi vaikuttaa luotonantopäätöksiin. Emme myöskään tiedä syytä kielteiselle lainapäätökselle.

Miksi hakemuksessa kysytään tilinumeroa?

Yhteistyökumppanimme vaativat tilinumeron osana lainahakemusta, koska silloin ei tarvitse kysyä tilinumeroa myöhemmin uudestaan. Tämä nopeuttaa lainaprosessia eli hakija saa lainan nopeammin tililleen.  
Etua.fi palveluun on turvallista syöttää tilinumero ja muut henkilökohtaiset tiedot. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaiden tietojen suojaamiseen ja käytämme vahvaa SSL-salausta, jota pankitkin käyttävät. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille. 

Voiko joustoluottoa hakea ilman henkilötunnusta?

Ei voi. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt tarvitsevat henkilötunnuksen ja muut yksilöivät tiedot lainanhakijasta luotonmyöntöprosessiinsa. Henkilötunnus on välttämätön asiakkaan tunnistamisessa. Pankkeja ja rahoitusyhtiötä valvova Finanssivalvonta vaatii, että ennen jokaista asiakassuhteen alkamista asiakkaan henkilöllisyys on todettava.
Etua.fi palveluun on turvallista syöttää henkilötunnus ja muut henkilökohtaiset tiedot. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaiden tietojen suojaamiseen ja käytämme vahvaa SSL-salausta, jota pankitkin käyttävät. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille.

Copyright © 2024 Etua.fi