Asuntolaina ilman säästöjä

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Tarjouksia useilta pankeilta
  • Finanssivalvonnan hyväksymä
  • Takaajan tai vakuuksien kanssa asuntolainaa ilman säästöjä
;
Lainan määrä 155 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 20 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä (annuiteetti) -

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Haluaisitko ostaa asunnon, mutta et ole säästänyt vielä asuntolainaa varten? Suomessa asuntolainojen lainakatto määrittelee, että lainaa voi saada enintään 90 prosenttia asunnon arvosta. Ensiasunnon ostajien kohdalla lainakatto on 95 prosenttia.

Asuntolainaa ei siis voi nostaa käyttäen vakuutena pelkästään ostettavaa asuntoa, vaan ostajalla tulee olla omia säästöjä ja vakuuksia lainaa varten. Yleensä omaa rahaa tai varallisuutta tulee olla kymmenen prosenttia asunnon hinnasta, kun taas ensiasunnon ostajilla riittää, että säästöjä on kasassa viisi prosenttia.

Yleensä ostettavan asunnon vakuusarvo pankille on noin 70 prosenttia asunnon markkina-arvosta, joten loppuosa lainasta täytyy kattaa joko säästöillä tai vakuuksilla.

Lainaa lisävakuuksilla ja takaajilla

Jos sinulla ei ole omia säästöjä, voit saada lainaa käyttämällä lainan vakuutena muuta mahdollista omaisuuttasi. Vakuudeksi käyvät esimerkiksi osakkeet, rahastosäästöt tai kiinteistöt, kuten vapaa-ajan asunnot. Esimerkiksi autoa tai muuta irrallista omaisuutta ei voi käyttää lainan vakuutena, vaikka niillä olisikin rahallista arvoa.

Mikäli sinulla ei ole omaisuutta, jota voisit käyttää vakuutena, voivat muut henkilöt, kuten perhe ja sukulaiset, tulla apuun panttaamalla omaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Esimerkiksi vanhempien asuntoa tai kesämökkiä voi käyttää vaadittuna lisävakuutena.

Lisävakuuksina voi käyttää myös lainatakauksia. Maksullisista takausjärjestelyistä saa pankeilta lisätietoa lainaneuvotteluiden yhteydessä. Asuntolainaa ja ASP-lainaan voi myös saada valtiontakauksen.

Henkilötakaukset ovat nykyään harvinaisempia, mutta se on edelleen mahdollinen vaihtoehto kattaa oman rahan osuutta. Tällaisessa tapauksessa henkilötakaaja ei siis panttaa omaa omaisuuttaan vakuudeksi, vaan takaa pankille maksavansa lainan, mikäli lainan nostanut henkilö ei sitä kykene maksamaan.

Aloita säästäminen heti

Vaikka et olisi vielä aloittanut asuntosäästämistä ollenkaan ja säästettävä summa unelmien asuntoa varten kuulostaa suurelta, on kaikista säästöistä hyötyä lainaa hakiessa. Mitä enemmän sinulla on omia säästöjä, sitä vähemmän tarvitset lisävakuuksia tai muita henkilöitä avuksi.

Säästöjä kannattaa siis viimeistään alkaa kerryttää, kun ajatus asunnon ostosta nousee ensi kertaa mieleen. Tee realistinen arvioi tuloistasi ja menoistasi, ja mieti kuinka paljon sinun olisi mahdollista saada kuukausittain säästettyä. Jos olet valmis vähentämään muita menoja, voit yllättävän nopeasti saada rahaa säästöön.

Laske, kuinka paljon pystyisit maksamaan asuntolainaa kuukaudessa ja kilpailuta asuntolainasi Etuan avulla!

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »