Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainaa ilman säästöjä

Takaajan tai vakuuksien kanssa asuntolainaa ilman säästöjä
vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Asuntolaina ilman säästöjä

Haluaisitko ostaa asunnon, mutta et ole säästänyt vielä asuntolainaa varten? Suomessa asuntolainojen lainakatto määrittelee, että lainaa voi saada enintään 90 prosenttia asunnon arvosta. Ensiasunnon ostajien kohdalla lainakatto on 95 prosenttia.

Aloita säästäminen heti.

Aktia logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi useita pankkeja.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun ja
voit valita tarjouksista parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Asuntolaina ilman säästöjä –
ostajalla tulee olla omia säästöjä ja vakuuksia lainaa varten

Asuntolainaa ei siis voi nostaa käyttäen vakuutena pelkästään ostettavaa asuntoa, vaan ostajalla tulee olla omia säästöjä ja vakuuksia lainaa varten. Yleensä omaa rahaa tai varallisuutta tulee olla kymmenen prosenttia asunnon hinnasta, kun taas ensiasunnon ostajilla riittää, että säästöjä on kasassa viisi prosenttia.

Yleensä ostettavan asunnon vakuusarvo pankille on noin 70 prosenttia asunnon markkina-arvosta, joten loppuosa lainasta täytyy kattaa joko säästöillä tai vakuuksilla.

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

  • harkitset uutta asuntolainaa 
  • haluat kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi marginaalin 
  • haet ASP-lainaa 
  • haet lainaa mökin tai sijoitusasunnon ostoon. 

Näin asuntolainan kilpailutus käy helposti

Asuntolainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat yleensä useita asuntolainatarjouksia, joista voit valita itsellesi mieluisimman. Ota huomioon, että edullisin asuntolaina saattaa löytyä vasta lainaneuvottelun tuloksena.

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus, me välitämme sen eteenpäin useille pankeille reaaliaikaisesti.

Täytä hakemus

2. Tarjous tai kutsu neuvotteluun

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä.

Kilpailuta lainat

3. Vertaa

Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin asuntolaina.

Miksi käyttää Etuaa?

Asiakkaidemme kokemuksia

Aloita säästäminen heti

Jos olet valmis vähentämään muita menoja, voit yllättävän nopeasti saada rahaa säästöön.

Kilpailuta asuntolaina tästä

Lainaa lisävakuuksilla ja takaajilla

Jos sinulla ei ole omia säästöjä, voit saada lainaa käyttämällä lainan vakuutena muuta mahdollista omaisuuttasi. Vakuudeksi käyvät esimerkiksi osakkeet, rahastosäästöt tai kiinteistöt, kuten vapaa-ajan asunnot. Esimerkiksi autoa tai muuta irrallista omaisuutta ei voi käyttää lainan vakuutena, vaikka niillä olisikin rahallista arvoa.

Mikäli sinulla ei ole omaisuutta, jota voisit käyttää vakuutena, voivat muut henkilöt, kuten perhe ja sukulaiset, tulla apuun panttaamalla omaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Esimerkiksi vanhempien asuntoa tai kesämökkiä voi käyttää vaadittuna lisävakuutena.

Lisävakuuksina voi käyttää myös lainatakauksia. Maksullisista takausjärjestelyistä saa pankeilta lisätietoa lainaneuvotteluiden yhteydessä. Asuntolainaa ja ASP-lainaan voi myös saada valtiontakauksen.

Henkilötakaukset ovat nykyään harvinaisempia, mutta se on edelleen mahdollinen vaihtoehto kattaa oman rahan osuutta. Tällaisessa tapauksessa henkilötakaaja ei siis panttaa omaa omaisuuttaan vakuudeksi, vaan takaa pankille maksavansa lainan, mikäli lainan nostanut henkilö ei sitä kykene maksamaan.

Aloita säästäminen heti

Vaikka et olisi vielä aloittanut asuntosäästämistä ollenkaan ja säästettävä summa unelmien asuntoa varten kuulostaa suurelta, on kaikista säästöistä hyötyä lainaa hakiessa. Mitä enemmän sinulla on omia säästöjä, sitä vähemmän tarvitset lisävakuuksia tai muita henkilöitä avuksi.

Säästöjä kannattaa siis viimeistään alkaa kerryttää, kun ajatus asunnon ostosta nousee ensi kertaa mieleen. Tee realistinen arvioi tuloistasi ja menoistasi, ja mieti kuinka paljon sinun olisi mahdollista saada kuukausittain säästettyä. Jos olet valmis vähentämään muita menoja, voit yllättävän nopeasti saada rahaa säästöön.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko kilpailuttaa useita asuntolainatarjouksia yhdellä hakemuksella?

Kyllä voit! Kilpailuttamalla asuntolainan Etuan kautta, voit saada tarjouksia useilta eri pankeilta. Edullisimman marginaalin valitsemalla voit säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa!

Onko asuntolainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa asuntolainat, kulutusluotot ja yhdistelylainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.

Kuinka korkea marginaali on?

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttaa pankin tekemä kokonaisarvio hakijan tilanteesta. Marginaaliin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa asiakkaan tulot ja menot, käytettävät vakuudet sekä ostettava kohde ja sen sijainti.
Marginaalit vaihtelevat pankeittain ja edullisin asuntolainan marginaali löytyy kysymällä tarjous useasta pankista. Helpoiten tämä käy täyttämällä hakemus Etuan sivuilla.
Vaikka jokainen pankki määrittelee marginaalin hakijakohtaisesti, voi pankkien välisiin marginaalieroihin tutustua yleisellä tasolla Etuan kuukausittaisessa asuntolainojen marginaalivertailusta.

Miten varaudun korkojen nousuun?

Pankit tarjoavat korkojen nousun varalta usein korkotunneleita (jolloin asuntolainaan on erikseen määritetty minimi- ja maksimikorot) sekä määräaikaisia korkokattoja, joiden aikana korot eivät ylitä tiettyä korkoprosenttia. Jos otat asuntolainaasi korkokaton varmistat, että lainan korko ei nouse yli tietyn rajan.

Kuinka pitkä asuntolainan takaisinmaksuaika on?

Pankki mitoittaa asuntolainan takaisinmaksun ja maksuerien suuruuden asiakkaan tilanteen mukaan. Tavallisesti asuntolainan takaisinmakuaika on enintään 30 vuotta.

Miten haen asuntolainaa?

Asuntolainaa haetaan täyttämällä asuntolainahakemuksen sivuillamme. Hakemuksessa kysytään tuloja, menoja ja velkoja sekä tietoja varallisuudesta. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi, kuluistasi ja vakuuksista. Määrä selviää lainaneuvotteluissa. Jos sinulla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Paljon asuntolainaan tarvitaan säästöjä ja vakuuksia?

Suomessa asuntolainojen lainakatto määrittelee, että lainaa voi saada enintään 90 prosenttia lainan vakuutena annettavista varoista. Tällöin omia säästöjä tai reaalivakuuksia tulisi olla vähintään 10 prosenttia (ensiasunnon ostajilla 5 prosenttia, ASP-säästäjillä 10 prosenttia).
Ostettava asunto toimii lainan vakuutena, mutta koska asunnon vakuusarvo pankille on yleensä noin 70-75 prosenttia asunnon kauppahinnasta, tarvitaan lainaa varten usein lisävakuuksia.
Lisävakuuksia voivat olla esimerkiksi säästöt tai vanhempien omistamat kiinteistöt, mutta näiden lisäksi asuntolainaan voi ostaa takauksen valtiolta tai pankilta.
Pankin kanssa käytävissä lainaneuvotteluissa selvitetään vakuuksien tarve asiakaskohtaisesti.

Mikä on ASP-tili?

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla Suomen valtio auttaa nuoria ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa. Pankki voi myöntää ASP-lainan, kun vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta on säästetty. ASP-etu toimii niin, että ensiasunnon ostaja säästää tätä tarkoitusta varten avatulle ASP-tilille 10 prosenttia asunnon hinnasta vähintään kahden vuoden ajan. Esimerkiksi 180 000 euron asunnosta tämä tarkoittaa 18 000 euroa. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.

Kauan asuntolainahakemuksen käsittely kestää?

Lainapalvelumme käsittelee hakemuksen reaaliaikaisesti ja välittää sen heti eri pankkien lainakäsittelijöille. Voit saada yhteydenoton pankista jo samana päivänä, mutta viimeistään parin pankkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.
Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa lainanhakijaan suoraan yhteyttä jatkoneuvotteluja varten. Tällöin asiakas voi vielä tarkentaa omaa tilannettaan ja esittää toiveitaan esimerkiksi aikataulun suhteen.

Copyright © 2024 Etua.fi