Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Edullinen venelaina nopeasti ja luotettavasti

15.2.2024

Veneen ostoon liittyy monia kysymyksiä, joista yksi keskeinen on veneen rahoitus. Venelainavertailu kannattaa aina tehdä, sillä lainakuluissa on eroja. Vain vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia selviää, mikä on halvin venelaina.Haaveiletko omasta veneestä, mutta rahoitus puuttuu? Arvioidessasi veneeseen tarvittavaa venelainan määrää, täytyy sinun ensin tietää, millaista venettä olet ostamassa.

Näitä veneitä suomalaiset ostavat

Suomalaisten suosikkivenemallit ja -merkit pitävät pintansa vuodesta toiseen. Nettiveneen tilastojen mukaan suomalaiset ostavat paljon pieniä mökkiveneitä eli alle 5,5 metrin pituisia moottoriveneitä. Moottoriveneiden lisäksi vesijettejä myydään jonkin verran. 

Käytettyjen veneiden myynti käy vilkkaana. Yksityishenkilöiden välinen venekauppa on kasvanut tasaisesti, joskin veneen ostaminen veneliikkeestä on yleistä. Veneen ostaminen yksityiseltä on halvempaa kuin liikkeestä.  

Kymmenen myydyintä venemerkkiä ovat kaikki suomalaisvalmisteisia. Myydyimpiä merkkejä ovat Yamarin, Buster, Terhi, Bella, ja Silver.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Suosituimmat käytetyt veneet vuonna 2023 (lähde Nettivene)

Merkki Myydyt määrät, kpl Mediaanihinta, EUR
Yamarin 2 260 11 500
Buster 2 135  9 100
Terhi 1 236 8 500
Bella 1 169 9 400
Silver 772 16 000
Flipper 621 11 750
Suvi 584 5 590
Finnmaster 403 25 950
AMT 396 21 000
Bayliner 338 12 500

Huomioi nämä asiat veneen hankinnassa

Veneen hankinnassa kannattaa ensin pohtia, millaiseen käyttöön vene tulee ja minkä hintaluokan vene on omaan talouteen sopiva. Veneen rahoitusta pohtiessa kannattaa huomioida muutakin kuin vain veneen hinta:

  • omaan budjettiin sopiva vene, uusi tai käytetty
  • muut varusteet veneeseen
  • veneen ylläpitoon liittyvät kulut (mm. venepaikka, säilytys, venevakuutus, huolto)
  • omat säästöt
  • paljon tarvitset lainaa 
  • kuinka paljon voit lyhentää venelainaa joka kuukausi.

Veneen rahoitusta tarjoavat pankit, veneliikkeet ja monet rahoitusyhtiöt. Ennen kuin hyväksyt venekaupan, kannattaa venelaina kilpailuttaa monen luottoyhtiön kesken ja ottaa huomioon lainan kokonaiskustannukset todellisen vuosikoron avulla. Veneliikkeen tarjoama rahoitusratkaisu ei välttämättä ole se edullisin tapa rahoittaa vene.

Veneen rahoitus osamaksulla

Monet veneliikkeet tarjoavat veneen ostajalle osamaksua. Myös osamaksu on kulutusluotto, josta maksetaan koron lisäksi muita lainakuluja. Näitä osamaksun kokonaiskuluja voi olla vaikea selvittää, koska osamaksua myöntävät rahoitusyhtiöt merkitsevät todelliset vuosikustannukset hyvin eri tavoin.

Kokonaiskulut huomioden veneen rahoitus osamaksulla voi muodostua yllättävän kalliiksi. Joka tapauksessa eri rahoitusvaihtoehtojen vertailu on paikallaan ennen kuin hyväksyy osamaksusopimuksen tai muun maksutavan.

Vakuudellinen venelaina

Pankit tarjoavat vakuudellista lainaa. Tällöin lainalle tarvitaan pankin hyväksymä vakuus.

Lainahakemukseen tarvitaan työ- ja tulotietojen lisäksi tiedot vakuudesta. Vakuuksien tarkistamisen vuoksi lainan saaminen kestää yleensä kauemmin kuin vakuudettomissa kulutusluotoissa.

Venerahoitus – vakuudeton kulutusluotto

Veneen voi rahoittaa vakuudettomalla kulutusluotolla. Tällöin omaisuutta tai takaajia ei tarvita luoton saamiseksi ja veneen omistajuus siirtyy heti sinulle.

Luottoyhtiö arvioi lainahakemuksen perusteella lainanhakijan taloudellisen tilanteen. Tämän kokonaisarvion ja oman luottopolitiikan perusteella pankki tekee päätöksen lainan myöntämisestä, lainasummasta ja lainaan liittyvistä ehdoista kuten lainan korosta.

Vakuudetonta venelainaa voi hakea netistä ja lainapäätöksen saa heti. Veneen ostoon tarvittavan lainan saa tilille 1-2 pankkipäivässä.

Halvin venelaina ja venelainan korko selviää kilpailuttamalla venelaina

Monet luotonmyöntäjät tarjoavat venelainaa. Lainan hinta eroaa pankeittain, sillä pankit tekevät aina henkilökohtaisen lainatarjouksen.

Koska luottoyhtiöt antavat lainoissa aina hakijakohtaisen lainatarjouksen, ei lainan korkoa tiedä ennen kuin on hakenut lainaa. Siksi lainoja vertaillessa ei pidä katsoa vain luottolaitosten esimerkkilaskelmia tai -korkoja.

Venelainavertailu kannattaa aina tehdä ennen lainasopimuksen hyväksymistä. Vain vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia selviää, mikä on halvin venelaina.

Hahmottele sinulle sopivaa venelainaa laskurista

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Hae venelainaa vaivattomasti

Etua.fi-lainapalvelun avulla kilpailutat venelainan aina 60 000 euroon asti ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Palvelumme avulla tavoitat yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä hakemuksella ja säästät aikaa ja vaivaa. 

Palvelussamme on mukana vain luotettavia Suomessa toimivia yrityksiä, joita kaikkia sitoo Suomen lainsäädäntö. Näytämme sinulle kaikki lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä yhdellä sivulla, joten lainatarjousten vertaaminen on helppoa. 

Kulutusluotto, erityisesti isommissa lainasummissa ja pidemmällä maksuajalla, on usein edullisempi vaihtoehto kuin veneen rahoittaminen esimerkiksi osamaksulla.

Hae venelainaa tästä

Etua.fi on pisimpään Suomessa toiminut, täysin suomalainen lainavertailupalvelu. Yli 10 vuoden kokemus lainojen kilpailutuksesta varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaat mahdolliset lainatarjoukset tarkkaan valituilta yhteistyökumppaneilta. Lainan kilpailutus kauttamme on ilmaista eikä velvoita mihinkään.

Lue myös: Vinkit käytetyn veneen ostoon yksityiseltä

Vinkki: Tutustut helpoiten venetarjontaan veneisiin keskittyvällä markkinapaikalla, esimerkiksi Nettivene-sivustolla. Siellä on tällä hetkellä myynnissä yli 8 000 venettä sekä yksityisiltä että veneliikkeiltä.

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Löydä osinkokalenterista kaikki Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024.

Osinkokalenteri

20.5.2024

Katso osinkokalenterista Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024. Näet mm. osingonmaksupäivät ja tuottoprosentit.


Verovähennykset kannattaa tarkistaa veroilmoituksesta ja hyödyntää ainakin yleisimmät verovähennykset.

Verovähennykset vuodelta 2023 – näitä kuluja voit vähentää verotuksessa

26.4.2024

Nyt on aika tarkistaa viime vuoden veroilmoituksen tiedot ja verovähennykset. Lue tästä, mitä kuluja voit vähentää verotuksessa. Viime vuoden esitäytetyistä veroilmoituksista kannattaa tarkistaa tulo- ja vähennystiedot. Esitäytetyssä veroilmoituksessa on laskettu verotuksen lopputulos niillä […]


Copyright © 2024 Etua.fi