Kulutusluottojen korkokatto

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Saat lainapäätöksen heti
Lainan määrä 10 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 5 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä -

Esimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 - 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Mikä on kulutusluottojen korkokatto?

Suomessa on tällä hetkellä voimassa kulutusluottojen hintasääntely, jonka perusteella luottojen koron enimmäismäärä on rajattu tilapäisesti kymmeneen prosenttiin. Aiemmin kulutusluottojen korkokatto on ollut 20 prosenttia.

Korkokaton aikana otetuista uusista lainoista voi siis periä korkoa enintään kymmenen prosenttia korkokaton voimassaoloaikana. Se ei siis koske jo aiemmin nostettuja lainoja eikä esimerkiksi luottokortteja, joiden korot säilyvät entisellään. Jos kuitenkin aiemman lainasopimuksen puitteissa tehdään uusia nostoja korkokaton aikana, kuuluvat ne sääntelyn piiriin.

Korkokaton tarkoituksena on helpottaa suomalaisten taloudellista kuormitusta ja vähentää velkaongelmia, joita koronapandemian aiheuttama poikkeusaika ja rajoitukset voisivat pahentaa.

Kauanko korkokatto on voimassa?

Tilapäinen kulutusluottojen korkokatto otettiin käyttöön heinäkuussa 2020 ja on tämänhetkisen tiedon mukaan voimassa 31.12.2020 asti.

Kun korkokatto raukeaa vuoden lopussa, voivat myös lainojen korot palautua normaalille tasolle. Korkosääntelyn aikana nostettujen lainojen korot saattavat nousta huomattavasti, mikäli laina-aina jatkuu vielä vuodenvaihteen jälkeen. Tämä kannattaa huomioida uutta lainaa nostaessa, jotta takaisinmaksu ei hankaloidu koron mahdollisesti noustessa. Lainojen myöntäjien tulee kuitenkin selkeästi viestiä lainanottajille, mikä lainan korkotaso on korkokaton päätyttyä.

Korkokatolle on esitetty jatkoa vuoden 2021 syyskuun loppuun saakka. Uusi korkokatto astuisi silloin voimaan vuoden 2021 alussa. 

Korvaa aiemmat kalliit lainat edullisemmalla lainalla

Maksatko tällä hetkellä takaisin useita lainoja, joissa on melko korkeat korot, tai haluatko vielä hyötyä korkokatosta uuden lainan osalta? Kilpailuttamalla uuden tai vanhan lainasi voit säästää huomattavasti korkokuluissa.

Halusitpa sitten yhdistää vanhat kulutusluottosi uudeksi edullisemmaksi lainaksi tai hakea täysin uutta lainaa, kannattaa lainat aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla lainasi saat nähtäväksi eri toimijoilta useita lainatarjouksia, joista voit valita edullisimman lainan parhailla tarjotuilla ehdoilla. Lainan korot ja kulut voivat vaihdella suuresti eri tarjouksien välillä ja kannattaa myös tutustua huolella lainaehtoihin, jotta tiedät, nouseeko lainan korko heti korkokaton päättymisen jälkeen.

Etuan lainavertailua käyttämällä löydät aina itsellesi sopivimman lainan luotettavasti, turvallisesti ja nopeasti. Yhdellä lainahakemuksella saat heti nähtäväksi monia lainatarjouksia. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä se sido nostamaan lainaa.

Pyydä lainatarjouksia jo tänään ja löydä edullisin korko!