Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Viisi faktaa joustoluotosta

18.6.2021

Joustoluotto toimii vähän niin kuin luottokortti. Sillä voi rahoittaa esimerkiksi pienen remontin. Joustoluoton korot ovat yleensä maltilliset – varsinkin jos kilpailuttaa pankit ennen lainan ottamista.

Luottokortti on usein tarpeellinen. Sitä tarvitaan esimerkiksi lentolippujen ostamiseen tai hotellihuoneiden varaamiseen. Harva ihminen ylipäänsä matkustaa ilman luottokorttia, mutta sillä voidaan rahoittaa elämää myös kotona.

Joustoluottoa käytetään vähän samalla tavalla kuin luottokorttia, mutta tyypillisesti luoton kohteet ovat lentolippuja hieman isompia hankintoja. Lisäksi on hyvä huomata, että joustoluoton kustannus varsinkin suuremmissa lainasummissa on usein edullisempi kuin luottokorteissa.

Nämä viisi asiaa on hyvä tietää joustoluotosta.

1. Mihin joustoluottoa voi käyttää?

Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tommi Grönlundin mukaan joustoluottoa käytetään tyypillisesti isoihin kodin hankintoihin kuten remonttiin. Se sopii myös tasaamaan äkillisiä menoja, joita voi koitua esimerkiksi äkillisestä sairastumisesta tai lyhytaikaisesta työttömyydestä.

Grönlundin mukaan joustoluottoa käyttävillä asiakkailla on usein samanaikaisesti säästöjä, esimerkiksi rahastoja, mutta niitä ei ehkä haluta realisoida juuri silloin tai juuri siihen tarpeeseen.

Joustoluottoa voi myös käyttää yhdistelylainana, jolla maksetaan pois monta pienempää kulutusluottoa, osamaksusopimusta tai luottokortin saldoa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

2. Kenelle joustoluottoa myönnetään?

Jotta voi saada luottoa, pitää tietenkin olla luottokelpoinen. Lähtökohtaisesti joustolainan hakijalla on vakituinen työpaikka ja hyvin usein myös omistusasunto. “Mutta ihan tavallisia kuluttajia ja perheitä he ovat”, Grönlund sanoo.

3. Minkä kokoisia joustoluotot ovat?

Joustoluotto on tyypillisesti useita tuhansia euroja. Esimerkiksi Säästöpankissa joustoluottoja myönnetään 2 000 eurosta 20 000 euroon. Markkinoilla on myös pankkeja, jotka myöntävät jopa 60 000 euron luottoja ilman vakuuksia.

4. Mitä joustoluotto maksaa?

Joustoluoton hintaan vaikuttaa useat tekijät. Luoton määrä, laina-aika sekä mistä pankista luoton nostaa. Edullisimmillaan luoton korko on noin 5 prosenttia ja kalleimpien luottojen korot nousevat selvästi yli 10 prosenttiin. Koska lainakustannuksissa voi olla jopa tuhansien eurojen ero halvimman ja kalleimman vaihtoehdon välillä, kannattaa lainatarjouksia kysyä aina useammasta pankista.

Yksitellen lainahakemuksia ei tarvitse lähteä pankeille lähettelemään. Vaivattomampi tapa vertailla luottoja on täyttää helppo ja maksuton nettihakemus markkinoilla jo vuodesta 2008 toimineen Etua.fi-lainavertailupalvelun sivuilla.

5. Miten joustoluotto käytännössä toimii?

Joustoluotto voidaan myöntää joko toistaiseksi voimassa olevana kulutusluottona tai määräaikaisena tiettyyn rahoitustarpeeseen. Toistaiseksi voimassa olevaa luottoa asiakas voi käyttää sovittuun luottorajaan asti. Eli kun asiakas lyhentää lainaa, sitä voi taas käyttää uudelleen – aivan kuten luottokorttiakin. Silloin luottoa ei tarvitse aina hakea uudelleen. Korkoa maksetaan vain käytetyn luoton määrästä.

Nykyään markkinoilla on monenlaista luottoa. Kaupat tarjoavat asiakkailleen omia luottojaan, ja verkkokaupasta voi ostaa osamaksulla. Suomeen on tullut myös monia uusia luotontarjoajia, jotka kilpailevat perinteisten pankkien kanssa laina-asiakkaista.

Erilaisten luottojen vertaileminen kannattaa, sillä luottojen kustannuksia voi olla merkittäviä eroja. Helpoiten luoton kilpailutus käy maksuttoman Etua.fi-lainapalvelun avulla .

Saat lainatarjoukset muutamassa minuutissa ja voit rauhassa vertailla niitä. Vertailun tulos saattaa yllättää -oma pankki ei välttämättä ollutkaan edullisin vaihtoehto.

Teksti: Taru Taipale

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


luottokortit luottokortti

Milloin kannattaa maksaa luottokortilla ja milloin kulutusluotolla?

14.9.2022

Luottokortti on monen lompakosta löytyvä maksuväline, joka antaa joustoa omaan talouteen. Mutta milloin kannattaa käyttää luottokorttia ja milloin on järkevämpää harkita muita maksutapoja? Mitä tarkoittaa luottokortti? Luottokortti on maksuväline, jolla voi tehdä ostoksia […]


lainojen yhdistäminen

Hukutko laskuihin? Lainojen yhdistämisen avulla voit säästää rahaa ja helpottaa talouden hallintaa

29.8.2022

Jos sinulla on useiden lainojen ja osamaksujen lyhennyksiä, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Erityisesti lainojen yhdistäminen hyödyttää, jos iso osa palkastasi menee laskuihin. Yhdistelylainan avulla maksat yhtä edullisempaa lainaa takaisin usean sijaan. Näin säästät […]


Copyright © 2023 Etua.fi