Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Pienlainat – näin ne eroavat toisistaan

30.3.2022

Pienlainat ovat pienten menojen maksamiseen otettuja vakuudettomia kulutusluottoja. Lue tästä lisää, miten pienlainat eroavat toisistaan.

Pienlainat ovat pieniä vakuudettomia kulutusluottoja, joita yleensä haetaan paikkaamaan äkillistä rahantarvetta. Näitä menoja voivat olla esimerkiksi auton huolto, lääkärikulut tai kodin remontointi. Pienlainoilla lainan käyttörajoitusta ei kumminkaan ole rajattu eli lainan voi käyttää haluamallaan tavalla.

Vaikka lainantarve olisi nopea, myös pienlainat kannattaa kilpailuttaa edullisimman lainan löytämiseksi. Etuan kautta voi kilpailuttaa vakuudettoman pienlainan nopeasti ja turvallisesti. Vakuudeton pienlaina on mahdollista saada nopeasti tilille, jopa saman päivän aikana.

Näin pienlainat eroavat toisistaan

Pienlainat eroavat toisistaan lainasumman, takaisinmaksuajan ja koron suhteen. Seuraavaksi käymme tarkemmin läpi, miten pienlainat eroavat toisistaan.

Pienlaina netistä ilman vakuuksia

Pienlaina netistä tarkoittaa pieniä, yleensä noin 500–2000 euron kulutusluottoja, joilla tyypillisesti katetaan lyhytaikaista rahan tarvetta. Laina-aika on tavallisesti 1–5 vuotta, mutta lainan voi maksaa nopeamminkin takaisin. Lainalle ei vaadita vakuuksia tai takaajia.

Pienlainan korko määräytyy hakijakohtaisesti hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Asiakaskohtaiseen lainan korkoon vaikuttavat lainasumma, laina-aika ja asiakkaan taloudellinen tilanne. Eri lainayhtiöillä on erilaiset lainamyöntöperiaatteet ja jokainen lainayhtiö myös arvioi asiakkaan maksukykyä eri tavoin. Tämän vuoksi lainatarjoukset voivat erota paljonkin ja siksi pienlaina kannattaa kilpailuttaa usean lainayhtiön kesken edullisimman pienlainan löytämiseksi.

Vakuudettomien kulutusluottojen nimelliskorot vaihtelevat 5–20 %:n välillä. Pienlaina on sitä edullisempi, mitä parempi lainanhakijan maksukyky ja taloudellinen tilanne on. Tarkat henkilökohtaiset lainatiedot (lainasumma, korko, takaisinmaksuaika ja kuukausierä) esitetään alustavassa lainatarjouksessa lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Joustoluotto

Joustoluotossa lainan nosto ja takaisinmaksu on vapaampaa kuin kertaeränä maksetussa vakuudettomassa pienlainassa. Joustoluottoa haetaan tietylle maksimisummalle, ja myönnetyn luottolimiitin puitteissa lainaa voi nostaa omalle tilille kulloisenkin tarpeen mukaisesti.

Joustoluotto toimii siis eräänlaisena varakassana ja sen etuna on, että lainan saa nopeasti käyttöönsä ilman erillistä lainahakua. Joustoluotto voi olla myös hyvä vaihtoehto tilanteessa, missä tarkkaa lainasummaa ei tiedä, kuten kodin remontissa.

Tyypillinen joustoluotto on muutaman tuhannen euron suuruinen pienlaina. Joustoluotolla voi kyllä rahoittaa suurempiakin menoja, sillä joustolainaa voi hakea 500 eurosta ylöspäin aina 60 000 euroon asti. Lainanhakijan ei ole pakko nostaa myönnettyä maksimilainasummaa tililleen, vaan lainaa voi nostaa oman tarpeen mukaisesti, esimerkiksi 100 euroa tai 1000 euroa kerrallaan. Korkoa maksetaan vain siitä summasta, jonka on ottanut käyttöönsä.

Osalla rahoitusyhtiöistä myönnetty lainasumma vapautuu uudelleen nostettavaksi, kun joustoluottoa maksaa takaisin. Joustoluoton toimintaperiaate on siis kuin luottokortilla, mutta joustolainan kulut on usein luottokorttia edullisempia. Joustolainassa voi olla myös luottokorttia suurempi luottolimiittiraja, jolloin joustolainalla voi tehdä luottokorttia suurempia hankintoja.

Myös joustoluotto on vakuudeton laina, jonka korko määräytyy hakijakohtaisesti (nimelliskorot 5–20 %). Lainan korot ja muut kulut voivat vaihdella paljonkin asiakkaan taloudellisen tilanteen ja lainayhtiön mukaan. Joustoluottokin kannattaa kilpailuttaa sen varmistamiseksi, että ei maksa lainastaan liikaa.

Erityisesti joustoluoton kilpailutus kannattaa, jos sinulla on entuudestaan joustoluotto ja sen sopimus on tehty ennen vuotta 2019. Näissä uusille nostoille oleva korko voi olla selvästi yli 20 %.  Voit kilpailuttaa olemassa olevan joustoluoton tästä.

Pikavippi

Pikavippi on lyhytaikainen pieni laina. Pikavipit olivat ennen suosittuja tapoja paikata omaa taloutta, mutta ongelmana vipeissä oli lainan pääomaan nähden korkeat korot. Nykyään pikavipit eivät ole yleisiä ja valtaosa rahoitusyhtiöistä on lopettanut niiden tarjoamisen. Tilalla on muita lainatuotteita erilaisiin tarpeisiin, kuten vakuudettomia kulutusluottoja ja joustoluottoja.

Pikavipit ja vakuudettomat kulutusluotot sekoittuvat arkikielessä monesti keskenään, vaikka ne eroavat muun muassa takaisinmaksuajan ja lainamäärän suhteen. Pikavipeissä on kulutusluottoja selvästi lyhyempi takaisinmaksuaika ja lainasummakin on paljon pienempi, yleensä sadasta eurosta muutamaan sataan euroon. Kulutusluotoissa taas tyypillinen pienlainan summa on 500–2000 euroa.

Pikavipin takaisinmaksuaika on kuukaudesta muutamaan kuukauteen, kun kulutusluottoa voi maksaa takaisin vuosia. Lisäksi kulutusluoton korko ja muut kulut ovat kohtuullisia verrattuna pikavippien kuluihin.

Pienlaina eli pikalaina heti netistä

Pienlainaa voi saada heti netistä. Pienlainaa voidaan kutsua myös pikalainaksi, koska lainan saa tilille nopeasti ja sen voi maksaa pikaisesti takaisin. Pikalainaa ei tule kuitenkaan sekoittaa pikavippiin, sillä pikalainan korot ja kulut ovat pikavippejä kohtuullisemmat.

Pikalainan hakeminen tapahtuu vaivattomasti nettilomakkeella muutamassa minuutissa eikä takaajia tai liitteitä vaadita.  Myös lainasopimuksen allekirjoitus tapahtuu kätevästi verkkopankkitunnuksilla.

Pienlainan on mahdollista saada tilille samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä. Lainansaannin nopeus riippuu, mihin aikaan päivästä lainaa hakee ja minkä lainayhtiön tarjouksen hyväksyy. Halutessaan lainan saannin nopeutta voi tiedustella lainayhtiön asiakaspalvelusta.

Kilpailuta vakuudeton pienlaina nopeasti Etuan avulla

Voit löytää sinulle sopivimman pienlainan nopeasti ja luotettavasti hakemalla lainaa Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla. Lainan hakeminen ja kilpailutus tapahtuu Etuan avulla yhtä nopeasti kuin lainanhaku suoraan lainayhtiöstä, mutta lainan kilpailutuksella varmistat, että et maksa lainastasi yhtään liikaa.

Etua kilpailuttaa lainan puolestasi yli 20 luotonmyöntäjän kesken, jolloin varmasti löydät itsellesi edullisimman lainan. Kun olet täyttänyt lainahakemuksen Etuan sivuilla, saat lainapäätöksen heti ja lainatarjoukset muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Näet saamasi lainatarjoukset koottuna yhdelle sivulle, joten lainatarjousten vertailu on helppoa ja nopeaa. Tarjouksissa kiinnitä huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon, mutta tutustu tarkoin myös lainan muihin ehtoihin.

Palvelumme on maksuton, eikä sido mihinkään.

Lue seuraavaksi


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi