Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mistä saada lainaa, kun pikavippejä ei enää juuri ole? Katso vinkit tästä

4.6.2021

Käytitkö ennen pikavippejä rahoittamaan suurempia tai yllättäviä menoja? Harvempi lainayhtiö myöntää enää pikavippejä, joten lue mitä erilaisia lainavaihtoehtoja sinulla on nyt!

Pikavipit olivat aiemmin suosittu tapa saada nopeasti lainaa yllättäviin menoihin. Yleensä muutamien satojen eurojen suuruisten vippien ongelmaksi nousivat esimerkiksi korkeat korot, jotka johtivat osalla lainojen kertymiseen.

Nykyään harvempi lainayhtiö tarjoaa enää asiakkailleen pikavippejä. Mikäli siis olet aiemmin tottunut ottamaan lainaa pikavippien muodossa, saatat huomata, ettei tuttu rahoitusyhtiö myönnäkään enää pikavippejä ollenkaan, vaan tilalle on tullut muita vaihtoehtoja.

Mitä muita lainavaihtoehtoja on pikavipin sijaan?

Pikavipin sijaan voi suuriin hankintoihin tai arjen yllättäviin menoihin saada lisärahoitusta esimerkiksi vakuudettomalla kulutusluotolla, vakuudellisella pankkilainalla, luottokortilla tai joustoluotolla, jota voi nostaa tarpeen mukaan joustavasti.

Kulutusluotto on yleensä helpoin ja lähinnä pikavippiä oleva ratkaisu, erityisesti jos kyseessä on suurempi hankinta, ja monilta osin lainamarkkinoilla kulutusluotot ovatkin korvanneet pikavipit. Pikavippien tavoin kulutusluotot ovat vakuudettomia ja rahat saa käyttöön nopeasti. Kulutusluotto voidaan siirtää lainanottajan tilille jopa samana pankkipäivänä.

Kulutusluotoissa lainasummat ovat yleensä hieman pikavippejä suurempia ja laina-ajat pidempiä. Pikavipeissä lainasummat olivat usein muutamia satasia, kun taas kulutusluottoa voi hakea haluamalleen summalle yleensä 500–60 000 euron välillä. Myönnettävän lainan suuruus ja laina-ajan pituus riippuvat aina esimerkiksi pankista, josta lainaa haetaan, sekä hakijan taloudellisesta tilanteesta.  

Mikäli tarvitset rahoitusta joustavammin ja pienempiä summia, saattavat luottokortti tai joustoluotto sopia tarpeisiisi paremmin. Sen sijaan, että ottaisit kerralla suuremman summan lainaa, voit käyttää luottorajaan ja jouston ylärajaan asti rahaa valitsemiasi pienempiä summia valitsemallasi hetkellä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Paras kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Mikäli haluat löytää lainoista edullisimman ja muiltakin ehdoiltaan parhaan ratkaisun, kannattaa kulutusluotto aina kilpailuttaa. Useat pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat kulutusluottoja ja jokaisella niistä on hieman eri käytännöt, joten kaikki vaihtoehdot on hyvä tutkia ennen lopullista päätöstä.

Eri kulutusluottotarjousten välillä kannattaa vertailla nimelliskoron lisäksi myös todellista vuosikorkoa, johon on laskettu mukaan kaikki lainaan liittyvät kulut. Tarjouksissa voi olla myös vaihtelua esimerkiksi lainasumman ja takaisinmaksuajan osalta. Koska eri toimijat myöntävät lainaa hieman eri kriteereillä, saatat saada toisesta paikasta enemmän lainaa kuin toisaalta tai joustavamman maksusuunnitelman.

Koska kulutusluottoja myöntäviä pankkeja on paljon, onnistuu niiden kilpailutus helpoiten Etuan avulla. Yhdellä hakemuksella saat jopa kymmeniä lainatarjouksia ja nopeimmat tulevat nähtäville minuuteissa. Näet yhdelle sivulle koottuna kaikki tarjoukset, joten vertailu on helppoa ja nopeaa.

Kilpailuta kulutusluotto jo tänään Etuan avulla!

Lue myös:

Lue seuraavaksi


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi