Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kalliit pikavipit kannattaa yhdistää edullisemmaksi lainaksi – näin se onnistuu

5.5.2021
Pikavippien yhdistäminen

Yhdistämällä kaikki vanhat pikavipit yhdeksi edulliseksi lainaksi säästät rahaa ja helpotat raha-asioiden hoitoa. Lue tästä, miten yhdistät lainat helposti!

Onko sinullakin kalliita vanhoja pikavippejä, joita maksat vieläkin takaisin joka kuukausi? Muutamien satojen eurojen suuruiset pikavipit olivat aiemmin yleisempi tapa paikata yllättävää rahantarvetta, mutta nykyään pikavippejä tarjoavat yhä harvemmat rahoitusyhtiöt.

Vaikka pikavipit olivat monille toimiva keino reagoida arjen yllättäviin menoihin, liittyi pikavippeihin myös ongelmia, kuten kalliit korot. Todellinen vuosikorko oli korkeimmillaan pikavipeissä jopa satoja prosentteja. Suuret korot sekä pikavippien nostamisen nopeus ja helppous saattoivat pitkällä aikavälillä aiheuttaa velkojen kertymistä. 

Pikavippien yhdistämisellä säästät aikaa ja vaivaa

Mikäli sinulla on useita pikavippejä tai lainoja maksettavana takaisin, kannattaa vanhat kalliit lainat yhdistää yhdeksi uudeksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen on helppoa, ja pienellä vaivannäöllä voit saat suurenkin kuukausittaisen säästön.

Nykyään lainamarkkinoilla on saatavilla huomattavasti pikavippejä edullisempia kulutusluottoja, joissa korot ovat selkeästi maltillisemmat ja lainaehdot yleisesti paremmat. Voit siis saada uuden lainan huomattavasti edullisemmalla korolla, jolloin kuukausittainen maksuerä on pienempi ja lainaa on helpompi lyhentää nopeammin. Mikäli maksat takaisin useita pikavippejä, joudut yleensä maksamaan jokaisesta myös erikseen erilaisia tilinhoito- tai käsittelykuluja. Kun yhdistät lainat, sinun tarvitsee maksaa näitä kuluja enää vain yhdestä lainasta. 

Tällä hetkellä kulutusluotoissa on myös voimassa syyskuuhun 2021 asti tilapäinen korkokatto, joka rajaa lainan koron enintään kymmeneen prosenttiin korkokaton voimassaoloajaksi. Siksi nyt onkin mainio aika korvata kallis laina uudella. 

Yhdistelylaina helpottaa omien raha-asioiden hallinnointia ja vakauttaa taloudellista tilannetta, sillä uudella lainalla vanhat lainat maksetaan heti pois eli hoidettavaksi jää vain yksi laina. Tämä yksinkertaistaa ja selkeyttää raha-asioiden hoitoa, kun jatkuvasti ei tarvitse pysyä perillä eri lainojen tilanteesta ja huolehtia monista maksuista. 

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Näin pikavippien yhdistäminen onnistuu

Pikavippien yhdistäminen kannattaa aloittaa laskemalla kaikki vanhat lainat yhteen, jotta tiedät, millä uudella lainasummalla pystyt maksamaan ne pois. Laske myös samalla, kuinka paljon rahaa sinulla kuluu kuukaudessa näiden vippien lyhentämiseen. Kun tiedät kuukausierien suuruuden, pystyt valitsemaan yhdistelylainan, jossa kuukausittaiset kulut ovat aiempaa pienemmät. Syöttämällä Etuan lainalaskuriin tarvitsemasi lainasumman sekä toivomasi laina-ajan, näet helposti arvion kuukausierän suuruudesta.

Yhdistelylainoja myöntävät eri pankit ja rahoitusyhtiöt, ja lainaa voi hakea netissä, joten lainojen yhdistäminen on usein vaivatonta ja käy nopeasti. Hakemukseen tulee täyttää esimerkiksi yhteystiedot sekä tiedot tuloista ja veloista. Voit hakea yhdistelylainaa jopa 60 000 euroa ja laina-aika vaihtelee usein 1–18 vuoden välillä.

Yhdistelylainan voit saada jopa samana päivänä, sillä myös tarvittavien liitteiden toimitus ja lainasopimuksen allekirjoittaminen hoituvat kätevästi netissä. Kun yhdistelylaina on maksettu tilillesi, voit maksaa sillä heti kaikki vanhat pikavipit pois. Monet lainat ja velat saa maksaa kuluitta pois ennen alkuperäisen laina-ajan päättymistä.

Kilpailuta aina yhdistelylaina

Jotta säästät pikavippien yhdistämisellä mahdollisimman paljon, kannattaa valita yhdistelylaina, jossa korko on huomattavasti aiempaa edullisempi. Jos haluat löytää edullisimman yhdistelylainan vanhojen pikavippien takaisinmaksua varten, kannattaa aina vertailla eri lainantarjoajat ja heidän lainatarjouksensa. Esimerkiksi nimelliskorko, käsittelykulut ja takaisinmaksuaika voivat vaihdella eri tarjouksissa. Vain vertailemalla kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot, voit olla varma, että valitset varmasti sinulle parhaan lainan.

Lainojen vertailu ja yhdistäminen käy kätevästi Etuan avulla, sillä saat yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Hakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin ja se on täysin ilmaista. Et myöskään sitoudu vielä nostamaan lainaa täyttäessäsi hakemuksen, vaan voit tehdä päätöksen myöhemmin nähdessäsi lainatarjoukset.

Löydä yhdistelylaina heti Etuan kautta!

Lue seuraavaksi


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


Miten säästää rahaa

Miten säästää rahaa? 6 helppoa tapaa tehdä arjen säästöä

20.9.2023

Haluaisitko, että sinulle jäisi enemmän rahaa käteen joka kuukausi? Näillä helpoilla vinkeillä voit kerryttää säästöä joka kuukausi – kokeile heti! 1. Ole tarkkana ruokaostoksilla ja vältä hävikkiä Kotitalouksissa syntyy paljon ruokahävikkiä, mikä tarkoittaa, […]


Lainojen yhdistäminen

Kannattaako lainojen yhdistäminen? Katso, kuinka voit hyötyä yhdistämällä vanhat lainasi

19.9.2023

Onko sinulla kertynyt useampia lainoja maksettavaksi takaisin? Yhdistämällä lainasi voit säästää rahaa joka kuukausi – lue tästä jutusta, kuinka se onnistuu! Miksi lainat kannattaa yhdistää? Onko sinulla useita lainoja, joiden lyhentäminen vie ison […]


Copyright © 2023 Etua.fi