Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Autolainan voi kilpailuttaa myös itse – katso helpot vinkit

7.12.2020

Autolainan kilpailutus

Suunnitteletko auton ostamista? Lue eri rahoitusvaihtoehdoista ja vinkit autolainan kilpailutukseen!

Auton rahoittamiseen on useita eri vaihtoehtoja 

Auto kuuluu kotitalouksien suurempiin hankintoihin, joita harva pystyy maksamaan pelkästään omilla säästöillä. Avuksi auton ostoon tarvitaankin usein muuta rahoitusta, kuten lainaa tai osamaksusopimus.

Rahoitukseen valintaan vaikuttaa esimerkiksi, minkä hintaista autoa on ostamassa ja ostaako auton autoliikkeestä vai yksityiseltä henkilöltä.

Autoliikkeet tarjoavat yleensä auton ostajalle osamaksusopimusta auton rahoittamiseksi. Osamaksurahoituksessa ostettava auto toimii usein vakuutena, mutta kauppaan vaaditaan käsiraha. Käsirahaksi voi käydä myös aiempi auto. Osamaksun ehdot, kuukausierä ja laina-aika neuvotellaan kaupan yhteydessä.

Auton ostaminen on mahdollista rahoittaa myös vakuudellisella tai vakuudettomalla lainalla. Osa pankeista myöntää vakuudellista lainaa auton hankintaan ja vakuudeksi käy esimerkiksi asunto, kesämökki tai osakkeet. Vakuudellista lainaa haetaan usein suuremmille summille, joten se saattaa olla sopiva vaihtoehto kalliimman auton ostosta haaveilevalle.

Edullisempaa autoa harkitseville ja auton hankintaa nopealla aikataululla suunnittelevalle on vakuudeton autolaina helppo vaihtoehto. Lainaa pystyy hakemaan haluamalleen summalle 500 ja 60 000 euron välillä, joten lainalla voi rahoittaa kätevästi auton mistä hintaluokasta tahansa. Vakuudetonta lainaa varten ei tarvitse olla vakuuksia tai käsirahaa, ja lainan saa käyttöönsä nopeasti.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Jos olet ostamassa autoa yksityiseltä henkilöltä, voi vakuudeton autolaina myös olla helpoin vaihtoehto maksaa auto.

Halvin autolaina löytyy kilpailuttamalla

Autolainojen koroissa ja kuluissa voi olla suuriakin eroja, joten edullisimman lainan löytämiseksi kannattaa autolaina aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla saat helposti katsauksen siitä, minkälaisilla koroilla ja ehdoilla sinulle lainaa tarjotaan.

Vakuudettomat autolainat on helppo kilpailuttaa ja vertailla Etuan kautta. Täyttämällä tiedot itsestäsi ja hakemastasi lainasta yhteen hakemukseen saat jopa parikymmentä lainatarjousta. Säästät siis huomattavasti aikaa ja vaivaa, kun annat Etuan huolehtia lainan kilpailuttamisesta puolestasi.

Luotettavan palvelun käyttö on aina maksutonta eikä lainojen vertailu sido nostamaan lainaa. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen kaikki lainatarjoukset näkyvät kätevästi yhdellä sivulla, joten löydät tarjousten joukosta nopeasti halvimman vaihtoehdon. Parhaimmillaan pääset autokaupoille jo samana päivänä, sillä lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen laina maksetaan tilillesi saman tai seuraavan pankkipäivän aikana.

Lue myös:

Käytetyn auton osto yksityiseltä – vinkit auton ostoon

Käytetyn auton tuonti ulkomailta – toimi näin

 

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi