Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Miten valita paras lainatarjous? Näitä tietoja pystyt vertailemaan eri tarjousten välillä

30.11.2020

Lainatarjousten vertailu

Lainatarjouksessa näkyvät esimerkiksi tarjottu lainasumma sekä lainan korot ja kulut.

Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessa on lainahakemuksen lähettämisen jälkeen seuraava vaihe lainatarjousten vertailu. Vertailuun kannattaa käyttää hieman aikaa, jotta tarjousten joukosta osaa poimia juuri omalle taloudelle parhaiten sopivan lainavaihtoehdon.  

Katso alta, mitä tietoja lainatarjouksessa kannattaa vertailla!

Tarjottu lainasumma

Vakuudetonta lainaa voi hakea mille tahansa summalle, mutta kaikissa lainatarjouksissa lainasumma ei välttämättä ole sama kuin haettu lainan määrä.

Saadessaan lainahakemuksen pankit ja rahoitusyhtiöt arvioivat lainanhakijan taloudellisen tilanteen ja takaisinmaksukyvyn ja tekevät tarjouksen tämän arvion perusteella. Osa toimijoista voi siis tarjota hakijalle tämän toivomaa summaa vähemmän lainaa.

Pienempää lainasummaa tarjoavia toimijoita ei heti kannata hylätä vertailusta, jos pystyt hieman joustamaan lainan määrässä. Pienemmälle summalle tehdyt tarjoukset saattavat nimittäin olla muilta osin sopivampia tai edullisempia.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lainan korko ja muut kulut

Lainan korko on usein ratkaisevin tekijä lainatarjouksia vertaillessa. Pienemmällä korolla voikin säästää huomattavasti rahaa suurempaan korkoon verrattuna, joten korkoja kannattaa ehdottomasti vertailla. Nimelliskorko vaihtelee kulutusluotoissa yleensä 5–20 prosentin välillä, mutta toistaiseksi kulutusluottojen korkokatto rajaa koron kymmeneen prosenttiin.

Eri pankit ja rahoitusyhtiöt voivat tarjota lainaa erilaisella korolla, sillä korko perustuu lainasumman tavoin arvioon asiakkaan taloudellisesta tilanteesta ja kyvystä maksaa lainaa takaisin.

Koron lisäksi kannattaa katsoa myös lainan muita vuosittaisia kustannuksia. Jos kustannukset ovat korkeat, saattaa myös lainan todellinen vuosikorko olla yllättävän suuri.

Kuukausittainen lyhennyserä

Lainatarjouksista löytyy myös tieto, millaisella kuukausittaisella erällä lainaa tulee lyhentää. Kun teet päätöksiä lainatarjousten välillä, varmista vielä, että lyhennyserä sopii kuukausibudjettiisi.

Laske siis vielä kerran rehellisesti tulosi ja menosi, jotta tiedät, kuinka paljon pystyt kuukaudessa käyttämään rahaa lainan lyhentämiseen. Varaa budjettiin myös hieman ylimääräistä joustovaraa yllättävien menojen varalta.  

Takaisinmaksuaika

Takaisinmaksuaika vakuudettomissa kulutusluotoissa on 1–18 vuotta. Lainaa hakiessasi voit valita toivomasi laina-ajan ja lainatarjouksista näet sinulle ehdotetun takaisinmaksuaikataulun.

Vaikka pidemmässä laina-ajassa kuukausittainen lyhennyserä on pidempi, kertyy lainan kuluja maksettavaksi pidemmältä ajalta. Sen sijaan että tekisit päätöksen pelkän kuukausierän perusteella, kannattaakin laskea myös lainan kulut koko laina-ajalta. Muista, että lainan maksaminen takaisin onnistuu yleensä myös suunniteltua nopeammalla tahdilla.

Lue myös: Lainaa voit hakea kätevästi myös etänä – näin teet lainahakemuksen netissä

Edullisimman lainatarjouksen löytää helpoiten kilpailuttamalla lainat netissä. Kilpailuta lainasi Etuan kautta jo tänään!

Lue seuraavaksi


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi