Lainaa voit hakea kätevästi myös etänä – näin teet lainahakemuksen netissä

|

Lainahakemus helposti netissä

Koronapandemian aiheuttama poikkeusaika on vähentänyt pankissa asiointia, mutta lainaa pystyy hakemaan helposti myös netistä.

Netistä voit hakea kulutusluottoa tai asuntolainaa nopeasti

Pandemian ei tarvitse estää haaveitasi uudesta asunnosta tai kodin remontista, sillä vakuudettoman lainan tai asuntolainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti myös netissä.

Koska hakuprosessi on yksinkertainen, voi lainaa hakea missä ja milloin tahansa. Lue alta, millainen on lainanhakuprosessi netissä ja hoida jatkossa laina-asiasi kätevästi ja turvallisesti etänä!

1. Täytä ja lähetä lainahakemus

Lainan tai luoton hakeminen netissä onnistuu nopeasti, sillä muutamat tiedot täyttämällä saat hakemuksen matkaan jo minuuteissa.

Kulutusluottoa haettaessa hakemukseen tulee täyttää omat yhteystiedot, työsuhdetiedot sekä tiedot omista tuloista ja mahdollisista aiemmista lainoista. Myös tämänhetkisten lainojen lyhennyseriä kysytään hakemuksessa. Tämän lisäksi hakijaa pyydetään kertomaan myös esimerkiksi hänen asumismuotonsa ja vuokran tai yhtiövastikkeen määrä.

Asuntolainahakemuksessa kysytään näiden tietojen lisäksi esimerkiksi myös lainaan käytettävää vakuutta, nykyistä pankkia ja tämänhetkisiä säännöllisiä menoja.

Ennen kuin aloitat tekemään lainahakemusta netissä, on tarvittavat tiedot hyvä olla saatavilla, jotta hakemuksen täyttäminen sujuu mahdollisimman helposti.

2. Vertaile lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen seuraava vaihe kulutusluotoissa on lainatarjouksien vertailu. Jos haluat saada yhden lainatarjouksen sijaan useampia tarjouksia helposti, kannattaa hyödyntää Etuan vertailupalvelua.

Kilpailutus kannattaa, sillä eri toimijat tarjoavat lainaa erilaisilla ehdoilla ja tarjouksissa on myös asiakaskohtaisia eroja. Pyytämällä useamman lainatarjouksen pystyt helposti valitsemaan parhaan mahdollisen saatavilla olevan lainan.

Kulutusluottojen lainatarjouksesta näkyvät lainasumma, korko, todellinen vuosikorko, takaisinmaksuaika sekä kuukausierä, jolla lainaa tulee maksaa takaisin. Vertaile huolellisesti tarjouksia eri tekijöiden osalta, jotta valitset varmasti parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

3. Käy lainaneuvottelut ja allekirjoita sopimukset

Vakuudettomissa kulutusluotoissa lainatarjouksen voi hyväksyä netissä ja toimittaa sähköisesti myös sopimukseen tarvittavat liitteet. Työsuhteessa olevilta pyydetään liitteeksi usein tuoreinta palkkalaskelmaa, kun taas eläkeläisten tulee toimittaa eläkepäätös. Lainasopimuksen solmimisen jälkeen laina maksetaan tilille yleensä viimeistään seuraavan pankkipäivän aikana.

Jos haet asuntolainaa netissä, ovat pankit sinuun suoraan yhteydessä hakemuksen jälkeen sopiakseen lainaneuvotteluista tai voit itse varata ajan neuvotteluun. Neuvottelut voi hoitaa nykyisin helposti puhelintapaamisella eli konttorikäyntiä ei vaadita.

Perinteisesti esimerkiksi asuntokauppaan liittyvät sopimukset on käyty allekirjoittamassa pankin konttorilla, mutta nykyään monet pankit tarjoavat mahdollisuuden tehdä ja allekirjoittaa sopimuksia netissä. Sopimusten hyväksyminen ja asuntokauppojen teko on turvallista myös sähköisesti, sillä niihin vaaditaan tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla.

Hae jo tänään kulutusluottoa tai asuntolainaa Etuan kautta!

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »