Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on helppo ja nopea hakea, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Hae lainaa nyt!
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Vakuudeton laina

Tarvitsetko lainaa nopeasti ja helposti? Vakuudeton laina on kätevä ratkaisu arjen yllättävissä tilanteissa tai suurempien hankintojen edessä, kun lisärahoitus tulee tarpeeseen.

Mitä tarkoittaa vakuudeton laina

Vakuudeton laina tarkoittaa lainaa, jota varten hakijan ei tarvitse tarjota pankille vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Vakuudella tarkoitetaan esimerkiksi kiinteistöjä tai arvopapereita, joita pankit edellyttävät vakuudellista lainaa hakiessa.

Vakuudeton laina onkin yleensä vakuudellisia lainoja nopeampi hakea ja lainan voi saada tilille jopa samana päivänä. Vakuudeton laina on myös sopiva vaihtoehto erityisesti siinä tilanteessa, kun sinulla ei ole vakuuksia, joita voisit tarjota pankille lainaa varten.

Koska vakuudettomissa lainoissa pankit eivät pyydä asiakkaalta vakuuksia, on niissä yleensä hieman vakuudellisia lainoja korkeampi korko. Näin pankit pienentävät rahan lainaamiseen ja takaisinmaksuun liittyviä riskejä.

Näin paljon vakuudetonta lainaa myönnetään

Vakuudetonta lainaa voi hakea 500 eurosta ylöspäin aina 60 000 euroon saakka. Yli 40 000 euron lainahakemuksissa tulee kuitenkin olla rinnakkaishakija, jonka kanssa lainaa haetaan. Rinnakkaishakija on yleensä esimerkiksi puoliso.

Vakuudeton laina on kätevä vaihtoehto rahoittaa niin yllättäviä pieniä hankintoja arjessa kuin toteuttaa pitkäaikaisia suuria unelmia, sillä voit hakea lainaa juuri valitsemallesi summalle.

Ennen lainan hakemista on hyvä hyödyntää lainalaskuria, jonka avulla näet arvion siitä, kuinka paljon sinun tulee lyhentää lainaa kuukaudessa valitsemallasi lainasummalla. Muuttamalla laskurissa lainasummaa ja -aikaa pystyt arvioimaan omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivimman lainan ja lyhennyserän.

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Vakuudeton laina soveltuu moniin elämäntilanteisiin, sillä lainanhakijan tulee täyttää yleensä vain muutamat peruskriteerit. Voidakseen hakea lainaa hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias ja asua vakituisesti Suomessa.

Hakijalla tulee myös olla säännölliset kuukausittaiset tulot esimerkiksi joko palkkatyöstä tai eläkkeestä. Lainahakemuksen liitteenä hakijan tulee toimittaa palkkakuitti tai vastaava todisteeksi näistä tuloista.

Kriteerit saattavat vaihdella hieman pankeittain, joten kieltävä vastaus yhdestä pankista ei tarkoita, etteikö lainaa voisi saada jostain muualta. Aiemmat maksuhäiriömerkinnät ovat usein este uuden lainan saamiselle.

Kuinka suuret korot vakuudettomissa lainoissa on?

Nimelliskorko vakuudettomissa lainoissa on yleensä 4,68–20 prosentin välillä, joten korkohaitari on melko laaja. Pankit määrittelevät tarjottavan koron asiakaskohtaisesti perustuen esimerkiksi hakijan taloudelliseen tilanteeseen, jonka avulla pankit arvioivat asiakkaan takaisinmaksukykyä. Siksi eri pankit saattavat tarjota sinulle lainaa hyvinkin erilaisilla koroilla.

Vakuudettomien lainojen korot ovat huomattavasti kohtuullisemmat kuin aiemmin suosituissa pikavipeissä, joten näitä kahta erilaista lainatuotetta ei kannata sekoittaa keskenään. Vakuudettoman lainan saattaa ahkeralla kilpailutuksella löytää hyvinkin edullisella korolla, jolloin suurempien hankintojen rahoittaminen lainalla voi tulla edullisemmaksi kuin esimerkiksi luottokortin käyttäminen.

Nimelliskoron lisäksi kannattaa katsoa myös lainan todellista vuosikorkoa. Tähän on sisällytetty nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitokulut. Todellinen vuosikorko antaa siis realistisimman kuvan lainan hinnasta.

Koron ja kaikki lainaan liittyvät lopulliset hintatiedot näet pankin sinulle tekemästä lainatarjouksesta.

Vakuudeton laina helposti netistä

Vakuudettomia lainoja myöntävät lukuisat pankit ja rahoitusyhtiöt, ja kätevimmin lainan hakeminen käy netissä. Voit siis hakea lainaa missä ja milloin tahansa, juuri silloin kuin tarve sille ilmenee.

Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutaman minuutin, ja tarvitset hakemusta varten perus- ja yhteystietojen lisäksi tiedot tuloistasi ja mahdollisista aiemmista lainoista ja luottokorttiveloista.

Etuan kautta halvin vakuudeton laina hetkessä

Koska vakuudettomia lainoja tarjoavat monet eri pankit ja lainan hinta saattaa vaihdella pankista riippuen, ei lainaa kannata nostaa kilpailuttamatta ensin eri vaihtoehtoja.

Etuan lainavertailupalvelun avulla lainan kilpailuttaminen käy vaivattomasti muutamassa minuutissa, sillä yhdellä lainahakemuksella saat tarjouksia lukuisilta eri pankeilta. Sinun ei siis tarvitse täyttää erillistä hakemusta jokaista pankkia varten, vaan Etua toimittaa hakemuksesi turvallisesti eri pankeille.

Etuan kumppaniverkosto koostuu noin parista kymmenestä luotettavasta pankista ja rahoitusyhtiöstä, joten kilpailuttamalla lainan Etuan kautta varmistat, että saat mahdollisimman paljon lainatarjouksia ja parhaan lainan koron.

Täytettyäsi lainahakemuksen Etuan sivuilla saat lainatarjoukset nähtävillesi jopa alle kymmenessä minuutissa ja pääset vertailemaan eri pankkien vaihtoehdot. Sopivan lainan löydyttyä pääset siirtymään valitsemasi pankin sivuille ja tekemään lainasopimuksen. Nopeimmillaan laina voi olla tililläsi jo samana pankkipäivänä.

Lainan kilpailuttaminen Etuan kautta on ilmaista eikä sido sinua nostamaan lainaa. Jos tarjouksista ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, ei sinun tarvitse valita niistä tällä kertaa mitään.

Oletko hakenut aiemmin vakuudetonta lainaa, mutta et saanut lainatarjousta tai löytänyt sopivaa vaihtoehtoa? Koska Etuan kautta kilpailuttamalla hakemuksesi tavoittaa laajan joukon pankkeja, ovat mahdollisuutesi saada laina myös huomattavasti paremmat. Lainan kilpailuttaminen on aina ilmasta Etuan lainavertailupalvelussa, joten kannattaa sinun kokeilla uudelleen lainan hakemista ja saatat löytää lainan yllättävän helposti ja edullisesti.

Löydä vakuudeton laina juuri sinun tarpeisiisi jo tänään Etuan avulla!

Löydä edullinen kulutusluotto vertailusta

Hakemuksen täyttäminen vie vain 2-3 minuuttia. Kilpailutamme puolestasi yli 20 eri lainantarjoajaa ja
saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi muutamassa minuutissa.

Kilpailuta lainat

Copyright © 2024 Etua.fi