Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainan kilpailutus

Näin palvelu toimii
vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Näin kilpailutat asuntolainasi

Etua.fi-lainapalvelu auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen asuntolainan. Palvelu on sinulle maksuton etkä sitoudu mihinkään. Saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät asuntolainatarjoukset.

Kilpailuta asuntolainasi heti.

Aktia logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi useita pankkeja.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun ja voit valita tarjouksista parhaan.

Miksi käyttää Etua?

Asuntolainan kilpailutus

Ennen asuntolainan nostoa kannattaa kilpailuttaa laina. Pankkien lainamarginaalien muuttuessa asuntolainan kilpailutus kannattaa tehdä myös nykyiselle asuntolainalle. Näin voit varmistaa, että asuntolainallasi on aina paras mahdollinen marginaali.

Mielestämme on tehotonta täyttää samoja hakemustietoja usean lainantarjoajan lomakkeisiin erikseen ja lähettää niitä yksitellen eri pankkeihin. Yksi hakemus, monta tarjousta – se on tehokasta ajankäyttöä!

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

  • harkitset uutta asuntolainaa 
  • haluat kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi marginaalin 
  • haet ASP-lainaa 
  • haet lainaa mökin tai sijoitusasunnon ostoon. 

Lue lisää asuntolainasi kilpailuttamisesta:

Asuntolainan hakijan muistilista
Asuntolainan marginaalit

 

 

 

Näin käytät Etua.fi-lainapalvelua asuntolainan kilpailutukseen

1. HAE

Aloita suoraan asuntolainan hakemuslomakkeesta tai käytä asuntolainalaskuria sopivan lainan valitsemiseksi. Mikäli haet lainaa yhdessä puolison kanssa, hänen tietonsa täytetään Rinnakkaishakija-kohtaan. Kun kaikki tiedot on täytetty, lähetä hakemus. Saat sähköpostiisi vastauksen niistä pankeista, joille hakemus välittynyt. Joissain sähköpostiohjelmissa viestit saattavat jäädä roskapostien kanssa samaan kansioon, joten tarkista myös tämä kansio.

2. VERTAA

Pankit ottavat sinuun yhteyttä ja ehdottavat aikaa jatkoneuvotteluille. Usein saat jo tässä vaiheessa alustavan lainalupauksen tai ainakin alustavan tiedon lainamarginaalista. Lainasta sopiessasi pitää päättää myös, mikä olisi lainan kuukausittaiseen takaisinmaksuun sopiva eräpäivä, otatko mahdollisesti lainaturvavakuutuksen, tarvitsetko lyhennyksettömiä vuosia laina-ajan alkuun, miten laina-aikaa ja viitekorkoa on mahdollista muuttaa jne.

3. VALITSE

Kun olet vertaillut eri pankkien tarjouksia, valitse niistä sinulle sopivin. Varsinainen lainasopimus allekirjoitetaan pankkikonttorissa. Ennen sitä pankki on tehnyt lopullisen luottopäätöksen saatuaan kohteen ja muut luottopäätöksentekoon tarvitsemansa tiedot.

Etua toivottaa menestystä asuntolainan kilpailutukseen!

Näin asuntolainan kilpailutus käy helposti

Asuntolainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat yleensä useita asuntolainatarjouksia, joista voit valita itsellesi mieluisimman. Ota huomioon, että edullisin asuntolaina saattaa löytyä vasta lainaneuvottelun tuloksena.

1. Täytä hakemus

Täytä lainahakemus, me välitämme sen eteenpäin useille pankeille reaaliaikaisesti.

Kilpailuta lainat

2. Tarjous tai kutsu neuvotteluun

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä.

Katso kaikki pankit

3. Vertaa

Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin asuntolaina.

Miksi käyttää Etua?

Asiakkaidemme kokemuksia

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kyllä voit! Kilpailuttamalla asuntolainan Etuan kautta, voit saada tarjouksia useilta eri pankeilta. Edullisimman marginaalin valitsemalla voit säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa!

Kyllä. Voit kilpailuttaa asuntolainat, kulutusluotot ja yhdistelylainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttaa pankin tekemä kokonaisarvio hakijan tilanteesta. Marginaaliin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa asiakkaan tulot ja menot, käytettävät vakuudet sekä ostettava kohde ja sen sijainti.

Marginaalit vaihtelevat pankeittain ja edullisin asuntolainan marginaali löytyy kysymällä tarjous useasta pankista. Helpoiten tämä käy täyttämällä hakemus Etuan sivuilla.

Vaikka jokainen pankki määrittelee marginaalin hakijakohtaisesti, voi pankkien välisiin marginaalieroihin tutustua yleisellä tasolla Etuan kuukausittaisessa asuntolainojen marginaalivertailusta.

Pankit tarjoavat korkojen nousun varalta usein korkotunneleita (jolloin asuntolainaan on erikseen määritetty minimi- ja maksimikorot) sekä määräaikaisia korkokattoja, joiden aikana korot eivät ylitä tiettyä korkoprosenttia. Jos otat asuntolainaasi korkokaton varmistat, että lainan korko ei nouse yli tietyn rajan.

Pankki mitoittaa asuntolainan takaisinmaksun ja maksuerien suuruuden asiakkaan tilanteen mukaan. Tavallisesti asuntolainan takaisinmakuaika on enintään 30 vuotta.

Asuntolainaa haetaan täyttämällä asuntolainahakemuksen sivuillamme. Hakemuksessa kysytään tuloja, menoja ja velkoja sekä tietoja varallisuudesta. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi, kuluistasi ja vakuuksista. Määrä selviää lainaneuvotteluissa. Jos sinulla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Suomessa asuntolainojen lainakatto määrittelee, että lainaa voi saada enintään 85 prosenttia asunnon arvosta. Tällöin omia säästöjä tai reaalivakuuksia tulisi olla vähintään 15 prosenttia (ensiasunnon ostajilla 5 prosenttia, ASP-säästäjillä 10 prosenttia).

Ostettava asunto toimii lainan vakuutena, mutta koska asunnon vakuusarvo pankille on yleensä noin 70-75 prosenttia asunnon kauppahinnasta, tarvitaan lainaa varten usein lisävakuuksia.

Lisävakuuksia voivat olla esimerkiksi säästöt tai vanhempien omistamat kiinteistöt, mutta näiden lisäksi asuntolainaan voi ostaa takauksen valtiolta tai pankilta.

Pankin kanssa käytävissä lainaneuvotteluissa selvitetään vakuuksien tarve asiakaskohtaisesti.

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla Suomen valtio auttaa nuoria ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa. Pankki voi myöntää ASP-lainan, kun vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta on säästetty. ASP-etu toimii niin, että ensiasunnon ostaja säästää tätä tarkoitusta varten avatulle ASP-tilille 10 prosenttia asunnon hinnasta vähintään kahden vuoden ajan. Esimerkiksi 180 000 euron asunnosta tämä tarkoittaa 18 000 euroa. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.

Lainapalvelumme käsittelee hakemuksen reaaliaikaisesti ja välittää sen heti eri pankkien lainakäsittelijöille. Voit saada yhteydenoton pankista jo samana päivänä, mutta viimeistään parin pankkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa lainanhakijaan suoraan yhteyttä jatkoneuvotteluja varten. Tällöin asiakas voi vielä tarkentaa omaa tilannettaan ja esittää toiveitaan esimerkiksi aikataulun suhteen.

Copyright © 2024 Etua.fi