Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kannattaako hankkia lainaa omalta pankilta vai muilta yrityksiltä?

3.3.2017

Suunnitteletko remonttia tai haluatko rahoittaa yrityksesi kasvua ja olet joutunut pähkäilemään erilaisia lainavaihtoehtoja? Oletko miettinyt, onko kannattavaa ottaa lainaa samasta pankista, jossa pankkitilisi on, vai olisiko laina parempi ottaa joltain muulta lainanantajalta?

Olet ehkä jo ajatellut seuraavia asioita:

  • Lainasumma ja laina-aika
  • Lainanantajien tarjoamat korot
  • Käsittelymaksut ja ennenaikaisen takaisinmaksun ehdot
  • Hakuprosessin vaivattomuus.

Muun muassa näiden näkökohtien perusteella sinun on päätettävä, haetko lainaa nykyisestä pankistasi vai lähestyisitkö myös muita rahoitusyhtiöitä ja lainanantajia. Pankit käyvät läpi lainahakemuksesi ja tekevät lainapäätöksen taloustilanteesi perusteella. Muut yritykset tai rahoittajat taas ovat ennen kaikkea välittäjiä, jotka edustavat eri pankkien ja lainanantajien tarjouksia ja yrittävät tehdä sinulle parhaat tarjoukset!

Pankki saattaa myöntää sinulle lainan asiakkuutesi aikana keräämiensä tietojen perusteella, mikä ei onnistu muiden rahoittajien kanssa. Pankilla on jo tieto työpaikastasi ja luottotiedoistasi sekä muusta rahaliikenteestäsi. Pankin on siis helppo päättää kelpoisuus ja lainasumma luottohistoriasi perusteella. Muiden lainanantajien tapauksessa sinun on vertailtava niiden tarjoamia lainaratkaisuja ja löydettävä itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto.

Väitettiinpä lainanantajista (joko pankeista tai muista luottoyrityksistä) mitä tahansa, voit odottaa saavasi parhaat tarjoukset kilpailutuspalveluista tai muilta yrityksiltä. Yksi tärkeimmistä syistä on se, että ne hankkivat tarjouksia useilta eri pankeilta ja luottoyrityksiltä, ja niiden on siksi helppo alentaa korkoa sekä käsittelymaksuja. Kuluttajana voit myös valita monista eri lainaratkaisuista, vertailla tarkasti kilpailukykyisiä tarjouksia ja  valita tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan.

Jos yrität vielä päättää, mikä vaihtoehto sopii sinulle, voit ottaa avuksi lainanvertailupalvelun ja saada edullisia tarjouksia parhaaseen hintaan ja kaikkien tarvittavien tietojen kera. Vertailupalvelut ovat hiljattain nousseet markkinoilla suureen suosioon. Sinun ei tarvitse antaa muita tietoja kuin tarvitsemasi lainatyyppi, lainasumma ja perustiedot itsestäsi, ja saat yhdellä klikkauksella useita vaihtoehtoja.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi