Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Joustoluotto – Joustavaa lainaa sinun tarpeisiisi

Etuan kautta voit saada joustolainan nopeasti ja edullisesti. Kilpailuta ja hae!
vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Joustoluottoa heti jopa 60 000 euroa

Joustoluotto on joustava ja kätevä vaihtoehto erilaisten kodin ja vapaa-ajan hankintojen rahoittamiseen. Joustoluoton käyttötarkoituksen voit aina valita itse vapaasti ja se sopii niin pienten menojen kuin suurempien projektien rahoitukseen.

Joustoluottoa voi hakea itse valitsemalleen summalle 500 eurosta ylöspäin aina 60 000 euroon saakka. Joustoluoton saaminen ei edellytä mitään vakuuksia tai takaajia lainanhakijalta. Joustolaina onkin siksi helppo tapa saada lisärahoitusta monissa eri elämäntilanteissa.

Joustolaina tuo apua myös nopeaan rahantarpeeseen, sillä lainan voi nopeimmillaan saada tilille jopa saman pankkipäivän aikana. Jos siis tarvitset lisärahoitusta arjen yllättäviin kuluihin ja oman talouden väliaikaiseen tasapainottamiseen, voi joustoluotto olla sopiva ratkaisu. 

Joustoluoton lainapäätöksen saat heti!

kaarna logo
avida logo
collector bank logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi yli 20 eri lainantarjoajaa.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi
katsottavaksi muutamassa minuutissa ja
voit valita parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Joustoluotto on joustava laina

Joustoluotto on jatkuva laina, jossa voit nostaa lainaa tilillesi tarpeen mukaan myönnettyyn luottorajaan asti. Joustolainassa sinun ei tarvitse nostaa lainaa kerralla, vaan sinä päätät nostokerroista ja summista luottolimiitin puitteissa.

Käytettyä lainasaldoa maksetaan lainayhtiölle erissä takaisin ja takaisin maksetun saldo vapautuu taas uudelleen nostettavaksi. Joustoluotto on siis vakuudeton luottotili, joka mahdollistaa lisärahoituksen juuri silloin, kun sitä tarvitset, ilman uutta lainanhakua.

Joustoluottoa voi käyttää haluamallaan tavalla, mutta erityisen hyvä vaihtoehto se on tilanteissa, missä tarkkaa lainasummaa ei lainaa hakiessa tiedetä, kuten matkoilla tai remontoidessa. Joustolainaa käytetäänkin usein varakassana, kuten luottokorttia, mutta joustoluoton kustannus varsinkin suuremmissa lainasummissa on usein edullisempi kuin luottokorteissa.

Myös joustoluotto kannattaa kilpailuttaa, sillä pankit myöntävät joustolainaa erilaisilla koroilla. Etuan kautta kilpailutat helposti ja nopeasti eri pankit yhdellä lainahakemuksella.

Etualta joustoluotto heti

Etuan kautta voit kilpailuttaa joustoluoton heti tekemällä lainahakemuksen. Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen vie vain muutaman minuutin, kunhan sinulla on hakemukseen tarvittavat perus-, työ- ja velkatiedot valmiina.

Joustoluottojen kilpailuttaminen Etuan vertailupalvelun avulla on aina ilmaista etkä sitoudu kilpailuttamisella vielä nostamaan joustolainaa. 

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

  • olet vähintään 18-vuotias
  • asut Suomessa vakituisesti
  • tulosi ennen veroja ovat vähintään 850 euroa kuukaudessa ja
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Lue täältä lisää palvelustamme sekä lainojen kilpailuttamisesta:

Lainanhakijan muistilista Näin palvelu toimii Lainojen yhdistäminen Tietoa kulutusluotoista

Näin haet edullisimman joustoluoton

Täytäthän lainahakemuksen huolella saadaksesi lainallesi parhaimmat ehdot ja säästääksesi lainakuluissa. Täytettyäsi hakemuksen voit saada lainatarjouksia jopa muutamassa minuutissa.

1. Täytä lainahakemus

Kun olet päättänyt lainan määrän ja takaisinmaksuajan, siirry hakemuslomakkeeseen. Hakemuksen täyttäminen
on helppoa ja nopeaa. Täytä kaikki tiedot, tarkista ja lähetä hakemus. Sitten voit jäädä odottamaan tarjouksia.

Täytä hakemus

2. Vertaa

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Tehtyäsi hakemuksen voit kirjautua Etuan Online-palveluun, josta näet kaikki saamasi lainatarjoukset yhdestä näkymästä. Näytämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestyksessä ja tarjousten vertailu on helppoa.

Kilpailuta lainat

3. Valitse paras

Kun olet vertaillut eri lainatarjouksia, valitse niistä sinulle sopivin. Lainasopimuksen hyväksymisen ja pyydettyjen tulotodistusten liittämisen jälkeen laina on tililläsi 1-2 arkipäivän sisällä.

Miksi käyttää Etuaa?

Asiakkaidemme kokemuksia

Löydä edullinen joustoluotto vertailusta

Hakemuksen täyttäminen vie vain 2-3 minuuttia. Kilpailutamme puolestasi yli 20 eri lainantarjoajaa ja
saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi muutamassa minuutissa.

Kilpailuta lainat

Yhdellä hakemuksella nopeasti useita joustolainatarjouksia

Rahoitusyhtiöt tekevät jokaiselle hakijakohtaisen lainatarjouksen. Siten korko ja muut lainaehdot vaihtelevat luotonmyöntäjän mukaan.

Edullisimman joustolainan löydät kilpailuttamalla ja vertailemalla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden sinulle tekemiä tarjouksia. Tekemällä joustoluoton kilpailutuksen netissä säästät aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse olla itse yhteydessä eri pankkeihin tai rahoituslaitoksiin erikseen saadaksesi lainatarjouksia vertailtavaksi.

Lähettämällä joustoluottohakemuksen Etuan sivuilla saat kumppanien lainatarjoukset nähtäville kätevästi yhdelle sivulle koottuna, joten joustolainojen vertailu käy helposti. Ensimmäiset tarjoukset ovat nähtävillä jopa muutamissa minuutissa, koska pankit käsittelevät lainahakemukset yleensä heti. 

Kaikista tarjouksista näet tarjotun lainasumman ja -ajan lisäksi esimerkiksi joustoluoton nimelliskoron, todellisen vuosikoron ja muut kustannukset, joten pystyt valitsemaan vaihtoehdoista sinun tarpeisiisi parhaiten vastaavan ratkaisun. 

Valitse sopivin joustoluotto tarjouksista, siirry allekirjoittamaan lainasopimus pankin omille sivuille ja parhaimmillaan laina voi olla tililläsi vielä samana päivänä!

Joustoluottojen vertailu kannattaa aina  

Koska joustoluottoja tarjoavat lukuisat eri pankit, kannattaa lainatarjouksia pyytää useammalta pankilta ennen lainan nostamista. Pankkien välillä saattaa olla eroja esimerkiksi koroissa ja lainaehdoissa, ja vain vertailemalla eri vaihtoehtoja keskenään, löydät juuri sinulle parhaiten sopivan lainan.

Pankkien joustolainatarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi nimelliskorkoon, todelliseen vuosikorkoon ja lainan muihin kuluihin, joita voivat olla muun muassa avaus- ja tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko on nimelliskorkoa tärkeämpi vertailukohde, sillä todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki mahdolliset kulut. 

Lainaa hakiessa on hyvä huomioida, että eri pankit saattavat myöntää sinulle eri summan lainaa eikä lainaa välttämättä aina myönnettä jokaisesta pankista koko hakemallesi summalle. Pankkien lainatarjous perustuu niiden omaan arvioon esimerkiksi hakijan taloudellisesta tilanteesta ja takaisinmaksukyvystä, joten sinulle tarjottu lainasumma ja korot voivat vaihdella pankista riippuen. 

Tämän vuoksi joustoluottojen vertailu on aina kannattavaa, sillä jos pyydät lainatarjoukset vain yhdeltä pankilta, voit päätyä ottamaan lainan huomattavasti kalliimmalla korolla kuin muut pankit olisivat sinulle tarjonneet vastaavaan lainaan.

Mikä on joustoluoton takaisinmaksuaika?

Maksuaikaa joustoluottoon saa yleensä 1–18 vuotta. Pidempi maksuaika pienentää kuukausierän suuruutta, mutta valitsemalla lyhyemmän laina-ajan tai maksamalla lainan nopeammin takaisin säästät esimerkiksi lainan koroissa ja vuosittaisissa kuluissa. Lyhempi laina tulee siis monesti edullisemmaksi, joten laina-aika kannattaa valita huolella omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivaksi.

Lainalaskurilla voit laskea hetkessä sinulle sopivan joustoluoton lainasumman ja takaisinmaksun kuukausierän. Lainasummaa miettiessä on hyvä huomioida omat tulot sekä kuukausittaiset pakolliset menot, jotta pystyt ongelmitta huolehtimaan myös lainan kuluista. Muuttamalla laskurissa joustolainan määrää ja aikaa saat helposti vertailtua, miten paljon eri summista kertyy kuukausittaista maksettavaa.

Halutessasi voit maksaa joustoluottoa takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammalla tahdilla ja myös lainan kokonaan pois maksaminen ennen laina-ajan päättymistä onnistuu yleensä hieman pankista riippuen ilman lisäkuluja.

Hae joustoluottoa yksin tai yhdessä

Hakemuksen voi tehdä yksin tai yhdessä avo- tai aviopuolison kanssa. Yksin joustolainaa haettaessa on lainasumman yläraja 40 000 euroa, kun taas rinnakkaishakijan kanssa lainaa voi hakea aina 60 000 euroon asti.

Joustoluotto heti netistä turvallisesti

Kerro yhdellä hakemuksella lainatarpeesi ja me löydämme sinulle yli 20 luotonmyöntäjän keskuudesta parhaan joustoluoton. Hakemuksen täyttäminen käy nopeasti eikä velvoita sinua mihinkään.

Lainatarjoukset saat suoraan rahoitusyrityksiltä. Voit rauhassa vertailla tarjouksia ja päättää, nostatko tarjotun lainan vai et. 

Nopeimmillaan voit saada joustoluoton samana päivänä tai viimeistään 1-2 arkipäivän sisällä.

Kilpailutamme puolestasi halvimman joustolainan. Täytä ilmainen hakemus nyt!

Muista tutustua myös asuntolainaan ja kulutusluottoon.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kilpailutan joustoluoton?

Joustoluoton kilpailuttaminen on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Syötä sivun ylälaidassa olevaan lainalaskuriin lainan määrä, laina-aika ja tietosi. Seuraavalla sivulla on muutama lisäkysymys. Tämän jälkeen voit saada useita lainatarjouksia, joista voit valita sinun tarpeisiisi sopivimman.

Kuka voi hakea joustoluottoa Etua.fi palvelun kautta?

Joustoluottoa hakeaksesi sinun tulee täyttää muutamat peruskriteerit, jotta pankit voivat myöntää sinulle joustolainan. Vaatimukset saattavat hieman vaihdella pankeittain, mutta yleensä hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, jolla on vakituiset tulot ja asuinpaikka Suomessa.

Etuan kautta voit hakea joustoluottoa, jos:
– olet vähintään 18-vuotias
– asut Suomessa vakituisesti
– tulosi ennen veroja ovat vähintään 850 euroa kuukaudessa ja
– sinulle ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Joustoluoton saaminen ei edellytä mitään vakuuksia tai takaajia lainanhakijalta. Hakemuksen voi tehdä yksin tai yhdessä avo- tai aviopuolison kanssa. Yksin joustolainaa haettaessa on lainasumman yläraja 40 000 euroa, kun taas rinnakkaishakijan kanssa lainaa voi hakea aina 60 000 euroon asti.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Etuan kautta voit hakea lainaa 500–60 000 euroa. Lainayhtiöt tekevät kokonaisarvion hakemuksesta ja esittävät lainatarjouksessa, kuinka paljon ovat valmiita myöntämään lainaa. Tarjottavaan lainasummaan vaikuttaa moni asia, esimerkiksi hakijan tulot ja menot, työsuhteen laatu ja aiemmat lainat. 
Lainan hakeminen yhdessä puolison kanssa mahdollistaa parempien lainatarjousten saamisen. Lainan myöntämisessä kahdelle hakijalle sisältää vähemmän riskejä lainayhtiölle, joten lainaa on mahdollista saada suuremmalle summalle ja pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa. 

Miten voin alentaa nykyisten lainojen kustannuksia?

Voit alentaa nykyisten lainojen kustannuksia yhdistämällä lainasi joustoluoton avulla. Yhdistelylainan avulla maksat yhtä edullisempaa lainaa takaisin usean sijaan. Näin säästät lainakuluja ja oman talouden hallinta helpottuu. 
Voit myös kilpailuttaa vanhalle lainallesi edullisemman koron yhdistelylainan avulla. Erityisesti vanhemmassa lainassa voi olla korkea korko, ja lainan kilpailutuksella voit säästää merkittävän summan.  
Yhdistelylainalla kaikki kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttilainat voi yhdistää yhdeksi lainaksi, jolla vanhat luotot maksetaan pois. Tarkoituksena on aina löytää edullisempi korko ja laskea kuukausittaisia lainakuluja.
Hae yhdistelylainaa tästä. 

Voiko lainaa hakea toisen henkilön puolesta?

Ei voi. Lainaa voi kuitenkin hakea yhdessä samassa taloudessa asuvan avio- tai avopuolison kanssa. Rinnakkaishakija parantaa lainansaantimahdollisuuksia etenkin suurempien luottojen kohdalla. Myös rinnakkaishakija on henkilökohtaisesti vastuussa lainasta ja sen takaisinmaksusta.

Miten nopeasti saan lainan tililleni?

Lainan maksu riippuu rahoitusyhtiöstä. Nopeimmillaan laina on tilillä samana päivänä, mutta viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa. Voit tiedustella lainan maksuun kuluvaa aikaa lainatarjouksen tehneeltä pankilta. 

Kuinka nopeasti saan lainatarjouksia?

Lainapäätöksen saat heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Mahdolliset lainatarjoukset saat muutamissa minuuteissa, viimeistään tunnin sisällä. Voit tarkastella lainatarjouksia omasta lainatarjousnäkymästä Etuan Online-palvelussa.  

Onko lainan hakeminen maksutonta?

Lainanhakeminen on täysin ilmaista, eikä saatu lainatarjous velvoita nostamaan lainaa. 

Voiko lainan maksaa aiottua nopeammin pois?

Halutessasi voit maksaa lainaa takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin. Voit myös maksaa lainan kerralla kokonaan pois. Korkoa maksat vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Voit sopia takaisinmaksujärjestelyistä sen luotonmyöntäjän asiakaspalvelun kanssa, josta olet lainan ottanut. 

Tein virheen hakemukseen, miten pystyn korjaamaan sen?

Jos hakemukseen on tullut virhe, voit ottaa yhteyttä Etuan asiakaspalveluun Asiakaspalvelu | Etua.fi . Hakemus kannattaa tarkistaa huolellisesti ennen lähettämistä, sillä hakemusta ei voi aina korjata lähettämisen jälkeen. 

Miten lainapäätös tehdään ja mitkä asiat siihen vaikuttavat?

Lainayhtiöt tekevät lainapäätöksen hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion mukaan. Jokaisella rahoitusyhtiöllä on oma tapansa arvioida hakijan lainan takaisinmaksukykyä, ja siksi lainatarjouksissa on eroja.  
Lainapäätökseen vaikuttavat kaikki hakemuksessa esitetyt asiat, mutta lainayhtiön kannalta tärkeä tieto on tulojen ja menojen välinen suhde eli maksuvara. Lisäksi työsuhteen laatu, lainojen määrä ja maksuhistoria ovat tärkeimpiä lainapäätökseen vaikuttavia tekijöitä.  

Miksi en saanut lainatarjouksia?

Etua.fi toimii lainan kilpailuttajana eli emme myönnä lopullisia lainoja. Rahoitusyhtiöt tekevät henkilökohtaisen lainatarjouksen omien luotonmyöntökriteeriensä ja hakemuksen tietoihin perustuen. Yleisempiä syitä kielteiselle lainapäätökselle ovat virheellisesti tehty lainahakemus, maksuhäiriömerkintä tai luotonmyöntäjän tekemä kokonaisarvio lainan takaisinmaksukyvystä.
Etua.fi ei voi vaikuttaa luotonantopäätöksiin. Emme myöskään tiedä syytä kielteiselle lainapäätökselle.

Miksi hakemuksessa kysytään tilinumeroa?

Yhteistyökumppanimme vaativat tilinumeron osana lainahakemusta, koska silloin ei tarvitse kysyä tilinumeroa myöhemmin uudestaan. Tämä nopeuttaa lainaprosessia eli hakija saa lainan nopeammin tililleen.  
Etua.fi palveluun on turvallista syöttää tilinumero ja muut henkilökohtaiset tiedot. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaiden tietojen suojaamiseen ja käytämme vahvaa SSL-salausta, jota pankitkin käyttävät. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille. 

Voiko joustoluottoa hakea ilman henkilötunnusta?

Ei voi. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt tarvitsevat henkilötunnuksen ja muut yksilöivät tiedot lainanhakijasta luotonmyöntöprosessiinsa. Henkilötunnus on välttämätön asiakkaan tunnistamisessa. Pankkeja ja rahoitusyhtiötä valvova Finanssivalvonta vaatii, että ennen jokaista asiakassuhteen alkamista asiakkaan henkilöllisyys on todettava.
Etua.fi palveluun on turvallista syöttää henkilötunnus ja muut henkilökohtaiset tiedot. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaiden tietojen suojaamiseen ja käytämme vahvaa SSL-salausta, jota pankitkin käyttävät. Lainahakemuksen tietoja käytetään vain luottopäätöksen tekemiseen eikä niitä luovuteta kumppaniverkoston ulkopuolisille toimijoille.

Copyright © 2024 Etua.fi