Suomalaisten kesälomabudjetti 1200 euroa – kotimaan matkailu kiinnostaa

|

Kesälomabudjetti vuonna 2019Kyselyn mukaan suomalaiset suunnittelevat käyttävänsä kesälomaan tänä vuonna keskimäärin noin 1 200 euroa kotitaloutta kohden. Tämä on vähemmän kuin aiempina vuosina.

Suomalaisten kesälomabudjetti jatkoi laskuaan viime vuosiin verrattuna. Viime vuonna budjetti kesälomalle oli noin 1 300 euroa ja vuonna 2017 puolestaan noin 1 400 euroa. Vuosina 2006 ja 2009 kotitalouksien kesälomabudjetti oli keskimäärin noin 1 600 euroa.

Heikentynyt kuluttajien luottamus voi osaltaan pienentää lomabudjetteja tänä vuonna. Kotitaloudet näyttävät kiristävän kukkaronnyörejään myös kesälomia suunnitellessa, kertoo Nordean analyytikko Lotta Lähteenmäki.

Lähteenmäen mukaan viime kesän hellesäät ovat myös voineet lisätä kotitalouksien halukkuutta viettää lomiaan kotimaassa ja mökeillä, jolloin ulkomaanmatkat jäävät vähemmälle. Ensi vuonna lomabudjetit saattavat taas nousta, kun julkisen sektorin työntekijöiden lomarahaleikkaukset päättyvät.

Kyselytutkimuksen mukaan nuoremmat ikäluokat budjetoivat kesälomiinsa vanhempia ikäluokkia enemmän, ja myös lapsiperheet erottuvat suuremmalla budjetilla.

Kyselyssä korostuivat lisäksi alueelliset erot. Pääkaupunkiseudulla lomabudjetti on keskimääräisesti suurempi muuhun Suomeen verrattuna.

Kesäloman rahoittamistavat ovat pysyneet melko samanlaisina viime vuosina. Tänä vuonna suurin osa suomalaisista suunnittelee rahoittavansa lomamenoja palkkatuloilla ja säästöillä. Joka viides puolestaan aikoo rahoittaa kesälomaansa ainakin osittain lomarahoilla, kun taas noin joka kymmenes turvautuu lainarahoitukseen.

Tarvitsetko matkarahaa? Kilpailuta paras laina Etuassa. Etua.fi-lainapalvelun avulla voit kilpailuttaa matkalainat, kulutusluotot, remonttilainat, autolainat, lainat ilman vakuuksia ja asuntolainat ilmaiseksi.

Lähde: Nordea

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »