Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa. Kuukausikohtainen data on ajalta 1.1.2023-31.12.2023 ja kaupunkikohtainen data ajalta 1.1.2024-10.3.2024. Selvityksen tiedot ovat peräisin AutoJerryltä, autohuoltojen johtavalta markkinapaikalta Suomessa.

Selvityksen keskeiset huomiot

  • Vuonna 2023 autolle sai huoltoajan keskimäärin 3 vuorokauden ja 8 tunnin päähän. Alkuvuonna 2024 Suomen suurimmissa kaupungeissa vapaata huoltoaikaa sai odottaa keskimäärin 3 vuorokautta ja 2 tuntia.
  • Helsingissä auton huoltoajan keskimääräinen varausaika on lyhin, keskimäärin 1 päivä ja 18 tuntia. Helsinki on ainoa vertailun kaupunki, jossa autolle sai varattua keskimäärin alle kahden vuorokauden päähän. Tämä selittynee pääkaupunkiseudun suurella autohuoltotarjonnalla.
  • Pisimpään auton huoltoaikaa joutuu odottamaan Kuopiossa, jossa huoltoajan saa varattua keskimäärin vasta neljän vuorokauden päähän. Vertailun vuoksi tämä on 2 vuorokautta ja 5 tuntia pidempään kuin Helsingissä. Tämä voi kieliä siitä, että Kuopiossa ei ole autokorjaamoja yhtä paljon tarjolla muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin verrattuna.
  • Kuukausitasolla nopeiten auton saa huoltoon helmi- ja marraskuussa, jolloin auton huoltoajan saa keskimäärin 2 päivän ja 18 tunnin päähän. Pisimmillään auton huoltoaikaa saa odottaa heinäkuussa, jolloin huoltoajan saa keskimäärin varattua 4 vuorokauden ja tunnin päähän. Tämä liittynee kesälomakauteen, joka vaikuttaa myös autokorjaamoiden aukioloaikoihin.
  • Huoltoajan varaaminen on yleisesti alkuvuonna nopeampaa loppuvuoteen verrattuna, sillä tammikuussa huoltoajan keskimääräinen varausaika on 2 päivää ja tuntia ja maaliskuussa 2 päivää 19 tuntia. Huhtikuusta eteenpäin huoltoajan saa keskimäärin aikaisintaan kolmen vuorokauden päästä, poikkeuksena ainoastaan marraskuu.

Näissä kaupungeissa auton saa nopeiten huoltoon

Kaupunki Auton huoltoajan  
keskimääräinen varausaika 
Helsinki 1 päivä 18 tuntia 
Turku 2 päivää 10 tuntia 
Lahti 2 päivää 13 tuntia 
Jyväskylä 3 päivää 6 tuntia 
Oulu 3 päivää 7 tuntia 
Tampere 3 päivää 16 tuntia 
Pori 3 päivää 16 tuntia 
Kuopio 3 päivää 23 tuntia 

Helsingissä auton huoltoajan keskimääräinen varausaika on lyhin, keskimäärin 1 päivä ja 18 tuntia. Helsinki on ainoa vertailun kaupunki, jossa autolle sai varattua keskimäärin alle kahden vuorokauden päähän. Tämä johtunee pääkaupunkiseudun suuresta autohuoltotarjonnasta. Toiseksi nopeiten auton huoltoajan saa varattua Turussa, jossa huoltoajan saa keskimäärin 2 päivän ja 10 tunnin päähän. Ero Helsingin ja Turun huoltoaikojen keskimääräisessä varausajassa on jopa 16 tuntia.

Pisimpään auton huoltoaikaa joutuu odottamaan Kuopiossa, jossa huoltoajan saa varattua keskimäärin vasta neljän vuorokauden päähän (3 päivää, 23 tuntia). Tämä on peräti 2 vuorokautta ja 5 tuntia pidempään kuin Helsingissä. Tämä voi kieliä siitä, että Kuopiossa ei ole autokorjaamoja yhtä paljon tarjolla muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin verrattuna.

Autohuoltoajat kuukausittain – milloin kannattaa varautua pitkään odotukseen

Kuukausi Auton huoltoaikojen  
keskimääräinen 
varausaika 2023 
Tammikuu 2 päivää 21 tuntia 
Helmikuu 2 päivää 18 tuntia 
Maaliskuu 2 päivää 19 tuntia 
Huhtikuu 3 päivää 16 tuntia 
Toukokuu 3 päivää 20 tuntia 
Kesäkuu 3 päivää 22 tuntia 
Heinäkuu 4 päivää 1 tunti 
Elokuu 3 päivää 14 tuntia 
Syyskuu 3 päivää 9 tuntia 
Lokakuu 3 päivää 4 tuntia 
Marraskuu 2 päivää 18 tuntia 
Joulukuu 3 päivää 4 tuntia 

Kuukausitasolla nopeiten auton saa huoltoon helmi- ja marraskuussa, jolloin auton huoltoajan saa keskimäärin 2 päivän ja 18 tunnin päähän. Huoltoajan varaaminen on yleisesti alkuvuonna nopeampaa loppuvuoteen verrattuna, sillä tammikuussa huoltoajan keskimääräinen varausaika on 2 päivää ja tuntia ja maaliskuussa 2 päivää 19 tuntia.

Huhtikuusta eteenpäin huoltoajan saa keskimäärin aikaisintaan kolmen vuorokauden päähän (poikkeuksena marraskuu). Tämä johtuu huhtikuussa alkavasta rengassesongista, joka jatkuu kesäkuuhun saakka. Sitä seuraa kesälomakausi, joka vaikuttaa autokorjaamoiden aukioloaikoihin. Tästä johtuen pisimpään auton huoltoaikaa saa odottaa heinäkuussa, jolloin huoltoajan saa keskimäärin varattua 4 vuorokauden ja tunnin päähän. Lomakautta seuraa uusi rengassesonki, joka kestää lokakuuhun saakka.

Lue seuraavaksi


Löydä osinkokalenterista kaikki Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024.

Osinkokalenteri

20.5.2024

Katso osinkokalenterista Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024. Näet mm. osingonmaksupäivät ja tuottoprosentit.


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Ylimääräinen lainanlyhennys – milloin se kannattaa? 

15.5.2024

Ylimääräinen lainanlyhennys on ylimääräinen maksusuoritus, joka kohdistetaan lainan pääomaan sovitun kuukausierän lisäksi.


Copyright © 2024 Etua.fi