Suomalaiset haluavat omakotitalonsa avaimet käteen -periaatteella

|

Muuttovalmiit, avaimet käteen talot ovat perinteisiä talopaketteja suositumpiaMuuttovalmiiden avaimet käteen -periaatteella rakennettujen valmistalojen osuus omakotitalomarkkinoilla on noussut viime vuosina.

Pientaloteollisuuden mukaan Suomessa rakennetaan tällä hetkellä noin 7 500 omakotitaloa vuodessa. Yli 70 prosenttia niistä on talopaketteja. Perinteinen tapa on, että talon elementit toimitetaan valmiina omatoimirakentajille. Näihin kauppoihin voi liittyä myös jonkin verran työtä, esimerkiksi vesikaton rakentamista.

Muuttovalmiiseen taloon sen sijaan sisältyy kaikki keittiökoneita myöten. Talojen malleissa suositaan selkeitä yksinkertaisiä muotoja, avoimia keittiö-olohuone-yhdistelmiä ja isoja ikkunapinta-aloja, joista tulee paljon valoa sisään.

Uudet talot ovat yhä pienempiä ja sijaitsevat kasvukeskuksissa

Nykyään taloja rakennetaan eniten kasvukeskuksiin ja niiden ympäristökuntiin. Syrjäseuduille talopaketteja tilataan yhä vähemmän.

Talojen koot ovat samalla pienentyneet. Niiden keskimääräinen nettoala on pudonnut 165 neliömetriin runsaan vuosikymmenen takaisesta 175 neliömetristä. Syynä tähän on se, että suurissa kaupungeissa tontit ovat pienempiä. Tarvitaan tehokkaampia neliöitä, joita yksinkertainen suorakaiteen muotoinen talo tarjoaa.

Muuttovalmis talo maksaa 180 000 – 300 000 euroa ja ylikin. Keskihinta on noin 230 000 euroa. Sen päälle tulevat tontin hinta, pihatyöt, luvat ja muut talonomistajan velvollisuudet.

Haaveiletko omakotitalosta? Etuan lainapalvelun avulla voit maksutta hakea asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaalin. Asuntolainan kilpailutus käy helposti tästä.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »