Löydä edullinen autorahoitus käytetylle autolle – lue vinkit

|
Autorahoitus käytetylle autolle

Suunnitteletko hankkivasi pian käytetyn auton? Katso tästä, miten auton rahoitus kannattaa hoitaa.

Auton ostaminen on suuri hankinta, johon moni tarvitsee lisärahoitusta. Käytettynä auton saa uutta edullisemmin, mutta esimerkiksi automerkistä, auton iästä ja ajokilometreistä riippuen jää autolle kuitenkin usein hintaa ainakin tuhansia euroja. Kalleimmista malleista voi käytettynäkin joutua maksamaan kymmeniä tuhansia. Sopiva autorahoitus kannattaakin valita huolella, sillä monesti autoa maksetaan usein vuosien ajan.

Näin valitset sopivan autorahoituksen

Käytetyn auton rahoitukseen on monia eri vaihtoehtoja, joista sopivin kannattaa valita oman tilanteen mukaan. Autorahoitus voi olla esimerkiksi autoliikkeen kanssa tehty osamaksusopimus tai pankista haettu autolaina.

Sopivan rahoituksen valintaan vaikuttaa esimerkiksi, mistä ja keneltä auton aikoo hankkia. Mikäli käytetyn auton ostaa suoraan autoliikkeestä saattavat liikkeet tarjota autoon rahoitusta ja heidän kanssaan voi neuvotella omaan budjettiin sopivan osamaksusuunnitelman. Yksityiseltä autoa ostettaessa helpoin vaihtoehto on monesti vakuudeton tai vakuudellinen laina pankista, jolla auton hinnan saa kerralla maksettua edelliselle omistajalle.

Myös auton hinta vaikuttaa rahoituksen valintaan. Mitä kalliimman käytetyn auton ostat, sitä todennäköisemmin tarvitset auton hankintaan lisärahoitusta. Pari tuhatta euroa maksavaa autoa varten voi olla mahdollista säästämällä kerätä kasaan tarvittava rahasumma, mutta esimerkiksi 10–20 000 euron hintaiseen autoon moni ottaa autolainan tai osamaksurahoituksen. Vakuudetonta autolainaa voi saada jopa 60 000 euroa ja vakuudellisissa lainoissa voi lainasumma olla jopa suurempi esimerkiksi vakuuksista riippuen. 

Vakuudeton autolaina on kätevä tapa rahoittaa auton hankinta, mikäli tarvitset rahoitusta nopeasti eikä sinulla ole tarjota vakuuksia lainaan. Vakuudettoman lainan voi saada tilille jopa samana tai seuraavana päivänä, joten auton saa pian käyttöön. Jos sinulla on mahdollisuus antaa vakuuksia pankille, saattaa vakuudellinen laina olla parempi valinta, sillä korko on usein matalampi. Kannattaa kuitenkin myös huomioida, että vakuudellisissa autolainoissa minimilainasumma voi olla korkeampi kuin vakuudettomissa autorahoituksissa.

Vertaile aina autorahoitukset

 Vaikka olisit ostamassa autoa autoliikkeestä ja sinulle tarjotaan osamaksusopimusta, kannattaa silti pyytää vertailun vuoksi myös lainatarjouksia autolainoista. Vertailemalla tasapuolisesti eri vaihtoehdot, et varmasti päädy maksamaan autorahoituksesta liikaa.

Niin osamaksurahoituksissa kuin pankkien tarjoamissa lainoissa kannattaa vertailla koron lisäksi erilaiset avaus- ja käsittelymaksut sekä todellinen vuosikorko, joka antaa nimelliskorkoa todellisemman kuvan lainan hinnasta. Vaikka erot eivät ehkä vaikuta suurilta, voi edullisin vaihtoehto tuoda satojen tai tuhansien erojen säästön laina-aikana erityisesti suurempien lainojen osalta.

Etuan kautta pystyt helposti vertailemaan eri pankkien autolainat eikä lainahakemuksen lähettäminen sido sinua nostamaan lainaa. Yhdellä hakemuksella saat jopa alle 10 minuutissa useita tarjouksia, joista voit valita parhaimman. Kilpailuta autolainat heti!

Lue myös:

Käytetyn auton osto yksityiseltä – vinkit auton ostoon

Käytetyn auton tuonti ulkomailta – toimi näin