Joko olet kilpailuttanut autovakuutuksesi?

|

Autovakuutus hinta, autovakuutus kilpailutusSadat tuhannet suomalaiset maksavat liikaa ajoneuvovakuutuksista.

Vuonna 2017 liikennevakuutuksia koskeva laki muuttui. Kiinteät, autokohtaiset bonustaulukot poistuivat. Tilalle tuli henkilökohtaiseen ajohistoriaan perustuvat maksut.

Uudistus on tarkoittanut suurimmalle osalle autoilijoista alhaisempia liikennevakuutusmaksuja. Useassa yhtiössä vakuutuksen bonukset kertyvät myös aiempaa nopeammin.

Vakuutusten hinnan lasku on vaihdellut parista kympistä jopa useisiin satasiin, jos kuski on ajanut ilman vahinkoja. Tyypillinen pakollinen liikennevakuutus maksaa asiakkaalle noin 200 euroa.

Vakuutuksen muuttaminen kuitenkin edellyttää, että asiakas on itse yhteydessä vakuutusyhtiöön ja vaihtaa vakuutustyyppiä. Moni ei ole tehnyt näin.

Esimerkiksi Ifin ja OP:n vakuutusasiakkaista noin kaksi kolmasosaa on vaihtanut vakuutusta.

Henkilöautoja on liikennekäytössä 2,7 miljoonaa autoa, joten vanhan sopimuksen piirissä olevia asiakkaita on ainakin 700 000.

Uusia, vanhan mallisia vakuutuksia ei enää myydä. Kun auto vaihtuu, niin sopimus on uuden mallin mukainen. Siirtyminen vanhasta vakuutuksesta uuteen on siten tapahtunut osin autojen vaihtamisen myötä.

Joidenkin asiakkaiden on kannattanut jäädä vanhanmalliseen vakuutukseen. Jos ilmenee, että vanha sopimus on asiakkaalle edullisempi, niin hänen ei tarvitse vaihtaa uuteen sopimukseen. Lisäksi sopimuksen vaihtaminen voi olla merkityksetöntä siksi, että auto on suuren osan vuotta poistettuna liikenteestä.

Kilpailuta autovakuutuksesi

Voit kilpailuttaa autovakuutuksen milloin tahansa vuoden aikana. Tutustu aina vakuutuksen tuoteselosteeseen ja vakuutusehtoihin vakuutusta ostaessasi. Mikäli päädyt vaihtamaan vakuutusyhtiötä, nykyinen vakuutusyhtiösi hyvittää jäljellä olevan vakuutusajan sinulle täysimääräisesti. Pääset siis heti hyötymään edullisemmasta vakuutusmaksusta.

Kilpailuta autovakuutuksesi ilmaiseksi tästä

Laskuri vertailee puolestasi useiden vakuutusyhtiöiden tarjouksia ja tarjoukset tulevat näkyviin heti.
Palvelu toteutetaan yhteistyössä Kilpailuttaja.fi-sivuston kanssa. Palvelu on maksuton.


Lähde:
Kauppalehti