Hinta ja merkki edelleen tärkeimmät auton valintaperusteet

|

Auton hinta on tärkein valintaperuste, kun suomalainen valitsee uutta autoa, ilmenee Autoklinikan kyselystä. Auton kulutus nousee kolmannelle sijalle.

38 prosenttia vastaajista pitää auton hintaa tärkeimpänä valintaperusteena. Toiselle sijalle nousee auton merkki tai malli 32 prosentilla. 12 prosenttia suomalaisista kertoo, että alhainen polttoaineenkulutus on heille tärkein valintaperuste.

– Suomaisten hintatietoisuus ja merkkiuskollisuus tuskin tulee kenellekään yllätyksenä. Positiivisena voi kuitenkin pitää, että alhainen polttoainekulutus nousee jo kolmannelle sijalle ja ohittaa muun muassa kiihtyvyyden ja tavaratilan tilavuuden. Tämä viestii siitä, että suomalaiset ajattelevat kukkaronsa lisäksi myös yhä enemmän ympäristöä, Autoklinikan Juha Heiskanen kertoo tiedotteessa.

Alhainen polttoaineenkulutus näyttää kyselyn mukaan olevan tärkeämpää naisille kuin miehille. Erityisesti se korostuu kuitenkin alle 35-vuotiaiden parissa. Nuorista 18 prosenttia eli lähes joka viides nostaa polttoaineen kulutuksen tärkeimmäksi.

Sähköautoilu kiinnostaa kyselyn perusteella erityisesti vanhempia ikäryhmiä. Yli 65-vuotiaista peräti 9 % listasi sähkö- tai hybridiominaisuudet tärkeämmäksi tekijäksi.

– Uskon, että innostus sähkö- ja hybridiautoiluun olisi suurta kaikissa ryhmissä, mutta sitä rajoittaa toistaiseksi hintataso. Vanhemmissa ikäryhmissä saattaa olla enemmän auton vaihtajia, jolloin hankinnan hintaero perinteisen ja sähkömallin välillä kaventuu ensiauton ostajiin verrattuna”, Heiskanen sanoo.

Auton valintatekijät TOP5

1. Hinta
2. Malli/merkki
3. Alhainen polttoainekulutus
4. Istumapaikkojen ja tavaratilan määrä
5. Sähkö-/hybridiauto

Tarvitsetko rahoitusta autoasi varten? Kilpailuta ja vertaa autolainat vaivattomasti Etua.fi-lainapalvelussa. Saat lainapäätöksen välittömästi. Lainan kilpailutus on ilmaista eikä sido mihinkään.