Autobarometri 2019: Suomalaiset ovat aiempaa kiinnostuneempia sähkö-, kaasu- ja hybridiautoista

|

Autobarometrin mukaan jopa 31 prosenttia kyselyyn vastanneista on valmis hankkimaan seuraavaksi autokseen sähkö-, kaasu- tai hybridiauton. Kiinnostus uudenlaisia autoja kohtaan on kaksinkertaistunut vuoden 2015 kyselystä.

Miehet hankkisivat uudenlaisen auton naisia todennäköisemmin. Ikäryhmistä varmimpia hankkijoita ovat 36-45-vuotiaat. Uudellamaalla hankintatodennäköisyys on selvästi suurempi kuin Itä- ja Pohjois-Suomessa. Sähkö-, kaasu- tai hybridiautot kiinnostavat matalien päästöjen ja edullisten polttoainekustannusten takia.

Samalla on kuitenkin huomioitava, että puolet vastanneista kertoo hankkivansa uudenlaisen auton erittäin epätodennäköisesti. Tärkeimmät syyt olla hankkimatta sähkö-, kaasu- ja hybridiautoa liittyvät hintaan, rajalliseen toimintamatkaan ja latauspisteiden saatavuuteen, jotka ilmoittivat syyksi yli 60 prosenttia.

45 prosenttia auton hankintaa suunnittelevista myös kertoo lykänneensä auton hankintaa, koska poliittinen keskustelu erilaisten käyttövoimien kohtelusta on epäselvää.

Diesel-autojen suosio on laskussa

Uusien käyttövoimien suosion kasvu tulee perinteisten polttomoottoreiden kustannuksella. Kyselyyn vastanneista yli kaksi kolmasosaa liikkuu omalla autolla. Tällä hetkellä yleisin on bensiiniauto, jollainen on noin kahdella kolmanneksella autoilijoista. Diesel-auto on 29 prosentilla ja vaihtoehtoinen käyttövoima viidellä prosentilla.

Auton hankinnasta unelmoi tämän tutkimuksen mukaan 22 prosenttia suomalaisista ja 24 prosenttia auton jo omistavista. Autosta unelmoivat eniten miehet, alle 56-vuotiaat, ylemmät toimihenkilöt, opiskelijat, suurituloiset ja lapsiperheelliset.

Suomalaisten autoiluinto näyttää yleisesti olevan kasvussa, sillä 64 prosenttia vastanneista aikoo jatkossa liikkua omalla autolla. Vuotta aiemmin tämä luku oli 60 prosenttia.

Tarvitsetko rahoitusta autoasi varten? Etua.fi:n avulla voit kilpailuttaa lainasi usean luotonmyöntäjän kesken. Hae lainaatästä

Lue myös: Autolainan voi kilpailuttaa myös itse – katso helpot vinkit

Lähde:Danske Bankin Autobarometri 2019

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »