Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolaina – Asuntolainan kilpailutus yhdellä hakemuksella

Kilpailuta asuntolaina ilmaiseksi. Et sitoudu mihinkään. Tarjouksia useilta pankeilta. Finanssivalvonnan hyväksymä.
vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Asuntolainan kilpailutus

Lainapalvelumme avulla voit maksutta kilpailuttaa asuntolainasi vaivattomasti. Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali. Voit kilpailuttaa myös ASP-lainan. 

Asuntolainan kilpailutus kannattaa aina.

Aktia logo

Näin palvelumme toimii

1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.

Täytä hakemus

2. Kilpailutamme pankit

Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Kilpailutamme puolestasi useita pankkeja.

Kilpailuta lainat

3. Olet valmis!

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun ja
voit valita tarjouksista parhaan.

Miksi käyttää Etuaa?

Asuntolainan kilpailutus kannattaa aina

Asuntolainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita sinua mitenkään. Asuntolainan marginaali ja muut ehdot kannattaa aina kilpailuttaa. Tämä voi tuoda jopa tuhansien eurojen säästöt vuodessa. Asiakaspalvelumme auttaa sinua asuntolainan kilpailutuksessa ja muissa lainoihin liittyvissä kysymyksissä.

Lainapalvelumme on jo yli kymmenen vuoden ajan auttanut suomalaisia löytämään itselleen edullisemman lainan.

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Palvelumme on tarkoitettu sinulle, joka

  • harkitset uutta asuntolainaa 
  • haluat kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi marginaalin 
  • haet ASP-lainaa 
  • haet lainaa mökin tai sijoitusasunnon ostoon. 

Näin asuntolainan kilpailutus käy helposti

Asuntolainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat yleensä useita asuntolainatarjouksia, joista voit valita itsellesi mieluisimman. Ota huomioon, että edullisin asuntolaina saattaa löytyä vasta lainaneuvottelun tuloksena.

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus, me välitämme sen eteenpäin useille pankeille reaaliaikaisesti.

Täytä hakemus

2. Tarjous tai kutsu neuvotteluun

Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä.

Kilpailuta lainat

3. Vertaa

Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin asuntolaina.

Miksi käyttää Etuaa?

Asiakkaidemme kokemuksia

Löydä edullinen asuntolaina vertailusta

Täyttämällä lainahakemuksen, saat asuntolainatarjouksia eri pankeilta. Lainahakemuksen täyttämiseen ei mene kuin muutama minuutti.

Kilpailuta lainat

Asuntolainan marginaali – Halvin asuntolaina löytyy kilpailuttamalla

Asuntolainan marginaali on pankin saama korvaus asuntolainasta. Marginaali lisätään lainan viitekoron päälle ja nämä kaksi muodostavat yhdessä lainan kokonaiskoron. Kaikki yleisimmät viitekorot ovat jo vuosia olleet negatiivisia, joten käytössä lainasta maksettava korko muodostuu pelkästään pankin perimästä marginaalista.

Pankin tarjoaman marginaalin suuruus riippuu useasta eri tekijästä. Asuntolainan kilpailutus tähtää yleensä mahdollisimman alhaisen marginaalin löytämiseen tarjolla olevista vaihtoehdoista ja seuraavassa on listattu tärkeimmät marginaaliin vaikuttavat asiat:

Pankkien välinen kilpailutilanne.  Pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista, koska asuntolaina sitoo asiakkaan pankkiin usein pitkäksi ajaksi. Asuntolaina-asiakkaille tarjotaan lainan lisäksi myös monia muita pankkipalveluita, joista pankille kertyy lisätuloja. Viime vuosina pankkien välinen kilpailu on ollut varsinkin isoissa kasvukeskuksissa kiivasta ja tämä on laskenut uusien asuntolainatarjousten marginaaleja selvästi.

Asuntolainan vakuus. Asuntolainan vakuutena käytetään yleensä ostettavaa asuntoa. Asunnon kunto, sijainti ja monet muut tekijät vaikuttavat siihen, millaisen vakuusarvon pankki määrittelee ostettavalle asunnolle. Kun haettava lainasumma on selvästi pienempi kuin asunnon vakuusarvo, on asiakkaalla yleensä paremmat mahdollisuudet saada itselleen edullinen lainamarginaali. Pankin kannalta asunto-osake on usein turvallisempi vakuus kuin omakotitalo ja tämäkin seikka saattaa vaikuttaa lainamarginaalin suuruuteen.

Asiakkaan taloudellinen tilanne. Pankit ovat lakisääteisesti velvoitettuja selvittämään asiakkaan taloudellisen tilanteen ja varmistamaan, että asiakkaan maksukyky riittää hoitamaan asuntolainan lyhennykset myös yllättävissä tilanteissa. Pankit tekevät asiakkaille ns. stressitestin, jolla testataan asiakkaan maksukyky selvästi nykyistä korkeammalla viitekoron suuruudella. Asiakas, jonka tulot mahdollistavat säästämisen asuntolainan lyhennysten lisäksi, on pankin kannalta erityisen houkutteleva ja tämä lisää mahdollisuutta saada edullinen marginaali asuntolainalle.

Lainatarjousten määrä. Asiakkaan mahdollisuudet saada edullinen lainamarginaali paranevat, jos lainatarjouksia on pyydetty useilta pankeilta. Ilman vertailevia tarjouksia asuntolainaa hakevan asiakkaan on mahdotonta tietää, onko yksittäinen lainatarjous edullinen vai ei. Suomen Pankki tilastoi uusien asuntolainojen keskimääräistä korkoa, mutta tämäkään tilasto ei kerro yksittäisen asiakkaan lainamarginaalia. Seuraavaksi paneudutaan vielä tarkemmin asuntolainan kilpailutukseen.

Asuntolainan kilpailutus – Kilpailuta asuntolaina helposti

Asuntolainan kilpailutuksen tarkoituksena on löytää mahdollisimman hyvin asiakkaan tarpeita vastaava asuntolaina. Edullinen asuntolaina on yleensä kaikille asuntovelallisiille tärkeä asia, mutta hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin seikkoihin.

Asuntolainan kilpailutus aloitetaan pyytämällä lainatarjoukset useammalta pankilta. Helpoiten tämä käy täyttämällä maksuton asuntolainahakemus sivuillamme. Hakemuslomakkeella kysytään samoja tulo-ja velkatietoja kuin pankkien omilla verkkosivuilla.  Täyttämällä yhden hakemuksen Etuan sivuilla, säästät aikaa ja vaivaa. Välitämme  lainahakemuksen useilla palvelussa mukana oleville pankeille kerralla, eikä sinun tarvitse tätyttää samoja tietoja eri pankkien hakemuslomakkeilla.

Lainapalvelumme käsittelee kaikki hakemukset  reaaliaikaisesti ja välittää ne suoraan eri pankkien lainakäsittelijöille. Nopeimmillaan saat yhteydenoton pankista jo seuraavana arkipäivänä, mutta viimeistään parin arkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa yhteyttä suoraan lainahakijaan sopiakseen lainaneuvottelujen etenemisestä. Samassa yhteydessä asiakas voi vielä tarkemmin kertoa pankille omasta tilanteestaan ja odotuksista esimerkiksi aikatauluun liittyen.

Sekä uuden asuntolainan että nykyisen asuntolainan kilpailutus onnistuu samalla hakemuslomakkeella. Lomakkeen täyttö vie aikaa vain muutaman minuutin, eikä se sido asiakasta mitenkään. Lainahakija voi tutustua pankkien tarjouksiin rauhassa ja vertailla niitä mahdolliseen nykyiseen asuntolainaan. Pieni vaivannäkö asuntolaina-asioissa kannattaa. Säästöä voi kertyä jopa satoja euroja joka vuosi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko kilpailuttaa useita asuntolainatarjouksia yhdellä hakemuksella?

Kyllä voit! Kilpailuttamalla asuntolainan Etuan kautta, voit saada tarjouksia useilta eri pankeilta. Edullisimman marginaalin valitsemalla voit säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa!

Onko asuntolainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa asuntolainat, kulutusluotot ja yhdistelylainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.

Kuinka korkea marginaali on?

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttaa pankin tekemä kokonaisarvio hakijan tilanteesta. Marginaaliin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa asiakkaan tulot ja menot, käytettävät vakuudet sekä ostettava kohde ja sen sijainti.
Marginaalit vaihtelevat pankeittain ja edullisin asuntolainan marginaali löytyy kysymällä tarjous useasta pankista. Helpoiten tämä käy täyttämällä hakemus Etuan sivuilla.
Vaikka jokainen pankki määrittelee marginaalin hakijakohtaisesti, voi pankkien välisiin marginaalieroihin tutustua yleisellä tasolla Etuan kuukausittaisessa asuntolainojen marginaalivertailusta.

Miten varaudun korkojen nousuun?

Pankit tarjoavat korkojen nousun varalta usein korkotunneleita (jolloin asuntolainaan on erikseen määritetty minimi- ja maksimikorot) sekä määräaikaisia korkokattoja, joiden aikana korot eivät ylitä tiettyä korkoprosenttia. Jos otat asuntolainaasi korkokaton varmistat, että lainan korko ei nouse yli tietyn rajan.

Kuinka pitkä asuntolainan takaisinmaksuaika on?

Pankki mitoittaa asuntolainan takaisinmaksun ja maksuerien suuruuden asiakkaan tilanteen mukaan. Tavallisesti asuntolainan takaisinmakuaika on enintään 30 vuotta.

Miten haen asuntolainaa?

Asuntolainaa haetaan täyttämällä asuntolainahakemuksen sivuillamme. Hakemuksessa kysytään tuloja, menoja ja velkoja sekä tietoja varallisuudesta. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi, kuluistasi ja vakuuksista. Määrä selviää lainaneuvotteluissa. Jos sinulla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Paljon asuntolainaan tarvitaan säästöjä ja vakuuksia?

Suomessa asuntolainojen lainakatto määrittelee, että lainaa voi saada enintään 90 prosenttia lainan vakuutena annettavista varoista. Tällöin omia säästöjä tai reaalivakuuksia tulisi olla vähintään 10 prosenttia (ensiasunnon ostajilla 5 prosenttia, ASP-säästäjillä 10 prosenttia).
Ostettava asunto toimii lainan vakuutena, mutta koska asunnon vakuusarvo pankille on yleensä noin 70-75 prosenttia asunnon kauppahinnasta, tarvitaan lainaa varten usein lisävakuuksia.
Lisävakuuksia voivat olla esimerkiksi säästöt tai vanhempien omistamat kiinteistöt, mutta näiden lisäksi asuntolainaan voi ostaa takauksen valtiolta tai pankilta.
Pankin kanssa käytävissä lainaneuvotteluissa selvitetään vakuuksien tarve asiakaskohtaisesti.

Mikä on ASP-tili?

ASP on asuntosäästöpalkkiolakiin perustuva järjestelmä, jonka avulla Suomen valtio auttaa nuoria ensimmäisen omistusasunnon hankinnassa. Pankki voi myöntää ASP-lainan, kun vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta on säästetty. ASP-etu toimii niin, että ensiasunnon ostaja säästää tätä tarkoitusta varten avatulle ASP-tilille 10 prosenttia asunnon hinnasta vähintään kahden vuoden ajan. Esimerkiksi 180 000 euron asunnosta tämä tarkoittaa 18 000 euroa. Kun tavoitesumma on saatu säästettyä, voi hakea asuntolainaa, jolle valtio myöntää maksuttoman takauksen.

Kauan asuntolainahakemuksen käsittely kestää?

Lainapalvelumme käsittelee hakemuksen reaaliaikaisesti ja välittää sen heti eri pankkien lainakäsittelijöille. Voit saada yhteydenoton pankista jo samana päivänä, mutta viimeistään parin pankkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.
Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa lainanhakijaan suoraan yhteyttä jatkoneuvotteluja varten. Tällöin asiakas voi vielä tarkentaa omaa tilannettaan ja esittää toiveitaan esimerkiksi aikataulun suhteen.

Asuntolainan käsiraha – kuinka paljon käsirahaa asuntolainaan tarvitaan?

Asuntolainan käsiraha on etukäteen säästetty summa asunnon ostohinnasta, sillä asuntoa ei voi hankkia kokonaan lainarahalla. Lue tästä, kuinka paljon käsirahaa asuntolainaa varten tarvitaan. Asuntolainan käsiraha eli omarahoitusosuus tarkoittaa riittäviä säästöjä tai muita vakuuksia […]

Ensiasunnon ostajan edut – neljä rahanarvoista vinkkiä

Ensiasunnon ostaja kohtaa monia rahoitukseen ja verotukseen liittyviä kysymyksiä. Kokosimme neljä vinkkiä, joiden avulla ensiasunnon ostaja voi säästää rahaa. Lue ensiasunnon ostajan eduista ja muista rahanarvoisista vinkeistä tästä. 1. Pienempi ensiasunnon ostajan omarahoitusosuus […]

Ensiasunnon ostajan opas

Suunnitteletko ensimmäisen oman asunnon ostoa? Lue tästä, mitä ensikertalaisen on hyvä tietää asuntokaupoista! Asunnon ostaminen on iso päätös, johon liittyy paljon huomioitavia asioita. Tähän oppaaseen ovat koottuna yleisimmät kysymykset, joita ensiostajan mielessä liikkuu, […]

Copyright © 2024 Etua.fi