Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Suomalaisen asumisen unelma: koti kaupungissa ja lisää komeroita

11.5.2018

Vaikka suomalaiset ovat lottokansana taitavia haaveilemaan, niin kotiin ja asumiseen liittyvät unelmat ovat realistisia: eniten toivotaan lisätilaa ja pientä remonttia. 

Suomalaiset unelmoivat kodeissaan lSuomalaisten unelmakoti on kaupungissaisätilasta, pienestä remontista ja kaupunkikodista. Jos suomalainen saisi valita täysin vapaasti, hän asuisi omassa talossaan veden äärellä, kaupungin läheisyydessä ja kahdestaan kumppaninsa kanssa.

Suomalaisten unelmakoti -tutkimuksesta ilmeni, että suurin osa suomalaisista näkee nykyisissä asuinolosuhteissaan parantamisen varaa: vain noin neljäsosa (23 %) kyselyyn vastanneista pitää nykyistä kotiaan unelmiensa kotina. Loput kaipaavat kotiinsa jotain muutoksia.

Suomalaiset haaveilevat lisätilasta ja remontoinnista

Tutkimukseen vastaajat parantaisivat nykyistä asuntoaan lisäämällä asuin- ja säilytystilaa sekä remontoimalla pintoja, keittiötä ja kylpyhuonetta. Kerrostalossa asuvat toivovat erityisesti lisätilaa, kun taas omakotitalon asukkailla olisi tarvetta remontointiin.

Sukupuolten välillä on eroja asumistoiveissa. Naiset unelmoivat miehiä enemmän sisustamisesta, remontoinnista ja paremmista liikenneyhteyksistä. Miehet puolestaan haaveilevat naisia enemmän nikkarointi- tai harrastustilasta ja pihasta.

Toiveena on oma asunto kaupungissa

Tutkimuksen perusteella suomalaisilla ei ole suurta kaipuuta kaupungista maaseudulle tai päinvastoin. Tällä hetkellä kaupungissa tai sen lähettyvillä asuvat sijoittaisivat myös unelmakotinsa kaupunkimaiseen ympäristöön ja maaseudulla asuvat maaseudun rauhaan.

Oman kodin omistaminen kiinnostaa suomalaisia edelleen: 83 prosenttia vastaajista haluaisi asua omistusasunnossa. Myös nykyisin vuokralla asuvista kaksi kolmesta (67 %) haluaisi omistaa asuntonsa ainakin osittain.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Remonttilainan hakeminen käy kätevästi Etua.fi -lainapalvelun avulla! Voit saada yhdellä lainahakemuksella monta tarjousta. Hakeminen ei sido mihinkään, vaan voit vertailla rauhassa lainatarjouksia ja valita sinulle sopivin laina.

Myös asuntolainojen kilpailuttaminen käy vaivattomasti ja maksutta Etuan lainapalvelussa!

Lue myös: Mistä löytyy edullisin remonttilaina?

Lähde: Suomalaisten unelmakoti -tutkimus

Lue seuraavaksi


Nainen shoppailee Black Friday 2023 aikaan ja etsii parhaita alennuksia.

Black Friday 2023: Nämä hinnoitteluun liittyvät asiat sinun tulee tietää

22.11.2023

Hintojen vertailu ja hintahistorian seuraaminen pidemmältä ajalta takaa parhaiden alennusten löytämisen. Tuotteita voi saada hyvällä alennuksella Black Friday 2023 -aikana, mutta kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin miltä ne aluksi näyttävät. […]


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Laskin, kolikoita ja pieni talo pöydällä.

Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistumassa – vielä ehdit hyödyntää veroedun

25.10.2023

Varainsiirtovero laskee, eikä ensiasunnon ostaja hyödy enää kyseiseen veroon liittyvästä veroedusta vuoden 2024 jälkeen.


Copyright © 2023 Etua.fi