Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Suomalaisen asumisen unelma: koti kaupungissa ja lisää komeroita

11.5.2018

Vaikka suomalaiset ovat lottokansana taitavia haaveilemaan, niin kotiin ja asumiseen liittyvät unelmat ovat realistisia: eniten toivotaan lisätilaa ja pientä remonttia. 

Suomalaiset unelmoivat kodeissaan lSuomalaisten unelmakoti on kaupungissaisätilasta, pienestä remontista ja kaupunkikodista. Jos suomalainen saisi valita täysin vapaasti, hän asuisi omassa talossaan veden äärellä, kaupungin läheisyydessä ja kahdestaan kumppaninsa kanssa.

Suomalaisten unelmakoti -tutkimuksesta ilmeni, että suurin osa suomalaisista näkee nykyisissä asuinolosuhteissaan parantamisen varaa: vain noin neljäsosa (23 %) kyselyyn vastanneista pitää nykyistä kotiaan unelmiensa kotina. Loput kaipaavat kotiinsa jotain muutoksia.

Suomalaiset haaveilevat lisätilasta ja remontoinnista

Tutkimukseen vastaajat parantaisivat nykyistä asuntoaan lisäämällä asuin- ja säilytystilaa sekä remontoimalla pintoja, keittiötä ja kylpyhuonetta. Kerrostalossa asuvat toivovat erityisesti lisätilaa, kun taas omakotitalon asukkailla olisi tarvetta remontointiin.

Sukupuolten välillä on eroja asumistoiveissa. Naiset unelmoivat miehiä enemmän sisustamisesta, remontoinnista ja paremmista liikenneyhteyksistä. Miehet puolestaan haaveilevat naisia enemmän nikkarointi- tai harrastustilasta ja pihasta.

Toiveena on oma asunto kaupungissa

Tutkimuksen perusteella suomalaisilla ei ole suurta kaipuuta kaupungista maaseudulle tai päinvastoin. Tällä hetkellä kaupungissa tai sen lähettyvillä asuvat sijoittaisivat myös unelmakotinsa kaupunkimaiseen ympäristöön ja maaseudulla asuvat maaseudun rauhaan.

Oman kodin omistaminen kiinnostaa suomalaisia edelleen: 83 prosenttia vastaajista haluaisi asua omistusasunnossa. Myös nykyisin vuokralla asuvista kaksi kolmesta (67 %) haluaisi omistaa asuntonsa ainakin osittain.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Remonttilainan hakeminen käy kätevästi Etua.fi -lainapalvelun avulla! Voit saada yhdellä lainahakemuksella monta tarjousta. Hakeminen ei sido mihinkään, vaan voit vertailla rauhassa lainatarjouksia ja valita sinulle sopivin laina.

Myös asuntolainojen kilpailuttaminen käy vaivattomasti ja maksutta Etuan lainapalvelussa!

Lue myös: Mistä löytyy edullisin remonttilaina?

Lähde: Suomalaisten unelmakoti -tutkimus

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi