Kilpailuta asuntolaina - Saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta.

 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Tarjouksia useilta pankeilta
 • Finanssivalvonnan hyväksymä
Lainan määrä 155 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 20 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä (annuiteetti) -

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Lainapalvelumme avulla voit maksutta kilpailuttaa asuntolainasi vaivattomasti. Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali.  Voit  kilpailuttaa myös ASP-lainan. Näin asuntolainan kilpailutus käy helposti:

 • Täytä lainahakemus, me välitämme sen eteenpäin useille pankeille reaaliaikaisesti.
 • Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä.
 • Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin asuntolaina.

Asuntolainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita sinua mitenkään. Asuntolainan marginaali ja muut ehdot kannattaa aina kilpailuttaa. Tämä voi tuoda jopa tuhansien eurojen säästöt vuodessa. Asiakaspalvelummeauttaa sinua asuntolainan kilpailutuksessa ja muissa lainoihin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää asuntolainasi kilpailuttamisesta:

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lainapalvelumme on jo yli kymmenen vuoden ajan auttanut suomalaisia löytämään itselleen edullisemman lainan.

Asuntolainan marginaali

Asuntolainan marginaali on pankin saama korvaus asuntolainasta. Marginaali lisätään lainan viitekoron päälle ja nämä kaksi muodostavat yhdessä lainan kokonaiskoron. Kaikki yleisimmät viitekorot ovat jo vuosia olleet negatiivisia, joten käytössä lainasta maksettava korko muodostuu pelkästään pankin perimästä marginaalista.

Pankin tarjoaman marginaalin suuruus riippuu useasta eri tekijästä. Asuntolainan kilpailutus tähtää yleensä mahdollisimman alhaisen marginaalin löytämiseen tarjolla olevista vaihtoehdoista ja seuraavassa on listattu tärkeimmät marginaaliin vaikuttavat asiat.

 1. Pankkien välinen kilpailutilanne.  Pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista, koska asuntolaina sitoo asiakkaan pankkiin usein pitkäksi ajaksi. Asuntolaina-asiakkaille tarjotaan lainan lisäksi myös monia muita pankkipalveluita, joista pankille kertyy lisätuloja. Viime vuosina pankkien välinen kilpailu on ollut varsinkin isoissa kasvukeskuksissa kiivasta ja tämä on laskenut uusien asuntolainatarjousten marginaaleja selvästi.
 2. Asuntolainan vakuus. Asuntolainan vakuutena käytetään yleensä ostettavaa asuntoa. Asunnon kunto, sijainti ja monet muut tekijät vaikuttavat siihen, millaisen vakuusarvon pankki määrittelee ostettavalle asunnolle. Kun haettava lainasumma on selvästi pienempi kuin asunnon vakuusarvo, on asiakkaalla yleensä paremmat mahdollisuudet saada itselleen edullinen lainamarginaali. Pankin kannalta asunto-osake on usein turvallisempi vakuus kuin omakotitalo ja tämäkin seikka saattaa vaikuttaa lainamarginaalin suuruuteen.
 3. Asiakkaan taloudellinen tilanne. Pankit ovat lakisääteisesti velvoitettuja selvittämään asiakkaan taloudellisen tilanteen ja varmistamaan, että asiakkaan maksukyky riittää hoitamaan asuntolainan lyhennykset myös yllättävissä tilanteissa. Pankit tekevät asiakkaille ns. stressitestin, jolla testataan asiakkaan maksukyky selvästi nykyistä korkeammalla viitekoron suuruudella. Asiakas, jonka tulot mahdollistavat säästämisen asuntolainan lyhennysten lisäksi, on pankin kannalta erityisen houkutteleva ja tämä lisää mahdollisuutta saada edullinen marginaali asuntolainalle.
 4. Lainatarjousten määrä. Asiakkaan mahdollisuudet saada edullinen lainamarginaali paranevat, jos lainatarjouksia on pyydetty useilta pankeilta. Ilman vertailevia tarjouksia asuntolainaa hakevan asiakkaan on mahdotonta tietää, onko yksittäinen lainatarjous edullinen vai ei. Suomen Pankki tilastoi uusien asuntolainojen keskimääräistä korkoa, mutta tämäkään tilasto ei kerro yksittäisen asiakkaan lainamarginaalia. Seuraavaksi paneudutaan vielä tarkemmin asuntolainan kilpailutukseen.

Asuntolainan kilpailutus

Asuntolainan kilpailutuksen tarkoituksena on löytää mahdollisimman hyvin asiakkaan tarpeita vastaava asuntolaina. Edullinen asuntolaina on yleensä kaikille asuntovelallisiille tärkeä asia, mutta hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin seikkoihin.

Asuntolainan kilpailutus aloitetaan pyytämällä lainatarjoukset useammalta pankilta. Helpoiten tämä käy täyttämällä maksuton asuntolainahakemus sivuillamme. Hakemuslomakkeella kysytään samoja tulo-ja velkatietoja kuin pankkien omilla verkkosivuilla.  Täyttämällä yhden hakemuksen Etuan sivuilla, säästät aikaa ja vaivaa. Välitämme  lainahakemuksen useilla palvelussa mukana oleville pankeille kerralla, eikä sinun tarvitse tätyttää samoja tietoja eri pankkien hakemuslomakkeilla.

Lainapalvelumme käsittelee kaikki hakemukset  reaaliaikaisesti ja välittää ne suoraan eri pankkien lainakäsittelijöille. Nopeimmillaan saat yhteydenoton pankista jo seuraavana arkipäivänä, mutta viimeistään parin arkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Jokainen pankki käsittelee asuntolainahakemuksen oman lainaprosessinsa mukaisesti ja ottaa yhteyttä suoraan lainahakijaan sopiakseen lainaneuvottelujen etenemisestä. Samassa yhteydessä asiakas voi vielä tarkemmin kertoa pankille omasta tilanteestaan ja odotuksista esimerkiksi aikatauluun liittyen.

Sekä uuden asuntolainan että nykyisen asuntolainan kilpailutus onnistuu samalla hakemuslomakkeella. Lomakkeen täyttö vie aikaa vain muutaman minuutin, eikä se sido asiakasta mitenkään. Lainahakija voi tutustua pankkien tarjouksiin rauhassa ja vertailla niitä mahdolliseen nykyiseen asuntolainaan. Pieni vaivannäkö asuntolaina-asioissa kannattaa. Säästöä voi kertyä jopa satoja euroja joka vuosi.

 

Kokemuksia asuntolainoista ja niiden kilpailuttamisesta

Muista kokeilla myös asuntolainalaskuria!

Usein kysyttyä asuntolainoista

Kuinka korkea marginaali on?

Lainojen marginaali riippuu omista säästöistä, tuloista ja menoista. Mitä riskialttiimpana pankki sinua pitää, sitä korkeampi on pankin tarjoama marginaali. Jos olet hoitanut raha-asiat hyvin ja sinulla on laajat vakuudet tai takaajat, voit saada erittäin edullista lainaa.

Paljonko voin saada asuntolainaa?

Asuntolainan määrä riippuu paljon omista tuloistasi ja kuluistasi. Määrä selviää hakemuksen yhteydessä. Jos sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot, kannattaa sinun laskea kuukausierät asuntolainalaskurilla.

Onko asuntolainan kilpailuttaminen maksutonta?

Kyllä. Voit kilpailuttaa yhdistelylainat, kulutusluotot ja asuntolainat palvelussamme täysin maksutta ja riskittä.