Ensiasunnon ostaja – vertaile lainasi ehtoja

Nuori oman kodin ostaja säästyy varainsiirtoverolta

Vuokra-asunnossa asuva Emma selaili netissä asuntoja, kun vastaan tuli oikea unelmakaksio. Huoneisto täytti Emman toiveet sijainnin, kunnon ja hinnan suhteen. Suurin haaste oman kodin ostamisessa oli puuttuva rahoitus, eli asuntolaina. Emma päätti toimia nopeasti ja selvittää miten sopiva asuntolaina löytyisi.

Valmis lainapäätös parantaa tarjouksen läpimenoa

Etsiessään asuntoa Emma oli lukenut hyödyllisiä vinkkejä. Kannattaa vertailla useita itselleen sopivia asuntoja. Turha kiire on syytä unohtaa, ettei sorru virhehankintaan. Sijainnin tärkeyttä korostetaan, sillä suosittu alue ja hyvä sijainti varmistavat viihtymisen lisäksi asunnon arvon säilymisen. Asunnon lisäksi kannattaa myös tutustua taloyhtiön tilanteeseen. Taloyhtiö vastaa kiinteistön ylläpidosta ja korjauksesta. Suuret remontit tulevat aina asukkaiden maksettavaksi ja niihin kannattaa varautua jo asuntoa ostaessa. Putkiremontti, julkisivuremontti tai katon uusiminen voi tuoda kymmenien tuhansien eurojen laskun yksittäiselle asunnolle. Tulevista remonteista saa tietoa asunnon myyjältä tai ottamalla suoraan yhteyttä isännöitsijään.

Tuskaillessaan puuttuvaa asuntolainapäätöstä ystävälleen Emma sai hyödyllisen lisävinkin. Etuan lainapalvelun kautta hakemus lähetetään usealle lainantarjoajalle yhdellä kertaa, mikä säästää aikaa ja helpottaa lainaehtojen vertailua. Helpolla nettihakemuksella asuntolainan kilpailutus onnistuu vaikka kännykän avulla.

Vertaa lainatarjouksen kaikkia ehtoja

Emma kävi läpi saamansa lainatarjoukset vertaillen todellista vuosikorkoa (pankin myöntämä korkomarginaali + käytetty viitekorko), lainan avausmaksua ja juoksevia lainanhoitokuluja. Pankit tarjoavat myös hyödyllisiä lisäetuja, kuten mahdollisuus lyhennysvapaaseen jaksoon tai asuntolainavakuutus. Nuorena ensiasunnon ostajana Emma säästyy varainsiirtoverolta, joka voi olla jopa tuhansia euroja.

Jo muutamassa päivässä Emma oli saanut yhteydenotot eri pankeilta ja sopinut jatkeneuvotteluista muutaman sopivalta vaikuttavan pankin kanssa. Neuvottelut hoituivat kätevästi omalta kotisohvalta työpäivän jälkeen ja niissä Emma sai paljon hyödyllistä tietoa asuntolainoihin ja asunnon ostoon liittyen. Lainapäätös tuli nopeasti ja Emma uskalsi jättää ostotarjouksensa kaksiosta. Ripeä toiminta johti mukavaan haasteeseen, muuttoon ensimmäiseen omistusasuntoon.

Mietitkö, minkä verran asuntolainaa voit nostaa? Asutko vuokralla ja haluaisit alkaa säästää omaa asuntoa varten? Vertaa lainanhoitokuluja eri lainamäärän, laina-ajan ja korkomarginaalin mukaan täällä.