Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Vuoden luetuimmat jutut: Asuntolainaan liittyvät blogit kiinnostivat

29.12.2020
Etuan vuoden luetuimpia juttuja oli asuntolainaan liittyvät blogit.

Etuan Ajankohtaista-palstan vuoden luetuimmat jutut käsittelivät muun muassa asuntolainaa ja verovähennyksiä. Myös väliaikainen laki korkokatosta kulutusluotoille kiinnosti lukijoita.

Asuntolainaa käsitteleviä blogeja luettiin

Asuntolainajutut olivat Etuan luetuimpia blogeja. Asuntolainojen korko 2020-jutussa kerrotaan, miten asuntolainojen marginaalit ovat nyt erittäin alhaalla matalan korkotason takia. Jos asuntolainaneuvotteluistasi on jo jonkin verran aikaa, on mahdollista, että maksat asuntolainastasi enemmän kuin uudet laina-asiakkaat. Asuntolaina niin kuin muutkin sopimukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti! Ja kilpailuttaminen käy kätevästi Etuan asuntolainapalvelun avulla.

Lukijoita on myös kiinnostanut, mitkä asiat vaikuttavat asuntolainan marginaaliin. Asuntolaina ei ole samanhintaista kaikille, ja eri pankeista voi samakin asiakas saada eri marginaalin. Marginaaliin vaikuttavat muun muassa pankin arvio asiakkaan lainan takaisinmaksukyvystä ja omarahoitusosuus. Jos epäilet, että maksat tällä hetkellä keskimääräistä kovempaa marginaalia, kannattaa asuntolaina kilpailuttaa ja katsoa, mitä pankit tarjoavat.

Lisäksi asuntolainaa käsittelevistä jutuista luetuimpia on ollut Käteistä, kiinteistöjä, sijoituksia – mikä kelpaa asuntolainan vakuudeksi? Koska ostettavan asunnon arvosta vain noin 70 prosenttia kelpaa vakuudeksi asuntolainaa vastaan, pankki edellyttää myös lisävakuuksia. Jutusta ilmenee, mitä vakuuksia pankki hyväksyy ja mitä ei. Esimerkiksi vanhempien nimi paperissa ei kelpaa lainan vakuudeksi, mutta vanhemmat voivat auttaa muulla tavoin.

Moni tuntuu pohtivan ostaako oma vai asuako vuokralla? Kummassakin asumismuodossa on omat plussat ja miinukset. Kun vertailee vuokralla asumista ja omistusasumista, kannattaa muistaa, että omistusasuja on jossain vaiheessa maksanut asuntolainan kokonaan pois. Velattomassa asunnossa ainoat kustannukset ovat siten taloyhtiölle maksettavat vastikkeet. Kilpailuta asuntolaina ilmaiseksi Etuan palvelun avulla!

Verovähennykset ja valtion energia-avustus herättivät kiinnostusta

Verovähennyksistä kertovat jutut ovat myös kiinnostaneet Etuan Ajankohtaista-palstan lukijoita. Jutussa otsikolla Kotitalousvähennys 2020 – kuinka haetaan ja milloin kerrotaan, mitkä teetetyt työt voidaan vähentää verotuksessa ja kuinka kotitalousvähennystä haetaan.

Myös juttu valtion energia-avustuksesta on kerännyt lukijoita. Valtio myöntää energia-avustusta lämmityskulujen pienentämiseen, esimerkiksi ikkunaremonttiin. Energiaremonttien hintahaitarit voivat olla suuria, joten kannattaa kilpailuttaa remontteja. Kuluttajan kannattaa olla tarkkana myös rahoitusvaihtoehtoja harkitessaan. Esimerkiksi kauppojen tarjoamat osamaksut voivat muodostua kokonaiskustannuksiltaan paljon kalliimmaksi kuin kilpailutettu vakuudeton kulutusluotto.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Koronavuosi ilmeni myös Etuan blogeissa

Koronavuosi näkyi myös Etuan luetuimmissa jutuissa, kun korona-aika lisäsi remontointia ja vapaa-ajan asuntojen ostamista. Yhdessä vuoden luetuimmassa jutussa Mistä löytyy edullisin remonttilaina? kerrotaan, miten remonttia voi rahoittaa niin asuntolainan yhteydessä otetulla lainalla kuin vakuudellisella tai vakuudettomalla remonttilainalla. Blogissa myös muistutetaan kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä remonteissa.

Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa – blogista ilmenee, että kesämökkien hinnoissa on suuria alueellisia eroja aivan kuten asunnoissakin. Mökkilaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena voi olla ostettava mökki tai vapaa-ajan asunto. Myös mökkilainaa harkitsevan kannattaa kilpailuttaa pankit ja vertailla lainan ehtoja. 

Korona-ajasta huolimatta autoa voi tarvita. Usein auton hinta houkuttaa hankkimaan auton yksityishenkilöltä autoliikkeen sijaan. Oston esteenä voi olla kuitenkin huoli, uskaltaako autoa ostaa yksityiseltä. Käytetyn auton osto yksityiseltä – vinkit auton ostoon -blogista löytyy kattava vinkkilista auton ostoon yksityiseltä.

Blogi väliaikaisesta korkokatosta keräsi lukijoita

Eduskunta laski tilapäisesti viime heinäkuussa vakuudettomien kulutusluottojen korkokaton 20 prosentista 10 prosenttiin. Lain oli tarkoitus olla voimassa vuoden 2020 loppuun asti, mutta nyt laki saa jatkoa syyskuuhun 2021 asti. Lain taustalla on hallituksen tavoite hillitä koronavirusepidemian aiheuttamasta taloustilanteen heikentymisestä johtuvaa kuluttajien velkaantumista.

Vakuudettoman kulutusluoton korko voi määräytyä nyt monella eri tavalla riippuen siitä, milloin lainasopimus on tehty. Kuluttajan on siis oltava entistä tarkempi lainavaihtoehtoja miettiessään.

Huomioitavaa on, että lainojen korot eivät automaattisesti päivity uuden korkokatto 2021 lain piiriin, vaan kuluttajan täytyy itse kilpailuttaa vanhat lainat uudelleen vuoden 2021 alussa. Voit kilpailuttaa lainat maksutta tästä.

Lue seuraavaksi


Miten säästää rahaa

Miten säästää rahaa? 6 helppoa tapaa tehdä arjen säästöä

20.9.2023

Haluaisitko, että sinulle jäisi enemmän rahaa käteen joka kuukausi? Näillä helpoilla vinkeillä voit kerryttää säästöä joka kuukausi – kokeile heti! 1. Ole tarkkana ruokaostoksilla ja vältä hävikkiä Kotitalouksissa syntyy paljon ruokahävikkiä, mikä tarkoittaa, […]


Lainojen yhdistäminen

Kannattaako lainojen yhdistäminen? Katso, kuinka voit hyötyä yhdistämällä vanhat lainasi

19.9.2023

Onko sinulla kertynyt useampia lainoja maksettavaksi takaisin? Yhdistämällä lainasi voit säästää rahaa joka kuukausi – lue tästä jutusta, kuinka se onnistuu! Miksi lainat kannattaa yhdistää? Onko sinulla useita lainoja, joiden lyhentäminen vie ison […]


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Copyright © 2023 Etua.fi