Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa

|
Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa
Hae mökkilainaa Etua.fi -lainapalvelusta

Poikkeuksellinen kevät on lisännyt kesämökkien kysyntää. Moni perhe haluaa nyt toteuttaa haaveen omasta kesämökistä kohtuullisen ajomatkan päässä kotoa. Ennen mökkikaupoille lähtemistä kannattaa kilpailuttaa itselle sopiva mökkilaina.

Kesämökkien hinnoissa on suuria alueellisia eroja aivan kuten asunnoissakin. Kalleinta mökkialuetta on Uusimaa, jossa tammi-maaliskuussa ostettujen mökkien keskihinta oli 145 000 euroa. Varsinais-Suomessa mökkikauppaa käyntiin lähes samoilla hinnoilla ja toteutuneiden kauppojen keskihinta oli 137 000 euroa. Pirkanmaalla mökin sai keskimäärin noin 86 000 eurolla. Etelä-Savossa mökkien hinnat nousivat voimakkaasti viime vuodesta ja olivat keskimäärin 106 000 euroa.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Kilpailuta mökkilaina ja säästä kustannuksissa

Mökin hankinta saattaa vaatia lisärahoitusta omien säästöjen lisäksi. Lainapäätös kannattaa hakea jo hyvissä ajoin ennen kuin aloittaa tutustumisen myynnissä oleviin mökkeihin. Pankilta saatu lainapäätös mahdollistaa nopean toiminnan sopivan mökin osuessa kohdalle.

Mökkilaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena voi olla ostettava mökki tai vapaa-ajan asunto. Myös vakituista asuntoa on mahdollista käyttää mökkilainan vakuutena, jos asuntolainaa on jäljellä vähän suhteessa asunnon arvoon. Mökkilainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, pankin perimästä marginaalista sekä muista kuluista aivan kuten asuntolainan kohdalla.

Mökkilainaa harkitsevan kannattaa kilpailuttaa pankit ja vertailla niiden tarjoamia lainamarginaaleja ja muita lainan ehtoja. Pienetkin erot lainamarginaalissa tuovat jopa useiden tuhansien eurojen säästön koko laina-aikana. Helpoiten mökkilainan kilpailutus käy täyttämällä maksuton lainahakemus Etua.fi -lainapalvelussa. Hakemuksen täyttäminen ei sido mitenkään ja voit rauhassa tutustua pankkien lainatarjouksiin.

Jos olet jo ehtinyt ostaa mökin aikaisemmin ja ottanut siihen lainaa, voit kilpailuttaa jäljellä olevan mökkilainan uudestaan. Näin voit varmistaa, että lainasi marginaali on edelleen kilpailukykyinen. Tee maksuton lainahakemus.

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »