Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Näin kilpailutat vanhan asuntolainasi

10.3.2020

Pankkien välinen kilpailu on laskenut marginaaleja. Jos olet neuvotellut asuntolainastasi monta vuotta sitten, saatat maksaa siitä tällä hetkellä enemmän kuin uudet laina-asiakkaat. 

Milloin viimeksi kilpailutit asuntolainasi? Oliko se silloin, kun edellisen kerran olit ostamassa asuntoa ja neuvottelit asuntolainasta? Moni osaa kilpailuttaa uuden asuntolainan, mutta myös vanhan lainan kilpailuttaminen voi kannattaa. 

Suomalaisilla on kaiken kaikkiaan noin 100 miljardia euroa asuntolainaa. Ainakin meillä on, mitä kilpailuttaa. 

Erityisen hyödyllistä asuntolainan kilpailuttaminen on silloin, kun markkinat muuttuvat. Jos olet viimeksi neuvotellut asuntolainastasi monta vuotta sitten, on mahdollista, että maksat siitä tällä hetkellä enemmän kuin uudet laina-asiakkaat. 

Asuntolainojen marginaalit ovat Suomessa nyt ennätysalhaalla, muistuttaa Nordean johtaja Sami Hämäläinen. Se johtuu siitä, että pankkien kilpailu laina-asiakkaista on kiristynyt. Tällä hetkellä uusien asuntolainojen kokonaiskorot ovat keskimäärin selvästi alle
1 prosentin. Jos itse maksat kovempaa marginaalia, saatat säästää paljon kilpailuttamalla asuntolainasi. (Katso täältä, mitkä asiat vaikuttavat asuntolainan hintaan eli marginaaliin.)

Myös silloin on hyvä tarkistaa asuntolainan ehdot ja hinta, kun oma elämäntilanne muuttuu. Jos asuntolaina on neuvoteltu
20 vuodeksi, sinä aikana ihmisen elämä ja esimerkiksi tulot ehtivät yleensä muuttua moneen kertaan. 

“Tilanne on sama vakuutusten kanssa. Nekin kannattaa tarkistaa, kun elämäntilanne muuttuu”, sanoo Danske Bankin johtaja Sari Hammari. 

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Miten vanha asuntolaina sitten käytännössä kilpailutetaan? 

Aluksi on hyvä selvittää lainan määrä, vakuudet sekä taloutesi tulot ja menot. Lainahakemuksen täyttäminen nopeutuu ja asiointi pankin kanssa helpottuu, kun kaikki asuntolainaan vaikuttavat asiat ovat selvillä.

Kotimaisen Etua.fi:n lainapalvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainasi maksutta ja vaivattomasti. Voit joko hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaalin. Täytät vain lainahakemuksen verkossa, ja Etua välittää sen eteenpäin useille pankeille. Aikaa hakemuksen tekemiseen menee viisi minuuttia.

Saat muutaman arkipäivän kuluessa yhteydenoton pankeilta. Sitten valitset vain tarjouksista itsellesi sopivimman.

Onko asuntolainan kilpailutus vaikeaa?

Usein asuntolainan kilpailutuksen yhteydessä vaihtuu myös pankki, mikä saattaa kuulostaa hankalalta. Hammari ja Hämäläinen vakuuttavat kuitenkin, ettei kilpailutus tai pankin vaihtaminen ole käytännössä vaikeaa. Prosessit ovat varsin pitkälle automatisoituja. 

Hammarin mukaan tärkeintä on, että asiakas ottaa huomioon kokonaisuuden ja miettii, mitkä asiat pankkisuhteessa ovat tärkeitä. Asiakkaan kannattaa katsoa muutakin kuin pelkkää asuntolainan hintaa. 

Ovatko esimerkiksi nopeat mobiilipalvelut tärkeimpiä vai henkilökohtainen asiakaspalvelu? Missä kanavissa ylipäänsä haluat pankkiasioitasi hoitaa? Pankit voivat olla tässä suhteessa hyvinkin erilaisia keskenään. 

“Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, kuinka joustava lainan takaisinmaksuohjelma on ja miten se muuntautuu eri elämäntilanteissa”, Hammari neuvoo. 

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Ihmisillä voi nykyään olla pankissa erilaisia säästötilejä, kortteja ja sijoituksia. Samalla kun kilpailuttaa asuntolainaansa, kannattaa katsoa, mitä etuja toinen pankki keskittäjälle tarjoaa. Sami Hämäläinen kertoo, että esimerkiksi Nordeassa asiakas saa muun muassa luottokortit ja tilit ilmaiseksi, kun hoitaa asiansa mobiili- tai verkkopankin kautta.  Hämäläisen mukaan viime vuosina suomalaiset ovatkin kilpailuttaneet asuntolainojaan yhä enemmän.

Nyt on loistava hetki kilpailuttaa asuntolaina! Täytä maksuton asuntolainahakemus Etua.fi:ssä. Hakemuksemme täyttäminen ei sido sinua mitenkään, vaan voit rauhassa tutustua eri pankkien tarjouksiin ja vertailla niitä nykyiseen asuntolainaasi.

Kokeile asuntolainalaskuria tästä!

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lue myös:
Asuntolainan kilpailutus – näin Timo löysi halvimman asuntolainan


Teksti: Taru Taipale

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Nainen istumassa sähköpotkulaudan päällä.

Sähköpotkulautojen hintavertailu 2024 

28.5.2024

Tässä artikkelissa vertailemme vuokrattavien sähköpotkulautojen minuutti- ja kuukausihintoja Helsingissä kesällä 2024.


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Copyright © 2024 Etua.fi