Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023
Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse.

Lainan siirto tulee kyseeseen, kun löytää edullisemman lainan toisesta pankista tai muutoin raha-asioiden keskittäminen ja lainojen yhdistäminen on ajankohtaista.  

Lainan siirto kannattaa, kun

 • saat lainaa edullisemmin tai muuten paremmilla lainaehdoilla uudesta pankista
 • elämäntilanteen muuttuessa haluat kilpailuttaa lainasi
 • et ole enää tyytyväinen vanhaan pankkiisi
 • haluat keskittää eli yhdistää lainat yhteen pankkiin.

Lainan siirto edullisempaan on järkevää

Käytännössä lainan siirto tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista tai useamman lainan yhdistämistä vanhasta pankista uuteen. Vanhan lainan kilpailutus ja lainojen yhdistäminen säästää usein lainakuluja ja samalla talouden hallinta helpottuu.

Esimerkiksi jos sinulle on kertynyt useampi kulutusluotto, osamaksu tai luottokorttivelka, niin lainojen yhdistämisellä ja keskittämisellä yhteen pankkiin on mahdollista pienentää lainakuluja. Samoin jos nykyisen lainasi kulut tuntuvat korkeilta, on järkevää kilpailuttaa laina ja tarvittaessa vaihtaa laina edullisempaan.

Usean lainan yhdistämisessä säästöt syntyvät, kun lainojen keskittämisen jälkeen maksaa korkoja ja muita lainakuluja vain yhteen paikkaan. Isommalle lainalle saa myös usein edullisemman koron kuin pienelle. Jatkossa tarvitsee myös muistaa vain yhden lainan eräpäivän monen sijaan.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lainojen yhdistämisen edut:

 • voit säästää lainan koroissa ja muissa kuluissa
 • voit saada paremman takaisinmaksuajan lainallesi
 • oman talouden hallinta helpottuu.

Esimerkki lainojen siirrosta toiseen pankkiin

Jukka on remontoinut asuntoaan vakuudettomalla lainalla. Hänellä on myös kulutusluotolla maksettu yksityiseltä ostettu auto ja lainaa kahdesta luottokortista. Nyt Jukasta tuntuu, että eri maksut ja lainojen kuukausierät syövät ison osan Jukan kuukausipalkasta ja rahaa ei juuri jää muuhun.

Jukka haluaa siirtää remontti- ja autolainan sekä luottokorttivelat yhteen pankkiin. Etuan lainapalvelun kautta Jukka vertailee tarjouksia ja nostaa sopivan yhdistelylainan. Sillä hän maksaa aiemmat lainat pois ja alkaa maksaa takaisin yhtä edullisempaa lainaa. Nyt Jukka on tyytyväinen kuin lainan kuukausierät ja korot ovat siedettäviä. Näin rahaa jää kuukausittaisten menojen jälkeen muuhun elämiseen ja hieman säästöönkin.

Lue lisää kokemuksia lainojen keskittämisestä tästä

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

 1. Laske yhteen kaikki nykyiset lainat, osamaksut ja luottokorttivelat.
 2. Hae yhdistelylainaa haluamallesi summalle. Helpoiten se käy Etuan maksuttoman lainapalvelun avulla tästä
 3. Valitse tarjouksista sinulle paras yhdistelylaina.
 4. Hyväksyttyäsi lainatarjouksen saat lainan tilillesi, jolla voit maksaa lainat pois. Osa lainayhtiöistä maksaa puolestasi vanhat lainasi pois.

Asuntolainan siirto toiseen pankkiin voi merkitä huomattavia etuja

Asuntolainan siirto toiseen pankkiin voi tuoda merkittäviä säästöjä.

Niin uusi kuin vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa, sillä lainamarginaalit vaihtelevat pankeittain. Asuntolainan siirto toiseen pankkiin voi tuoda merkittäviä lainakulujen säästöjä vuositasolla, puhumattakaan koko laina-ajasta.

Yleisimmät syyt asuntolainan siirtoon toiseen pankkiin ovat:

 • Uusi pankki tarjoaa lainalle alhaisempaa korkoa tai kokonaisuudessaan parempia lainaehtoja esim. takaisinmaksun suhteen
 • muuttunut elämäntilanne, esimerkiksi kahden asuntolainan yhdistäminen tai avioerossa asuntolainan siirto
 • tyytymättömyys nykyiseen pankkiin
 • halu keskittää kaikki lainat yhteen pankkiin.

Asuntolainan voi siirtää toiseen pankkiin samalla tavalla kuin muutkin lainat. Asuntolainojen vertailussa kannattaa huomioida paitsi lainakulut, myös muut pankkiasioinnin maksut ja keskittämisen tuomat hyödyt. Jos päätyy vaihtamaan pankkia, uusi asuntolainapankki hoitaa kaikki pankinvaihtoon liittyvät asiat puolestasi, niin paperityöt kuin yhteydenpidon nykyiseen pankkiisi.

Vanha asuntolaina maksetaan pois uudesta pankista nostettavalla uudella asuntolainalla. Pääsääntöisesti vanhan asuntolainan voi maksaa pois ilman kuluja. Tästä poikkeuksena on kiinteäkorkoinen asuntolaina, josta voi joutua maksamaan vanhalle pankille korvauksia.

Asuntolainan voi vaihtaa toiseen pankkiin siirtämättä muita pankkipalveluita uuteen pankkiin. Pankkiasioinnin keskittämällä voi kuitenkin saada alennuksia ja muita etuja. Kaikkien asioiden siirtäminen uuteen pankkiin ei välttämättä ole aina viisasta, kuten rahastojen realisoiminen verotuksellisista syistä.

Jos olet siirtämässä asuntolainan ohella myös muut päivittäiset pankkipalvelut uuteen pankkiin, helpoiten siirto tapahtuu antamalla uudelle pankille valtuutuksen hoitaa kaikki pankin siirtoon liittyvät asiat. Sinun tehtäväksesi jää lähinnä uuden palkkatilin ilmoittaminen työnantajalle ja e-laskujen siirtäminen.  

Miten asuntolainan siirto tapahtuu?

Asuntolainan kilpailutus on helppoa, sillä voit kilpailuttaa asuntolainan maksutta ja ilman sitoumuksia Etuan avulla.

Näin siirrät asuntolainasi:
1. Täytä asuntolainahakemus nettisivuillamme, me välitämme sen eteenpäin useille pankeille reaaliaikaisesti.
2. Saat pankeilta kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä.
3. Vertaile eri pankkien lainatarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin asuntolaina.
4. Valtuuta uusi pankki siirtämään asuntolaina ja muut pankkipalvelut halutessasi. Keskittäessäsi pankkipalvelut uuteen pankkiin ilmoita uusi palkkatili työnantajallesi ja siirrä e-laskut ja suoramaksut uuteen tiliin. Lue lisää pankin vaihtoon liittyvistä asioista tästä.
5. Lopeta vanhan pankin tilit ja muut palvelut tarvittaessa.

ASP-lainan siirto toiseen pankkiin

ASP-lainan siirto toiseen pankkiin on mahdollista

Myös ASP-laina kannattaa kilpailuttaa, kun olet käyttämässä ASP-säästöjäsi ensimmäisen asunnon ostoon. Näin varmistat, että löydät itsellesi lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla. Sinun ei siis tarvitse nostaa ASP-lainaa samasta pankista, johon olet asuntosäästötilin avannut, vaan voit siirtää ASP-lainan toiseen pankkiin.

Jos haluat nostaa ASP-lainan toisesta pankista, niin ASP-säästöt tulee olla siirrettynä uuteen pankkiin viimeistään asunnon kaupantekohetkellä. Vanha pankki huolehtii siitä, että tiliin liittyvät historiatiedot välitetään uudelle pankille. ASP-lainan myöntävä pankki sitten maksaa lisäkoron säästämällesi summalle.

ASP-lainan siirto toiseen asuntoon on mahdollista, jos lainan käyttää uuteen, omaan ja vakituiseen käyttöön tulevan asunnon rahoittamiseen. Muutoin korkotuki päättyy, jos asunto myydään ja ASP-laina maksetaan pois. Jos ASP-lainan käyttää uuteen ja omaan käyttöön tulevan asunnon ostoon, täytyy ASP-lainan siirrosta sopia ennen kaupantekoa pankin kanssa. Kilpailuta ASP-lainat kätevästi Etuan kautta tästä.

Kilpailuta lainasi edullisempaan Etuan avulla

Etua on vuodesta 2008 toiminut lainavertailupalvelu, joka on auttanut satoja tuhansia suomalaisia vertailemaan kulutusluottoja ja asuntolainoja turvallisesti. Lainapalvelun käyttö on riskitöntä, sillä lainahakemuksen jättäminen ei velvoita mitenkään ja palvelu on kuluttajalle täysin ilmainen.

Vanhan lainan kilpailutus tai lainojen yhdistäminen käy helposti yhden hakemuksen täyttämisellä nettisivuillamme. Kun hakemus on jätetty, näet heti lainanmyöntäjien tekemät tarjoukset yhdellä sivulla. Vertailun helpottamiseksi edullisin lainatarjous on listattu tarjoussivulla ensimmäisenä ja jokaisen tarjouksen tiedot on esitetty selkeästi. Kilpailuta kulutusluotot tästä.

Voit myös kilpailuttaa uuden tai vanhan asuntolainan täyttämällä maksuttoman asuntolainahakemuksen Etua.fi-lainapalvelussa. Palvelun käyttö ei velvoita mitenkään, mutta voi tuoda merkittävän säästön joka vuosi. Kilpailuta asuntolaina tästä.

Näistä syistä lainojen kilpailutus kannattaa Etuan avulla:

 • Lainan kilpailutus on helppoa, nopeaa ja turvallista. Laaja kumppaniverkostomme auttaa sinua saamaan parhaat lainatarjoukset vaivattomasti.
 • Lainan kilpailutuksella et menetä mitään, palvelu on maksuton eikä sido mihinkään.
 • Säästät aikaa ja rahaa. Täytät vain yhden maksuttoman hakemuksen ja saat monta tarjousta.
 • Voit helposti vertailla tarjouksia Etuan Online-palvelussa ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Lainatarjousten vertailu on helppoa, koska näytämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestyksessä ja näin löydät lainan nopeasti mahdollisimman pienellä korolla.
 • Kilpailutuksella ja vertailemalla lainatarjouksia voit säästää huomattavia summia lainakuluissa.

Maksaako lainan siirto?

Vakuudettoman lainan siirto ja lainojen yhdistäminen ei maksa mitään. Lainapäätöksen saa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja yhdistelylainan voi saada tilille nopeimmillaan samana päivänä, yleensä 1-2 arkipäivässä. Vanhan kulutusluoton ja yhdistelylainan kilpailutus on myös riskitöntä, sillä palvelu on ilmainen eikä saatu lainatarjous velvoita nostaman lainaa.

Asuntolainan siirtäminen on myös pääosin maksutonta, sillä vanha asuntolaina maksetaan pois uuden pankin myöntämällä uudella asuntolainalla. Poikkeuksena on kiinteäkorkoinen asuntolaina, jolloin voi joutua maksamaan vanhaan pankkiin korvauksia lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta.

Asuntolainan siirtoon voi liittyä joitakin kuluja, esim. järjestelymaksuja. Yleensä lainan siirto näistä maksuista huolimatta on kannattavaa, kun on saanut nykyistä asuntolainaa kilpailukykyisemmän tarjouksen toisesta pankista. Asuntolainan kilpailutus Etuan palvelun avulla puolestaan on täysin maksutonta ja saatu lainatarjous ei velvoita nostamaan lainaa.

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi