Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Pankinvaihtajan muistilista

Palvelumme on sinulle maksuton!

Asuntolainatarjousten pyytäminen ei sido sinua, vaan voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia ennen päätöstä.

Pankin vaihtaminen on helppoa! Uusi asuntolainapankkisi hoitaa pankinvaihtoon liittyvät asiat puolestasi, paperityöt ja yhteydenpidon nykyiseen pankkiisi. Sinun ei tarvitse huolehtia asuntolainaan liittyvien käytännön asioiden tekemisestä.

Pankin vaihtamisen yhteydessä tapahtuu seuraavaa:

Uusi pankkisi ottaa yhteyttä vanhaan pankkiisi ja antamallasi valtuutuksella maksaa pois nykyiset asuntolainasi ja muut mahdolliset lainat ja korttiluotot.

Samassa yhteydessä vanhassa pankissasi lainojen vakuutena olevat asiakirjat siirretään uuden pankkisi säilytykseen.

Uusi pankkisi avaa sinulle kaikki päivittäiseen pankkiasiointiin liittyvät palvelut, joten vanhan pankkisi palvelut on syytä lopettaa. Kätevimmin saat asiat hoidettua siten, että valtuutat pankin lopettamaan kaikki vanhan pankkisi palvelut kerralla.

Kun vaihdat pankkia, sinun on syytä muutenkin varmistaa, että seuraavat asiat tulee tehtyä:

Lopeta tarpeettomat luotto- ja pankkikorttisi vanhassa pankissasi. Ei ole mielekästä kantaa lompakossa pankki- tai luottokorttia, jota et aktiivisesti käytä. Pankinvaihdon yhteydessä saat täysin vastaavan maksuvälineen uudesta pankistasi. Usein luotto- ja maksuaikakortteihin voi sisältyä vuosi- ja kuukausimaksuja, joita ei kannata enää maksaa. Ota uudesta pankistasi tarvitsemasi maksuvälineet ja kysy tarvittaessa neuvoa vanhasta pankistasi, miten lakkautat vanhat korttisi.

Lopeta tarpeettomat vanhat tilisi. Suosittelemme pankinvaihdon yhteydessä, että suljet turhat pankkitilit. Näin vältät mm. useiden verkkotunnusten säilyttämisen ja pystyt helpommin tarkistamaan, kuinka paljon rahaa tileilläsi on. Mikäli sinulla on rahaa määräaikaisissa säästö- ja talletustileissä, sinun kannattaa merkitä kalenteriin muistiin päivämäärä, jolloin säästösi erääntyvät. Näin muistat eräpäivän jälkeen käydä siirtämässä rahat haluamallesi tilille. Rahat siirrät kätevästi vanhan pankkisi verkkopankissa. Muista hävittää vanhat tunnuksesi huolellisesti sen jälkeen, kun olet varmistanut, että pankkitilisi on suljettu.

Ilmoita uusi palkkatilinumerosi työnantajallesi.

Neuvottele uuden pankkisi kanssa sijoituksistasi. Arvo-osuustili osakesijoituksia varten tulee siirtää uuteen pankkiisi. Mikäli haluat kuitenkin jatkaa nykyisten sijoitusinstrumenttien ja -työkalujen käyttämistä, huomioithan, että näistä kertyy sinulle kuluja vanhassa pankissasi. Mikäli uusi pankkisi ei tarjoa yhtä kattavaa valikoimaa kuin vanha pankkisi, kannattaa harkita uusia sijoitusvaihtoehtoja. Markkinoilla on tarjolla hyviä sijoituspalveluita ja -tuotteita. Ehkäpä saat hyvän paketin sijoitustoimintaan erikoistuneista pankeista ja pankkiiriliikkeistä ja voit käyttää uutta pankkiasi lainojen ja päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen.

Tartu tuumasta toimeen!

Copyright © 2024 Etua.fi